Loving Lazy Sundays #91

LLSzomer

Vandaag is het Moederdag. Het is ook D-Day in de eredivisie. De zon schijnt. Het wordt 27 graden. De lucht is blauw. De vogeltjes fluiten. Het is zondag. Kortom, het gaat een fantastische dag worden!

Sunday Sports
Vandaag de ontknoping in de eredivisie en dat allemaal tijdens de laatste speelronde. Wat wil een voetbalfan nog meer? Helemaal niets. Het bier staat hier koud. Wat ons betreft kan de wedstrijd beginnen. Om 14:00 is er ook nog MotoGP. De grand prix van Frankrijk wordt gereden in Le Mans. Lorenzo start vanaf pole met naast hem op de eerste startij Márquez en Iannone. Rossi kwam niet verder dan de zevende plek.

Happy Stuff
Het weer ♥ De zon ♥ De giro ♥ Bevrijdingsdag ♥ Mooie reacties op mijn artikelen met tafelvragen ♥ Ik won een hangstoel ♥ En het boek The Alchemist van Paulo Coelho ♥ Ik kon weer wat vaker naar buiten ♥ Mijn nieuwe digitale camera ♥ Yoga ♥ Koffie ♥ Goed kunnen omgaan met een dag met vreselijk veel pijn ♥ Kleine eendjes ♥ Bloemen ♥ Negatief gedrag laten voor wat het is ♥ In het gras liggen ♥ Peter ♥

On The Spot
Vandaag een medeblogster On The Spot, namelijk Silke. Silke is een supertoffe, Belgisch blogster die in de maand april een uitdagende uitdaging aanging.

April staat bij mij in het teken van mijn eindwerk: het uittesten van vrijwilligerswerk, dit omdat ik vind dat iedereen te veel op zijn smartphone zit. Hierdoor vergeet men dat er ook iets nuttigs bestaat als vrijwilligerswerk, waar je ook nog eens voldoening uit haalt. Omdat het een beetje hypocriet zou zijn om het vele smartphonegebruik te gaan bekritiseren maar zelf wel rond te lopen met mijn iPhone, hebben mijn vriend en ik deze maand besloten om terug met onze goeie ouwe Nokia door het leven te gaan. Ik ben echt benieuwd wat dit zal geven! Vermoedelijk zullen er wel wat afkickverschijnselen mee gepaard gaan, maar stiekem hoop ik dat ik plots veel meer tijd zal hebben om andere dingen te doen.

Eén van de dingen die ze vorige maand deed, zie je in het volgende filmpje.

Wauw, Silke! Wat een mooi project heb je van je eindwerk gemaakt. Ik vind dit heel erg inspirerend!

What’s Going On?

 • Afgelopen week had ik, ondanks die ene horrordag, een behoorlijk goede week. De diepe somberheid trok weer weg, de ontsteking werd dankzij het vele rusten kleiner en kleiner en ik kon eindelijk weer een paar keer naar buiten. Het was niet verder dan mijn eigen achtertuin en een bezoek bij mijn ouders, maar het was evengoed genieten. Ik werd ook gebeld door Pro Persona. Ik nam natuurlijk niet op met mijn bel-angst, dus spraken ze mijn voicemail in. Mijn nieuwe therapeute is terug van vakantie, dus we kunnen weer afspraken gaan inplannen. Morgen ga ik ze terugbellen.
 • Komende week dus wellicht therapie weer opstarten. Daarnaast heb ik nog steeds zo min mogelijk gepland in de hoop dat de ontsteking echt helemaal weg is aan het einde van de week. Mijn vader is zaterdag jarig. Ik ga dus even de stad in voor een cadeautje. Verder moet ik mijn ID-kaart verlengen. Nog steeds ja. En ik vergeet iets…. Nou ja, daar kom ik vanzelf achter. Oh ja! Ik ga moet het UWV weer bellen. Twee maanden geleden kreeg ik de toekenning van de WIA-uitkering. Omdat ik een WGA-uitkering krijg (er is nog zicht op werk) zou ik een afspraak krijgen met een arbeidsdeskundige. Dat moet ook en dat wilde ik zelf ook, want ik wil dat het UWV mijn situatie echt helder heeft. Na vier weken niets gehoord te hebben, maar weer bellen. Ik heb nog geen uitnodiging gehad. Ik moest nog maar even geduld hebben. Ik zou weer binnen vier weken een uitnodiging krijgen. Dat is ondertussen vijf weken geleden. Ik baal daar zo van, want ik moet bespreken hoe dat gaat nu mijn dagbehandeling niet doorgaat. Ik wil weten wat ik moet doen totdat de vervolgbehandeling start. Ik wil geen gezeik achteraf, want dat krijg je onherroepelijk. Ik weet als geen ander hoe dat gaat. Dus, morgen maar weer bellen en nogmaals vragen waar die afspraak blijft.

