Loving Lazy Sundays #90

LLSzomer

Volgens mij heb ik de zomer in mijn bol. Denk dat het komt door de geur in de waxbrander; Sicilian Lemon. Heerlijk! Daarnaast begon ik mijn ochtend met 10 minuten eenvoudige yoga oefeningen. Ook iets wat ik vooral in het voorjaar en in de zomer doe en het liefst buiten. Dat was me nu nog iets te fris.

Sunday Sports
Uh… Houston? We have a problem. Big problem. Om 14:00 uur begint Formule 1. Om 14:30 uur begint de één na laatste speelronde van de retespannende eredivisie. Om 15:05 uur begint Manchester United – Leicester City. De wedstrijd waarin Leicester kampioen kan worden. Houston, do you see the magnitude of this problem? Oké, nevermind. We lossen het zelf wel op. Vanaf 14:00 uur gaan hier de gordijnen dicht, gaat alle vorm van social media achter slot en grendel en staren wij elkaar enkel nog in de ogen. Om 14:29 uur gaat de tv aan en gaan we tot 16:15 uur Ajax kijken met tussendoor een eventuele zapreflex naar de andere wedstrijden. Na het laatste fluitsignaal schakelen wij direct over naar de wedstrijd Manchester United – Leicester City. Daarna zullen we onze ogen even een kort moment van rust gunnen, maar niet te lang. Met alle gevaren van dien zullen we in de digitale tv gids de Formule 1 uitzending opzoeken en deze vervolgens in alle rust terugkijken. De race zal officieel iets langer dan anderhalf uur duren. Het voordeel van kijken in de herhaling is dat je bij een eventuele safetycar of rode vlag lekker door kunt spoelen. Al met al is de verwachting dat ik mij rond een uur of 19:00 weer zal melden in het land der social media. Tot dan!

Happy Stuff
Een overheerlijke rozenkwarts-hotstone massage ♥ Pizza ♥ Lezen ♥ Aardbeien ♥ Schrijven wat ik echt wil schrijven ♥ Gestoomde aardappeltjes ♥ The Dreamer’s Journey ♥ Happiness Is ♥ Het luisterboek ”Amy, my daughter” van Mitch Winehouse ♥ De documentaire ”My Beautiful Broken Brain” ♥

On The Spot
Mijn laatste Happy Stuff is meteen ook mijn On The Spot; de documentaire “My Beautiful Broken Brain”.

De 34-jarige Lotje Sodderland bevond zich in de bloei van haar leven toen het noodlot toesloeg. Terwijl ze ‘s nachts alleen in bed lag, werd ze getroffen door een beroerte. Met bijna bovenmenselijke kracht wist ze haar huis uit te komen, waarna ze werd gevonden op een openbaar toilet. Aan het einde van de zware ziekenhuisperiode richt Lotje de camera op zichzelf en spreekt ze moeizaam: “Ik leef. Erg slecht in schrijven. Maar ik ben niet dood. Dat is een begin”. 

Het verhaal is boeiend en interessant, maar ik ben op de één of andere manier vooral enorm gefascineerd door Lotje zelf. Haar vastberadenheid om beter te worden, haar manier van praten en kijken, haar manier van vechten. Zeer indrukwekkend. Zie hier de trailer.

De documentaire is voor zover ik weet alleen op Netflix te zien.

What’s Going On

 • Afgelopen week was alweer niet om over naar huis te schrijven. Hoe lang schrijf ik dat al niet op zondag? De ene keer is het lichamelijk. De andere keer is het geestelijk. Wanneer gaat het een keer een weekje gewoon een beetje van een leien dakje? Eén weekje maar! En het hoeft niet eens grandioos te zijn. Gewoon even geen pijn, geen somberheid of angsten en paniek.
 • Komende week heb ik weinig op de planning. Ik kan ook nog niet veel en moet nu echt doorzetten om ook deze week nog mijn rust te nemen. De ontsteking op mijn heup is nog steeds groter dan een twee euromunt, maar heel langzaam aan neemt de zwelling af. De neiging om nu toch alweer te gaan wandelen of de stad in te gaan is groot, maar ik moet moet moet doorzetten. Zaterdagmiddag heb ik een meeting met de andere ervaringsdeskundigen van het eetstoornisforum. Ik zou zo graag die kant op willen, maar ik weet gewoon niet of het gaat lukken. Laat ik maar geduldig afwachten de komende week. Geduld is een schone zaak, al is het op dit moment wel ver te zoeken.

