Liefde gaat door de brievenbus

mailbox-895007_1920

Schrijven. Ik wil altijd schrijven. Ik kan eigenlijk ook altijd schrijven. Zin of onzin. Het is mij om het even. Het enige wat mij tegenhoudt om een inhoudelijk goed stuk te schrijven is die verrekte pijn in mijn pens. Gelukkig minder erg dan gisteren. Joehoe!

Minder pijn. Dat is fijn. Nog niet zo klein dat ik ondertussen iets zinvols kan schrijven, maar schrijven is schrijven. Tenminste, voor mij. Het is als koffie bij de ochtendkrant, de eerste sigaret bij de koffie of een combinatie van alle drie. Nee, ik rook niet. Niet meer. In augustus 2016 ben ik vier jaar gestopt. Potverdorie, wie had dat ooit gedacht. Powerrrrr!

Gisteren viel er een pakje op de deurmat. Ik ga mijn eerste boek reviewen. Ik zeg nog niet welke. Anders gaan mensen die het wellicht al gelezen hebben hun mening geven en ik wil helemaal blanco het boek in. Ik heb ook geen recensies gelezen. Echt helemaal niets. Ik heb alleen met de schrijfster gesproken – geschreven – en ik kan alleen maar zeggen dat ik heel enthousiast ben. Ik hoop er gauw in te kunnen beginnen en dan een review schrijven. Spannend! Nog nooit gedaan. Bedankt voor je vertrouwen, Sanne.

Ik ga Peter verrassen. Peter is gek op de krant lezen. Zijn favoriete krant is het AD. Hij leest dat ding van voor tot achter en als het kan ook nog even achterstevoren weer terug. We hebben nu een poosje een proefabonnement gehad. Eerst op het AD, toen op De Gelderlander en nu op de Volkskrant. Vandaag kwam de krant voor het laatst. Baalt ‘ie van. Ik laat ‘m nog een paar dagen balen, de bitch die ik ben. Binnenkort kan hij weer genieten. Liefde gaat door de brievenbus in dit geval.

Ik moest gisteren weer even aan het UWV denken. Begin maart had ik contact met ze. Op 4 april had ik weer contact met ze. Iedere keer kreeg ik te horen dat ik geduld moest hebben. Een week of vier. Begin mei waren de vier weken weer voorbij. Toen maar digitaal een bericht gestuurd. Bellen kon ik niet meer opbrengen. Ondertussen gaan we wéér richting de vier weken. Dat zijn er bij elkaar opgeteld dus twaalf. Nog steeds heb ik geen reactie gehad van het UWV. Als ze het in de toekomst ooit flikken om mij op mijn plichten te wijzen, dan zijn ze zoooooo gruwelijk de spreekwoordelijke Sjaak.

Vandaag ga ik weer rustig aan doen. Als het zonnetje blijft schijnen, dan ga ik nog even in de tuin liggen. Dat lijkt me lekker. Verder ga ik de strijd aan met de belastingdienst. Door een herberekening heb ik ooit alle toeslagen uit 2012 en 2013 moeten terugbetalen. Dat was een gigabedrag. Lang over gedaan. Direct alles stop laten zetten toen. Nu ligt er weer een enveloppe in de bus dat ik nog meer moet gaan terugbetalen. Ja, maar hoe dan als ik alles wat ik ooit heb gehad al terugbetaald heb? De ellende is dat je er nooit helemaal wijs uit kunt worden hoe hun berekeningen in elkaar zitten. Ik ga vandaag een poging doen om dit te ontcijferen. Wish me luck. Ik wens jullie een hele fijne donderdag.

Follow your heart
Your intuition
It will lead you in the right direction ♥

 

22 gedachten over “Liefde gaat door de brievenbus

 1. hoi
  Fijn dat de pijn minder is!

  Wat gaaf zeg van dat boek! Ik ben heel benieuwd! Ben je hiervoor benaderd?

  Superleuk de verrassing voor Peter..uh…hij leest je blog niet… hihi.

  Fijne dag en sterkte met je buik!

  Lieve groetjes

 2. Hoe leg je eigenlijk dat telefonisch contact met het UWV vast? Want als de shit hits the fan dan weten zij natuurlijk ineens niet meer dat je al 10x gebeld hebt.

  Veel plezier met je belastingpuzzel 🙂

  1. Ik kan gewoon maandelijks bij mijn provider de specificaties inzien. Daar maak je gewoon een printje van indien nodig. Belastingdienst lijkt goed te komen!

 3. Wat een gedoe weer met de belastingdienst en het uwv. Nee, leuker kunnen we het niet maken… maar makkelijker blijkbaar ook niet.
  Leuke verrassing!

 4. Powerrrrrrrgirl! Al vier jaar zonder sigaret, lekker he? Je dat gewoon even te realiseren: dat je al vier jaar geen slaaf van jezelf meer bent (in dit opzicht dan hè). Fijne dag!

 5. Gossie, wat balen met die belastingdienst Marion!! Niet meer roken… Topper!!! Leuk, je boek en een verrassing voor Peter, je bent lief!

  1. Het was even een tegenvaller met de belastingdienst, maar daardoor ben ik wel goed gaan zoeken en nu blijkt dat we voor dit jaar toch onder de grens zitten. Dus deze tegenvaller resulteerde uiteindelijk in een dikke meevaller!

 6. Ben benieuwd naar het boek dat je gaat reviewen! Spannend.
  Zonet even van de zon genoten, deed deugd.
  Fijne donderdag nog en Peter zal heel blij zijn met je verrassing 😉

 7. Eigenlijk is dat het beste als je een boek leest, onbevangen kunnen lezen. Want anders heb je al een bepaalde verwachting die vaak niet wordt ingelost.

  Zou graag schrijven en graag lezen eigenlijk altijd hand in hand gaan? Niet alle lezers zijn ook schrijvers, maar zouden alle schrijvers wel lezers zijn? Ik doe beide in ieder geval ook heel graag.

  1. Toevallig laatst gezien. Een schrijver die dolgraag ook lezer wilde zijn, maar het absoluut niet kon. Ik kan bij hoge uitzondering lezen en als het lukt, dan ben ik meestal ook binnen een paar dagen door een boek heen. Vind het dan wel heerlijk, maar schrijven blijft toch favoriet hier.

 8. Wat fijn dat je iets minder penspijn hebt.
  Heel veel leesplezier.
  En succes met het ruzie maken met het UWV en de belastingdienst…
  Want makkelijk maken ze je het niet!

 9. Fijn dat het iets beter gaat! Wat irritant van het uwv zeg, zo moeilijk kan het toch niet zijn om even te reageren… De belastingdienst snap ik ook nooit. Sturen ze van alles naar mij op in Colombia, wat hier nooit aankomt, en krijg ik aanmaningen, terwijl ik gewoon een account heb bij MijnOverheid en daar wél de aanvraag voor belastingaangifte op ontvang (dat ik trouwens helemaal niet hoef in te vullen aangezien ik niet belastingplichtig ben in NL). Stuur dat dan ook gewoon even per mail als je ziet dat iemand in het buitenland woont…

 10. Ik ben benieuwd naar je review. Daar zal je vast veel sneller mee zijn dan de mensen van het UWV kunnen werken. Irritant is het, dat je daar afhankelijk van bent en dat je zo lang moet wachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.