Loving Lazy Sundays #89

Wat is het koud, mensen! Mijn tepels vriezen er bijna af. *Schrijft ze dat nou echt?* Mijn vingers ook trouwens. Tijd om de verwarming aan te zetten, nog een bak koffie in te schenken en mijn sloffen aan te trekken. Ik haal ook maar meteen mijn vest weer uit de kast. Joepie! Het is lente!

Sunday Sports
Sla ik over vandaag. Geen zin in.

Happy Stuff
Ik kocht het boek The Seeker’s Guide van Elizabeth Lesser ♥ Duckies ♥ Bloemen ♥ Mijn bloeddruk die weer tiptop is ♥ Peter die goed voor mij zorgt als ik ziek ben ♥ Een minimoestuin voor in huis (wat natuurlijk kansloos aan het mislukken is, maar dat doet er niet) ♥ Foto’s maken ♥ Veel rusten ♥ Volle maan ♥ Een financiële meevaller ♥ Beginnen met het schrijven van Morning Pages ♥ Steeds meer doen wat ik zelf wil ♥

On The Spot
Vandaag weer eens een instagram account, namelijk die van Patrick Smit. Echt, zijn foto’s zijn adembenemend. Ik denk wel dat dit mijn favoriete account is op het moment: Groovypat.

De Tuin
Gisteren kwam er een tuinmeneer. Nou, daar kunnen we kort over zijn: veel te duur. Het zou uitkomen op zo’n € 2.500,-. Dat gaat me te ver voor een stukje van 3 bij 3 meter. Waarom het zo duur is? Het is vreselijk arbeidsintensief. De grond, de stronken, het uitgraven, heel veel werk. Daarnaast is het extra werk, omdat alles door het huis moet, aangezien wij geen achteringang hebben. Nee, ik heb best wat over voor een mooi tuintje, zeker nu we een financiële meevaller hadden, maar er zijn grenzen. Ik kreeg nog een tip over werkspot.nl. Dat ga ik zeker nog proberen, maar anders gaan we het toch gewoon zelf doen. Dan maar een meerjarenplan. Het is niet dat we hier nog maar een paar jaar wonen. Het is de bedoeling dat we hier uiteindelijk ook het loodje leggen.

What’s Going On?

 • Afgelopen week was een zeer rustige week. Ik maakte enkel een paar tripjes naar de huisarts, apotheek en ziekenhuis. Ik kreeg te horen dat ik geen niersteen (meer) heb, maar wel een buikwandbreuk. Hoe dat verder gaat hoor ik dinsdag. Eventueel opereren, maar dat is niet altijd noodzakelijk. Verder blijf ik aankloten met mijn ontstekingen. Die op mijn heup (ik plaatste er gisteren kort een foto van op instagram) blijft maar opvlammen. Die zit er nu al drie weken. De antibioticazalf hielp, maar mag maar tien dagen gebruikt worden. Gevolg was dat hij weer in alle hevigheid terugkwam. Toch opereren? Het komt steeds vaker in mijn hoofd op. Maar ja, waar gaat dat eindigen?
 • Komende week heb ik maar twee afspraken. Dinsdag de huisarts bellen en vrijdag een massage. Die laatste kon de vorige keer niet doorgaan, omdat eerst ik ziek was en daarna Patricia. Deze week poging nummer drie. Verder zal ik bar weinig kunnen doen, want ik kan enkel een hele wijde pyjamabroek aan en die zakt als ik twee stappen zet ongegeneerd van mijn kont af.

Music Maestro
2016; another legendary artist, formaly known as Prince, has left us way too soon. Ik ben nooit een heel groot fan van zijn muziek geweest. Wel van hem als persoon. Mijn favoriete nummer van hem is “I Would Die For U”. Ik ga echter een nummer aan jullie laten zien/horen, waarin ik zijn optreden fenomenaal vind. Hier kan ik echt van genieten. Ik hoop jullie ook.  Enjoy. RIP Prince.

Hoewel het er prachtig uitziet buiten, is het op dit moment nog steeds rond het vriespunt. Wandelen zit er voor mij nog niet in, dus ik zal vanaf de bank moeten genieten van het zonnetje. No problem. Wat staat er bij jullie op de planning vandaag? Ik wens je hoe dan ook een hele fijne zondag. ♥

35 gedachten over “Loving Lazy Sundays #89

 1. Voor mij staat het jassen van aardappelen op het programma. En het bezoek aan mijn (schoon)moeder, het bezoek aan de bakker en het snuiten van mijn neus. Dit in willekeurige volgorde, want op zondag wil ik niet te veel plannen.
  Doe maar vlug een truitje aan, zodat je humhums er niet af vriezen, want het is niet makkelijk deze opnieuw te bevestigen. Dat weet ik van mijn buurvrouw, die heeft het in 2013 ook een voor gehad, maar dan in februari.

