Buikwandbreuk

bloem

Wie niet van afwisseling houdt, kan mijn blog de komende dagen maar beter vermijden. Het nieuwe thema is nog niet helemaal goedgekeurd door ondergetekende en ik ben dan ook nog steeds aan het prutsen met de lay-out. Ik pas iedere uur wel weer iets aan. Bewerk foto’s en berichten en zo gaat het maar door. 

Wat mij al wel duidelijk is geworden; het is bijna niet te doen om géén sidebar te gebruiken. Je wilt je lezers toch de mogelijkheid bieden om te zoeken of een categorie te selecteren. Ik heb geprobeerd enkel de footer onderaan de pagina te gebruiken, maar dat zag er niet mooi uit. Pindakaas.

Om 10:00 uur komt er iemand voor de tuin. Mijn god, wat spannend. Eindelijk gaat mijn zenstekje aan het water er komen. Tenminste, dat hoop ik. Ik heb drie offertes aangevraagd. Eén heeft niet gereageerd, de ander is ziek en de derde staat dus zo dadelijk bij mij op de stoep. Ik hoop dat het meteen een voltreffer is.

Even een update over mijn gezondheid. Gisteren ben ik naar het ziekenhuis geweest en de pijn die ik voel schijnt door een buikwandbreuk te komen. Hoe kom ik daar nou weer aan? Nou, het schijnt dat best veel mensen dat hebben. De ene breuk is wat groter dan de ander. Nu zou je denken hoe kleiner de breuk, hoe beter, maar dat is dus niet het geval. Als de breuk klein is, komt er namelijk sneller buikinhoud of vetweefsel klem te zitten en dát veroorzaakt de meeste pijn. In mijn geval zit de buikwandbreuk boven de navel. In dat geval spreken we van een bovenbuikbreuk. De bovenbuikbreuk is minder riskant, omdat er vaak alleen maar vetweefsel door de breuk heen komt en mocht dat knel komen te zitten, dan heeft dat geen ernstige gevolgen. Wel kan het dus pijnlijk zijn en komen er regelmatig meerdere breukjes tegelijkertijd voor. Dat zou dan weer kunnen verklaren waarom ik de pijn door mijn hele buik voel. Dat ontkracht echter direct weer het hele bovenbuikverhaal. Kortom, ik heb geen flauw idee wat er met me aan de hand is. Dinsdag kan ik de huisarts bellen voor de uitslag en dan zien we wel weer verder.

Ik ga mij nu eerst maar eens fatsoeneren voordat de tuinmeneer arriveert. Fijn weekend allemaal. ♥

34 reacties op ‘Buikwandbreuk’

 1. Balen, die breuk. Ik had er nog nooit van gehoord. Wat moet je dan doen om dat te genezen?
  Zal fijn zijn eens dat zenplekje in je tuin er is. Iets om naar uit te kijken!

 2. Ik moet wel even lachen om de herkenbaarheid van je thema, maar lees dan fotosjoppen 😉 whahahaha oh dat kan zo frustrerend werken. Tegelijk kom je er ooit ook wel. Als het maar ontspant.

  De tuinman, wat gek dat eentje gewoon niks heeft laten horen, dat is echt not done, nou goed, ik hoop dat de klik er is, want voor een zen tuin heb je dat zeker nodig dat je elkaar snapt en begrijpt.

  Jouw buik, had ik gisteren al mee gekregen, rustig aan en ja, wie denkt er nu aan, hooguit bij de geboorte en navelbreukjes eventueel, hier dan. Dinsdag, beterschap voor die tijd al… en dat het maar snel verholpen kan worden!

  Geniet van je weekend! En gepruts en gefröbel 😀

  X

 3. WoW bizar zo een buikwandbreuk. Nooit van gehoord maar klinkt absoluut niet fijn. Hopelijk geneest het snel. Er is zeker niks aan te doen?
  Succes met de tuinmeneer!!!

 4. Beterschap en succes met de tuin! En natuurlijk nog meer succes om je site zo te krijgen zodat je er zelf geheel tevreden mee bent. Ik moet zelf nog eens een eigen “Blogs die ik volg” sidebar maken (nu gebruik ik de geautomatiseerde, maar die geeft er “maar” 50 weer. Dus moet ik ook eens checken welke blogs überhaupt nog “in the air” zijn. Helaas, dat soort dingen kosten veel concentratie… Dus dat komt ooit nog eens haha!
  Anywhoooo veel succes en een fijn weekeind!

 5. jeetje meid… beterschap!! haha en je bent op dit moment niet de enige die een soort van ziek is…. ik kan er over mee praten … maar ik heb nog nooit van een buikwandbreuk gehoord. hopelijk hoor je meer volgende week!!

  Fijn weekend meis! XX

 6. Hoe was het??
  Ben benieuwd hoe je tuin zal worden!

  Naar zeg die breuk. Ik heb er toevallig van de week op zitten googelen vanwege wat klachten. (Niet om nu over mezelf te beginnen maar omdat ik dus weet wat je hebt)
  Ik hoop dat je anel duidelijkheid krijgt!

