Share Some Happiness Again

header960bloem

“Ik ben 38 en ik begin nu pas schijt te krijgen aan de rest van de wereld. Nou goed, beter laat dan nooit.” Deze tweet gooide ik gisteren de wereld in en het werd meteen mijn meest gelikete tweet ooit. Altijd maar teveel rekening houden met anderen. Dat moet maar eens afgelopen zijn.

Als eerste ga ik weer aandacht besteden aan Share Some Happiness; een klein liefdadigheidsprojectje wat ik een jaar geleden dankzij mijn zus op heb kunnen zetten. Wil je precies weten hoe of wat? Klik dan hier. Na een paar maanden kreeg ik een paar keer een kritische reactie op deze categorie. Anoniem natuurlijk. Ik begon te twijfelen. Dat mensen het niet leuk vinden om over een bepaalde ziekte te lezen, oké, maar een project om anderen te steunen en lief te zijn voor elkaar, daar kan toch niet zoveel mis mee zijn? Ik vergat de honderden positieve reacties die ik had gehad, de dankbare mailtjes die ik mocht ontvangen van mensen die ik blij gemaakt had en onthield enkel die paar kritische woorden. Gisteren was ik er klaar mee. Het is ons mooie projectje en ik ben er trots op. Staat dat je niet aan? Jammer dan.

Share Some Happiness; een eenvoudig concept waarin ik een gift, die ik maandelijks van mijn zus krijg, deel met anderen. Het veroorzaakt het zogenaamde ripple effect. We kunnen de wereld niet redden. We kunnen niet voorkomen dat er oorlogen zijn. We kunnen wel lief zijn voor elkaar. Met een klein gebaar een ander laten glimlachen. Diegene loopt vervolgens met een glimlach de deur uit en zonder het te beseffen geeft hij of zij die glimlach weer door aan iemand anders. Daarnaast zet het mensen aan het denken. Het zet anderen aan om ook meer te delen in hun eigen omgeving, hun eigen kring. Zo ontstaan er overal kringen van liefde en geluk die steeds groter en groter worden en dat is de essentie van Share Some Happiness. Ik zou wel gek zijn als daar niet meer over zou schrijven.

In de menubalk bovenaan mijn blog vind je een paar nieuwe pagina’s, waaronder een pagina “Share Some Happiness”. Op die pagina leg ik kort uit wat het project inhoudt én kun je zien welke projecten of mensen we het afgelopen jaar al hebben gesteund. Het project wat ik afgelopen maand gesteund heb, is het project voor weibehoud voor de blinde pony Mr. Jackson. Door een paar tegenvallers en een dure winter is er een huurachterstand ontstaan voor het weiland en de verhuurder eist nu (terecht) zijn geld op. Voor 1 mei moet er € 1.000,- opgehaald zijn. Dan mag Mr. Jackson op zijn vertrouwde weilandje blijven. De laatste update dateert van 21 april j.l. en toen was er een bedrag van € 578,50 opgehaald. We zijn ondertussen bijna een week verder, dus ik hoop dat er vandaag of morgen weer een nieuwe update online komt en dat voor 1 mei  a.s. het noodzakelijke bedrag bij elkaar verzameld is.

Ik wil, voor mijn eigen gemoedsrust, nog wel even een paar dingen duidelijk maken. Het is NIET mijn bedoeling om te leuren met goede doelen. Het is NIET mijn bedoeling om jullie over te halen geld te geven aan het goede doel waar ik over schrijf. Het is NIET mijn bedoeling om mijzelf op de borst te kloppen. Het is puur mijn bedoeling om wat bewustzijn te kweken.

Kindness in words creates confidence.
Kindness in thinking creates profoundness.
Kindness in giving creates love.
– Lao Tzu

45 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Prachtig en goed dat je zoveel moois doet voor anderen…..
  Pluim voor jou.

  Xoxo

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Chucky. Het mes snijdt aan twee kanten en dat is fijn. X

 2. Chantalle schreef:

  Lieve Marion, door jou grappige, leuke schrijfstijl weet je mij bij ieder artikel te boeien. Maakt niet eens uit waar het over gaat, hoe bijzonder is dat! Mensen met negatieve reacties reagerean vaak anoniem vannachter hun laptop/tablet. Niets om geven, probeer dat direct naast je neer te leggen. Je kent diegene daarbij niet eens, dus dat geeft nogmaals aan dat je je daar niets van aan moet trekken, proberen hoor! Leuk mens dat je bent ❤️

  1. Marion schreef:

   Oh Chantalle, wat lief van je! Dank je wel. X

 3. stilleschreeuw schreef:

  Ik ben gewoon even een emotioneel wrak die snel geraakt is. 😛 Maar ik wil je zeggen dat jij hier vooral mee door moet gaan. Het raakt me. Ik vind je een mooi mens. X

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, lieverd. ♥

 4. Noirona schreef:

  Fijn dat je hier weer mee doorgaat. Als het jou blij maakt moet je er zeker niet mee stoppen. En wat je ook schrijft, het gaat niet om wat je doet maar het ripple effect maakt van een klein gebaar een groot gebaar.