  1. Succes met het jassen. Kloteklus vind ik het. Met name omdat ik er niet zo goed in ben en mijzelf meestal verwond. Dan zeg ik altijd dat de aardappelen op waren en we rode bieten eten. Ik heb ondertussen de verwarming op standje tropen en een dik vest aan.

   1. Ik leer veel nieuwe eigenschappen van mensen vandaag. Waar is mijn notitieboekje? Ah hier, onder de fruitschaal. Ik noteer: “Er bestaan zelfs mensen die zich bezeren bij het schillen van aardappelen. Neem nu M. bijvoorbeeld”.

 2. Op de planning : een communiefeestje. Ik hoop dat het niet grotendeels buiten is anders vriest mijn pik er af. *Schrijf ik dat nou echt?*
  En na het communiefeestje… concertje in AB in Brussel. Anastacia. Heb ik net als Prince heel wat respect voor.
  2500€ voor een tuintje van drie op drie is inderdaad schandalig veel geld. Wat ging die daar allemaal voor doen ?

  1. Leuke planning, vooral dat concert. Het is inderdaad veel werk dat stuk tuin, maar dit is me te gek. Het is stronken verwijderen, gras uitgraven, betegelen (of een vlonder) en een trapje aanleggen. Dus uh, ik weet het niet, maar zoveel geld is me dat echt niet waard. Verder kijken dus.

 3. Weinig op de planning. Lekker koken en wijntje erbij EN Snooker kijken, heerlijke kijksport vind ik dat. Al sinds de 80-er jaren kijk ik er graag naar.

 4. Vandaag op de planning staat nog wat dingen doen bij mijn moeder thuis die van de week is opgenomen in het ziekenhuis en nu weer thuis is. Ik heb haar een beetje ondersteund dit weekend en ik kan vanavond wel weer naar huis.
  Een buikwandbreuk? Nooit van gehoord maar dat lijkt mij zeer ongemakkelijk. Ik wens je veel sterkte met je perikelen en hoop dat je nog geniet van je zondag!

 5. He dat is kak zeg. Wij hebben onze tuin laten afgraven, gras laten leggen en plantjes laten planten voor €300. Maar ze konden met de graafmachine achterom en de tuinman was een oude vriend van mijn man. Dat is 3 jaar geleden. Vraag niet hoe de tuin er nu bijligt 😑 Wij hebben al genoeg moeite om ons huis binnen op orde te houden, laat staan buiten.

  Wat is morning pages?

  Fijne week!
  Xx

 6. Op de planning vandaag: een allergietest zoeken, want ik verga van de jeuk en zit onder de bulten, en vanmiddag een vergadering van medeharpistes over ons mooie harpblad… Geniet van je vest en de kachel! Fijne zondag!

 7. Geniet van je zondag.
  En succes komende week. Ik hoop dat je massage wel doorgaat deze week.
  En ja het is koud!!

  Wij gaan vanavond uit eten samen om te vieren dat de chemoperiode is afgesloten.
  En zo even broeken kopen voor vriendlief. Want die heeft nog maar 2 broeken die hij aan mag van mij.

 8. Op mijn programma stond de hele dag in het vliegtuig zitten en dan weer thuis komen bij man en kinderen. Maar dank zij overboekte vlucht zit ik nu in een hotelkamer wat op internet te hangen… Straks maar een boek lezen of zo. Misschien komt mijn schoonmoeder me nog ophalen, dan ga ik nog even op familie bezoek. Fijne dag verder. Lekker binnen blijven en met een kleedje op de bank.

 9. Veel beterschap Marion! Het is ook altijd wel weer een tegenslag hoor. Hoop dat je niet geopereerd hoeft te worden.

  Geniet van de zondag en succes met de zoektocht naar en goedkopere tuinman.💟

 10. Ik ben zo blij met een vader die veel kan doen in het huis. Hij heeft ons serre dak vervangen en ook de tuin samen met ons aangepakt. Wat een prijzen vragen ze voor zo’n kleine oppervlakte zeg! Succes met zoeken naar een goedkopere oplossing! Fijne zondag en hoop op een goede uitslag dinsdag!

 11. WAt balen van de tuin!
  Ik hoop dat je iets anders zal vinden!

  Mooie link weer die instagrampagina!

  Zo naar voor je die ontstekingen!

