Ik kocht een tablet

bird3

Wooohieee, ik heb een tablet gekocht. Shit man! Ik droomde er al een poosje over, maar ik vond het een beetje teveel van het goede. Toch kocht ik er gisteren één. Zomaar. Pats. Boem. Ogen dicht, pincode intoetsen en heel hard weer naar huis rijden.

Ik kocht een Samsung Galaxy Tab A 9.7 Wifi 16GB. Een witte. De zwarte waren niet op voorraad. Mooi, hoefde ik daar ook niet over na te denken. Nu heb ik helemaal geen verstand van tablets. Ik wilde een Samsung. Dat was zeker. Ik wilde een beeldscherm tussen de 9 en 10 inch. Ik had een bedrag in mijn hoofd en that’s it. Er voldeden er twee aan deze voorwaarden. De keuze was snel gemaakt. Ik nam de goedkoopste van de twee en man man man, ik ben zo blij als een kind.

Waar betaal ik dat in vredesnaam van? Geen idee. Altijd als mijn geld op is, komt er uit onverwachte hoek een meevaller. Dat meen ik serieus. Iedere keer weer! Deze keer kwam de meevaller bij de belastingdienst vandaan. Ik kreeg een acceptgiro en moest € 102,- dokken. Ik ging dit eens grondig uitzoeken, want dit klopte natuurlijk van geen kant! Ik bellen. Klopte als een bus. Was geen speld tussen te krijgen. Damned!

Door al het nakijken en het uitpluizen van de voorwaarden voor huur- en zorgtoeslag, kwam ik er echter wel achter dat ik een fout had gemaakt bij de proefberekening voor 2016. Ik vulde als de sodemieter nogmaals die proefberekening in en guess what? Toch recht op een stukje huurtoeslag. Dat is wel heel erg fijn, want nu er 25% van mijn inkomen is weggevallen, zijn wij bijna de helft van dat inkomen aan onze huur kwijt. Als die last iets verlicht kan worden zou dat heel erg fijn zijn.

Toch heb ik wel geleerd van het verleden. Mocht het zo zijn dat we recht hebben op een toeslag, dan gaat alles regelrecht naar de spaarrekening. Mocht er dan in 2018 ineens een blauwe enveloppe op de deurmat liggen, dan hoef ik me in ieder geval niet het apezuur te schrikken. Ik reken me dus nog niet meteen rijk hoor, maar die tablet kon ik toch niet laten staan. I can feel a change of fortune…

I can feel a change of fortune
No more riding on my love
Feel the weight is off my shoulders
As my feet become unstuck
And all the good times on which we do depend
Oh it’s coming around again ♥

57 thoughts on “Ik kocht een tablet

  1. Ja, het is echt heel erg duur. Het gekke is dat wij zoveel huurverhoging hebben gehad dat als hier nieuwe bewoners in zouden komen, dat zij minder gaan betalen dan wij. Dat is toch raar? Maar ben blij dat ik het gedaan heb ja. Soms moet dat gewoon 🙂

 1. Helemaal top!
  Jou gun ik het van harte!
  Ga naar de google playstore en zet er gratis apps op die jij gratis wilt gebruiken op je tablet 😉
  Heb je van ditzelfde merk ook een smarthphone dan connect je die in de google playstore zodat je de apps die je gratis gebruikt van de store naar je tablet.
  Het is een makki want in de plsystore vul je op de site in welke apparaten er ook aan dit verbonden moeten zijn.
  Succes en hoop dat het je lukt….

  Xoxo

  1. Nee, ik heb een ander merk smartphone, maar dat geeft niet. Er zaten al een heleboel standaard app op en wordfeud en Horizon Go etc. waren er zo opgezet. Heerlijk! Echt genieten. En dank je wel. Zo lief van je! ♥

 2. Wat fijn dat je zo makkelijk kunt kiezen! Ik moet altijd alles uitpluizen voordat ik iets koop. Maar je hebt een prima keuze gemaakt zag ik op http://tweakers.net/pricewatch 👍

  Je bent een goede cijferaar, maar heb je ook rekening gehouden dat je meestal met je huidige inkomen mag rekenen als dat gezakt is ten opzichte van het peiljaar? Zo heb ik een keer mijn huurverhoging weten te beperken 😊

  1. Voor zover ik weet moet je huur- en zorgtoeslag al een paar jaar met je huidige inkomen aanvragen. Huursubsidie was altijd met een peiljaar dacht ik. Ik zal het voor de zekerheid even nakijken.

 3. Wat doen jullie meer op een tablet als je al een laptop en telefoon hebt? Wat voegt dat nog toe?

  Soms begrijp ik niet waarom mensen iets aanschaffen voor de leuk.

  1. Mijn ogen zijn te slecht aan het worden voor het kleine schermpje op mijn telefoon en mijn laptop is best oud. Daar kan ik bijvoorbeeld geen uitzending gemist op kijken. Ik kijk namelijk geen tv. Je conclusie dat ik iets voor de leuk koop vind ik wat minder. Ik ben juist iemand die dit soort dingen enkel koopt als ik als het toegevoegde waarde heeft en dat heeft deze tablet voor mij omdat ik zoveel op bed lig.

   1. Sorry als dat kwetsend overkomt. Dat sloeg ook niet speciaal op jou maar ik lees dat best wel bij anderen.

    Mijn moeder was 90 toen onze vader overleed en geen idee hoe een administratie voor huishouden werkte. Mijn dochter gaf haar een tablet en les hoe ermee om te gaan en zo leerde ze vrij snel hoe haar bankzaken te regelen en met FB had ze veel afleiding. Speciaal voor ouderen is het echt een goed apparaat, ze leren er veel sneller en beter mee omgaan dan een laptop of zo.

    1. Oké. Ik voelde me inderdaad even aangesproken. Ik vind het namelijk best lastig om dit soort dingen voor mezelf te kopen en het schuldgevoel bekroop me daardoor weer even. Je raakte een gevoelige snaar zeg maar.
     Mooi dat de tablet voor je moeder zo fijn werkt. Mijn moeder heeft er ook één en eerst vond ik het maar niets. Toch zou het maar zo kunnen dat mijn laptop wat vaker uitblijft. Alleen voor het bloggen blijft het een must.

 4. Leuk voor je, een tablet, veel plezier ermee! Verstandig om de toeslag meteen op een spaarrekening te zetten. Heb ik ooit eens niet gedaan met toeslagen, echt balen! Ik wist trouwens niet dat er een maximale huurprijs is die je voor een woning betaalt. Zo zie je, misschien moet ik ook eens ergens achteraan…

 5. Gaaf, heel veel plezier ermee maar dat komt vast goed 🙂
  Ik heb trouwens echt een hekel aan de belastingdienst, van mij mogen ze het hele zooitje afbranden. Ik werk, ik sta iedere dag vroeg op, ik doe het werk, ik betaal de rekeningen maar de belastingdienst pakt bijna de helft van mijn salaris zonder dat ze daar iets voor gedaan hebben. Ugh. Oh en als je dan geld van hun terug moet krijgen mag je daar maanden op wachten. Zo irritant.
  Tommy heeft een Ipad dus ik heb er zelf nooit 1 hoeven aanschaffen, ben wel tevreden met mijn telefoon en laptop en we gebruiken de Ipad zelden.

 6. Heel veel plezier met je tablet..
  ik twijfel er al jaren over, pas ook een meevaller maar uiteindelijk hem toch weer terug gelegd..
  eerst het huis jack, en dan spaarrekening weer aanvullen, en dan heel misschien 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s