Hoe ik mijn blogstatistieken om zeep hielp

on

Zeep

Het ging snel. Heel erg snel. Van 25.000 bezichtigingen per maand naar 18.000. Van 5.000 unieke bezoekers per maand naar 3.500. En dat allemaal in minder dan twee maanden tijd. Heb ik een blogdipje of is er meer aan de hand?

Je zou de daling toe kunnen schrijven aan het mooie weer. Dat kan wellicht een graadje of twee hebben meegespeeld, maar het is niet de hoofdoorzaak. De hoofdoorzaak is simpel: spiritualiteit. Wil je je blogstatistieken om zeep helpen, gebruik dan vooral het woord spi-ri-tu-a-li-teit. Mensen schijten peuken voor dat woord en ik vind dat stiekem een beetje leuk.

De spiritualiteit is een bijzondere, maar niet noodzakelijk confessioneel begrepen religieuze levenshouding van een mens, die zich op het transcendente of immanente goddelijke Zijn concentreert, respectievelijk op het principe van de transcendente waarheid of hoogste werkelijkheid. 

Fuck, meen je dat nou? Ik kan mij meer vinden in de volgende omschrijving:

Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.

Beide omschrijvingen staan op Wikipedia. Op dezelfde pagina nota bene. Dat is om het spiritueel ingewikkeld te maken. Voor mij betekent spiritualiteit vooral persoonlijke innerlijke ervaring. En niet alleen innerlijk. Het is een complete manier van leven geworden. Ook mijn weg naar becoming a vegan heeft voor mij met spiritualiteit te maken. Kortom, ik heb spiritualiteit zomaar een eigen betekenis gegeven en daarmee zonder pardon mijn eigen blogstatistieken om zeep geholpen.

Nee, dat is niet helemaal waar. Ik heb ook bewust gekozen om even niet meer zoveel te schrijven over mijn psychische toestand en ik weet dat ik veel lezers heb die mij daarom volgen. Maar als je ergens over blogt, dan weet je dat je reacties gaat krijgen en dat moet je aankunnen. Ik merkte al langer dat dat steeds minder goed ging. Op het chronisch ziek zijn kwamen reacties als: “Morgen gaat het vast weer beter.” Fuck man, was het maar waar! Over zes weken gaat het weer beter en dan nog de vraag; voor hoe lang? Het begon te frustreren. Over mijn psychische toestand werden ook conclusies getrokken: “Hoe kan dat nou? Ik dacht dat het weer goed met je ging?” Dat zijn lief en goed bedoelde reacties, die ik waarschijnlijk zelf ook honderden keren bij anderen heb geplaatst, maar ze zijn vreselijk pijnlijk. Verder benauwd het me soms hoe mensen reageren, hoe dichtbij ze komen (nee, lieve Angelique, ik bedoel jou niet) of hoe dichtbij ze willen komen. Hoe ze soms, bewust of onbewust, conclusies over mij trekken die voor mijn gevoel over de scheef gaan. Misschien ben ik wel té persoonlijk geworden op mijn blog en is dit het resultaat.

Daarom schrijf ik voor nu over varkens. Over bloemen uitdelen aan onbekenden. Beantwoord ik spirituele vragen die op kaartjes staan. En dat kost lezers, maar dat vind ik niet erg.

Kom, laten we er ook nog een liedje bij gooien. Gewoon, omdat het kan.

94 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Ik ben jaloers op jouw blogstatistieken, zowel de oude als de nieuwe.
  Daarom geniet ik maar van het mooie lied.

  Vrolijke groet,

   1. Marion schreef:

    Ik bedoel het lied! Het lied!

    1. bentenge schreef:

     En ook heel mooi dat lied 🙂

   2. bentenge schreef:

    Heel mooi die statistieken 🙂

   3. loenaaraya schreef:

    Wie geeft er nu om statistieken als je geweldige reacties krijgt? Zolang jij je er beter bij voelt zou ik zeggen blijf vooral zo bloggen. Wie weet krijg je wel nieuwe volgers 😉

    1. Marion schreef:

     Ik niet. Ik vond het alleen zo grappig dat het woordje spiritualiteit bijna zeker leidt tot het verlies van veel volgers. Ik vind dat grappig. 🙂

 2. Ik ben trots op je dat je luistert naar je hart en doet waar jij je goed bij voelt.
  Het is jouw blog en jij mag er mee doen wat je wilt.
  Ik zit nu precies in zo’n zelfde fase. Verandering…
  De echte lezers blijven!!

