Dit blog gaat nergens over

park

Vandaag even een artikel over van alles en nog wat. Ik heb gewoon zin om te schrijven, maar ben te gespannen voor vanmiddag (therapie) om er een goed opgebouwd artikel van te maken. Be prepared.

Iedereen die gisteren de petitie voor het kinderpardon heeft ondertekent: bedankt! Ik kreeg twee mailtjes van mensen die niet wisten of ze wel wilden tekenen. Toen ik zei dat het om gewortelde kinderen ging (kinderen die hier minimaal 5 jaar zijn, sommigen zijn hier geboren en al 14 jaar in Nederland!), hebben zij alsnog getekend. Mocht dat voor jou ook een twijfel zijn geweest, dan kun je nu alsnog tekenen. Sommige mensen hoor ik zeggen: “Het is de verantwoordelijkheid van de ouders.” Ja, allemaal leuk en aardig, maar dan nog mag dat niet ten koste gaan van een kind. Een kind mag je niet zijn of haar opgebouwde vriendenkring, schoolprestaties, sportprestaties en hun thuis afnemen, want Nederland is hun thuis. Doe je dat wel, dan maak je je schuldig aan schending van de rechten van een kind. Ik weet het, ik ben keihard hierin, maar ik kan gewoon niet geloven hoe sommige mensen maar gewoon doorgaan alsof er niets aan de hand is. Kinderen in detentie. Uitgezet naar landen waar ze nog nooit geweest zijn. Waar ze de taal niet spreken. Waar ze niets of niemand hebben. Het is een gruwelijk grof schandaal.

Ik hou erover op. Klaar.

Vanmiddag therapie. Ik moet de cirkeltjes nog zetten. Uitstelgedrag van het hoogste niveau. Gisteren werd ik gebeld door Ede. Of ik donderdag kan komen voor het adviesgesprek. Ja, maar natuurlijk kan dat! Ik schijt peuken voor de behandeling, maar aan de andere kant kan ik ook niet wachten om te beginnen. Ik hoop dat ik groepstherapie kan krijgen. Niet omdat ik dat wil, maar omdat ik denk dat dat voor mij het meest zinvol zal zijn. Praten in een groep met mensen. Rollenspellen spelen. Mijn god, ik ga al over mijn nek als ik eraan denk. Maar het zou wel enorm kunnen helpen denk ik en dat is waar het om gaat.

Volgen en ontvolgen op Bloglovin’, Instagram en Twitter. Wat maakt het uit zou je denken? Nou, ik vind het leuk om te zien welke nieuwe mensen mij zijn gaan volgen en dan neem ik graag een kijkje op hun account om te kijken of we een beetje op dezelfde lijn zitten. Ik krijg er dagelijks zo’n 10 nieuwe volgers bij, maar er vallen gemiddeld ook weer zo’n 10 volgers per dag af. Tot mijn grote verbazing irritatie zie ik daar om de zoveel weken dezelfde namen voorbij komen. Volgen. Ontvolgen. Een week later zijn ze er weer. Volgen. Ontvolgen. Volgen. Ontvolgen. Hou op! Gisteren zette ik mijn account op privé, maar ik bedacht me toen dat er een aantal lezers zijn die mijn instagram account alleen via mijn blog aanklikken en zo de foto’s bekijken. Als ik mijn account op privé zet, kan dat niet meer. Vanaf nu blokkeer ik gewoon iedereen die mij twee keer volgt en weer ontvolgt. Probleem opgelost.

Begint een beetje een klaagblog te worden dit. Mag ook wel een keer. Ik klaag niet zo heel vaak meer de laatste tijd. We moeten er wel voor zorgen dat we de gezonde balans niet verliezen.

Ik heb nog acht boeken liggen die gelezen moeten worden. Ik kan niet wachten tot de zon weer gaat schijnen. Mijn motto voor komende zomer is: Buiten enkel boeken. Geen smartphone, geen laptop, geen tablet. Goed idee. Kansloos idee, maar goed idee.

Ik drink koffie uit een plastic bekertje. Die plastic bekertjes hebben we in huis voor als er kids op bezoek komen. Soms vind ik het echter leuk om zelf ook uit een plastic bekertje te drinken. De ene keer doet het me terugdenken aan mijn werk. De andere keer aan de vakantie van vroeger. Je weet wel, even wat drinken en eten op een parkeerplaats onderweg naar Zuid-Frankrijk. Gekke tic.

Ik kan nog wel uren doorschrijven over dit soort onbenullige ongein, maar hoe weinig de getallen me ook boeien, ik wil jullie niet allemaal kwijtraken. Ik ga nog even zoeken naar een leuk liedje voor jullie. Oh wacht, geen muziekje. Ik ga een filmpje van Victoria Beckham met jullie delen. De meeste mensen kennen haar alleen als graatmager vrouwtje van de Spice Girls en de vrouw van David Beckham, maar ze is zoooooooo grappig! Vind ik dan. Onderstaande stukjes zijn uit de docu “Victoria Beckham coming to America.” ♥

 

29 gedachten over “Dit blog gaat nergens over

 1. Kun je die peuken niet hier komen schijten? Ik zit bijna zonder.. 😉 Een groep kan heel helpend zijn, in ieder geval veel succes en ook een beetje rust in je hoofd tot die tijd.. x

 2. Ik moet ook nog zoveel boeken lezen maar kan er de rust, tijd en zin niet voor vinden.
  Volgen en ontvolgen, vind ik ook heel irritant en blokkeren is de enige oplossing lijkt het wel, werkt wel goed ; )
  Groepstherapie, lijkt me wel enger als gewoon alleen met een therapeut. Ben benieuwd wat het gaat worden uiteindelijk en hoeveel je er aan gaat hebben. Ga nu die cirkels maar gauw zetten ; )

 3. Volgens mij is volgen & ontvolgen een veel voorkomend probleem! Ik heb dat ook mega vaak op instagram, allemaal bloggers die graag gezien willen worden en ik niet ga terugvolgen!:)

 4. Onbenullige ongein, zo af en toe juist heel gezellig. Kopje koffie erbij en lekker lezen.
  Volgens mij lees ik je blog al vanaf het begin en nog steeds denk ik: effe kijken op het blog van Marion, waar zal ze vandaag weer over schrijven.