Music Maestro
Eens in de zoveel tijd hoort Peter muziek waarvan hij overtuigd is dat ik het helemaal geweldig vind. Meestal legt hij een briefje op tafel voor de volgende ochtend, maar deze keer was hij zo enthousiast dat hij me mijn bed uittrok. Dit moet je horen, zei hij. En hij had gelijk!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zonnige zondag toe! ♥

29 gedachten over “Loving Lazy Sundays #91

 1. De Alchemist heb ik ook gelezen paar jaar geleden via de Bieb. Maakte veel indruk en ik ga eens op zoek naar een eigen exemplaar.
  Ik ben nu Nooit meer arm van Robert Ruark an het herlezen. Dat heb ik ooit uitgeleend maar vergeten aan wie.
  Kwam ik dat vorige week tegen bij de ruilbieb in dorp! De laatste zin wist ik nog woordelijk.

 2. Ik wens jou een hele fijne sportdag toe, vandaag geen Giro voor mij of een staartje denk ik… hahaha voetbal, geen idee of dat opgaat straks, vast wel…. ahum…

  Nou goed, vraagje aan jou, wanneer ga je weer bellen naar sociale zaken als men heeft gezegd, dit kan een maand of 6 duren, na 7 maanden dan? als ik dan nog niets heb gehoord?

  en ik ben heel blij dat je ontsteking weer zo goed als weg is, dat is wel erg prettig ja. Silke is een fantastisch mens en heeft echt hele leuke simpele uitdagingen elke maand opnieuw.

  Ik wens jou ook een hele fijne zondag toe, nog twee draadjes weg werken hier en morgen wie weet… dochter met vest aan, hahaha Ik hoop dat ze het leuk gaat vinden nu met de mouwen 😉

  x

   1. Nee ben je niet, ik stel de vraag niet voor niets aan jou 😉 Dank je wel alvast, ik heb de datum ook al gezet namelijk op die 6 maanden… en zelf zou ik ze dan nog een maand geven. 😀 Denk ik…

 3. Erg lekkere muziek inderdaad. Dank voor het delen! En fijne dag vandaag. Ik volg je nog maar net, dus weet niet precies wat er allemaal speelt en waardoor je zoveel pijn hebt (zal eens teruglezen), maar veel sterkte daarmee. Hopelijk heb je vandaag een dag vol zonneschijn en een fijn meewerkend lijf 🙂

 4. hoi
  een hangstoel? Kan je hem gebruiken in de tuin?
  Wat leuk een nieuwe camera!

  Fijn dat je week wat beter was!
  Ik hoop dat het deze week nog weer wat beter zal gaan en je ook weer naar buiten kunt gaan!

  Wat mooi dat van Silke!

  Fijne dag

  1. Ik heb geen boom waar ik ‘m aan kan hangen, maar ik ga een standaard kopen die buiten kan blijven staan. Ideaal. Zet ik achterin de tuin bij het water en schommelen maar! Ja, mooi hè, van Silke!