  1. Marion schreef:

   Ja, het is echt niet lullig bedoelt, maar ik vind het mooi om te zien welke mensen blijven. Er wordt zoveel waarde gehecht aan getallen, maar het is zo zonde. Als je geen spruitjes lust, blij je die toch ook niet stug iedere winter eten omdat ze nou eenmaal in de schappen liggen? Succes met jouw zoektocht!

 3. Goed van je dat je doet wat goed voor jou voelt meid!
  En liefde voor het mooie nummer!

  1. Marion schreef:

   Ja, ik kon niet slapen vannacht en heb allemaal van dit soort heerlijke nummers gedraaid. Het was puur genieten!

 4. Sammie schreef:

  Whoehaaa ik ben een die-hard al heb ik helemaal niks met dat zweverige gebabbel, of spiritualiteit zoals het dan genoemd word 😉 Gelukkig kan ik dat ook gewoon zeggen zonder dat je me haat 😀
  Ik kom nog steeds meerdere keren per maand op je blog dus ik tel mee als bezoeker 😀
  Ik hoop dat ik met mijn reacties niet bij de personen behoor die je noemt als te dichtbij willen komen. Ik heb wel eens gezegd dat je eens voor een bakkie moet aanwippen in Nijmegen en dat zou inhouden dat ik bijzonder dichtbij je zou zitten 😉 Maar hopelijk kan je mijn ‘oprechte, eerlijke, ik zeg wat in me opkomt en ik denk niet echt na voordat ik iets zeg’ reacties toch waarderen 🙂
  I’ll be back
  ;p

  1. Marion schreef:

   Ik denk dat je er vandaag wel achterkomt wat ik daarvan vind. 😀

   1. Sammie schreef:

    Ohhh spannend 😱

 5. Blijven adembenemende cijfers, Marion! Van statistieken lig ik niet wakker – het gaat erom dat ik super graag schrijf en lees, zelfs bij maffe dames die schrijven over spiritualiteit.

 6. Mary-Lou schreef:

  Het varkensverhaal heb ik overgeslagen, maar de bloemetjes waren mooi. Lief ook van je! Met zo’n titel als vandaag voorzie ik trouwens wel weer een piek in bezoekersaantallen. 😉 En Nina… got to love her.

  1. Marion schreef:

   Dat was ook mijn intentie. En het dan toch weer stiekem over spiritualiteit hebben 😉 Ja, Nina ♥

 7. zomersproetje84 schreef:

  Ik lees nog steeds mee hoor lieve Marion. Al reageer ik soms minder vaak ik ben er wel. Wil je nu ook gewoon een digitale knuffel geven. Doe wat je zelf wil, het is allemaal prima!x

 8. Jenn schreef:

  Ik vind het juist mooi dat je je niet laat leiden door die cijfers en gewoon doet waar jij je goed bij voelt. Je schrijft vanuit je hart, en dat maakt je blog voor mij juist het volgen waard 🙂

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! 🙂

 9. Mrs Curly schreef:

  Ik haal zelfs jouw ‘verminderde statistieken’ niet 😀
  Ach, gewoon schrijven over wat JIJ wil schrijven en waar jijbje op dat moment het meest mee in toch voelt. Dàt is toch waar het in bloggen vooral om gaat? 😉

  1. Mrs Curly schreef:

   *in touch (damn you, auto correct! 😀 )

   1. Marion schreef:

    I love autocorrect 😀

 10. Lou-ann schreef:

  Ik weet maar al te goed dat ik één van die mensjes ben die de afgelopen tijd zijn weggevallen, maar aan jou en je blog ligt dat zeker niet. Je schrijft zo heerlijk, duidelijk en vol van jezelf. Prachtig vind ik dat, Xoxo

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, meis. X

 11. Lonneke schreef:

  Super goed geschreven! En inderdaad kijk niet te veel naar cijfers maar schrijf wat jij wilt, het is tenslotte jouw kladblok.

