Voorlopig geen operatie

on

pad

Afgelopen maandag had ik een afspraak in het ziekenhuis met een chirurg. Dit alles vanwege een buikwandbreuk. Dat klinkt ernstiger dan het is. Veel mensen hebben een buikwandbreukje. Lang niet altijd is het nodig om hieraan geopereerd te worden. In mijn geval ook niet.

Ik moest in wachtruimte 89 zijn. Dat was mazzel. Er zaten maar drie mensen. In tegenstelling tot wachtruimte 88. Alsof ze gratis plastische chirurgie weggaven! Er was werkelijk geen stoel onbezet. Huilende kinderen en zuchtende mensen. Wachtruimte 89 was een oase van rust. Iedereen zei elkaar gedag en maakte een praatje met elkaar. Ik was 20 minuten te vroeg en was vijf minuten eerder dan gepland aan de beurt. Het was een unicum deze maandagmiddag in het ziekenhuis.

Als je ergens pijn hebt, of het nou buikpijn of kiespijn is, tegen de tijd dat je in het ziekenhuis of bij de tandarts bent, is de pijn vaak alweer een stuk minder. Ik had het geluk dat ik maandag kapot ging van de pijn. Zo kon ik heel duidelijk aangeven waar de pijn zat en dat bracht de vrouwelijke chirurg direct aan het twijfelen. De pijn zat niet op de locatie waar hij zou moeten zitten voor een buikwandbreuk. Ze voelde en voelde en uiteindelijk had ze de breuk te pakken. Dat was duidelijk niet waar de pijn vandaan kwam.

Ik sprong, niet letterlijk, maak je geen zorgen, een gat in de lucht. Al vanaf het moment dat ik de verwijzing naar de chirurg had gekregen, had ik mijn twijfels. Het gevoel dat dit niet juist was, dat die operatie niet nodig was, werd sterker en sterker. Echter ben ik zo’n brave dodo die altijd naar artsen luistert. Zij hebben ervoor geleerd. Zij zullen het wel het beste weten. Een arts is dus ook maar een mens. Gelukkig maar.

Mijn voorgevoel klopte. De buikwandbreuk is niet waar de pijn vandaan komt. Deze lijkt veel meer uit de darmen te komen en vooral rond de ingang van de dikke darm. De chirurg maakte direct een afspraak voor me bij de Maag-Darm-Leverarts. 27 juni a.s. is het zover. Ja, dat is nog even wachten, maar het is niet anders. Ik loop hier nu al zoveel jaren mee rond, die ene maand kan er ook nog wel bij.

Sinds zondag heb ik pijn. Maandag werd de pijn erger en erger en gisteren ben ik niet langer dan twee uur op geweest. De pijn was zo erg dat ik zelfs niet rustig kon genieten van een serie op Netflix. Vandaag lijkt het niet veel minder te zijn. Zitten is heel vervelend en daarom blijf ik ook vandaag maar zoveel mogelijk liggen. Het is veel op dit moment. Veel lichamelijke klachten. Naast de buikpijnen ook nog twee sluimerende ontstekingen. Ik kan echt alleen maar hopen dat de stemmingswisselingen uitblijven. Eigenlijk moet ik therapie bellen om een nieuwe afspraak in te plannen, nu ik weet dat de operatie niet doorgaat. De spanning die dat oplevert kan ik er echter niet bij hebben op dit moment. Ik wacht dus tot volgende week met het maken van die afspraak. Eerst moet de pijn minder zijn. Er zijn grenzen. Ook voor mij. β™₯

32 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Sterkte!

  Bemoedigende groet,

 2. levelieze schreef:

  Wat jammer dat het elke keer weer iets is dat er bij komt, maar wel fijn dat je gevoel klopt en je nu weer een stapje verder staat.

 3. Amy schreef:

  Toch fijn dat je vermoeden bevestigd is maar hopelijk is het toch iets simpels. Wat goed dat de chirurg meteen die afspraak regelde. Duurt nog even maar ja wat je zegt herken ik. Die maand kan er nog wel bij.
  Hopelijk neemt de pijn nog wat af vandaag. Sterkte en mega knuffel.

 4. Jaixy schreef:

  Wat fijn dat je geen operatie hoeft.
  Ik hoop dat ze snel vinden waar je pijn vandaan komt.

  En idd volgende week is vroeg genoeg voor therapie afspraak. 😘

 5. Sammie schreef:

  Vervelend dat je zoveel pijn hebt! Fijn dat ontdekt is dat de pijn niet van het breukje komt maar wel jammer dat je nu weer moet wachten voor een volgende afspraak. Sterkte!

 6. joorloveswriting schreef:

  awww meid niet fijn 😦 maar toch fijn om nagekeken te worden in het ziekenhuis waar de pijn vandaan komt.
  Enne wat super tof dat de chirurg meteen een afspraak voor je gemaakt hebt!!

  Doe rustig aan en hopelijk verdwijnt de pijn! XXX

 7. Wat vervelend dat je zoveel pijn hebt maar je voorgevoel klopte dus! Succes en sterkte vandaag en die afspraak maken voor therapie die komt ook wel weer!

 8. BySilke schreef:

  Pfoe, ergens wel goed dat je vermoeden juist bleek te zijn -kwestie dat je goed op jezelf kan vertrouwen!-, maar tegelijk wel heel stom dat je er nu nog zo lang mee moet rondlopen vooraleer je een uitkomst hebt.. Als het echt niet meer gaat, kan je dan naar de spoeddienst gaan? Want als je nog een hele maand zoveel pijn moet hebben 😦 Liefs!