 5. Vriend zit al klaar voor de tv voor MOTOGP haha. Fanatiek hoor 😉 En ik? Ik zit buiten in de zon. Fijn om te lezen dat het langzaam aan weer beter met je gaat. Hopelijk blijft dat voorlopig zo.

 6. Onwijs fijn dat je weer wat vaker naar buiten kon en therapie wellicht kan starten. Zonnige zondag was het zeker 🙂

 7. Succes komende week.
  Fijn dit weer he??
  Ik ben blij dat je je langzaam aan weer wat mens voelt.

  (Ps Ik ben komende week weinig online, want ik heb een cruise gewonnen. Dus ik ben op een mooie boot komende week)

 8. Succes met je nieuwe therapeut spannend en fijn te lezen dat je wat kunt genieten.
  Wat het UWV betreft zou ik lekker laten zitten en geen energie in steken met al dat bellen, wat zo moeilijk is.
  Waarschijnlijk hoef je niet bij de arbeidsdeskundige te komen (of je moet het echt willen zoals je schrijft.)
  Zoek op hun site het formulier waarop je veranderingen kunt melden en schrijf dat je dagbehandeling niet doorgaat omdat het te zwaar voor je is en je nu op de wachtlijst staat voor schematherapie.
  Je krijgt dan automatisch een brief thuis met de mededeling dat ze het ontvangen hebben maar dit niets uitmaakt voor de hoogte van je WGA. Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk gaat?
  Je hebt al 2X gebeld als het goed is is dat bij het UWV notitie van gemaakt.

  Sorry weer van mijn bemoeizucht, kan het niet laten.

  1. Lieve Marga, je bemoeit je niet met mij! Je geeft me advies. Advies waar ik blij mee ben, want ik heb net de wijziging doorgegeven op Mijn UWV en het ging supermakkelijk. Ik ben nu enorm opgelucht. Heb aan mijn verplichtingen voldaan en kan het nu loslaten. Weer een zorg minder. Thanks to you. Dus, dank je wel voor je bemoeizucht 😀

 9. Oh wat een mooi filmpje van Silke! Ik had deze nog niet gezien 🙂 Ik wist wel over haar project, echt zo mooi. Hoop dat het anderen aanzet tot hetzelfde!

 10. De zon! Zo van genoten de laatste 4 dagen heerlijk! Vandaag weer aan het werk helaas. Ik hou het voetbal niet bij maar er was gisteren iemand die behoorlijk chagie was omdat Ajax verloren had. Ik heb er wel om kunnen lachen. Blij dat bij ons thuis geen voetbal liefhebbers zijn, tenzij het ek of wk is.

 11. Op zich volgen wij het voetbal niet echt maar gisteravond op de camping bij mijn ouders natuurlijk wel even de samenvatting van de ontknoping gezien. Echt bizar hoe Ajax het uit handen heeft gegeven! En ja, Rossi… die ouwe rot flikt het nog steeds!

 12. Ooh Marion, wat lief van je! Je foto is trouwens weer onwijs mooi, welke camera heb je eigenlijk aangekocht? Blij dat je even zonder zorgen in het gras kon liggen, hopelijk deze week ook van dat! Liefs 🙂

  1. Graag gedaan, Silke. Ik heb de canon powershot sx610 hs gekocht. Moet nog even uitzoeken hoe hij werkt, maar ik hoef in ieder geval niet iedere keer met die joekel op pad!

 13. Je headerfoto is echt prachtig! Je thema is echt fijn, clean en toch stylish. 🙂 Fijn dat het toch beter gaat nu! Geniet van de goede momenten. 😉 Het UWV komt er toch niet echt heel positief vanaf hoor Marion; ik hoop maar dat ik er nooit me te maken krijg. Wat een gedoe steeds weer. Soms hè, vraag ik me af hoe moeilijk het is om je gewoon eens aan een afspraak/deadline te houden. UWV, maar ook hier op de uni, in vriendenkringen, etc. Iedereen heeft altijd haast, maar met afspraken (maken) gaat er gek genoeg altijd iets mis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.