  1. Marion schreef:

   Klopt. Voorheen verloor ik dat nog wel eens uit het oog, maar nu ik merk hoe fijn dat is, niet meer. Dank je wel, Lonneke. X

 12. Desi schreef:

  Hoera voor je hart volgen! Je bent een topper Marion 🙂

 13. AroundSan schreef:

  Ik wil even zeggen dat ik jouw statistiek alsnog hartstikke goed vind hoor! Snap wel dat het misschien stom is om het te hebben zien dalen, maar alsnog moet je van mij (haha) heel trots op jezelf zijn met deze aantallen. 😀
  En wat betreft het minder schrijven over bepaalde onderwerpen… Gelukkig doe je waar je je goed bij voelt. Dat vind ik tof! Snap dat je bepaalde reactie voorheen niet zo goed trok soms. Lekker doen waar je zin in hebt! Ik volg je in elk geval nog net zo graag hoor. Of je nou over varkens schrijft of iets over spiritualiteit. 🙂

  1. Marion schreef:

   Ik merk nu dat dat veel belangrijker is dan die getallen en dat ik hier echt gelukkig van wordt. Dat bericht over varkens (was dat gisteren?) is het slechtst gelezen artikel van de laatste tijd, maar man oh man wat werd ik er gelukkig van om dat online te gooien!

   Ahw, thanks, meis! ♥

 14. altijdangelique schreef:

  Die statistieken zijn niet belangrijk. Het gaat erom dat je doet wat goed voelt. Misschien schrijf je over een tijd weer hele andere artikelen. Net als dat je niet weet hoe het met je fysieke of geestelijke gezondheid gaat in de toekomst kan dat ook zo weer wisselen qua onderwerpen voor je blog.
  Ik vind het spirituele wel interessant. Hoewel er 2 kanten in mij zitten. De ene zegt bullshit, de andere zegt oeh ik wil daar heel veel vanaf weten.
  Fijn dat je het nog even aangaf over het nabijkomen etc. Ik maakte me er ernstige zorgen over.

  1. Marion schreef:

   Moet je niet doen. Het is altijd lastig om iets te schrijven. Je wilt geen namen noemen, niemand voor het hoofd stoten, en toch wil ik het graag kwijt. Wij hebben echter al vaker contact gehad en jij ‘kent’ mij ook beter dan de gemiddelde lezer. Ik geef niet aan Jan en Alleman mijn nummer 😉 X

 15. sjroughsedge schreef:

  Hahaha, geweldig, ik wist niet dat het zo’n eng woord was. Heb je ook een piek in je statistieken n.a.v. een woord? In dat geval: daar moet je iets mee doen, met die toverwoorden. In de politiek gaan ofzo.

  1. Marion schreef:

   De leuter van Lenny. Sky high ging die!

   1. Robin schreef:

    Leuter leuter leuter leuter leuter. Of tellen de comments niet mee? 😀

    1. Marion schreef:

     Het is vooral de titel die het ‘m doet. Jij hebt dus gewoon net voor Jan Leuter vijf keer het woord leuter opgeschreven 😀

 16. Lieve schat schrijf lekker waar jij je goed bij voelt ongeacht het aantal dat het wel of niet leest.Lekker belangrijk zou ik zeggen.Jij leeft jou leven zoals jij het wilt en dan mag je ook daarbij schrijven wat jij wil toch?Dag mooi mens dikke knuffel vanuit Koog aan de Zaan

 17. Jaaaaa meer spiritualiteit 😉 Love it. Ook fijn om te zien en lezen hoe andere mensen daarmee bezig zijn. Ik kom op specifieke koppen af, deze dus bijvoorbeeld haha. Thanks voor het delen en zeg het vooral als ik een van de mensen ben die teveel in je ‘zone’ kwam hoor, ik wil echt niet grensoverschrijdend zijn! Lieeefs Sanne

  1. Marion schreef:

   Tot nu toe is het me gelukt om het bijna bij iedereen aan te geven. Eén keer was er onbegrip, maar oké, dat hoort er ook bij. Het leert mij ook wel weer om mijn grenzen aan te geven. Ik vind mailcontact of contact via blogs geen probleem. Alleen als mensen zich echt gaan bemoeien met hoe het psychisch met mij gaat, wat ik volgens hen moet doen om me beter te voelen, dan gaat dat voor mij over een grens heen. Je bent niet mijn behandelaar, je bent niet mijn psycholoog. Gelukkig zijn er maar weinig die die grens overgaan, maar het gebeurt af en toe en ja, daar leer ik weer van. Thanks. X

   1. Goed zeg! En fijn dat het niet zo vaak voorkomt 🙂 x

 18. Morgaine schreef:

  hahahahaha ik moet er zo om lachen, en wat je zegt, never ever mind, ik heb geen idee op dit moment, ik zit zo op gogobot nu, dat ik zelfs amper of vergeet te kijken op mijn blog of ik er nog zelfs reacties binnen heb gekregen. Zo erg is het eigenlijk en ondertussen waan ik mij terug in reisjes en trips en merk dat ik eigenlijk veel meer ‘buiten’ ben geweest door de tijd heen dan ik zelf weet van heb.