  1. Marion schreef:

   Daar had ik het net met Peter ook over. Het is maandag begonnen. Morgen moet het echt afnemen anders trek ik aan de bel voor het weekend. Die hou ik inderdaad niet nog een maand vol. Een week ook niet meer trouwens. X

 9. Nicky schreef:

  Als je zoveel pijn hebt, neem je dan een pijnstiller? Anders moet je je daar even over informeren, want pijn hebben is nooit goed! Ik ben ook van hier naar aan het gaan in het ziekenhuis, gelukkig wel ‘maar’ poli tandziekten, maar toch.. Sterkte ermee!

  1. Marion schreef:

   Ja, ik heb diclofenac gekregen. Toevallig net ingenomen, want ik vergeet het iedere keer. Neem niet zo snel pijnstillers, maar dan helpen ze in ieder geval wel goed nu.

 10. chucky1012 schreef:

  Goh blij dat je niet geopereerd hoeft te worden.
  Ben nu benieuwd naar de afspraak volgende maand.
  Ga lekker liggen en neem een pijnstiller als de pin ondragelijk wordt.

  Liefs en beterschap…..

  Xx

 11. Sabine schreef:

  Sterkte meid, heel vervelend dat je zoveel pijn hebt! Liefs x

 12. Saar schreef:

  Heel veel sterkte, lieve Marion, dat is het enige wat ik op dit moment kan zeggen…

 13. Och nee hΓ¨… Wel fijn dat je juist op dat moment zoveel pijn had, anders hadden ze dit vast niet ontdekt. Hopelijk is het iets onschuldigs. 27 wel heel ver weg zeg!

 14. Marielle schreef:

  Hey Marion
  Pfff wat een verhaal weer!!
  Wachtlijsten bij de MDL zijn vaak lang. Goed dat deze arts deze verwijzing gaf.

  Ik las hierboven al dat je het zou doen maar echt aan de bel trekken als het zo hevig blijft hoor!!!!

  Sterkte

 15. Anuscka schreef:

  Fijn dat er geen operatie nodig is, maar nog een maand wachten voor het volgende onderzoek??? Kun je je verzekering niet inschakelen voor wachtlijstbemiddeling of zo? Ik weet het, er zijn nu eenmaal overal wachtlijsten, maar mijn ervaring (op het secretariaat van chirurgen in een ziekenhuis) is wel dat als je maar hard genoeg roept, er wel een spoedplek voor je gevonden wordt… Sterkte meid en pas op met diclofenac: kun je maagklachten van krijgen… (en zo kom je van de regen in de drup)… X!

 16. Miss Sentinelli schreef:

  Jeetje Marion,

  Wat heftig meis! Het is inderdaad echt vervelend dat je zo lang moet wachten op een nieuw onderzoek, maar wel fijn dat je het gevoel wat je had ook klopte. En dat ze er ook achter zijn gekomen dat het niet de breuk is.

  Veel sterkte meis!

 17. Anne schreef:

  Er zijn zeker grenzen aan wat iemand hebben kan (en mag tolereren). Ik hoop dat de afspraak vervroegd kan worden, dit moet je niet nog een maand hoeven uitzitten. Uitliggen. Ben jij assertief in dit soort dingen? Ik hoop het wel. Sterkte met alles. X

  1. Marion schreef:

   Probleem bij mij is vaak dat ik dingen bij mezelf niet erg genoeg vind. Ik moet echt kapot gaan van de pijn wil ik bellen. Net als met mijn blinde darm destijds, die was al bijna ontploft…. Dank je wel.

 18. Evelyne schreef:

  Niet fijn om met pijn rond te lopen dat je niet exact weet van waar ’t komt. Wel goed dat je voor nu geen operatie moet & hopelijk neemt de pijn automatisch af. Veel sterkte & beterschap!

 19. Robin schreef:

  Ik ben zelf ook terughoudend met pijnstillers, maar in het ziekenhuis zijn ze niet zo zuinig: 4x 2 Paracetamol samen met 3x Diclofenac per 24 uur terwijl ik aangaf weinig pijn te hebben. “Zonder pijn kun je beter je oefeningen doen”. Sterkte!

 20. V.G. Sterk schreef:

  Heel veel sterkte!

 21. Japke schreef:

  Lieve Marion, wat naar dat je zo’n pijn hebt maar wat goed dan weer dat je zo naar je lichaam hebt geluisterd. Ik wens je veel sterkte! Xxx

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Japke! X

 22. Deborah Hamar schreef:

  Jeetje wat heftig. Ik wil je heel veel sterkte wensen. Ik hoop dat het misschien nog wat vervroegd kan worden. Zodat je ook weet waar je aan toe bent! Hou je taai!! XX

 23. Heel vervelend hoor. Ik ken het wel beetje denk ik. Heb ook z’n last van buik gehad. Ook m’n darmen.
  Hoop dat zeker snel kunnen helpen in het ziekenhuis. πŸ’

 24. EliUshi schreef:

  Ik hoop dat er snel een oplossing komt
  voor de buikpijn.
  Pijn kan er voor zorgen dat je tot niets meer
  in staat bent.
  En het herstellen van de operatie die nu niet meer door gaat zou anders misschien ook voor veel extra vermoeidheid hebben gezorgd.
  Dat kun je niet gebruiken.
  Heel veel sterkte en een knuffel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.