Geert, Sylvana en Boedha

on

Boeddha

Vanochtend werd ik wakker met een compleet en, al zeg ik het zelf, briljant artikel in mijn hoofd. Gek genoeg ging het over de PVV. Ja, die van Geert Wilders. De PVV zou zomaar de grootste partij van Nederland kunnen worden, mits ze een paar kleine aanpassingen zouden doen.

Gelukkig viel ik toen weer in slaap en nu weet ik het niet meer. Nou ja, ik weet het nog wel, maar ik heb geen zin meer om daarover te schrijven. Ik ben een ochtendmens. Een echt ochtendmens. Er komt zinnige shit uit tussen 5:00 en 11:00 uur, maar daarna is het toch al snel afgelopen.

Nou, oké. Ik ga toch een klein stukje over de PVV schrijven. PVV staat voor (ik moest het zelf ook even opzoeken) Partij voor de Vrijheid. De PV dus eigenlijk. Of PvdV. Of PVDV. Maar het is PVV geworden. Dat bekt lekkerder. Vermoed ik. Ik kan me niet voorstellen dat ze de d gewoon vergeten zijn.

Geert Wilders is een bijzondere man. Hij heeft een bijzonder kapsel. Hij heeft van nature zwart haar. Hij blondeert het. Doe ik ook af en toe. Niets mis mee. Ik vind hem bij tijden bijzonder grappig. Hij is scherp en intelligent. Hij is destijds, als ik het me goed kan herinneren, weggegaan bij de VVD, met name omdat hij zich niet kon vinden in de standpunten over Turkije. Best een vooruitziende blik dus.

Veel mensen denken of zeggen dat Geert Wilders een racist is. Dat hij een hekel heeft aan buitenlanders. Ik weet niet of dat zo is, want ik heb hem daar nog nooit over gesproken. Het lijkt me niet logisch, aangezien zijn moeder uit Soekaboemi komt (nee, dat is geen grap) en zijn vrouw een Hongaarse is. Lijkt me niet dat je dan iets tegen buitenlanders hebt, toch?

Hij heeft wel iets tegen de Islam. Ook dat mag. Vrijheid van meningsuiting tenslotte. Het komt alleen ongelooflijk rot zijn strot uit iedere keer. En ook dat zou nog kunnen, ik ben zelf ook niet gezegend met een talentvol spraakvermogen, maar hij doet het bewust. Hij beledigt en zet regelmatig aan tot haat. Dat is niet oké. Is ook niet slim, want zo wordt hij door een groot deel van Nederland niet serieus genomen. Ook niet door een groot deel van de mensen die het wél met hem eens is.

Je kan geen lid worden van de PVV. Geert Wilders is dan ook het enige lid. Je kan wel PVV aanhanger worden. Die aanhang heeft het op dit moment gemunt op Sylvana Simons. Ze willen Sylvana op 6 december gaan uitzwaaien. Boedha Stafford (zou hij echt zo heten?) over het betreffende evenement en ik quote:

“Uitzwaaien? Er uit schoppen zullen jullie bedoelen En liefst per meteen want iedere minuut is een uur te lang dat dit smerige takke wijf hier te gast is.”

Ik heb het geknipt en geplakt, dus het gebrekkige Nederlands is mij niet aan te rekenen. Overigens zijn de meeste PVV aanhangers niet van dit bijzonder briljante niveau, hoor. Het zijn gewoon mensen, zoals jij en ik, die een bepaald standpunt innemen en hun eigen mening hebben. Niets mis mee. Het gaat pas mis als je opzettelijk gaat beledigen of gaat aanzetten tot haat, zoals deze meneer doet.

Misschien kunnen we een heel klein stukje van de wereld vrijmaken voor mensen zoals Boedha Stafford. Dan kan hij daar de rest van zijn leven lekker met al deze mensen roepen, brullen en schreeuwen over alle buitenlanders en makaken waar hij zo de pest aan heeft. Zij blij. Wij blij. Goed plan of niet dan?

