Therapie: Twee intakes deze week

on

DeBlauweKamer

Gisteren ging de telefoon. Een anoniem nummer. Tegenwoordig neem ik die maar op, want negen van de tien keer is dat iets therapiegerelateerd. Zo ook deze keer. Er had iemand afgezegd. Of ik morgen (vandaag) en donderdag tijd had voor de intakes. Ja, maar natuurlijk!

Nu heb ik dus haast. Over 20 minuten moet ik in mijn auto stappen, want om 9:45 uur is de afspraak. Ik hou niet van te laat komen, dus ik neem altijd 10 minuten speling. Wachten vind ik niet erg. Te laat komen wel.

Twee intakes dus. Vandaag en donderdag. De eerste is een diagnostisch interview en de tweede is de indicatiestelling. Beide afspraken duren zo’n anderhalf uur. Reken maar op twee uur, want ik lul je de oren van de kop als ik eenmaal begin. Zeker als ik gespannen ben.

Waar ik zelf vooral benieuwd naar ben; kan ik nu ook vrij snel beginnen? De vorige keer toen ik een intake had bij deze instelling werd ik doorverwezen naar Veenendaal, waar ik nu zit, en tussen de intake en start van de behandeling zat toen 7 maanden. Ik ga er dan ook maar niet vanuit dat ik volgende maand al kan beginnen. Ik ga uit van het einde van het jaar, dan kan het alleen maar meevallen.

Gisteren was een supermooie eerste dag van de HS Awareness Week. Ontzettend veel mensen die deze week als kans zien om eindelijk uit de spreekwoordelijke kast te komen. Dat is ontzettend zwaar, ik weet het als geen ander, en het was ontzettend mooi om te zien hoe iedereen werd opgevangen in de Facebookgroep. Echt ontzettend mooi. Zelf heb ik er veel tijd in gestoken gisteren. Er kwam naast het artikel op mijn blog ook een interview online op Libelle.nl. Voor wie het nog niet gelezen heeft:ย Mijn interview met Libelle.

Dan ga ik nu actie ondernemen, anders kom ik te laat en als ik ergens niet tegen kan, dan is het te laat komen. Ik hou jullie op de hoogte. Bis later! โ™ฅ

25 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wilma schreef:

  Heel spannend! Gogogo๐Ÿ˜€

 2. Lieneke schreef:

  Heel veel succes, komt vast goed!

 3. Jaixy schreef:

  Heel veel succes!!!

 4. Robin schreef:

  Mooi dat het zo snel gaat en succes met de intake! Maarreh, ik ben even kwijt hoe het nu zit. Met de systeemtherapie waar je vorige week over hebt gesproken kun je toch wel gelijk aan de slag? En waar zijn deze intakes dan voor? Ik bedoel, je zit nu toch geen maanden zonder therapie?

  Verwarde groet, Robin ๐Ÿ˜‰

  1. Marion schreef:

   Ik ben bij deze nieuwe therapeute ter overbrugging. Toevallig is zij ook schematherapeut. De intakes zijn voor de vervolgbehandeling en de voorkeur van mijn huidige behandelteam gaat uit naar schematherapie. Of het dat wordt, dat wordt deze week dus beslist nav de intakes.

 5. sonja.frl schreef:

  Goede eigenschap, niet te laat willen komen! Ik wens je veel sterkte en succes met de intakegesprekken en duim voor een acceptabele wachttijd!

  Ik heb ook het Libelleinterview gelezen. Moedig en goed van je om jouw verhaal en dus HS kenbaar te maken bij het ‘grote publiek’. Hulde ๐Ÿ’ช๐Ÿ‘๐Ÿ’

 6. Mary-Lou schreef:

  Wat een mooi artikel voor de Libelle. โค

 7. Bettie schreef:

  Inmiddels heb je je intake er al opzitten denk ik. Ik ben benieuwd hoe het is gegaan.

