Loving Lazy Sundays #97

LLSzomer

We zijn hard op weg naar de 100e editie van Loving Lazy Sundays. 100 weken! Dat betekent dat ik al bijna 2 jaar lang jullie zondagochtend verblijd of verziek met mijn geneuzel over van alles en nog wat. Al bijna 2 jaar lang! Dat is wel vet zeg. Maar nu eerst: Koffie!

Sunday Sports
Voor de liefhebbers is op dit moment de 24 uur van Le Mans bezig. Ik heb er vannacht nog een stukje van zitten kijken. Het regende en het was donker. Dat is ongeveer wat ik me er nog van herinner. Vanmiddag om 15:00 uur eindigt de 24 uur van Le Mans en dan kunnen we direct overschakelen naar de Formule 1, de GP van Europa en deze wordt gereden op het stratencircuit van Baku. Baku? Ja, Baku. Dat is de hoofdstad van Azerbeidzjan. Ik moest het ook opzoeken. Rosberg staat op pole en Max start vanaf P9.

Happy Stuff
Kikkers in de tuin ♥ De aardbeien die steeds lekkerder worden ♥ Niet schuilen voor een hoosbui ♥ Macaroni met spinazie en kaas uit de oven ♥ Goeie documentaires kijken ♥

What’s Going On?

 • Afgelopen week was een vermoeiende week. Ik zit nu in de nasleep daarvan, want ik ben echt doodop. Overal broeien kleine ontstekingen, maar omdat ik veel slaap zet niets door. Goddank daarvoor. Ik slaap de ene dag spontaan tot 10:00 uur, waardoor ik de nacht erna amper behoefte heb aan slaap en tot 2 uur wakker lig. Daarom hou ik dus niet van uitslapen. Ik heb veel meer baat bij een goed strak ritme. Ik heb al zo weinig energie, dit is niet handig zo.
 • Komende week weer de voorraad medicijnen ophalen. Dat doe ik morgen. Dinsdag een dagje weg met mijn moeder. Lekker naar de sauna. Donderdag een afspraak bij mijn psychiater. De rest van de week zie ik wel. Ik verwacht dat ik woensdag bekaf ben van dinsdag en de afspraken bij de psych zijn meestal ook geen feestje. Hopelijk is de weerman de weg kwijt en wordt het heerlijk weer komende week. Lekker buiten in de tuin liggen op mijn ligbedje. Ik ben voor.

On The Spot
Even niet vandaag. Ik heb gisteren al kijktips gegeven. Wel iets anders tussendoor: Mensen die shit op mijn blog gooien over de Islam en het Christendom: FUCK OFF! Ik bepaal zelf wel wat ik daarvan vind.

Jarig
Volgende maand ben ik jarig. Maandag de 11e om precies te zijn. Ik word 39. Vet mooie leeftijd, al zeg ik het zelf. Ik weet nog niet wat ik ga doen die dag. Kan maar zo dat ik een dag in mijn uppie naar de sauna ga. Lekkere behandeling boeken. Ik heb hier nog kortingsbonnen waardoor ik € 20,- korting kan krijgen op een entree. Ik denk dat ik dat maar eens ga doen. De ideale verjaardag. Moederziel alleen naar de sauna. Mij kan je niet gelukkiger maken. Wat niet betekent dat ik geen zin heb om dinsdag met mijn moeder naar de sauna te gaan natuurlijk. Don’t get me wrong.

UWV
Gisteren kreeg ik een brief van het UWV. De derde afgelopen maand. Iedere keer denk ik dat ze eindelijk mijn verzoek voor een afspraak hebben ingewilligd, maar nee hoor. Twee keer of ik een enquête wilde invullen. Lijkt me niet slim. Voor hen dan. Ik heb ze een plezier gedaan en de brief verscheurd. Over je eigen graf graven gesproken… Nu kreeg ik weer een brief over dat ze voortaan geen brieven meer gaan sturen. Tenminste, niet altijd. Soms nog wel. Maar meestal niet. Echt, zo staat het in die brief. Verder staat erin dat je voortaan de brieven zult ontvangen via Mijn UWV. “Hoe weet u dat u een brief heeft ontvangen via Mijn UWV?” Wel, daar krijgt u een email over via de Berichtenbox van de overheid. Sa? Ja, u moet zich dan wel eerst aanmelden bij de Berichtenbox van de overheid. Dit doet u op Mijn Overheid.nl. U heeft daarvoor wel een DigiD nodig. Heeft u die nog niet? Dan moet u die eerst aanvragen. Tering. Nu is natuurlijk mijn vraag:

Hoe weet ik dat er een bericht voor mij klaarstaat in de Berichtenbox van de overheid? 

