Dagje wellness met de trein

on

leiden3

Gisteren ging ik met mijn moeder een heerlijk dagje ontspannen in Leiden. We spraken om 9:00 uur af op station Ede-Wageningen, reisden lekker comfortabel eerste klas naar Leiden en stapten vervolgens het Hampshire Hotel binnen, alwaar een saunacomplex gevestigd is op de twaalfde etage.

Een maandje terug ging ik op zoek naar een goedkoop treinkaartje om een dagje ongelimiteerd door Nederland te cruisen. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op het volgende:

Wellness in Leiden
Even lekker ontspannen? Voor 29 euro reis je per trein naar Leiden en kun je een heerlijk dagje genieten bij Wellness Leiden.

Ik bekeek de aanbieding, zag de foto’s en stuurde mijn moeder een berichtje. Een wellnessresort op de twaalfde etage. Kan het nog chiller? We reserveerden meteen en gisteren was het dan zover. Om 9:11 uur vertrokken we en om 10:45 uur Β stapten we het Hampshire, wat direct naast het station ligt, binnen.

leiden1

We begonnen met koffie, thee en appelgebak en genoten ondertussen van een geweldig uitzicht over Leiden. In de hele ruimte zaten enkel nog twee andere dames. Wat een rust! Vervolgens gingen we naar het zwembad. Ook daar waren maar twee andere gasten aanwezig. We zwommen heerlijk een paar banen en gingen daarna aan de rand van het zwembad hangen om van het uitzicht te genieten. Vervolgens nog even ontspannen in het bubbelbad en voor we het wisten was er al anderhalf uur voorbij.

Tijd voor de kruidentempel. Een heerlijk warm bad gebouwd in een soort langwerpige cabine. Onder water was een bank gebouwd waarin je heerlijk wegzakte en zo ontspannen onderuit kon liggen. Echt zalig! Het was zo rustig dat we het kruidenbad volledig voor onszelf hadden.Β Na het kruidenbad namen we een verkoelende douche en gingen we even bijkomen in de rustruimte. Mijn moeder ging op een ligbed liggen en ik dook in een hangmat. Zen ten top.

Daarna was het tijd voor de lunch. Moeders nam een tosti geitenkaas die er werkelijk waanzinnig lekker uitzag. Ik nam een sandwich van donkerbruin brood met oude kaas, sla, avocado en een milde mosterdsaus. Dat donkere brood moest ik later op de dag bekopen met veel pien in de pens, maar het was het waard.

leiden2

Na het eten gingen we cocoonen in… zie de foto hierboven. Je kon hier heerlijk liggen, muziek luisteren en wederom van het uitzicht genieten. Toen was het al bijna 15:00 uur. Tijd voor onze behandeling. Mijn moeder kreeg een heerlijke gezichtsbehandeling en ik een ontspannen Indiase hoofdmassage.

Na de behandelingen was het klaar voor mij. Ik begon mijn lichaam te voelen en we besloten naar huis te gaan. We hadden tenslotte nog een bijna twee uur durende reis voor de boeg. Om 18:15 uur was ik thuis. Ik gooide snel een pizza in de oven en om 19:30 uur lag ik in bed. Moe, maar oh zo voldaan. β™₯

Bron afbeelding Wellness Leiden.

23 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Wat een lekker dagje!

  Jaloerse groet,

 2. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat een onwijs heerlijk relaxdagje! Goed om te lezen πŸ™‚

 3. Dita Rithika schreef:

  Dat klinkt als een fijne dag! Ik ben ook dol op van zulke relax dagen

 4. Sammie schreef:

  Klinkt als een heerlijke relaxe dag en de foto’s zien er goed uit, mooie locatie!

 5. chucky1012 schreef:

  Zo dat klinkt leukj!
  Je had een mooie en fijne ontspannen dag!
  Wauw dat uitzicht…..
  Daar moet ik ook eens naar toe gaan.

  Xoxo

 6. Astrid schreef:

  Hey Marion,

  Wat een heerlijk verwendagje zo :). Wat een prachtige locatie en uitzicht zeg!
  Hier wil ik zeker eens een keer naar toe!

  Liefs!

 7. Lou-ann schreef:

  Wat fijn dat je zo een ontspannen dag hebt gehad zeg! Kan me goed voorstellen dat je op een gegeven moment op bent, Xoxo

 8. Katrien schreef:

  Wauw wat een heerlijke locatie. En die laatste foto, in die “hokjes” moet het zalig relaxen zijn! Blij dat je ervan genoten hebt.

 9. marielle schreef:

  Dat klinkt heerlijk en ziet er mooi uit!!
  Fijn dat jullie dit gedaan hebben!!

  Kon je vandaag nog wat nagenieten?

 10. Ohhh yessss! Wat heerlijkkk hey!
  Nice pictures! Girl dat was defenitly πŸ’― genieten zo’n dagje welness.
  Liefs, Miss B.

 11. Sabine schreef:

  Wat een heerlijke dag! Dat wil ik ook weleens zoiets ontspannends πŸ™‚

 12. Dalinka schreef:

  Oooh heerlijk zo’n dagje! Vooral een hoofdmassage is erg fijn! Ik moet binnenkort ook maar weer eens zoiets gaan doen, gewoon omdat ik er nu zin in heb haha

 13. Madeleine schreef:

  Wat heerlijk zeg!! Ben er ook aan toe.

 14. Jaixy schreef:

  Heerlijk dat jullie zo genoten hebben!!!

 15. Ah wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben!

 16. Jenn schreef:

  Ik was al zo benieuwd of je naar een plek toe zou gaan die ik ken, haha! Hier ben ik 1x geweest, vond het zeker een aanrader. In de avond is het helemaal mooi, met uitzicht over de verlichte stad πŸ™‚

 17. Roos schreef:

  Wat geinig, die cocoons! Fijn hΓ¨, zo’n dagje. πŸ™‚

 18. Mrs Curly schreef:

  Zalig, hΓ¨. Gewoon es effe genieten, relaxen, …. πŸ™‚

 19. Northflix schreef:

  Heerlijk! En wat leuk om dat samen met je moeder te doen.
  Mijn moeder houdt niet echt van zulke dingen.

 20. Saar schreef:

  Klinkt als een heerlijk dagje welnessen!

 21. Zalig dat we mochten meegenieten…

 22. joorloveswriting schreef:

  Wat een fijne dag meid!! Heerlijk zo’n ontspannen dagje! ❀ Moet ik zelf ook nog eens een keer doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.