Persoonlijk

Herinneringen


Getagd: , , .

headerwater

Een mens heeft de bizarre gewoonte om dingen of mooier of erger te maken dan ze in werkelijkheid zijn. Dat doen we vaak voor- en achteraf. Op het moment zelf is het eigenlijk allemaal best…. normaal.

Opeens verlang ik heel erg terug naar mijn werk. Het is nu 7:36 uur. Het tijdstip waarop ik voorheen een kop koffie dronk, even het journaal keek en daarna in de auto stapte om richting Ede te rijden. Daar de boel opstarten, koffie drinken, sigaretje roken met een collega en daarna aan de bak. Als ik er nu aan terugdenk lijkt het een fantastische tijd. Dat was het natuurlijk niet. Dat ene dagelijkse moment was fijn. Samen met een collega, waarmee je volledig op één lijn zit, even praten over thuis, voetbal en hoe het op het werk gaat. Dat ene dagelijkse momentje heb ik uitvergroot tot mijn hele werkdag en nu zeg ik hardop: “Ik mis mijn werk.” Dat is niet zo. Ik mis die gesprekken. Ik mis haar. Ik mis mijn andere collega’s.

Wat ik ook mis is een doel in mijn leven. Me nuttig maken voor de maatschappij, iets wat bij mij hoog op mijn lijstje staat als het aankomt op de dingen die ik wil doen in mijn leven. Ik hielp mensen op weg. Gaf ze informatie. Gaf ze soms weer wat rust en een beetje hoop. Face to face. Niet via een beeldscherm. Ik gaf mensen een hand. Ik raakte ze aan. Ik keek ze recht in de ogen. Dát mis ik.

Ik mis de gesprekken met de klanten. Het wat kunnen betekenen voor een mens die recht tegenover me zit. Ik mis de gesprekken buiten met mijn collega’s tijdens een kop koffie en een sigaret. Ik mis de vrijdagmiddagborrel met de collega’s van het UWV. Dat mis ik. God, wat mis ik dat. En dat is oké. Ik weet dat ik het niet meer kan. Ik weet dat de angst me tegenhoudt om eens af te spreken voor zo’n borrel. Ik weet dat mijn chronisch ziek zijn roet in het eten gooit. Dat is een zwaar gelag, maar gelukkig zijn de herinneringen er nog en dat ik die nu wat mooier maak dan hoe het in werkelijkheid was? So be it. Daar zijn het herinneringen voor. ♥

28 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s