Ik weet het antwoord al op deze vraag. Ik ga het ook niet navragen bij het UWV. Al jeuken mijn handen om het wel te doen, ik doe het niet.

Music Maestro
Als afsluiter nog een mooie melodie voor jullie. Ik weet nog niet wat. Ga ik nu ter plekke opzoeken. Een moment graag. Gevonden! Hoe kan het ook anders. Afgelopen nacht was tenslotte De Nacht van de Vluchteling 2016. Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen. Dat je het maar even weet. ♥

25 gedachten over “Loving Lazy Sundays #97

 1. Leuk autoracen!
  Wat een prachtige dag en de zon zon schijnt al heerlijk.
  Gezellig om een dag uit te gaan met je moeder.
  Al die techniek van tegenwoordig.
  Aan ouderen die gaan internet hebben wordt nooit gedacht.
  Zo dat is veel en op naar een mijlpaal….
  Van de week een bijlage gelzen in een krant over de ziekte die je hebt.

  Fijne en mooie dag Xoxo

  1. Ja, vanmiddag om drie uur! Ik heb vreselijk veel zin in dinsdag. We gaan lekker samen met de trein, op ons gemakje. Heerlijk! Lief dat je over HS gelezen hebt. Dank je wel voor de interesse. XXX

 2. pfew…ik ben dus niet de enige die dat een vage brief vond….

  Wat fijn dat je dinsdag weggaat met je moeder! Ik hoop dat jullie een heerlijke en ontspannen dag zullen hebben!
  Het schijnt wel mooier weer te worden!

  Succes met alles deze week en ongelooflijk bijna 100 zondagen!

  Fijne dag!

 3. Dikke vingers 😂

  …box van de overheid. WTF. Ik kreeg laatst een mail -zonder linkje- dat er een bericht voor me klaar stond. Ik eerst mijn DigiD wachtwoord opgezocht in m’n password safe, ingelogd, blijkt het de belastingaanslag te zijn die ik net daarvoor uit de brievenbus had gevist.

 4. Staat er geen foutje in dit stukje? Ik bedoel: is het niet ‘aardbeien in de tuin’, en ‘kikkers die steeds maar lekkerder worden’?
  Juist ja, jij verjaart op dezelfde dag als onze kleinzoon. Vorig jaar ook al, toeval?
  Gisteren ben ik ook in mijn uppie naar de sauna geweest. Had het hard nodig, en mijn schat is geen fan van die hitte-toestanden. Ik heb er ook geen gezelschap nodig, ga er toch enkel om te rusten en uit te zweten…

 5. Kreeg van de week ook post van het UWV. Meteen een hartslag van 200. Ik zat eigenlijk te wachten op bericht over herkeuring. Dus dan hoef ik geen brief over dat ze idd stoppen met papieren post.
  Maar heerlijk, een dagje weg met je moeder. Geniet ervan!

 6. Kwam laatst op mijn uitlaatrondje met de hond, in de buurt van de wijkvijver, een oude dame (ook met hondje) tegen die zeer behoedzaam liep en maar in het gras liep te turen. Net toen ik wilde vragen of ze iets kwijt was, vertelde ze: ‘Het zit hier vol met kleine kikkertjes, of padjes, en ik ben zo bang dat ik erop stap! Ik heb er net eentje opgepakt en in de bosjes gezet. Maar ja, in een onbewaakt ogenblik worden ze ook door de vogels opgepikt, dus… ‘ En zo is het leven. Soms red je het zelf als net getransformeerd kikkervisje van de vijver tot de bosjes, soms helpt een vriendelijke hand je, soms… red je het niet. En soms word je gewoon liefdevol gadegeslagen door een mens zoals jij en ik. Heerlijk, kikkertjes… ❤ (Ik durfde daarna trouwens ook niet meer gewoon over dat stuk gras te lopen) Fijne zondag, en fijne dinsdag!

