Loving Lazy Sundays #96

on

LLSzomer

Het is zondag! Mijn dag begon iets anders dan verwacht. “Je bent een zwaarlijvige vrouw met steenpuisten in haar oksels en bij haar vulva?? Bah!” Laten we het houden op een bijzonder kortzichtige uitspraak van iemand die niet weet waar hij het over heeft. Knippen en plakken kunnen we namelijk allemaal.

Deze meneer denkt waarschijnlijk dat hij mij te kakken kan zetten op deze manier. Dat ik mij schaam voor mijzelf, maar helaas, Kermit, dat is al lang verleden tijd. Ik ben juist trots op mijzelf hoe ik met deze ziekte omga. Dat ik me niet meer laat dwingen om 40 uur per week te werken. Dat ik me niet laat dwingen om geopereerd te worden. Dat ik juist dusdanig goed voor mezelf zorg dat ik tegenwoordig kan spreken van incidentele ontstekingen en dat is wel eens anders geweest.

Maar ik ben wel even klaar met dit soort mensen. Ik laat me niet belachelijk maken. Net zo min als ik mijn mond hou als iemand Sylvana Simons belachelijk maakt. Net zo min als ik mijn mond hou als iemand een profielfoto heeft waarop een man met een Arabisch uiterlijk voorover gebogen op zijn knieΓ«n zit en dat daar dan een geit achter staat. Ik hou mijn mond niet. We hebben hier in Nederland een recht waar we trots op moeten zijn en dat is het recht op vrijheid van meningsuiting. Daar moeten we zuinig op zijn. De meesten van ons weten niet eens hoe het is om te leven in een land waar je niet zomaar kan zeggen wat je wil. Wees daar maar verdomd dankbaar voor.

Er is echter een verschil tussen je mening uiten en mensen beledigen. Veel te vaak zie ik dat mensen het recht op vrijheid van meningsuiting misbruiken. Net als deze meneer vanochtend op Facebook. Hij trekt conclusies over mij gebaseerd op algemene gegevens over een ziekte. Zo ben ik niet zwaarlijvig. Heb ik geen overgewicht. Heb ik geen steenpuisten in mijn oksels en bij mijn vulva. Deze meneer weet helemaal niet waar hij het over heeft. Over mij namelijk. Hij kent mij niet. Volgens hem ben ik een zwaarlijvige vrouw met steenpuisten. Volgens mij ben ik een superleuke, lange blonde vrouw met blauwe ogen waar niemand een hekel aan heeft. Ik ben meelevend, empathisch en wil graag het beste voor iedereen. Maar goed, voor deze meneer ben ik een vieze, zwaarlijvige vrouw met steenpuisten. Wat hij wil. Fuck you. Ja, fuck you, ja. Of fuck off. Maak er maar van wat je wil. Ik ben er in ieder geval even goed klaar mee en dat gebeurt niet vaak.

Even geen standaard Loving Lazy Sundays vandaag. Komt volgende week wel weer. Ik heb er even geen zin in. Ik ga douchen (jawel, ik douche), aankleden en naar mijn ouders. Die zijn weer terug van vakantie en ik ben benieuwd hoe ze het gehad hebben. Fijne zondag allemaal.

Whatever happened to the values of humanity
Whatever happened to the fairness and equality
Instead of spreading love we’re spreading animosity
Lack of understanding, leading us away from unity β™₯

43 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Wat verschrikkelijk zeg!
  Genieten jullie van een mooie, gezellige en fijne dag…..

  Xoxo

  1. Marion schreef:

   Thanks, meis. Jouw/jullie trouwe reacties hebben me echt door deze week heen gesleept. Nu is het even op. Dank je wel. β™₯

   1. chucky1012 schreef:

    Dat begrijp ik goed….Xx

 2. Dat Kermit maar in zijn stinkende vijver springt, en er blijft zitten tot hij puisten krijgt onder zijn oksels en in de buurt van zijn eigen soort vulva :).

 3. Rob Alberts schreef:

  Geniet van je zondag!
  Natuurlijk wens ik je ook nog een hele mooie week toe.

  Zonnige groet,

 4. Me schreef:

  En al had je steenpuisten en was je zwaarlijvig dan nog? Dat zegt toch niets over je hygiene of karakter? Facebook klinkt als een hele vervelende omgeving.

 5. Wilma schreef:

  Ik dacht even, huh wat schrijft zij nou?
  Echt mijn mond valt spontaan open van dit soort dingen. Wat gaat er in die botte kop om van zo iemand, tsssss…
  In de prullenbak deze rotzooi, shift delete.

  Fijne zondagπŸ’Ÿ

 6. Robin schreef:

  Superleuk, lang, blond (meestal), blauwe ogen, meelevend, empathisch. En fris gedouched.

  Fijne zondag!

