Mijn papa is jarig!

air-2456_1920

Eigenlijk heb ik geen tijd om te bloggen vandaag. Mijn papa is namelijk jarig en ik ga daar zo dadelijk heen. Gisteren wilde ik een cadeautje voor hem kopen, maar dat liep in de soep. Gevolg is dat ik nog een uur de tijd heb om iets moois voor hem te scoren.

Gelukkig weet ik al wat hij wil hebben. Ik kan in 5 minuten klaar zijn. Het is een soort traditie geworden dat ik ieder jaar voor hem het Tour Pakket koop. Dat is een pakket met daarin het mooiste tourblad van allemaal met een heleboel extra’s; een grote kaart van Frankrijk met alle etappes erop, een setje kaarten, vaak zwart wit met tourtaferelen van heel erg lang geleden en een boekje. Kortom, een heel erg mooi cadeau waar hij ieder jaar weer naar uitkijkt. Toch vind ik het wel leuk om nog iets extra’s te kopen wat hij nog niet weet. Alleen is dat niet zo slim om zo kort van tevoren te doen. Ik weet namelijk nog niet wat. Ik heb wel een idee, een boek, hij leest dolgraag boeken, maar de kans is groot dat het boek wat ik voor ogen heb, helemaal niet op voorraad is. Dan komt het aan op creatief denkvermogen. Ooit pakte dat heel goed uit. Een schot in de roos met twee boeken van Lars Kepler. Hopelijk lukt dat vandaag ook weer.

Zoals jullie waarschijnlijk wel opgemerkt hebben, probeer ik mij de laatste tijd een beetje hard te maken voor misstanden in de wereld. Een kind van 8 jaar die andere medicijnen moet krijgen, maar dit niet vergoed krijgt van de verzekering. Het gaat om € 111,- per maand. Menzis, die vorig jaar 215 miljoen euro winst boekte, wil niet voor de kosten opdraaien. Nog een keer.

Het gaat om € 111,- per maand. Menzis, die vorig jaar 215 miljoen euro winst boekte, wil niet voor de kosten opdraaien.

Het duurde even, maar eindelijk zag Menzis gisteren ook in dat dat eigenlijk een beetje te gek voor woorden was. Ze willen nog niets toezeggen, maar ze gaan de zaak toch nog een keer bekijken. Ik heb over deze zaak een aantal tweets de wereld ingestuurd, waarvan twee rechtstreeks aan Menzis. Velen deden dit met mij en zie! Het werkt wel degelijk om je stem te laten horen. In je eentje ben je misschien een druppel op de gloeiende plaat, maar samen kunnen we enorm veel bereiken. Dit is het bewijs.

Ik moet er nog wel een beetje aan wennen om me op deze manier in het openbaar te ”tonen”. Ik maakte me hard voor Aline en haar twee kinderen die donderdag uitgezet zijn naar Burundi. Iemand gaf aan dat het haar eigen schuld was. Ze wist dat ze weer terug zou moeten en tóch kreeg ze twee kinderen hier in Nederland. Ik geloof niet dat dat zo is. Aline had enorme hoop dat ze hier mocht blijven en al wist ze het wel, dan nog gaan we die kinderen niet duperen. Levens van kinderen zijn belangrijker dan wat dan ook. Dan kunnen wij nog zoveel denken of vinden, dat is dan jammer. Kinderen mogen daar niet de dupe van worden. Dat schreef ik in een reactie en vervolgens kreeg ik van een derde persoon de volgende reactie terug.

“Die kinderen heeft ze gefokt toen ze wist dat ze al terug moest.”

Op zo’n moment vult mijn lijf zich met razende woede. Zou ik het liefst een enorm betoog onder deze zin knallen, maar ik weet dat het geen nut heeft. Het zal mij alleen maar energie kosten en het zal waarschijnlijk nog meer haatdragende taal opleveren. Ik moet leren om dit soort reacties naast mij neer te leggen, maar dat is verschrikkelijk moeilijk. Ik zou zo’n iemand zo graag eens even flink door elkaar rammelen. Eens even flink de waarheid willen zeggen, maar dat is mijn waarheid. Hij heeft zijn eigen en daar heeft hij recht op.

Van kinds af aan heb ik het op kunnen brengen om mij niet te verlagen tot het niveau van dit soort mensen. Ik twijfel nu of ik daar wel goed aan heb gedaan, want door op mijn eigen niveau te blijven praten, heb ik nooit tot hen door kunnen dringen. Ach, misschien moet je dat ook helemaal niet willen. Het zijn mensen die niet willen horen. Die niet openstaan voor de mening van anderen. Die heel hard roepen, maar eigenlijk niets zeggen. Hé, ik zie ineens een oplossing voor het leed wat dierproeven heet! Daar zijn deze mensen denk ik uitermate geschikt voor! Ik zal eens een voorstel indienen bij het kabinet. Wie weet.