  1. Marion schreef:

   Ik ben helemaal total los. Bijna twee uur lang vragen beantwoorden. Donderdag gaan we de uitslag bespreken. Een diagnose is al helder: ontwijkende persoonlijkheiddstoornis. Score 100%.

 8. Sammie schreef:

  Fijn dat het allemaal zo snel gaat nu, hopelijk gaat de rest dan ook wat vlotter. Ik heb het interview gelezen, maar dat wist je al ๐Ÿ™‚

 9. levelieze schreef:

  Mooi artikel. En veel succes bij de therapie. Hopelijk weet je snel wanneer het allemaal staat te gebeuren.

 10. Wat ik mij afvraag: kom jij graag te laat?

  1. Marion schreef:

   Vanaf vandaag wel…. 20 minuten wachten is niet goed voor mijn spanningsboog.

 11. BySilke schreef:

  Ik vond je interview met Libelle zรณ mooi Marion! Heel erg heftig, maar heel mooi geschreven ook. Ik duim voor je dat het gesprek goed ging! Liefs ๐Ÿ™‚

 12. Roos schreef:

  Zit een mooi tempo in. Ben benieuwd! Hopelijk ging het goed vandaag, je zal wel op zijn. Tja, eind van het jaar… Misschien een maand eerder, kan alleen maar meevallen. ๐Ÿ˜‰ Doe rustig aan en geniet van je avond. X

 13. Astrid schreef:

  Hopelijk ging je intake vandaag goed. Succes donderdag! En tja, ik ken het hoe lang het duurt in de psychiatrie voor je aan een volgende stap kunt beginnen. Schematherapie hoop ik ook ooit goed te kunnen volgen. Ik heb het kort individueel gehad maar kon er toen door verschillend eomstandigheden weinig mee.

 14. Marielle schreef:

  Zo te lezen was het zwaar! Ik hoop dat je morgen een beetje tot rust kan komen!

  Mooi artikel Marion!!

  Strekte

 15. Spannend, dat wachten tot donderdag.
  Ik weet niet of jij er ook last van heb, maar speculeer er na zo’n test lustig op los wat er uit zal komen.
  Welke antwoorden bij elkaar horen, welke ik totaal verkeerd heb ingevuld.
  Zelfs voor welk antwoord ik mij doodschaam, om door de grond te zakken en dat zijn nu net de vragen die blijven hangen.
  Waardoor heel het gesprek nog spannender en enger wordt.
  Tja iedere gek zijn gebrek.
  Ga je donderdag alleen of gaat je man ook mee om je te ondersteunen?

  1. Marion schreef:

   Ja, wel spannend. Ik kijk wel uit naar morgen. De vragen zijn bij mij als interview afgenomen. Dat was wel fijn, want ik kon dan extra uitleg vragen, maar ook de psych kon doorvragen op bepaalde dingen. Heel prettig.

   Ik ga donderdag alleen. Ik doe graag alles alleen. Anders ga ik me weer aanpassen en anders gedragen omdat mijn man erbij is. Beter van niet dus.

 16. els schreef:

  Ik ben ook altijd te vroeg. Hopelijk ging je eerste gesprek goed? Succes morgen. Hopelijk kun je snel beginnen :-).

  1. Marion schreef:

   Gesprek ging goed, maar was vreselijk vermoeiend. Morgen de nabespreking en indicatiestelling. Kan niet wachten!

 17. Anuscka schreef:

  Eindelijk weer eens even tijd om je te lezen. Achterstevoren. En nu was ik al heel dankbaar en blij dat ik weer even een weekje kan houthakken en zagen en snoeien en onkruid wieden en de hele dag buiten zijn (in plaats van binnen achter een beeldscherm zitten ๐Ÿ˜ฆ ) maar nu ben ik dat nog meer, na het lezen van een aantal HS-artikelen achter elkaar…. Mooi artikel, in de Libelle. Ik hoop dat zo’n Awarenessweek veel mensen goed doet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.