  X.

  1. Marion schreef:

   Precies ja. Het kan net aanzetten tot net dat kleine beetje extra wat misschien heel hard nodig is. Net zoals voor Mr. Jackson 🙂

 5. Marielle schreef:

  Wat fijn en leuk dat je hier weer over schrijft. Ik vind het een geweldig initiatief en het is fijn om iets te kunnen betekenen in deze maatschappij!

  De tweet waarover je schrijft. Ik ben zo blij dit te lezen. Wat knap dat je dit nu beter lukt. Ik vind het een lastig punt!!

  Bedankt voor je fijne blog

  1. Marion schreef:

   Ja, ik vind het ook echt fijn om te kunnen doen. Zeker in deze tijden waarin mensen het toch vaak (in stilte) moeilijk hebben. Het schijt hebben aan de rest klinkt nog vrij gemakkelijk. Het is inderdaad een kwestie van jezelf durven zijn en voor jezelf opkomen en dat is soms moeilijk, maar in the end levert het je veel meer op. Voor iedereen.

 6. christine schreef:

  Goed bezig meis, ik lees je berichten heel graag!!!
  Mooi hoor die projecten!
  Ga vooral zo door lieve Marion!
  liefs

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Christine ♥

 7. Jaixy schreef:

  😘 je bent een lief mooi persoon!
  En die rakker die daar commentaar op heeft, is het niet eens waard dat die 2 regels tekst krijgt in jou blog.

  Je hebt zo gelijk… Lief zijn voor elkaar… Dat is iets wat we elkaar altijd kunnen geven. Dat kost niks😘
  En je hebt weer een prachtig doel uitgezocht!

  1. Marion schreef:

   Oh dat paardje is zo lief. En inderdaad, jammer voor die het rakkervolk. Die ik kijken maar de andere kant op.

   1. Jaixy schreef:

    Idd!! Je hebt zo gelijk!! 😘

 8. Morgaine schreef:

  En ik dank jou nog steeds voor de bijdrage die jij hebt gemaakt, heb ik ook nog over vertelt laatst in de eerste maandagbabbel nog net in maart? Of was het al april 😉 En ja, ook jij staat erin vermeld met een dikke vette dank je wel.

  laat mensen maar lullen en doen, het is jouw ding, en zelf? Als ik het al kon nu, dan deed ik dat ook, want ik hou ervan om anderen happy te maken en blij te zien, en dat heb ik zelfs al gedaan, mijn nicht met haakwerk, mijn dochter met haar deken nu, en als het goed is, een blogster die vandaag of morgen wat haakwerk binnen krijgt 😉 Het hoeft niet altijd met geld te zijn, maar kan ook op andere manieren. En ook dat doe jij, dat weet ik, hou vooral het positieve voor ogen, en die ene anoniem.. schijt, zoals je zegt!

  X

  1. Marion schreef:

   Dat is lief van je. Ik heb het niet gelezen. Kom weinig toe aan lezen op het moment, maar nog steeds graag gedaan.

   1. Morgaine schreef:

    Hoeft ook niet, maar dit was alvast een mooie gelegenheid om je nogmaals te danken ❤

 9. joorloveswriting schreef:

  Goed bezig marion! 😚 wat een goed persoon ben je! 🙂

 10. Madeleine schreef:

  You go girl! Wat is je lay-out prachtig zeg ❤ Doe wat je hart ingeeft en ga gewoon lekker door. X

 11. altijdangelique schreef:

  Ik vind het een heel mooi project. En mensen die er anders over denken zijn er altijd. Goed dat je er lekker mee door gaat meid!

 12. Sabine schreef:

  Wat een mooi doel weer Marion. En dat je er zelf een goed gevoel bij krijgt is toch juist de bedoeling! Win-win situatie 🙂

 13. Zoals op de site van Sanctuary for kids staat, small ripples create big waves… En zo ook jouw goede inzet! Ik wens je veel succes en fijn dat je nu er lekker de schijt aan krijgt, hihi.

 14. Amy schreef:

  Gooooooo Marion!!!! Ik ben 28 en ben nog bezig met leren schijt te hebben 😉
  Zo ontzettend moeilijk maar gaat mij steeds beter af gelukkig.
  Ik vind het een mooi project!!! Ga zo door 😀

 15. Joycerdt schreef:

  Lekker mee doorgaan, goed zo! Liefs.x

 16. Wat ik me afvraag… Neen, ik schrijf het niet, nee, ik schrijf het niet. Bang om een natte dweil in mijn nek te krijgen, en ik heb een vers hemd aan.