Ik ga cadeautjes scoren en ik wens jullie een heel goed weekend. Oh, ik heb ook geen tijd meer om de spelling te controleren. Dus als er wat fouten in staan, helaas pindakaas. Mijn papa is belangrijker. ♥

40 reacties op ‘Mijn papa is jarig!

 1. Gefeliciteerd! Dat tourpakket is een goede, mijn vader is ook fietsfanaat dus dit cadeautje ga ik in gedachten houden! En geen tijd zegt ze.. Haha. Succes met nog een ander cadeautje scoren. Fijne dag! 😘

 2. Gefeliciteerd, fijne dag samen met je vader (en de rest) en die suggestie van die dierproeven houden we erin. Meesterlijk! (En je mag vaker geen tijd hebben voor een blog zeg, lieve hellup 😀 )

  1. Dat schrijven gaat zo snel bij mij. Het is vaak het aanpassen en controleren wat me tijd kost. Dit staat serieus in een minuut of zes, zeven online. Ik denk dat ik echt sneller schrijf dan dat ik praat !

 3. Gefeliciteerd met je papa!! Extra bijzondere verjaardag na alle gezondheidsperikelen!!! Moest heel hard lachen om je dierproevenvoorstel 😂, heerlijk mens ben je! 😘

 4. Gefeliciteerd met je vader…verwen hem maar lekker. Ja,zulke mensen…..maar je hebt er een prima oplossing voor gevonden hahah.

 5. Gefeliciteerd met je vader! Maak er een mooie dag van 🙂
  En tot sommige mensen kan je toch niet doordringen. Je tot hun niveau verlagen maakt alleen maar dat je naarder over jezelf gaat voelen. Niet doen dus, want dat zijn ze niet waard.

 6. Ja grrrr… Want Aline’s wiegje stond toevallig daar. En daar was ze haar leven niet veilig. En dus moest ze vluchten. En daarmee verspeelde ze dan blijkbaar het recht op het krijgen van kinderen… En haar kinderen vervolgens het recht op alles! Onbegrijpelijk…

  Hoop dat jij een leuke dag hebt en het nog gelukt is met dat extra cadeautje. X

 7. Gefeliciteerd met je vader!
  Was het leuk?
  Gaat het nu, na dit bezoek?

  Goed dat je die maatschappelijke/menselijke thema’s aanhaalt!

  Fijne avond

 8. Nog van harte gefeliciteerd! Jammer, dat er sommige mensen zijn met een totaal niet zo nette mening helaas kunnen we daar weinig aan doen. Ik probeer met kleine dingen de wereld beter te maken :-).

 9. Gefeliciteerd met je papa!

  Ik kan niet meteen vinden waar je dat Tour Pakket voor 2016 al kan kopen? Ik heb ook een papa die daar héél blij mee gaat zijn 🙂

  1. Ik stond gisteren inderdaad met legen handen! Het is nog niet uit helaas. Gelukkig toch twee mooie boeken kunnen vinden, dus hij was erg blij. Ah tof als je het ook gaat kopen. Het is echt een supermooi blad!

   1. Oef, wel makkelijk als je een vader hebt die graag leest 🙂

    Heb het meteen besteld, vaderdag zit er toch aan te komen. Bedankt voor de tip!!

 10. Een beetje laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd, ik hoop dat je geslaagd bent voor het onbekende cadeautjes 😉

  En wat betreft de medicijnen, en andere dingen die nodig zijn, het is zo belachelijk, dat is ook waarom ik dus gewoon hetzelfde blijf, warmwatertherapie is voor geschreven, liefst 2x per week, zo’n 155 euro eens in de 3 maanden kost dat… geloof ik, of 2 maanden, nou goed, 6 euro nogwattes per keer…. eigenlijk een normaal zwembedrag, maar dan medisch…. gewoon de kraan dichtdraaien… zie maar hoe je verder strompelt.

  Wat betreft uitzetten, ahum, ik vraag mij weleens af, hoevele nederlandse dames die in de bijstand zitten, na de nieuwe wetten ineens zwanger zijn geraakt, dat betekent toch weer 18 jaar meer geld en kindertoeslagen eventueel…. ja dan ben je weer even wat rijker, geloof me… zelfs ik heb er ooit al aan gedacht, zal ik weer puur en alleen om… maar nee, het is toch een leven wat je in de wereld brengt en aan vast zit en moet verzorgen, dat doe je echt niet zomaar!

  Ook in haar geval niet, i’m sure.

  x

 11. Nog van harte gefeliciteerd met je vader Marion!
  Tja, frustrerend hè, mensen die overal een mening over hebben maar niet naar anderen luisteren? Het ergste is nog dat de meest harde en uitgesproken meningen gebaseerd zijn op nada. Men leest zich niet in, kijkt niets, ze hebben hun oordeel al klaar, ‘het is zo’. Triest… Zeer geschikt voor dierproeven inderdaad, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.