  Sterkte

 7. Ik hoop dat het een heel mooi fijn plekje voor je gaat worden bij het water.

  En sterkte met je bovenbuik breuk. Ik hoop dat je pijn afzakt en dat je geen operatie nodig hebt….
  Hihi en dat de chirurg je niet zal op eten 😂😂😂

 8. Haha, tja thema’s… Afgelopen donderdag plaatste ik een reactie op een van je blogs, en whoppa… ander thema. Vond het wel komisch. 😛
  Buikwandbreuk, het klinkt naar… Hopelijk krijg je snel duidelijkheid. Rustig aan meis! Ennuh, succes met de tuinmeneer. 🙂 X

 9. Dat gerommel met thema’s: zoooooo herkenbaar! Ik vind het wel leuk hoor: elke keer weer een verrassing hoe het eruit ziet bij je 😉 Een buikwandbreuk is relatief simpel te herstellen (operatief), maar ja, dat zeg ik omdat bij ‘ons’ op de afdeling heel wat ingewikkelder operaties in de buik worden gedaan en ‘een breukje’ voor de chirurgen a piece of cake is. Dat is het voor jou natuurlijk niet – mocht het zo ver komen. Sterkte hier weer mee, je krijgt het leven ook niet voor niks he… (en de tuin ook al niet, balen dat dat te duur is!) Ik hoop dat de zon schijnt bij jou, en dat je dáár even lekker van kunt genieten… X

 10. Jammer dat de offerte zo hoog is. Ken je werkspot.nl? Je kunt daar een klus opzetten, ook voor je tuin, en dan ontvang je van vakmannen vrijblijvend een offerte. Ik heb er nu 2 keer een redelijk kleine klus opgezet (een keer een stopcontact omleggen om een nieuwe oven te installeren, en een keer een nieuwe kookplaat plaatsen). De offertes liepen honderden euro’s uit een, dat was wel een openbaring. We hebben bij beide voor de goedkoopste gekozen, en bij beide klussen is dat heel goed gegaan. Er staan bij alle vakmannen recensies. Misschien is het voor jouw tuin ook een idee?

  1. Hahahaha, dat weten we dus niet zeker, maar het is heel erg waarschijnlijk dat hier de pijn vandaag kwam. Mocht er wel een niersteen hebben gezeten, dan is die in ieder geval weg. Nee, zo’n breuk heelt niet uit zichzelf. Dat moeten ze opereren, maar dat is weer afhankelijk van de plek of dat noodzakelijk is. Ik hoor het dinsdag. En thanks! We houden de moed erin!

 11. Bah wat vervelend zo een breuk. Hopelijk ben je er snel vanaf! Heel herkenbaar ook dat gepruts met de lay-out 🙂 Ik verander ook regelmatig kleine dingetjes, of voeg dingen toe of haal ze weg. Een sidebar vind ik zelf ook altijd fijn, zeker als ik ergens nieuw ben. Dan blijf ik toch langer op een site hangen.

  1. Ik stoorde me eigenlijk vooral aan het feit dat ik iedere keer mijn eigen hoofd in beeld zag. Het ging me gewoon irriteren. Nu heb ik de foto gewoon op de Over Mij pagina gezet. Probleem opgelost. 😉

 12. Oeiiii Beterschap !😞
  And i love your’e theme. Hihihih en dat zoeken naar de juiste thema tell me about it!
  Ik zoek ook naar een ander thema maar nog niet echt iets naar mijn smaak gevonden die mijn huidige thema overtreft.

  Ik hoop dat je er snel eentje vind die je helemaal geweldig vind. Maar deze theme is in ieder geval heel mooi.
  Hugz, Miss B.♡

 13. Een buikwandbreuk? Nog nooit van gehoord, maar het klinkt pijnlijk. Jeetje, hopelijk kan er iets gedaan worden om de genezing te versnellen? Je hegt nu al lang genoeg pijn gehad. Vind het zó rot voor je…
  Vind je lay-out heel gaaf! Echt waar! Het viel mij gelijk op hihi. Lekker vrolijk met die mooie bloemen. 🙂

 14. Ik ben nog niet zo lang geleden overgestapt en haar daar een lieve schat voor die het fixte. Wat ik uitgezocht had werkte niet en toen werd het deze. Maar het acuut moeten zoeken naar een nieuwe, drama. Ik durf dat zoeken en prutsen niet meer zo.

 15. Ik ben benieuwd naar het resultaat van die tuinmeneer! Een buikwandbreuk, nog nooit van gehoord. Het klinkt pijnlijk. Allicht zal je voorzichtig moeten zijn met dingen op te heffen, en je bewegingen e.d.? Beterschap!

 16. Jeej, de zijbalk is terug 🙂 Vind de layout erg mooi zo, zo’n buikwandbreuk klinkt minder mooi. Pijnlijk! Heb jij weer! Hopelijk heeft de tuinman beter nieuws 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.