  En nee ik ben nog niet eens klaar, of ik hiermee mijn stats om zeep help? Zal gerust en tegelijk ook weer niet, ik ben vanaf het begin al aardig stabiel geweest.

  X

  1. Marion schreef:

   Gogobut…. Ik ga googelen.

   1. Morgaine schreef:

    gogobot is een reisadvies site die je als app kunt downloaden, ik heb al begrepen iets nieuwer dan tirp advisor, en ik twijfel nog of ik de panoramahoeve erop zal zetten ook, hahaha met leaderbord en alles 😉

   2. Morgaine schreef:

    oh ik zal je het googelen besparen dit is mijn stukje gogobot: https://www.gogobot.com/user/suzan-sutherland

 19. Robin schreef:

  Ik ben je inderdaad gaan volgen omdat je mooi, eerlijk en met humor schreef over je ziekte. Ik voelde herkenning en heb er ook van geleerd. Met spiritualiteit heb ik weinig, maar tegelijkertijd waardeer je nu heel erg omdat ik ongeveer weet waarmee je dagelijks moet dealen. En om hoe je anderen steunt met net iets meer inhoud dan de gemiddelde ‘knuffel’ en ‘doe maar rustig aan meis’. Zulke reacties -vooral op Insta- vind ik soms erg zoet. Misschien heeft diegene juist een enorme schop onder zijn/haar hol nodig, maar is dat mijn rol om te zeggen? Op dit moment vind ik het vooral leuk om te chatten en te merken dat mensen je in vertrouwen nemen. En te ervaren wat dat met mij doet.

  Je weet dat ik me snel druk maak over wat anderen vinden, dus ben wel benieuwd wat jou te dicht bij kwam, of dat in het openbaar was (blog/Twitter/Insta) en of ik daar onderdeel van ben geweest. Mag ook per mail of DM.

  1. Marion schreef:

   Dat is ook altijd lastig in te schatten en ik denk dat, voordat je iemand een schop onder zijn hol kan geven, de persoon toch iets beter moet kennen dan af en toe een berichtje van elkaar zien via instagram of twitter. Blijft een lastig verhaal, maar dat is dus ook het risico wat je neemt als je op social media persoonlijke zaken deelt.

   Ik merk dat nu iedereen begint te vragen of ik hem of haar bedoel. Dat was nou ook weer niet de bedoeling. Degenen die ik bedoel die weet dat en ik probeerde alleen uit te leggen dat dat de reden is waarom ik minder persoonlijk ben gaan schrijven. Het kwam te dichtbij. Het benauwde me.

   Wij hebben een dingetje gehad per mail, maar dat is uitgesproken toch? X

 20. Als ik erbij hoorde; sorry! Dat kan ik niet helemaal uit je woorden opmaken. Je statistieken vind ik geweldig zeg..jeetje, wauw!!!

  1. Marion schreef:

   Hahahaha, nee!!! XXX

 21. Oh gelukkig! hahaha! (opluchting! ;-)) xxx

 22. Nicole Orriëns schreef:

  Dalende statistieken intrigeren mij altijd. Ik vraag me dan toch af wat ik anders heb gedaan, en hoe het komt. Fijn dat je een duidelijke oorzaak kunt zien : )

 23. Nina schreef:

  “Mensen schijten peuken voor dat woord,” heerlijk!! 🙂 Maar tegelijk ook jammer, want ik weet hoeveel dat akelige s-woord kan doen zonder dat je je daarom bij een sekte moet aansluiten of constant een halve meter boven de grond hoeft te zweven. Ik hoop alvast dat je er blijft over schrijven, op je geweldige no bullshit manier!

