Uitslapen, uitslag adviesgesprek en een mooi filmpje

maat44

Ik doe mijn ogen open, kijk op de wekker en schrik mij een hoedje. 10:06 uur. Get out of here! Wat zijn dat voor tijden? Normaal word ik altijd tussen 5 en 7 wakker. In de zomer soms nog wel vroeger. Vandaag is het dus al 10:00 uur geweest. Kennelijk had ik het nodig.

Vorige week twee intakes. Afgelopen week therapie en gisteren een adviesgesprek. Daarnaast nog iets in de privésfeer wat ervoor zorgde dat ik gisteren heel erg emotioneel was. Veel gehuild. Veel gepraat. Tot laat muziek geluisterd, omdat ik in eerste instantie niet kon slapen. Ik denk dat ik rond 23:30 uur in slaap ben gevallen. Als dat zo is heb ik een dikke tien uur rust gehad. Vandaag een lege agenda, dus het maakt niets uit. Niks mis met een keer een paar uur extra slaap pakken.

Gisteren dus het adviesgesprek gehad. Ik ga de behandeling krijgen waar ik op gehoopt had. Schematherapie. Het is een intensieve behandeling van twee jaar. Twee sessies per week. Eén individueel en één in een groep. Dat is precies wat voor mij lichamelijk haalbaar is, zonder dat dat ten koste gaat van mijn net weer opgebouwde sociale contacten. De wachttijd is zeker 6 maanden. Tot die tijd blijf ik eens per twee weken naar Veenendaal gaan. Daar maak ik een rustige start met de schematherapie. De wachttijd is lang, maar in mijn geval is dat niet erg. Zou ik nu direct beginnen met intensieve therapie, dan zou dat denk ik helemaal misgaan. Het is precies goed zo. Ik ben dan ook erg tevreden.

Mijn WIA loopt tot januari 2018. Verwachting is dat ik dan halverwege de therapie ben. Dan nog heb ik mij er ondertussen wel bij neergelegd dat werken voor mij niet meer aan de orde is. Mijn psychische klachten zijn dusdanig, dat is geen kwestie van herstellen, dat is een kwestie van mee leren omgaan en mee leren leven. Daarnaast natuurlijk de HS die mij van de straat houdt. Nee, werken zet ik aan de kant en ook dat geeft mij rust. Ik heb nu net voldoende energie om mijn sociale contacten te onderhouden. Ik doe mezelf en mijn partner niet tekort. Ik kan voldoende rusten. Ik kan af en toe ontspannen. Ik kan mijn “werk” op het eetstoornisforum blijven doen. Dat is haalbaar én leefbaar en die combinatie zoek ik.

Mijn hoofd zit vol van de afgelopen twee weken. Ik heb geen energie om te lezen en luister vooral veel naar muziek. Ik slaap veel. Ik huil veel. Dat laatste werd een keer tijd. Ik schrijf wat. Ik doe een keer een spelletje en kijk af en toe wat filmpjes op You Tube, zoals deze. Look Beyond Borders. ♥

32 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Elin schreef:

  fijn dat je je therapie hebt!
  Doe lekker rustig aan vandaag meid, luister naar jezelf! xx

 2. Miriam schreef:

  Ik ben blij voor je lieverd. Wat een rust zal dit geven.. Xx

 3. Sammie schreef:

  Ik vind het al gek dat er nog geen blogje was maar je sliep dus nog 😀 Zal je het inderdaad wel nodig hebben gehad. Ik hoop dat ik morgen zo laat wakker word 🙂 Fijn dat je de therapie gaat krijgen die je wilde en hopelijk ook het meest aan hebt!

 4. Ik was juist onderweg om je te komen wekken, maar ben teruggekeerd toen ik ter hoogte van Rotterdam was (aan dat huisje met de rode dakpannen).
  Mooi, van die therapie !