36 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chantalle schreef:

  Wat schrijf jij toch ijzersterk !!!!! Petje af voor jou

 2. Anuscka schreef:

  Mag dat alsjeblieft een plekje met een afvoerputje zijn? En wat ben ik blij met je aangepaste foto en tekst rechtsboven! Hoe doe je dat, ja? ❤

  1. Marion schreef:

   Ik weet het niet. Ik hoop er ooit achter te komen en dan ga ik een bestseller schrijven. 🙂

 3. Ook in België hebben we dergelijke haat-prekers. Mochten ze niet op die manier uit de hoek komen, zou niemand naar hen luisteren.
  Jij moest in de politiek gaan, Marion. Met jouw inzichten zou de wereld er een stuk mooier uitzien!

 4. Mrs Curly schreef:

  Boom! 😀 Raak gesproken. Zalig neergepend. Niks meer aan toe te voegen. You rock! 😉

 5. IngridMoorenBlogs schreef:

  Zulke mensen moet je gewoon negeren….

 6. Héél goed plan. Ik huiver ervan dat mensen dat soort dingen roepen en krijg er een brok van in mijn keel. Stemt me verdrietig. Als Sylvana ooit weg moet, ga ik met haar mee. Maar ik vind het een veel beter idee dat mensen zoals die Boeddha (zo zonde van zo’n mooie naam) vertrekken en hun opinies meenemen, naar een plek waar ze alle ruimte hebben om die te verkondigen, en zonder dat iemand er last van heeft. Mars ofzo. Oh nee, wacht daar is ook al ander leven getroffen. Pluto een optie? 😉 Goed stuk Marion, helemaal mee eens ook.

 7. Ja Ingrid, negeren is misschien de beste optie, maar vind het toch een heel goed stuk 🙂

  1. IngridMoorenBlogs schreef:

   Ik heb niet getypt dat ik het een slecht stuk vind hoor. Ik dacht alleen maar even aan die vreselijke mensen….en daar reageer ik dan op. En je moet inderdaad niks hoor Marion…..zo praat ik nou eenmaal en zo typ ik dan ook.

   1. Marion schreef:

    Ik heb helemaal niet op jou gereageerd :-/

    1. IngridMoorenBlogs schreef:

     O,sorry dan. Dacht dat je tweet aan mij gericht was…of aan mensen zoals mij.

   2. Haha ik zei ook niet dat jij zei dat het een slecht stuk was.. 😉 Wat ik bedoel is dat ik begrijp en het ermee eens ben dat we dit soort mensen het beste kunnen negeren, maar dat het ook weer mooi is om Marion’s metavisie over de situatie te lezen. Het een hoeft het ander niet te bijten.

 8. Roos schreef:

  Sterk stuk Marion! Ja, Geert is een hartstikke intelligente man en hij heeft ook echt wel wat goede punten, maar dat Islamgebeuren nekt hem. Zonde dat hij daar niet ‘normaal’ mee om gaat. Trouwens, ik dacht dat ‘boeddha’s’ geweldloosheid en compassie moesten belichamen, geen haatzaaierij…

  1. Marion schreef:

   Ik weet nog dat ik een keer de kieswijzer invulde. Schrok me de tering, want ik zou het beste op de PVV kunnen stemmen. Hij heeft zeker goede ideeën, maar hoe goed zijn ideeën ook zijn, ik zal nooit met hem door één deur kunnen door dat ene hekel punt.

   1. Roos schreef:

    Haha, oh zo herkenbaar! Precies dat dacht ik ook toen ik voor ’t eerst een stemwijzer invulde. Nee, hij gooit zijn eigen glazen in door dat enkele punt.

 9. Jaixy schreef:

  Ik vind het jammer dat tegenwoordig het uiten van je mening en de vrijheid van uiten van je mening meteen op de beledigende en vaak grove manier moet.
  Zonde dat het niet respectvol kan…

  1. Marion schreef:

   Ik doe er lekker niet aan mee. Ik breng zelfs respect op voor meneer Wilders. Ik geloof echt dat iedereen met een volledig goed hart geboren is en dat ook nog steeds bezit. Er zijn alleen zoveel laagjes omheen gekomen door alle nare ervaringen die mensen meemaken. Hoe dikker de laag om hart, hoe harder en gevoellozer men wordt. Dat is zo zonde, maar het gebeurt helaas. Zeker in deze wereld waar we zo vreselijk veel meekrijgen van wat er allemaal gebeurt. Moet je je voorstellen dat jouw straatje, jouw huis, jouw buren en familie, dat dat je wereld is en meer weet en ken je niet. Dan zou het allemaal zo anders zijn. Sorry, ik raaskal een beetje door. Maar het komt wel uit een goed hart 😉

