Kladbloggen

Dagje wellness met de trein


Getagd: , , .

leiden3

Gisteren ging ik met mijn moeder een heerlijk dagje ontspannen in Leiden. We spraken om 9:00 uur af op station Ede-Wageningen, reisden lekker comfortabel eerste klas naar Leiden en stapten vervolgens het Hampshire Hotel binnen, alwaar een saunacomplex gevestigd is op de twaalfde etage.

Een maandje terug ging ik op zoek naar een goedkoop treinkaartje om een dagje ongelimiteerd door Nederland te cruisen. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op het volgende:

Wellness in Leiden
Even lekker ontspannen? Voor 29 euro reis je per trein naar Leiden en kun je een heerlijk dagje genieten bij Wellness Leiden.

Ik bekeek de aanbieding, zag de foto’s en stuurde mijn moeder een berichtje. Een wellnessresort op de twaalfde etage. Kan het nog chiller? We reserveerden meteen en gisteren was het dan zover. Om 9:11 uur vertrokken we en om 10:45 uur  stapten we het Hampshire, wat direct naast het station ligt, binnen.

leiden1

We begonnen met koffie, thee en appelgebak en genoten ondertussen van een geweldig uitzicht over Leiden. In de hele ruimte zaten enkel nog twee andere dames. Wat een rust! Vervolgens gingen we naar het zwembad. Ook daar waren maar twee andere gasten aanwezig. We zwommen heerlijk een paar banen en gingen daarna aan de rand van het zwembad hangen om van het uitzicht te genieten. Vervolgens nog even ontspannen in het bubbelbad en voor we het wisten was er al anderhalf uur voorbij.

Tijd voor de kruidentempel. Een heerlijk warm bad gebouwd in een soort langwerpige cabine. Onder water was een bank gebouwd waarin je heerlijk wegzakte en zo ontspannen onderuit kon liggen. Echt zalig! Het was zo rustig dat we het kruidenbad volledig voor onszelf hadden. Na het kruidenbad namen we een verkoelende douche en gingen we even bijkomen in de rustruimte. Mijn moeder ging op een ligbed liggen en ik dook in een hangmat. Zen ten top.

Daarna was het tijd voor de lunch. Moeders nam een tosti geitenkaas die er werkelijk waanzinnig lekker uitzag. Ik nam een sandwich van donkerbruin brood met oude kaas, sla, avocado en een milde mosterdsaus. Dat donkere brood moest ik later op de dag bekopen met veel pien in de pens, maar het was het waard.

leiden2

Na het eten gingen we cocoonen in… zie de foto hierboven. Je kon hier heerlijk liggen, muziek luisteren en wederom van het uitzicht genieten. Toen was het al bijna 15:00 uur. Tijd voor onze behandeling. Mijn moeder kreeg een heerlijke gezichtsbehandeling en ik een ontspannen Indiase hoofdmassage.

Na de behandelingen was het klaar voor mij. Ik begon mijn lichaam te voelen en we besloten naar huis te gaan. We hadden tenslotte nog een bijna twee uur durende reis voor de boeg. Om 18:15 uur was ik thuis. Ik gooide snel een pizza in de oven en om 19:30 uur lag ik in bed. Moe, maar oh zo voldaan. ♥

Bron afbeelding Wellness Leiden.

23 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s