Kladbloggen

Ik kocht een tablet


Getagd: , , .

bird3

Wooohieee, ik heb een tablet gekocht. Shit man! Ik droomde er al een poosje over, maar ik vond het een beetje teveel van het goede. Toch kocht ik er gisteren één. Zomaar. Pats. Boem. Ogen dicht, pincode intoetsen en heel hard weer naar huis rijden.

Ik kocht een Samsung Galaxy Tab A 9.7 Wifi 16GB. Een witte. De zwarte waren niet op voorraad. Mooi, hoefde ik daar ook niet over na te denken. Nu heb ik helemaal geen verstand van tablets. Ik wilde een Samsung. Dat was zeker. Ik wilde een beeldscherm tussen de 9 en 10 inch. Ik had een bedrag in mijn hoofd en that’s it. Er voldeden er twee aan deze voorwaarden. De keuze was snel gemaakt. Ik nam de goedkoopste van de twee en man man man, ik ben zo blij als een kind.

Waar betaal ik dat in vredesnaam van? Geen idee. Altijd als mijn geld op is, komt er uit onverwachte hoek een meevaller. Dat meen ik serieus. Iedere keer weer! Deze keer kwam de meevaller bij de belastingdienst vandaan. Ik kreeg een acceptgiro en moest € 102,- dokken. Ik ging dit eens grondig uitzoeken, want dit klopte natuurlijk van geen kant! Ik bellen. Klopte als een bus. Was geen speld tussen te krijgen. Damned!

Door al het nakijken en het uitpluizen van de voorwaarden voor huur- en zorgtoeslag, kwam ik er echter wel achter dat ik een fout had gemaakt bij de proefberekening voor 2016. Ik vulde als de sodemieter nogmaals die proefberekening in en guess what? Toch recht op een stukje huurtoeslag. Dat is wel heel erg fijn, want nu er 25% van mijn inkomen is weggevallen, zijn wij bijna de helft van dat inkomen aan onze huur kwijt. Als die last iets verlicht kan worden zou dat heel erg fijn zijn.

Toch heb ik wel geleerd van het verleden. Mocht het zo zijn dat we recht hebben op een toeslag, dan gaat alles regelrecht naar de spaarrekening. Mocht er dan in 2018 ineens een blauwe enveloppe op de deurmat liggen, dan hoef ik me in ieder geval niet het apezuur te schrikken. Ik reken me dus nog niet meteen rijk hoor, maar die tablet kon ik toch niet laten staan. I can feel a change of fortune…

I can feel a change of fortune
No more riding on my love
Feel the weight is off my shoulders
As my feet become unstuck
And all the good times on which we do depend
Oh it’s coming around again ♥

57 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s