Drukke week voor Wageningen

 • 4 en 5 mei: Op 4 mei herdenken we de doden. Staan we stil en zijn we dankbaar voor hen die voor onze vrijheid het leven lieten. Op 5 mei vieren we die vrijheid. Zoals ieder jaar is er hier een groot bevrijdingsfestival. Vorig jaar waren er 130.000 mensen in onze stad die van zichzelf nog niet eens 38.000 inwoners heeft. Bekende namen die dit jaar optreden zijn: Van Velzen, Gers Pardoel, Sven Hammond, Tourist LeMC (mijn persoonlijke favoriet, samen met Sven Hammond) Jett Rebel, Yes-R en zelfs André Hazes Jr. komt langs. Mocht je van plan zijn deze kant op te komen, laat je dan niet verleiden door eventueel bekende namen, maar ga eens kijken op het Salverdaplein; hét plein van de internationale muziek en de mooie ontmoetingen. Hét plein met de beste sfeer en de gezelligste mensen!
 • Giro d’Italia: 7 mei komt de Giro d’Italia gewoon even langs. Ach ja, waarom niet. Italië is tenslotte om de hoek. Ze komen hier praktisch door de straat, dus ik moet even kijken hoe ik dat ga doen, omdat ik die dag in principe naar Bilthoven ga. Ik moet rond 13:00 uur weg, maar de boel is hier vanaf 12:00 uur al hermetisch afgesloten. Ik kan mijn auto wel een paar straten verderop parkeren, maar ik zal niet de enige zijn die dat doet. Daarnaast is ver lopen voor mij niet echt een optie. Tegen de tijd dat ik bij mijn auto ben heb ik waarschijnlijk al dusdanig veel last dat ik weer kan omkeren. Ik moet maar gewoon afwachten hoe het allemaal gaat lopen. Mocht ik niet naar de meeting van Ik Ook Van Mij kunnen, dan kan ik in ieder geval even naar de Giro kijken.

Music Maestro
Twijfel, twijfel, twijfel. Ga ik een nummer van Sven Hammond of van Tourist LeMC laten horen? Ik kies voor de laatste, aangezien ik toch een aantal vaste Belgische lezers en lezeressen heb. Dus, deze is voor u!

Hele fijne zondag allemaal! ♥

36 gedachten over “Loving Lazy Sundays #90

 1. Wil je de volgende keer dat je zo’n lang logje schrijft je lezer verwittigen dat hij best een stapel boterhammen klaar legt, dat het even kan duren. Een week met een Rustige planning is de voorbode van een aangename periode. Je zult wel zien!

 2. Jij ook een fijne zondag, en succes met het uitvogelen van de sport, hahahaha ik ben benieuwd, ja toch wel of Leicester kampioen gaat worden, zou een super stunt zijn! Ja, toevallig heb ik wat meer mee gekregen via het nieuws hierover 😉

  X

  1. Er moeten gekke dingen gebeuren willen ze geen kampioen worden, maar ja, we hebben het hier in NL ook een keer zien gebeuren, dus you never know!

   1. Ik ga niet kijken, en ja daarom, hahaha (je wist denk ik wel, dat ik eventueel wel Oranje volg eenmaal op een EK of WK 😉 ) Heb ik dus wel iets meer verstand van 😀 Ik gun het ze van harte in elk geval!

 3. Aardbeien (met slagroom haha) lekker! En die giro, die start hier in Apeldoorn ik ben benieuwd! Ik duim voor je dat je een goede week hebt! Aan het weer zal het waarschijnlijk niet liggen, de vooruitzichten zijn goed. En dat boek van mitch Winehouse daar ben ik ook wel benieuwd naar! Fijne zondag, geniet van de wedstrijd en waarschijnlijk gaat hier de formule 1 op vanmiddag.

  1. Het boek is indrukwekkend. Ik ben nog niet eens op de helft. Er schijnt ook een hele mooie documentaire over Amy Winehouse te zijn. Die wil ik ook nog kijken. Bijzonder dat die Giro hier in Nederland start. Heel bijzonder.

 4. Stapje voor stapje kom je er wel. Ik ben super trots op je dat je stappen blijft zetten. Schrijven zal je daarin ook helpen.

  Die rozenkwarts massage klinkt heerlijk. Ben erg benieuwd naar het luisterboek. Ga ik even opzoeken.

  Fijne zondag!

 5. Leuk dat je voor Tourist LeMc hebt gekozen! Hoor ik ook heel graag. 🙂
  En hopelijk wordt volgende week eens wat beter, he. Kan je eindelijk eens op zondag schrijven hoe blij je bent dat je je wat beter voelt. Ik gun het je zo!