 24. Renate schreef:

  Ik ben zo’n ‘slapende lezer’. Ik reageer nooit, maar ben wel trouw qua lezen. Sommige dingen interesseren me natuurlijk meer als anderen, maar dat is met alles en bij iedereen. Desondanks ontdek ik ook weer nieuwe, interessante dingen zoals dat Vair vlees 😉

 25. IngridMoorenBlogs schreef:

  “Daarom schrijf ik voor nu over varkens”…..hahhaha.

  1. Marion schreef:

   I knew you’d understand 🙂

 26. Sabine schreef:

  Haha die statistieken vind ik nog steeds heel hoog 😛 Ik blijf lekker Marion, ik vind het allemaal leuk en/of interessant om te lezen. Dicht bij jezelf blijven maakt jezelf gelukkiger en daar gaat het uiteindelijk om!

 27. els schreef:

  Het is toch jouw blog :-). Lekker schrijven wat je wilt delen. Ik blijf je graag volgen, ik vind je artikel altijd fijn lezen en met de nodige humor!

  PS Varkens zijn hele schattige dieren :-).

 28. jackiedeklerk schreef:

  boeien…
  beter een handvol oprechte mensen dan een stadion vol met nepperts…
  Jouw blog, jouw ideeën…

  Zelf heb ik minder tijd en zin om online te zijn, maar ik alleen tel niet voor zoveel (joh)
  Enne, zoveel komen er bij mij niet hoor

 29. Anuscka schreef:

  Nooit geweten dat de titel zo belangrijk was voor je stats. Kan me ook niks schelen trouwens. En ik vind je gewoon een heerlijk mens, als je over spiritualiteit schrijft, en als je over varkens schrijft. Ik ben jou niet gaan volgen omdat je over bepaalde onderwerpen schrijft, maar omdat je leuk en vanuit je hart schrijft, punt. Je inspireert, zet aan tot nadenken (ben nog steeds aan het nadenken over wie ik tegenkom als ik doodga), maakt me aan het lachen en soms aan het huilen. En daar gaat het om, that’s what matters. Niet die stomme statistieken…. :p

  1. Marion schreef:

   Soms vraag ik me af of ik dit soort artikelen niet gewoon schrijf om dit soort reacties te krijgen. You make my day! ♥

 30. Marielle schreef:

  Ha Marion
  Ik vind het mooi dat je ook over spiritualiteit schrijft, juist omdat dit zo belangrijk voor je is!

  Zelf hecht ik ook veel waarde aan mijn geloof, dat is ook extra gegroeid door mijn fysieke conditie.
  Ik hoop dat jij er ook kracht en rust uit kan halen!

  M.b.t de artikelen over je ziekte, ik snap je keuze helemaal al vind ik het ook erg fijn om op de hoogte te blijven over hoe het met je gaat!

  Ik kijk uit naar je blogs! !

  Lieve groetjes van mij

 31. chucky1012 schreef:

  Het is prachtig wat en hoe jij schrijft.
  Ik krijg niet eens zoveel volgers en reactie’s etc. op mijn blog.
  Ik zou me niet druk maken als ik jou was.
  Ik lees je posts graag…..

  Xx

  1. Marion schreef:

   Maak er geen moment zorgen om, mocht dat zo overkomen. Vind het juist fijn zoals het nu gaat! X

 32. Berte schreef:

  Ik volg überhaupt maar een paar blogjes en jou zal ik nooit verlaten :p
  Ik zal je trouwens een foto sturen dat ik een minion op mijn gezicht had hahaha

  1. Marion schreef:

   Ontvangen!!! 😀

 33. Simplynspecial schreef:

  Ook al lees ik niet alles, ik blijf je lekker volgen 🙂 Of je nu over je gemoedstoestand, varkens of wat dan ook schrijft.

 34. Wauw! Bizar zoveel lezers…
  Wat betreft je schrijven kan je volgens
  mij alleen maar doen wat goed voelt, voor jou.

  Fijn weekend voor jou! X

 35. BySilke schreef:

  Hihi, varkens. Ik vind je blog leuk hoe ‘ie is hoor, leve spiritualiteit haha. En leve varkentjesss! Liefs en hou je goed! 🙂

 36. Kijn schreef:

  Jouw blog, jouw feesie 😉
  Ik lees altijd nog graag mee. En toevallig houd ik ook van varkens ❤

  1. Marion schreef:

   Varkens zijn zooooo lief! Maandag ga ik naar de chirurg, dan weet ik meer over de operatie en dan kunnen we weer effe lunchen binnenkort. 🙂

 37. Anieke schreef:

  Je doet het zo goed!

