Easy Going

header960

Deze week wordt een uitdaging voor me. Het wordt mooi weer. De tuin schreeuwt om aandacht. Het bos roept. Het water in De Blauwe Kamer lijkt aantrekkelijker dan ooit. En toch, toch moet ik nog één of twee weekjes de verleiding weerstaan.

De ontsteking op mijn heup, die eind maart begon, is bijna weg. Nog een weekje. Hooguit twee. Het vervelende is dat deze nu eigenlijk geen pijn meer doet. De verleiding is dus groot om wat te gaan doen. Echter weet ik dat 10 minuten iets doen in de tuin al teveel kan zijn. Een wandeling naar de supermarkt is maximaal. Wat kan ik dan gaan doen deze week, met het prachtige mooie weer wat ons te wachten staat?

Als eerste gaat mijn ligbed weer de tuin in. Vorig jaar kreeg ik van mijn ouders een supermooi bed voor in de tuin. Cadeautje voor mijn verjaardag. Nu hoef ik niet meer op bed te gaan liggen als ik rust nodig heb, maar kan ik met goed weer ook heerlijk in de tuin gaan liggen. Boekje erbij of een muziekje op. Perfect. De parasol die ik erbij kreeg maakt het helemaal af. Ik mag mezelf gelukkig prijzen met zulke lieve ouders.

Tot 15 mei heb ik nog een abonnement op Storytel. Op dit moment luister ik het boek over Amy Winehouse, geschreven door haar vader. Ik heb nog zo’n 8 uur te gaan. Dat moet lukken.

Donderdag is het Bevrijdingsdag. Vorig jaar ging ik in de ochtend even naar de stad en maakte ik een fotoserie van oude oorlogsvoertuigen. Twee jaar geleden bleef ik thuis en fotografeerde ik vanuit onze achtertuin de Fly By. Dit jaar blijf ik thuis en ga ik proberen weer een paar vliegtuigen te spotten. Het is ieder jaar weer afwachten of ze een gunstige aanvliegroute hebben. Vorig jaar konden we amper iets zien, maar twee jaar terug kwamen ze hier recht over. Fingers crossed dus voor komende donderdag.

Dan heb ik nog twee boeken liggen die ik wil lezen. Ik heb UP van Myrthe van de Meer nog steeds niet uit. Dat is mijn streven voor komende week. Het boek is namelijk niet van mij. Ik heb de eigenaar al verwittigt dat het iets langer gaat duren dan gedacht, maar er zijn natuurlijk grenzen. Verder ben ik bezig in het boek The Seeker’s Guide van Elizabeth Lesser. Dit is in het Engels geschreven en net als het boek over Amy Winehouse, wat in het Engels voorgelezen wordt, merk ik toch dat die taal me een stuk beter bevalt dan het Nederlands. Voorlopig dus even op de Engelse toer.

Het is vandaag 2 mei. Een nieuwe maand is weer begonnen en dus ga ik op zoek naar een goed doel voor het Share Some Happiness project. Suggesties voor mooie projecten, ideeën voor sponsoring of andere goede doelen zijn altijd welkom. Het bedrag wat nodig was voor weibehoud voor de blinde pony Mr. Jackson is trouwens bij elkaar. Mr. Jackson kan dus op zijn vertrouwde stukje grond blijven.

Het gaat fantastisch weer worden deze week. Hebben jullie nog mooie plannen? Wat je ook gaat doen, geniet er met volle teugen van! Happy People! ♥

34 gedachten over “Easy Going

 1. Zo fijn dat jij dan toch nog lekker buiten kunt genieten op het ligbed met parasol 😀

  De rest komt vanzelf weer, ik heb hetzelfde probleem, normaal gezien was ik allang op de fiets gestapt maar dat durf ik dus ook niet even nu… Nou goed, we vinden onze manieren wel om toch te genieten van het mooie weer 😉

  Wat betreft share some happiness, heb je er al eens aan gedacht om bij de crowdundings te kijken? Daar zitten hele persoonlijke tussen van alles en nog wat, je kunt er zelfs op categorie zoeken.

  Onderaan, na de foto begint de lijst en kun je van alles lezen en zoeken: http://www.worldofcrowdfunding.com/

  X

 2. Ik heb geen tuin, maar gelukkig wel een balkon, en ik ben ook van plan lekker buiten te gaan zitten 🙂 Op de een of andere manier is binnen blijven erg moeilijk met dit soort weer, fijn dat je wel een manier hebt gevonden om lekker buiten te kunnen zijn. Je plantjes kunnen er heus wel tegen dat er een week langer geen onkruid gewied wordt (en anders is het maar hun probleem, onkruid kan ook mooi zijn!).

  Hopelijk hebben we allebei een gunstige aanvliegroute. Geen idee of dat samen gaat, anders mogen ze van mij bij jou langsvliegen. 😉

  1. Onkruid is supermooi! Mijn tuin staat vol met de mooiste bloempjes op dit moment! Oeh geen idee, ik hoop voor ons allebei, maar dat is wel erg lief van je! X

 3. Ik hoopte al dat je deze week wel buiten kan liggen!! Buitenlucht is goed voor lichaam en geest…
  Doe rustig aan. Laat je niet verleiden om meer te doen.
  Geniet van het weer en de vliegtuigen!

  Fijn dat het paardje kan blijven op zijn weiland!
  Mooi dat je aandacht geeft aan de kleinere doelen. Je bent een mooi persoon .
  😘

  1. Buitenlucht doet me altijd zo ontzettend goed. Ja, die verleiding is groot als je al ruim een maand uit je neus zit te eten. Maar goed, we zetten nog even door. Alles voor het goede doel.
   Dank je wel ♥

 4. Dat is fijn zo een prachtig ligbed om in de tuin te kunnen genieten van alle rust als de zon flink schijnt!
  Geweldig om soms een aantal mooie vliegtuigen te kunnen zien als ze over vliegen.
  Ik ga ook genieten van de verjaardagstaart en het prachtige weer….

  Xoxo

 5. Hoe moeilijk het ook is, je moet helaas soms een stap terugblijven doen, ook al lijkt het beter te gaan. Het is zo zonde als alles voor niks is en de klachten weer terug keren.

  1. Helemaal gelijk. Het is zo zonde om de afgelopen vier weken weg te gooien. Geduld is een schone zaak, maar dit weer maakt het al wel wat aangenamer.

 6. Ha MArion
  OP een spoedig herstel van je heup!!! Ik gun het je zo dat je weer lekker op pad kan!
  Ik hoop dat het buiten in je tuin zijn je goed zal doen!

  Fijne dag!!!

 7. met het mooie weer wat ze afgeven is lekker in de tuin op een ligbedje liggen helemaal geen straf…
  Nee de dag lekker zoals hij komt en zoals hij voor jouw gaat en dragelijk is

 8. Ah wat heerlijk buiten in het zonnetje! Hier schijnt nu ook de zon, maar het kan zo weer omslaan. Ik blijf vandaag even binnen ivm de maandelijkse sores, maar morgen ga ik weer lekker naar de sportschool en uiteten. Heerlijk even vrij!

 9. Deze week gaan we de tuinset ook weer buiten zetten en misschien gaat de bbq ook wel aan. Vandaag namelijk een elektrische gekocht want nee met kolen is het toch niet hoor. Fijn dat je lekker op je ligbed buiten kon liggen, hopelijk veel vaker komende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.