Share Some Happiness #juni2016

NvdV

“Hoe ver zou jij ’s ’s nachts lopen uit angst voor geweld?” Dit is de slogan van de Nacht van de Vluchteling, een evenement georganiseerd door Stichting Vluchteling. In de nacht van 18 op 19 juni lopen deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem.

“Elk jaar laten deelnemers zich sponsoren voor een specifiek project. Dit jaar lopen we voor noodhulp aan de maar liefst 60 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. In 2016 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni en klinkt het startschot stipt middernacht op de startlocaties in zowel Rotterdam als Nijmegen.”

Voor meer informatie ga naar www.nachtvandevluchteling.nl.

Eén van de deelnemers is Esther van Dijken. Ik kwam haar tegen op Twitter, toen ik op zoek was naar meer informatie over het kinderpardon.

Esther van Dijken: Fractieassistente PvdA Winsum. Fractiemedewerker PvdA. Scheidsrechter RZB. Voorzitter GV Baflo, Winsum. Nieuws Motto: Geloof in gelijke kansen voor iedereen.

Haar motivatie om mee te lopen in de Nacht van de Vluchteling is als volgt: “Wist je dat er nog nooit zoveel mensen op de vlucht waren voor oorlog en geweld? Hulp is ontzettend hard nodig. Daarom loop ik in de nacht van 18 op 19 juni de Nacht van de Vluchteling. Hiermee haal ik geld op voor noodhulp aan 60 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Stichting Vluchteling zorgt in crisisgebieden voor onder andere medische zorg, schoon drinkwater en onderwijs. Help mij helpen. Sponsor me tijdens mijn loop!”

Ik wist meteen waar het Share Some Happiness bedrag voor de maand juni naar toe zou gaan. Er is niemand wie ik liever zou willen sponsoren dan Esther. Ze is actief op politiek gebied en zet zich met name in voor mensen- en kinderrechten. Ik heb enorm veel respect voor haar en voor wat ze allemaal doet.

Esther, jouw doel is om € 500,- op te halen voor mensen die het zo hard nodig hebben. Er is nu € 150,- binnen zag ik net. Nog ruim twee weken voordat de Nacht van de Vluchteling van start gaat. Ik hoop dat het je gaat lukken om je doel te bereiken. Heel veel succes, maar met name heel erg bedankt voor al jouw inzet en alles wat je doet om de wereld een stukje mooier en rechtvaardiger te maken voor iedereen. Dank je wel.

Ben je benieuwd naar wie Esther is en wat ze doet? Je kunt haar volgen op Twitter. Wil je Esther sponsoren en daarmee vluchtelingen helpen aan onder andere medische zorg, schoon drinkwater en onderwijs? Ook dat kan. Ga naar Nacht van de Vluchteling – Esther van Dijken.

Fijne dag allemaal en share some happiness today! ♥

26 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Myriam schreef:

  Prachtig initiatief dit!!!

 2. Marielle schreef:

  Wat een goed initiatief! !!!

 3. leonieblogt schreef:

  Laatst ging er op mijn facebookfeed een video viral uit de stad waar ik ben opgegroeid. Er is daar een vluchtelingencentrum, dus er lopen momenteel veel Syriërs, Irakezen, etc etc rond. In het filmpje wordt een Syrische vluchteling compleet uitgescholden en uitgefoeterd door een bewoner van de stad. De Syrische man die nota bene met kerst kleine cadeautjes uit stond te delen in de stad, als dank voor de gastvrijheid. Hartverscheurend.
  Om dan dit soort initiatieven te lezen, doet me goed. Het is goed om te weten dat er mensen zijn die het niet koud laat. Faith in humanity: restored.
  Veel liefs!

 4. joorloveswriting schreef:

  wauw wat een goed initiatief!!! 🙂

  1. Marion schreef:

   Ja, vond ik ook. Ik hoefde er niet lang over na te denken.

 5. Anuscka schreef:

  Mooi dat je dit onder de aandacht brengt, en sponsort! Ik ga eens kijken hoe ik kan bijdragen… ❤

  1. Marion schreef:

   Wat lief van je. Dank je wel, Anuscka ♥

 6. Katrien schreef:

  Mooi initiatief!

 7. Sabine schreef:

  Super doel voor het geld en een heel mooi initiatief!

 8. Vurige madam, die Esther!

  1. Marion schreef:

   Ze was net zelfs op tv. Ja, powervrouw 😊

 9. Mooi dat je weer een uniek initiatief in het licht zet met je SSH! 🙂

 10. Villasappho schreef:

  Mooi dingetje dit.

 11. chucky1012 schreef:

  Goed initiatief!

  Succes…..

 12. jackiedeklerk schreef:

  wat een mooi initiatief is dit…
  Had er nog nooit van gehoord..

  Heel veel succes Esther

 13. janneke schreef:

  Een heel mooi initiatief

 14. Jenn schreef:

  Mooi doel! Een vriendin van me loopt ook mee.

 15. Saar schreef:

  Wat een prachtig initiatief!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.