 38. ik heb ook niet zoveel met spiritualiteit, maar al schrijf jij over darmproblemen van een geelgerande waterroofkever, dan lees ik het nog!

  1. Marion schreef:

   Een geelgerande waterroofkever. Dat is wel een goed idee. Gaat meteen in mijn conceptenlijstje.

 39. Sanne schreef:

  Ik vind 5000 unieke bezoekers geweldig. Ik heb het nog nooit gehad. Ik ben wel een spirituele persoon. Dus van mij mag je daar gerust over bloggen. 😀

 40. Jaixy schreef:

  Ik blijf lezen hoor. Gewoon omdat ik het leuk vind! Punt!

 41. Dat zijn toch ook maar cijfertjes 😀 je bent lekker jezelf, en dat maakt jouw blog zo tof.

 42. Nathalie schreef:

  Zou het echt de spiritualiteit zijn?
  Als spiritualiteit bij jou hoort, dan hoort het ook hier op de blog!

  En jou statistieken… daar kan ik alleen maar van dromen!

 43. sandyroelfs27 schreef:

  Spiritualiteit hoort in het nu , als dat mensen afschrikt missen ze denk iets in hun leven

 44. Rianne schreef:

  Niks mis met zweven …

 45. Sofie schreef:

  Kijk, na maanden kom ik nog eens op een blog en het is de jouwe ;). Jouw blog is echt en raakt me, over wat het ook gaat. Gewoon lekker verder doen met wat voor jou goed voelt lieve Marion.
  Liefs! Sofie

 46. O dat lied en die clip! Wat zagen mensen er naturel uit in die tijd. Dank, merci!!

 47. Roos schreef:

  Weet je meis, uiteindelijk is het gewoon jouw blog en schrijf je waarover jij wil schrijven. Als dat spiritualiteit is, dan is dat zo. Mensen volgen, mensen ontvolgen. Niets is zo veranderlijk als de voorkeuren van een mens. 😉 Om daar nou altijd rekening mee te moeten houden… Ik lees jouw blogs omdat ik je schrijfstijl geweldig vind. En nee, niet elk artikel spreekt me aan, maar dat hoeft ook helemaal niet. Ook niet alle artikelen van bloggers die jij volgt zullen je aanspreken. Niets mis mee toch? Doe gewoon je ding en wees daar trots op! 🙂

  1. Marion schreef:

   Het artikel komt een beetje anders over dan ik het bedoeld heb. Het was een zogenaamde grappige inleiding om te vertellen waarom ik niet meer zo persoonlijk schrijf én ik wilde kijken of de titel wat deed. Dat laatste werkte wel overigens 😀

   1. Roos schreef:

    Haha, nou, dan was dit gelijk een goed experiment om te kijken naar de kracht van interpretatie. 😛 Je titel is behoorlijk catchy ja, haha.

 48. Anita | Mindjoy schreef:

  Minder statistieken of niet, als je even niet persoonlijk wil schrijven helemaal prima! Je blog moet je juist helpen en niet frustreren. Wanneer de tijd weer daar is ga je weer dieper op jezelf en je herstel in! Sommige dingen hebben gewoon tijd nodig en dat hoef je allemaal niet openlijk op het internet te doen. Reacties zijn leuk maar hoe sommige het interpreteren is zeer zeker niet helpend! Balen van je slapeloze nacht! Fijn weekend!

  1. Marion schreef:

   Je hebt gelijk. Het komt wel weer. X

 49. Saar schreef:

  Je blog blijft, net als bij mij, denk ik een manier van zelfexpressie. En waar dat het vroeger misschien meer ging over je psychische toestand heb je nu misschien meer zin om over iets anders te schrijven. En dat kan.
  Ik ben ook zo’n ontzettende kneus die dan een samenwerking aangeboden krijgt en net op dat moment geen zin meer heeft om iedere dag te schrijven. Dat kan ook 🙂
  Je blog blijft jouw stukje internet en ik hoop dat die statistieken daar geen al te grote rol in gaan spelen, want ik hou van jouw blog zoals het is: heel veel jij!

 50. ECLECT schreef:

  Oud postje maar laat ik nou net hiermee bezig zijn. Leuk om te zien dat er meer mensen zijn die het wat breder opvatten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.