   1. altijdangelique schreef:

    Als mijn wereld zo beperkt zou zijn geweest als mijn familie, dan had ik ook behoorlijk racistische uitspraken gedaan vrees ik. Dus het is niet altijd verkeerd om meer van de wereld mee te krijgen 😉
    Overigens vind ik de website waarvan je een link plaatst ook een hele verkeerde boodschap uitstralen. Ik vind dit, net als de racistische uitspraken die erop staan, geen respect tonen, maar mensen te kakken zetten. Hoe grof deze mensen ook zijn, vind ik het kwaad met kwaad bestrijden. Ik denk dat je ze het beste kunt negeren. Hoewel ik me daar ook niet altijd aan hou.

    1. Marion schreef:

     De vraag is of er racisme in jou familie zou zijn geweest als hun wereld zo klein zou zijn? Waar zou het racisme vandaan komen als je enkel elkaar hebt?

     1. altijdangelique schreef:

      Als de wereld zo klein was, zouden de rassen niet mengen, maar dan krijg je weer discriminatie. Onze hersens werken gewoon op zijn efficiëntst als we snel een (ver)oordeel klaar hebben. Pure biologie.

      1. Marion schreef:

       Volgens mij mis je mijn punt een beetje bij wat ik tegen Jaixy zei. Het gaat om respect hebben en dat we allemaal puur geboren zijn, met een goed hart.

      2. altijdangelique schreef:

       Ik begrijp je, maar je wordt ook nog met een brein geboren dat gewoon zo werkt. Of je het uitspreekt of je gedrag er door laat bepalen dat is een ander verhaal. Maar ik denk niet dat discriminatie volledig weg zou zijn dan.
       Ik geloof ook niet helemaal dat we puur geboren worden. Zo zijn er ook psychopaten die gewoon een goede jeugd gehad hebben bv.

      3. Marion schreef:

       Ik zie het hart en het brein inderdaad als twee verschillende dingen.

      4. altijdangelique schreef:

       Het blijft een ingewikkelde materie. Zoals je ook al eerder op een twitter bericht schreef welke van hele andere aard was: “Ik vrees dat wij eenvoudige zielen dat niet kunnen begrijpen” 😘

      5. altijdangelique schreef:

       Begrijpen=bevatten

   2. Jaixy schreef:

    Ik doe er ook niet aan mee. Ben het eens dat iedereen met een goed hart geboren is

 10. Myriam schreef:

  Met graagte, ik help ze wel transporteren

  1. Marion schreef:

   Goed plan! Met rubber bootjes! Weten ze ook meteen hoe dat voelt.

 11. Rob Alberts schreef:

  Instemmende groet,

 12. Sammie schreef:

  Het uitschelden etc vind ik ook totaal niet nodig, ik vraag me dan of je het in normale taal niet af kan en daarom maar wat beledigingen en scheldwoorden de wereld in roept.
  Dat Geert soms wat schreeuwt vind ik minder erg, het is de enige manier om zich te laten horen anders word hij door alle andere partijen gewoon genegeerd. Geert is de enige die nog tegen dingen aanschopt en regelmatig dingen durft te zeggen die de andere partijen niet durven te zeggen.

  1. Marion schreef:

   Dat is denk ik ook de essentie van het probleem. Waarom durven die andere partijen niets te zeggen? We moeten eens beseffen dat we het niet allemaal met elkaar eens hoeven te zijn om wel samen door één deur te kunnen. Net zoals jij en ik 🙂

   1. Sammie schreef:

    Ik denk dat het deels een politiek leugenachtig spelletje is. Politieke partijen doen toch wat ze zelf willen en zullen bepaalde dingen niet zeggen als dat ze kiezers kost. Het gaat ze alleen maar om het regeren van het land en alle centjes en voordeeltjes die daar bij komen kijken. Alles wat ze roepen voor de verkiezingen komen ze op terug nadat ze gekozen zijn.

 13. Sabine schreef:

  Sterk geschreven Marion! Ik vind Geert altijd een beetje eng. Het is zo een type waar ik niet goed hoogte van kan krijgen. Hoe ver hij echt gaat in zijn gedachten bijvoorbeeld. Want inderdaad: het zou vreemd zijn als hij racist is, maar toch zijn zij ideeën en plannen soms best wel een beetje eng.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.