 5. Anuscka schreef:

  Fijn dat je je zo goed voelt over wat er gebeurt – en met veel huilen is ook niks mis. Zet maar open die kraan. Beter dan opvreten, want dan zet het zich vast en komt het er als ontsteking uit… (I know, I know, zo simpel is het niet met HS, maar iedere lichamelijke ziekte heeft een dieper liggende betekenis. Ken je het boek “De Sleutel tot Zelfbevrijding’? ) Doe rustig aan. Mooi filmpje, ik had het al een paar keer op FB voorbij zien komen. Kijk iemand in de ziel, en je kijkt voorbij alle uiterlijkheden waar we normaliter beoordeeld en soms veroordeeld worden…. ❤ (En dat doen wij eigenlijk ook met schrijven – elkaar een blik in de ziel gunnen, ver voorbij de oppervlakte van huidkleur, geloof, overtuiging, sekse enzovoort) 🙂

  1. Marion schreef:

   Ik heb ooit een recensie gelezen van het boek, maar ik kan me daar nu nog niet in vinden. Ik weet dat het met elkaar in verband staat, maar zover als zij gaat (wat ik uit de review begreep), nee, daar kan ik op dit moment nog niets mee. Wie weet ooit.

   1. Anuscka schreef:

    Gaat inderdaad erg ver… oké, niets mee doen dus nu! 🙂

 6. BySilke schreef:

  Ik ben heel blij dat je die therapie hebt om naar uit te kijken! En die wachttijd zal inderdaad nog zo slecht niet zijn, 6 maanden zal er sneller zijn dan verwacht 🙂 Nog veel slaapplezier hihi, zo gek dat je tot 10u hebt kunnen slapen! Ik zou je verbazing helemaal snappen haha, want meestal lig ik klokslag 8 al naar m’n plafond te staren. Liefs!

 7. jackiedeklerk schreef:

  wat heerlijk even zomaar om 10 uur wakker worden…
  dan heb je het zeker nodig gehad..

  Wat fijn dat er duidelijkheid over therapie is, iets om naar uit te kijken en naar toe te werken..
  wel een behoorlijk traject zeg, 2 jaar, pfff

  Fijn weekend
  xoxo

 8. Sabine schreef:

  Eigenlijk best fijn dat je even wat langer hebt geslapen. Ik merk dat ook altijd aan mijn lichaam: als ik langer slaap is het blijkbaar nodig. Fijn ook dat je tijd maakt voor je sociale contacten. Is ook zo belangrijk!

 9. chucky1012 schreef:

  Eindelijk…..
  Fijn dat je meer rust had genomen en huilen mag….

  Xx

 10. joorloveswriting schreef:

  Wow dat is heerlijk zeg om tien uur wakker te worden… Doe rustig aan meid denk aan je zelf 🙂 Fijn weekend! xx

 11. Ik ben zo blij voor je dat je die therapie nu krijgt en daar zelf zo’n goed gevoel over hebt. En je bed is soms net wiskunde hè… Dan kom je er gewoon niet uit.

  1. Marion schreef:

   Die is zo flauw dat hij leuk is 😂

 12. Wat een turbulentie in je leventje, daar moet je van bijtanken.
  Klinkt goed dat je therapie krijgt wat bij je past, individueel en in groepsverband.
  Inderdaad best goed dat je 6 maanden moet wachten, zit je er al helemaal in en weet je welke schema’s en modi’s er zijn waar je aan wilt werken.
  Een voorsprong welke je hebt voor je aan die twee jaar gaat beginnen.
  Rust maar lekker uit, heb je wel verdiend.

  1. Marion schreef:

   Nee, heb officieel pas één sessie gehad. Dat was enkel de inleiding lezen en de beschrijving van de verschillende modi. Ik heb dus echt nog geen idee!

   1. Ik bedoel dat je over een half jaar weet hoe het in elkaar steekt, dus dat je daar dan geen kostbare tijd aan verliest.

    1. Marion schreef:

     Oh zo! Sorry. Daar ben ik inderdaad ook heel blij om ja 😊

 13. Heyhey Marion!
  Wat heerlijk uitslapen hey!
  Soms heeft je lichaam het nodig.

  Ik wens je een fijne weekend toe!

  Liefs, Miss B.

 14. Els schreef:

  Wat fijn om te lezen dat de therapie zo aansluit op je behoeftes!

 15. Rob Alberts schreef:

  Succes met je therapie.

