HS Awareness Week: HS op Social Media

HSWeek
Het is alweer de één na laatste dag van de HS Awareness Week. Voor mij was het een hele zinvolle week. Ik hoop voor jullie ook. Ik leerde nóg meer over HS, leerde lotgenoten kennen, vond een paar hele waardevolle supportgroepen en las interessante artikelen. Een aantal hiervan wil ik met jullie delen.

Medeblogger Tamara
Tamara had ik al een paar keer voorbij zien komen op mijn blog, maar ergens was het kwartje nog niet gevallen dat zij ook blogt en helemaal niet dat ze ook HS heeft. Wie is Tamara? Tamara is 33 jaar en zij blogt op haar blog Mara Tegendraads over mode, beauty, leuke uitjes, tv-series, over haar drie hondjes en alles wat ze zoal meemaakt. Maar ze heeft dus ook HS en daar schreef ze deze week over.

Deze week is het Hidradenitis Suppurativa Awareness Week! Zoals mijn vaste lezers wel weten is dat de aandoening die ik heb en daarom vind ik het belangrijk om er nogmaals aandacht aan te geven. Onderaan dit blogbericht zal ik de links naar mijn eerdere posts zetten, waarin de uitleg over deze aandoening staat en het medische traject dat je als patiënt af moet leggen.” Klik hier om haar hele artikel te lezen.

Patiëntenverhaal Wemco
Op Mijn Gezondheidsgids.nl kwam ik een artikel tegen van Wemco Andringa. Hij sloot zijn verhaal af met iets wat mij enorm aansprak. Iets waar ik zelf ook al heel vaak tegenaan ben gelopen.

“Er moet niet alleen worden gefocust op het zoeken van een medicijn. Focus je meer op de dingen eromheen. Denk aan nazorg en: hoe kan je mensen het best thuis verzorgen? Ook de jongeren moeten meer gesteund worden, bijvoorbeeld in de zoektocht naar werk. Zorg ervoor dat iemand “gewoon” kan leven. Het moet je als patiënt niet extra moeilijk gemaakt worden.”

Heel mooi dat ook hier eens over gesproken wordt. Fijn! Het complete verhaal van Wemco kun je hier lezen.

HS op Social Media
Dit zal denk ik vooral handig zijn voor lotgenoten, maar wellicht ook voor mensen die samenleven met iemand die HS heeft of iemand in hun omgeving kennen die vecht tegen deze ziekte.

Facebook

Twitter

Instagram

Bloggers

Als jullie zelf nog interessante artikelen of linkjes hebben over HS, laat het me dan alsjeblieft weten in de comments. Wellicht ken ik ze nog niet en kan het mij ook weer een stukje verder helpen.

Dat was het wat mij betreft voor deze HS Awareness Week. Ik hoop dat jullie er wat aan gehad hebben. Daarnaast hoop ik natuurlijk een bijdrage te hebben geleverd aan de bekendheid van HS. Iedereen die meegelezen heeft en/of mijn berichten heeft gedeeld, heel erg bedankt. ♥

didyouknow

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Tamara TS schreef:

  Dankjewel voor het plaatsen van mijn link, heel tof! Ik ben ook echt blij om te ontdekken dat er meer bloggers met HS zijn die awareness willen creeëren. Samen staan we sterker! 🙂

  1. Marion schreef:

   Absoluut! Ja, ik vond jouw artikel erg mooi en duidelijk en ook handig omdat er nog meer linkjes instaan naar eerdere artikelen over HS. Die ik overigens zelf ook nog moet lezen, maar daar neem ik even de tijd voor! X

 2. levelieze schreef:

  Vaak denk ik bij van die awareness weken of dagen: moet er nu voor alles een dag worden uitgevonden? Maar als ik dan nu lees hoeveel dit voor jou heeft betekend, dan kijk ik er ineens heel anders tegenaan.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel. Dat vind ik fijn om te horen.

 3. Marielle schreef:

  Hey Marion
  WAt fijn dat de week zo waardevol was voor je!!

  Ik ben blij dat deze week bestaat en ben ook blij dat jij er aandacht aan schonk op je blog en ik hoop dat er meer erkenning zal komen!

  Mooi geschreven door Wemco! Dit is wat ik ook tegenkwam online, wat een enorme impact HS heeft op je leven en dan alle aspecten van het leven.

  Veel sterkte met deze nare ziekte!!!

 4. Mooie afsluiter van de HS Awareness week…

 5. AroundSan schreef:

  Vind het mooi wat Wemco zei. Kijken naar hoe patiënten zo normaal mogelijk kunnen leven is zó belangrijk. Vaak wordt dit maar weggemoffeld bij veel ziektes en aandoeningen. Net als het zoeken naar werk als je niet ‘normaal’ bent… Waarom moet dit zo veel moeilijker zijn? Alsof je dan gelijk compleet afgekeurd bent ofzo… Vind het dus extra tof dat Wemco deze woorden uitspreekt!
  Fijn om te lezen dat je veel aan deze week hebt gehad Marion. Mooi ook om te zien dat mensen elkaar opzoeken en elkaar steunen!!

 6. Sabine schreef:

  Wat een mooi overzicht en afsluiting van deze week!

 7. chucky1012 schreef:

  Prachtige afsluiting van de bijzondere week!

  Xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.