  1. Marion schreef:

   Dan moet je het ook niet schrijven 🙂

  2. Marion schreef:

   Als je bang bent voor die dweil bedoel ik, want die ligt klaar. Kom maar op!

 17. Sheila @ beineffable.com schreef:

  Goed bezig!! Mijn complimenten. Ik word altijd blij van dit soort inzichten. Wat dat betreft ben ik bijna 38. Maar sinds mijn 16e maak ik me niet druk om wat anderen van me denken :). Tegelijkertijd ben ik een sociaal ingesteld persoon en ik zet me graag in voor anderen. En dat kunnen hele kleine dingen zijn, zoals jij schrijft. Grote goede doelen komen voldoende onder de aandacht. Maar de wereld kan je ook veranderen op kleine manieren. Dit is een heel mooi initiatief en een uitstekend voorbeeld. Negativiteit zal je altijd hebben. En vaak van mensen die vinden dat zíj recht hebben op die ene euro, die jij graag schenkt aan de eigenaar van de pony. Absurd!

  Laat je er inderdaad lekker niets van aantrekken! En je hoeft je ook niet te verontschuldigen. En met zo’n instelling alleen al maak je ook al een verschil.

  1. Marion schreef:

   Hele mooie reactie. Ben ik blij mee! Dank je wel.

 18. kaardawn schreef:

  Fijn dat je dit doet, en ik vind dit WEL een leuke categorie! Laat de critici maar lekker lullen, waarschijnlijk jaloers omdat zij geen geld krijgen of niet hetzelfde kunnen doen (en zich wel op de borst kloppen)?
  Btw: ik ben even op de site gaan kijken en er staat “UPDATE PER 25 APRIL: DE TELLER STAAT OP 788,50 EURO”.

  1. Marion schreef:

   Thanks!!! Nog een paar dagen. Dat moet lukken.

 19. els schreef:

  Ik snap je bedoeling en deze is heel mooi :-).

 20. Simplynspecial schreef:

  Vooral zo doorgaan en schijt hebben aan de mensen die moeten zeuren. Ik vind dat je super goed bezig bent. Als meer mensen dit zouden doen dan zag de wereld er een stukje fijner uit. Mr Jackson ziet eruit als een schat.

 21. Bloem schreef:

  Als het je energie vraagt en dan het dubbel van die energie teruggeeft (of in die termen), dan mag jij dat ABSOLUUT doen op je EIGEN blog.
  En zonder roepen: Wat is dat weer een fijne Mariondaad! (O, nu roep ik toch 😉 )

 22. Jenn schreef:

  Mooi dat je hier mee doorgaat, ik vond deze rubriek super! En als anderen dat niet vinden, jammer dan, als jij er maar blij van wordt, dat is het belangrijkst!

 23. Sara schreef:

  Wat leuk dat je weer met share some happiness gaat beginnen. Ik vond het destijds altijd erg bijzonder om te lezen wat voor dingen je deed in het kader van dit “projectje”. Ik volg je graag Marion!

 24. Bianca schreef:

  Vind dit juist een super goed initiatief, mensen moeten altijd wat te zeuren hebben en vaak gaat dat anoniem. Volgens mij hebben dat soort mensen niks beters te doen, gewoon doen wat JIJ leuk vind en waar jij je goed bij voelt dat is het belangrijkste xxx

 25. Roos schreef:

  Share Some Happiness is juist een hartstikke goed initiatief Marion! Een beetje bewustzijn, en inderdaad dat rimpeleffect. Gewoon mee doorgaan als jij dat wil! 🙂

 26. Ik vind het alleen maar mooi dat je dit doet!

 27. Nina schreef:

  Hoe kunnen mensen hier nu kritiek op hebben?? Als we mekaar slecht behandelen is het niet goed, als we het beter willen aanpakken is het ook niet goed 😦
  Laat ons hopen dat, als die verbitterde zieltjes het ooit nodig hebben, er iemand als jij voor hen gaat ‘leuren’ en ze alsnog hun kar draaien…
  Je bent een prachtmeid Marion, laat geen enkele zuurpruim ooit je pure goedheid afnemen ❤

 28. Hier wilde ik laatst op reageren met mijn telefoon, maar dat lukte dus niet. Ik ben zo blij dat je het weer op gaat pakken! Heb het echt gemist, wilde er niet naar vragen omdat ik dacht dat het wellicht iets met je gezondheid of je financiën te maken had dat je het niet meer niet.
  Hoe kunnen mensen hier nou kritiek op hebben? Probeer je het niet aan te trekken, iedereen vindt overal iets van… Ik kan niet wachten! En als jij jezelf niet op de borst klopt, dan ga ik het doen hoor! En ik kan enorm rammen! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.