  Bemoedigende groet,

 16. marielle schreef:

  Wat een heftige week voor je!
  Ik hoop dat je wat kan uitrusten het weekend!

  Zeker een lange wachtlijst maar mooi dat je wel alvast kan beginnen!

  Sterkte met alles (ook wat er prive verder speelt).

  XX

  1. Marion schreef:

   Dank je wel 😘

 17. bentenge schreef:

  Schematherapie. Nog nooit van gehoord. 6 maand wachten is wel lang maar hopelijk zo voorbij. En dan hoop ik dat de therapie brengt wat je nodig hebt !

 18. Robin schreef:

  Fijn dat qua therapie de puzzelstukjes nu op zijn plek vallen. Eerst een paar maanden schematherapie op je eigen tempo klinkt goed. Want in een groep -en met jouw neiging tot aanpassen- heb je het tempo en de intensiteit toch minder in eigen hand.

  Wat ik minder vind om te lezen is dat je de laatste tijd veel aanhaalt dat er dingen zijn die nooit meer goed komen. Wat quotes op IG die ik niet zo kan reproduceren en laatst over wonden van pesten die nooit meer helen. En nu over werk wat voor jou ‘niet meer aan de orde is’ en over niet meer herstellen van je psychische problemen. Het klinkt nogal definitief allemaal. Ik weet dat er een nieuwe diagnose is die je nog niet hebt gedeeld (en dat is je goed recht), maar je bent toch nog dezelfde Marion die vooral door de HS thuis is komen te zitten? Het lijkt alsof je zoveel dingen afstreept terwijl je in een periode zit om zo goed als mogelijk te herstellen.

  Dus ja, ik ben wat kritisch en ik hoop dat dit een periode van acceptatie is van waaruit je later weer op gaat krabbelen.

  1. Marion schreef:

   Ik ben realistischer geworden. Waar ik eerst altijd dacht dat alles zou kunnen herstellen weet ik nu dat dat niet zo is. Dat is acceptatie en brengt een heleboel rust. Nu kan ik me gaan focussen op de dingen die nog wel beter kunnen worden. En de rest? Het is ook wel eens fijn om een deel van mezelf niet te hoeven veranderen.

 19. Roos schreef:

  Mooi dat je de therapie krijgt die je wilde, en dan ook nog mét groepssessie. Vind het mooi dat je groeps- en individuele therapie krijgt. Zal zwaar worden, leerzaam zijn, en heel goed kunnen helpen. Wachttijd kan je ook juist voorbereiden inderdaad. Doe rustig aan meis! X

 20. Japke schreef:

  Wat heb je dit weer prachtig beschreven! Heel mooi filmpje ook. Van beide krijg ik prikkels achter mijn ogen. Ik hoop dat de (aanloop naar) je therapie volgens je wens verloopt.

 21. Noirona schreef:

  Fijn dat je de therapie kunt gaan volgen die je graag wilt!

  Marion, je schrijft over de WIA dat hij afloopt in 2018, je hebt een WIA WGA? Wel eens aan gedacht om een IVA aan te vragen dat kan ook gedurende de WGA. Ik weet natuurlijk niet of dat in jouw huidige situatie (al) kan maar ik denk dat de overstap je misschien wel heel veel rust kan geven. Rust die ik je heel erg gun.

  X.

  1. Marion schreef:

   Ik heb een WGA ja. Volgens het UWV is IVA niet aan de orde, omdat ik uiteindelijk ‘gewoon’ weer zal kunnen werken. In het begin heb ik me daar heel erg druk om gemaakt. Nu niet meer. Als ik kan werken, ga ik werken, maar het is niet aan de orde. Vinden zij van wel, nou, dan ga ik toch werken. Dan word ik weer ziek. Je kan het krijgen zoals je het hebben wil, denk ik nu. Ik heb tot nu toe maar één gesprek gehad bij het UWV. Ik vertrouw er wel op dat het goed komt. X

   1. Noirona schreef:

    Ah oké, helder…

 22. Jaixy schreef:

  Fijn dat je de therapie gaat krijgen waar je op hoopte. En misschien nog wel fijner dat het echte starten nog even gaat duren. 😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.