 6. Goeiemorgen Marion. Ik ben helemaal blij geworden met je LLS. Eerst las ik dat je fan bent van Tourist LeMC. Ik ook namelijk en dit is niet zo evident voor mij. Haha. Even uitleggen: ik ben afkomstig van Gent (Oost-Vlaanderen) maar woon sinds een aantal jaar in de provincie Antwerpen. Hoewel ik me hier al perfect thuis voel – kan ook niet anders want ik ben voor de liefde verhuisd ;-), maar ik wijk af – vind ik het Antwerpse accent nog steeds een moeilijke. Ik kan er niet echt aan wennen. Maar voor Toutist LeMC maak ik graag een uitzondering want zijn manier van zingen, de sfeer die zijn muziek uitstraalt, vind ik aangrijpend en enorm gevoelig. Toen ik dan verder las dat je voor Music Maestro moest kiezen uit twee namen, hoopte ik tijdens het lezen zo hard dat je voor Tourist zou kiezen, ik durfde bijna niet verder te lezen. En ja hoor, je koos hem! Super. Dit maakt mij nu blij. Zo een simpel oprecht moment van geluk en herkenning. Grote Smile! En het nummer dat je koos vind ik top! Fijne zondag en ik hoop ook dat je een mooie week mag hebben waarin je je stilaan beter begint te voelen en je kan blijven genieten van de kleine dingen die een o zo grote impact kunnen hebben. Zoals je nu net bij mij hebt gedaan ;-).

 7. Klinkt als een heerlijke sportdag vandaag :-). Ik heb een beetje hetzelfde probleem. Alleen niet echt een keuze ;-). Om half 3 zit ik bij Willem II en hoor ik natuurlijk alle uitslagen, daarnaast hou ik op twitter alles bij. Dus de uitslag van de Formule 1 zou ik ook wel zien. Maakt niet uit, hopelijk wordt het een goed sportweekend :-). Nou ja, WIllem II moet tegen Feijenoord… maar de punten hebben we heel hard nodig!

 8. Ha Marion
  Nou laat de zomer maar komen!
  Ik hoop echt dat het van de week beter gaat zodat je naar de ontmoeting kan!

  STerkte met alles!

  ps die docu klinkt heel bijzonder!

 9. O die documentaire over Amy whinehouse, daar ben ik een week van slag van geweest. Ik werd er erg somber en angstig van. Die kijk je niet even tussendoor zeg maar.
  Een hele fijne week gewenst. Bizar dat de giro door jouw straat gaat. Wel en gedoe, maar ook wel weer leuk voor jou als sportliefhebber.
  Xx

 10. Leuke zondag dus!!! Veel kijk plezier en die documentaire lijkt me erg interessant! Fijne zondag marion! 😚

 11. Fijne zondag!
  Leuke sportmomenten!!
  Ik doe ook wat yoga oefeningen smorgens… Om mij wat fitter te voelen.

  Ik wens je een rustige week toe. Dat je wat kan genieten van het mooie weer. Heel belangrijk😘

   1. Via de huisarts misschien.Ik weet het ook niet..ik heb een rollator van mijn moeder staan….helpt echt als je ver moet lopen,maar gebruik ‘m liever niet hoor.

 12. Ik heb in Arnhem de wedstrijd voor je waargenomen en tussendoor de F1 gevolgd. Nu ga ik nog (op mijn eigen tempo) een stukje Giro doen rondom Westervoort.

  Volgens mij heb ik die Amy Winehouse docu ook gezien. Je ziet hoe ze zich langzaamaan ten gronde richt. Pas dus even op wanneer je ‘m kijkt.

  1. Hij is helaas niet op Netflix te zien, dus ik moet nog even wachten. Eerst het boek maar. Dat is overigens al indrukwekkend genoeg. hoop dat het fietsen je goed heeft gedaan na vanmiddag.

 13. Oh my nou wil ik die documentaire ook zien…. alleen lijkt het mij maar niet te lukken om op Netflix te geraken. Niet dat het iets zou brengen met een computer die om de 5 minuten blijft hangen. Lekker gezellig als je een spannende film aan het kijken bent 😀

 14. Wat een heerlijke blog om te lezen!

  Zelf ben ik te vinden op De Dreijen, Foulkes Festival! Niet als bezoeker maar aan het werk, om vervolgens rond 21.00 uur richting het centrum te gaan!

 15. Ohja 4 en 5 mei, mag ik wel even niet vergeten. Gewoon even daaraan denken. Dat deed ik in Nederland en dat wil ik er wel inhouden eigenlijk. Ik heb trouwens laatst de documentaire gezien van Amy Winehouse, ik wist echt heel veel niet over haar bleek al snel. Heel interessant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.