  Het beste ermee!

  Fijne dag.
  ps er staat nu ook bij hoe lang het duurt om je blog te lezen :-).

 12. Wat een belachelijk bedrag voor een stukje tuin zeg, jeetje. Niet normaal gewoon! Ik hoop dat je iets vindt wat goedkoper is… Die financiële meevaller is wel super fijn lijkt mij. Dat scheelt weer! Ben ook blij voor je dat je bloeddruk weer normaal is. Lijkt mij een enorme opluchting zeg. 🙂
  Sterkte en beterschap! Die ontsteking ziet er niet al te fraai uit, pffft. Pijnlijk. 😦 Hopelijk heb je alsnog een fijne zondag!

 13. Ik ga zo dit nummer even lekker helemaal luisteren, want my guitar gently weeps, is zo prachtig en wat verwoord jij dat goed van Prince, ik was ook geen super fan, maar zijn persoonlijkheid, waarom kom ik daar nu niet op! hahaha Ja moge hij rusten in vrede, en er was wel even een shock hier ook… maar niet zoals ik bij anderen heb gelezen.

  Maar jouw vraag, wat ik vandaag ga doen? Een kat slachten!!!!! Ik heb hem een uur geleden eerst in de aanbieding gegooid, start bod 500 euro…. Meneer is stront vervelend vandaag!

  Zoals jij hebt kunnen zien was ik gisteren totaal onverwacht een dagje weg samen met mijn moeder, heb ook bij mijn ouders gegeten, en ben in de avond terug gebracht ook nog, zo lief! Zo fijn even, was nodig in meerdere opzichten, hahaha

  En straks als ik Picasso verkocht heb of geslacht… ~denkt nog even na~ Dan verder aan mijn nieuwe haakproject, een cirkelvest, ja een heus kledingstuk voor de zomer, als dat lukt, dan wil ik er sowieso nog eentje maken voor de winter, en de dochter van mijn vriendin zal het ook geweldig staan 😉

  X

 14. Ja, zulke goede muziek en een geweldige artiest.
  Nu luister ik zijn muziek dagelijks…..
  Hier de bekerfinale…..
  Voor de rest een rustig dagje 😉
  Het is niet te hopen dat je geopereerd moet worden.
  Maar toch hoop je een keer van die rot pijn af te komen.
  Fijne dag en succes ….

  Xoxo

 15. Wauw Marion, wat is je layout mooi nu! Lekker fris 🙂
  Vervelend dat je zo een last hebt, ik zag de foto, het ziet er erg pijnlijk uit 😦 Hopelijk gaat het snel weer wat beter!

 16. Ik vind je nieuwe layout echt heel mooi :-). Ook de reacties lezen fijn. Wat jammer dat de tuin zo duur is, maar werkspot is misschien wel een goed oplossing :-). Hopelijk heb je een beetje van de zondag kunnen genieten? Ik ben met vrienden gaan wandelen in de bossen en duinen. Tussen de buien (hagel en sneeuw) was het heerlijk :-). Nu lui TV kijken.

 17. Jeetje mina heb t een beetje gemist allemaal. 😦 Buikwand breuk? Klinkt enorm pijnlijk. Anders kan je een elastiek in je pyama broek zetten? Dan glijdt t niet van je kont af. Ik wens je heel veel sterkte. PS. Rustig aan ❤️❤️❤️

  1. Hihihi, nee dat elastiek heb ik juist uitgehaald, want dat doet zo’n pijn op die ontsteking. Ik kan ook geen ondergoed aan op dit moment, maar goed, dat is een beetje tmi. Het is gewoon een kloteziekte. Thanks meis. X

 18. Goh zeg vriest het nog steeds in NL? Hier regende het de hele dag, ook niet je van het haha. Trouwens: supermooi optreden van prins! Ik had geen idee dat hij deel uitmaakte van deze song. Ik houd sowieso erg van gitaarsolo’s, dus ook van deze heb ik genoten!

 19. Grappig, ik heb precies als jij met Prince… ben nooit een fan geweest maar dit nummer vond en vind ik helemaal te gek. Ik heb het vroeger compleet grijs gedraaid. Aankomende zondag toch wel weer voor de buis voor Max?

 20. Ja het is inderdaad koud! Het lijkt verdomme wel herfst ipv winter, gisteren hagelde het gewoon bij ons! Zo klaar met dat koude weer..
  Ik zou de tuin ook lekker zelf doen als ik jullie was, lekker bezig zijn, leuk om te zien dat het uiteindelijk erg mooi word en het scheelt geld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.