  1. Robin schreef:

   Het is gedouchT zie ik net πŸ™ˆ

 7. sonja.frl schreef:

  Pfff, als dit soort mensen nu eens hun energie in zaken zouden steken waar de wereld echt wat aan heeft…….

  Mooie keuze voor liedje en tekst! Enne, jouw tweede alinea vind ik ijzersterk!

  Ik wens je een fijne zondag en F1 GP avond!

 8. Jaixy schreef:

  Goed gezegd!!!
  Vreselijk dat mensen het uiten van hun mening over iets waar ze denken verstand van hebben altijd maar op een beledigende manier moeten doen!
  Dat is pas bah!! Van dat soort berichten krijg ik acuut een steenpuist in mijn vulva en onder mijn oksel!! En laatbm lekker ploffen in zijn gezicht! Zow!!!

  Laat het voor de rest van de dag los en geniet van je familie en van Max vanavond !

 9. Marielle schreef:

  “Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde”.

  Was er maar iets meer van die liefde…

  Sterkte lieve Marion en een goede tijd met je ouders

 10. Chantalle schreef:

  Wat een prachtige reactie van jou ❀️ Je had geen beter antwoord kunnen geven!

 11. Marion schreef:

  Laat zo’n “nobody” alsjeblieft niet je dag verpersten. Lulletje rozenwater heeft maar 1 doel in zijn leven en dat is anderen afzeiken.
  Jij moet daar ver en ver boven staan! Jij bent het tegenovergestelde, een goed mens, iemand die iets bijdraagt en iemand die het verschil maakt.
  Ik hoop dat je het je echt niet teveel aantrekt.
  Daarmee geef je hem gewoon teveel eer.. Is ie niet waard.
  Jij bent het wel waard om van je lazy sunday te genieten! Doe dat, zoveel je kan! Geniet!

 12. Jeetje zeg, hoe komt zo iemand er in vredesnaam bij? Laat je zondag er zeker niet door verpesten! Geniet ervan en hopelijk met een mooie formule 1!

 13. allemachtig zeg… ik vind het moedig dat je er op blijft reageren. rond die tijd dat ik naar lesbos ging deed ik dat telkens ook als het om vluchtelingen ging, maar merkte dat ik er zelf alleen maar gefrustreerd van raakte. daarbij had ik niet het gevoel dat het iets uithaalde. ik laat het nu meestal maar. inderdaad, lekker makkelijk… daarom alle respect voor jou.

 14. Deze man is pas ziek, kots van zulke mensen die lopen te provoceren en genieten van het in de grond trappen van anderen. Iemand op de ziel trappen door ze op hun zwakste punt te raken.
  Helaas zijn er dan altijd mensen die op zulke berichten terug reageren waar zo’n eikel nog meer van geniet.
  Maar je mag trots zijn op jezelf, dat je trots bent op jezelf zoals je bent, met opgeheven hoofd achter jezelf staat.
  Het maakt dat je van slag bent maar je staat er wel boven, knap.
  Geef jezelf een schouderklopje en blokkeer deze hufter.
  Laat je dag er niet door verpesten, gun hem dit niet.

 15. Noirona schreef:

  Wat enorm kortzichtig! Ik hoop dat je het langs je heen kunt laten glijden en toch nog een fijne dag hebt.

  Je bent een topper!
  X.

  1. Lieneke schreef:

   Krijg bijna plaatsvervangende schaamte dat iemand dat z’n mond uit kan krijgen, bah zeg!
   Mensen die zo op anderen reageren met zulke opmerkingen zitten gewoon zelf niet goed in hun vel denk ik altijd maar.

   Heel veel plezier bij je ouders!

 16. Er is niet zieliger dan een digitale pester! Hopelijk laat je je dag er niet door verpesten. Blokkeren en genieten van de mensen om je heen die je wel de moeite waard vinden. Die je nemen zoals je bent en de moeite nemen om jou te leren kennen. Knap dat je er nog op reageert, ik zou er denk ik de energie niet voor hebben. Een fijne dag en veel plezier bij je ouders!

 17. bentenge schreef:

  Fuck off, indeed. Er drijft in de poel van mensen die deze wereld rijk is ook heel wat bagger rond. laat je er niet door doen. Af- en wegspoelen die baggermensen. Volgens mij ben jij :
  een superleuke, lange blonde vrouw met blauwe ogen waar ik alvast ver van een hekel aan heb. Je bent zonder twijfel meelevend en empathisch. I like you !

 18. Berte schreef:

  Ja ik zag het op Facebook, ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Ik begin me onderhand kapot te schamen voor mijn mede Nederlanders, bah. Snappen mensen dan echt het verschil niet tussen vrijheid van meningsuiting en iemand gewoon grofweg beledigen?? Ik hou me afzijdig op het WWW omdat ze het hier echt wel controleren. maar ik had er vandaag heel veel moeite mee toen ik de desbetreffende reactie zag!