  Veel succes en sterkte vanmiddag!

 5. Lezers kwijtraken? ?? Haha ik vind het juust een leuke blog. Het gaat nergens over zeg je en tegelijk haal je veel onderwerpen aan, en hoe. …

  Buiten lezen, doet me denken aan mijn tienerjaren. Heel wat boeken verslonden.

  Leuk dat ik je instagram nu toch kan blijven bekijken!

  Veel succes met cirkelen en de therapie!

 6. Dat was lekker 6 minuten leesvoer, ik vind het zo leuk dat de leestijd erbij staat, ga morgen eens timen of het klopt!

  En om ook maar een beetje te leuteren: Wij nemen altijd de eigen mokken en glazen mee die we thuis gebruiken en hebben ook altijd vel eten en drinken in de auto grote koelbox aanwezig, ik maak zelfs onderweg de broodjes klaar omdat we graag zoveel mogelijk doorrijden buiten de plaspauzes. Ik heb dan een dienblad op schoot en in de reiskrat zit bestek, handdoekje en servetten, dus alles bij de hand.
  Zelf de hond krijgt haar brokjes per handje vol aangereikt en bakje met drinken.

 7. Lekker om te lezen weer! Als je even niks te doen hebt of wachten moet zoals ik nu. Hoeft ook niet altijd ergens over te gaan toch? ☺️

 8. Leuke blog en zeker geen klaagblog hoor! Ik wilde dat ik zelf wat vaker ‘nergens over’ kon schrijven. Alhoewel, niet alles wat je schrijft is onbelangrijk…

 9. Cirkel ze vanmiddag! (misschien ben je nu wel bezig) Via jouw plastic bekertjes en herinnering kom ik bij de geur van de zomer; die vind ik hier (in NL) steeds meer naar de zomers van vroeger gaan ruiken aan de Costa waar ik als kind altijd met mijn ouders rondhing. Weet nog steeds niet of ik het nu lekker vind, of dat ik me zorgen moet maken over klimaatverandering dus. :O

 10. Ik herken dat ontvolgen en dan weer volgen…. best wel irritant… 😦 Maar soms is het wel even fijn om te klagen. En dat lezen van een aantal boeken haha heb ik ook. Goed idee om alleen met een boek buiten te zitten! 🙂

 11. 1. De kwestie van de kinderen die uitgezet worden is natuurlijk een heel lastige. Misschien hebben de ouders inderdaad dingen niet zo handig aangepakt (en ik geloof niet dat dat bij iedereen het geval is), maar de overheid heeft dat ook toegelaten. Dan hadden ze eerder moeten ingrijpen. Bovendien is het bepaald niet makkelijk om alle wetten en regels in Nederland te begrijpen. Zeker niet als je daar komt en niet goed de taal spreekt. Maar goed. Bovenal: het kind kan er NOOIT iets aan doen. Schuld van de ouders of overheid of niet: het kind is altijd de dupe en dat moet gewoon stoppen.
  2. Ik word ook tureluur van al die volgers en ontvolgers op met name Instagram. Op Bloglovin en Facebook zijn het er maar weinig die dat doen gelukkig. Maar Instagram… pff echt te irritant. Blokkeren als het meer dan 3 keer gebeurt ga ik misschien ook wel eens doen. Weet nog niet hoe dat moet maar dat vind ik wel uit haha

 12. heerlijk zo’n blog die over van alles en nog wat gaat..
  Ik heb ook getekend, vind het ernstig dat zulke dingen gebeuren en dat er zulke acties opgezet worden is alleen maar liefde toch… (of mijn nieuwe kreet van tegenwoordig, alles is liefde)

  Volgen en ontvolgen, ook zo iets stoms..
  ik snap het niet…
  tegenwoordig volg ik niemand meer standaard terug

 13. Leuk blogje, heerlijke kletspraat. Ik blijf volgen zonder te ontvolgen, maar begrijp de frustratie. Als je gaat ontvolgen kom dan niet op mijn blog/ig/… En laat me lekker met rust. Dat denk ik dan toch altijd. Goede buitenregel overigens. Top!

 14. Ik kom ook niet echt aan lezen toe, zo jammer! Dat volgen – ontvlogen staat mij ook zo tegen. Grow up! Zo’n klaagblog vind ik het niet hoor! 😉

 15. Groepstherapie lijkt mij bijna enger dan solo. Maar, misschien daarom juist zo helpend. Ieder mens klaagt, en jij klaagt met humor, dus is het geen klaagblog maar nog steeds een ‘oh, dit is zooooo Marion met humor blog’. 😉 Trouwens, ik heb liever een klas dan een plastic bekertje. Dankzij moeders associeer ik dat nl met ‘kleine kinderen’; ik moest op mijn 14e altijd bij ‘de kleine kinderen’ zitten met plastic bekertjes, terwijl ik liever bij ‘de volwassenen’ zat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.