 7. Zelf heb ik nog niks gehad van de UWV…. en wow bijna al weer de 100ste editie!! Wat gaat het snel!!! Ik vind het super leuk om te lezen elke zondag ( of soms lees ik het op dinsdag…. oops :0 ). veel plezier met kijken van Formule 1 vandaag!!

  Fijne zondag meid en geniet dinsdag lekker in de sauna! xx ❤

 8. Ik zit alweer klaar voor de tv, net even 24 uur van Le Man gekeken. Ik weet daar alleen te weinig van dus vond het niet heel boeiend. Over 1,5 uur begint de F1, ik heb er echt zin in. Het circuit belooft een hoop!

  Veel plezier komende dinsdag :-).

 9. Gefeliciteerd met alweer bijna jouw 100e editie! Ik vind ze leuk om te lezen.
  En ik heb ook zo’n duidelijke 😂 brief van het UWV gehad. Hilarisch gewoon, wat een geldverspilling. Helaas hoort die ene slogan al bij een andere hilarische instantie…….leuker kunnen we het niet maken, wel………

  Happy zondag en saunadag dinsdag!

 10. Ik wil je even wat zeggen. Namens de maatschappij wil ik jou excuses aanbieden. Excuses dat wij jou als kind in de kou hebben laten staan. Wat zeg ik? Dat wij, als maatschappij, jou in de kou hebben gezet. Dat je werd beoordeeld op jouw lengte, uiterlijk. Op jouw ‘zijn’. Sorry dat onze kinderen jou hebben gepest, sorry dat onze volwassenen dat toelieten en sorry dat onze volwassen jou niet hielpen. Sorry dat wij niet hebben ingezien hoe volkomen verkeerd wij deden en zeiden. Wij zijn de oorzaak van jouw pijn die jij je hele leven lang als klein meisje meezeult. Dat je niet gewoon mocht zijn wie jij bent. Want jij bent en was waardevol. En mooi. En lief. En maatschappelijk betrokken. En intelligent. Jij bent jij. En jij mag er zijn. En dat hadden wij jou als klein meisje moeten laten weten. Lieve Marion, namens de maatschappij: sorry! Veel liefs, Renate

 11. Over sport gesproken: naast het WK is er ook de Copa America en Colombia is door naar de halve finale! Wie had dat nu ooit gedacht 🙂 Echt grappig hoe elke keer als er een wedstrijd is letterlijk alles geel en rood kleurt hierzo, zelfs op het werk draagt iedereen een voetbalshirt haha. Dat van MijnOverheid vind ik soms niet zo handig trouwens. Ik zou heel graag alles daarop ontvangen, ook van de belastingdienst. Maar nee in plaats daarvan gaan ze spullen opsturen naar Colombia wat natuurlijk nooit aankomt. Heb nu een brief gestuurd om nogmaals het adres te veranderen naar een postadres in NL, hoop dat ze het een keer gaan snappen..

 12. Wat een volhouder, bijna 100
  Edities! Heerlijk, een keer in je uppie naar de sauna. Ik snap die gasten van het UWV niet hoor, heb zelf ook met ze te maken vanwege de ww en hen nou niet bepaald de indruk dat ze écht hun best voor je doen.ik wil me ook weleens inlezen in de ziekte die je hebt maar ben waarschijnlijk nog niet goed op de hoogte van wat je precies hebt…

 13. Kikkers in de tuin zou ik dus helemaal niet tof vinden haha. UWV en de belastingdienst… Zucht. 😉
  De aardbeien worden inderdaad steeds lekkerder, heb er al een paar keer van genoten en ze ruiken ook zo lekker!

 14. Iedereen is van de wereld… Ik vond het al een heerlijk nummer, maar het is altijd zo leuk om die versies van nummers te zien waarbij meerdere mensen de tekst verdeeld hebben. Prachtig. 🙂 Goede boodschap ook natuurlijk.
  Hm, het UWV ook al? Tja, echte post wordt al schaarser natuurlijk… Misschien moet je toch maar die enquête invullen, gnagnagna.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.