 19. Anne schreef:

  Blijft een mooi liedje. Goede zondag nog verder!

 20. Evelyne schreef:

  We leven idd in een vrij land (ik in BelgiΓ«, jij in Nederland waar dezelfde regels gelden) & men vrij van mening is. Toch vind ‘k ’t schandalig hoe vrij een mens kan denken en het dan nog durft uit te spreken! Schande! Zo’n mensen zouden ze even hard moeten aanpakken, maar soms is ’t idd beter om gewoon ‘fuck you’ te roepen en gewoon je weg verder zetten. Sommige mensen verdienen geen wederzijds respect.

 21. Natasja schreef:

  Bleeeeeeegh… Ik vraag me altijd af wat zulke mensen in real life zouden zeggen, of ze dan nog steeds zo’n grote mond zouden hebben. Vast niet, want van achter je laptop of het scherm van je telefoon is het zo lekker makkelijk om ander mensen de grond in te boren. Maar ja, daar schiet jij niets mee op, want ik weet dat als het daadwerkelijk via het scherm bij jou persoonlijk binnen komt, dat het je dan net zo raakt als wanneer het midden in je gezicht gezegd wordt. En dan kun je nog zo zeggen en denken dat je je er niets van aan moet trekken, maar dat doe je toch.

  Ik hoop dat je toch een fijne zondag hebt, en dat je ouders een fijne vakantie gehad hebben!

 22. Mrs Curly schreef:

  *Staande ovatie* *Mexican wave* *High 5*
  Amen! Dat is een Obama-waardige speech πŸ˜‰
  Raak gesproken en zo godverdomde waar!

 23. Spike schreef:

  Je bent een prachtig, fantastisch mens !

 24. Ik vind de beschrijving die jij over jezelf schrijft toch veel passender hoor! Bizar dat iemand t in zn hoofd haalt dat soort opmerkingen te maken, wat ontzettend doelloos.

  Ik hoop ondanks je niet zo zondagse blogje dat je toch een fijne dag gehad hebt.

  xx Sam

 25. Sabine schreef:

  Wat een verrotte uitspraak zeg. Ik denk dat dat veel meer zegt over die persoon dan over jou. Dat is altijd zo eigenlijk, feedback zegt vaak meer over de gever dan de ontvanger. Gelukkig kun jij jezelf heel goede en juiste feedback geven! Liefs en knuffel

 26. Where is the love? Ja waar… Seriously?! Meneer wou zich eens interessant maken of wat. Mss volgende keer beter eerst zijn verstand eens gebruiken. Of hebben sommige mensen dat niet? Soms heb ik echt mijn twijfels. Nee, gewoon deleten die handel en snel vergeten al blijft zoiets natuurlijk altijd wat hangen. Hoop dat je er toch een leuke zondag van hebt gemaakt en je ouders een leuke vakantie gehad hebben.

 27. Nathalie schreef:

  Sommige mensen…..

 28. els schreef:

  Echt serieus? … Dikke knuffel X

 29. B schreef:

  Mooi nummer.

 30. misssexandthecity schreef:

  Het verschil is dat jij een goed stel hersenen hebt en hij minderbedeeld is πŸ˜‰πŸ˜‰.

 31. Sammie schreef:

  Wat ik nog aan mijn andere reactie had willen toevoegen laat ik nu hier maar achter. Dit soort mensen hebben het iq van een graspol πŸ˜‰

 32. Emily schreef:

  Hoe haalt zo iemand ’t toch in z’n hoofd…

 33. Saar schreef:

  Groot gelijk dat je je mond niet houdt. Dat hij maar eens hoort waar het op staat. Want hij kent jou inderdaad niet πŸ˜‰

 34. Anuscka schreef:

  ❀ (ik lees weer in omgekeerde volgorde)

  1. Marion schreef:

   Mensen die tegen de stroom inlev(z)en houden de samenleving overeind. πŸ˜€

   1. Anuscka schreef:

    Wauw, da’s er een om te onthouden! πŸ˜‰ ❀

 35. Iris Jonet schreef:

  Heeft iemand dat echt gezegd! Dat meen je niet! Nou, niets van aantrekken meid. Je bent een heel mooi mens!

  1. Marion schreef:

   Mijn zus zegt altijd; er zijn mensen en fietsbellen. Nou, de categorie waar deze persoon onder valt is duidelijk. Thanks, meis. X

 36. Mensen verschuilen zich graag onder de vrijheid van meningsuiting, maar vergeten vaak dat hun mening kwetsend is en zelfs beledigend. Als we met zijn allen, inclusief deze persoon wat meer nadenken over wat we zeggen. Zal er een klein beetje minder leed op deze aarde zijn. Marjon je bent een geweldige en dappere vrouw! Dat mag je nooit vergeten!

  Veel liefs, Tessa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.