Give Away: Verfilming Stillen

De planning was om niet te bloggen vandaag. Ik moet namelijk over een uur in het ziekenhuis zijn. Echt veel tijd heb ik dus niet. Nu las ik alleen net op Twitter dat Stillen, een theatervoorstelling over eetstoornissen, nu ook verkrijgbaar is via Vimeo en op DVD. Dat wilde ik toch even met jullie delen.

Stillen is een beeldende voorstelling met getekende figuren over de lange weg naar herstel van een eetstoornis. Theatermaakster en ervaringsdeskundige Maartje Wikkerink  maakte deze voorstelling op basis van haar eigen ervaring met anorexia en boulimia nervosa én de verhalen van vele lotgenoten. Stillen vertelt het verhaal van het meisje dat vecht voor haar herstel, voor een gezond leven waarin ze haar eetstoornis niet nodig heeft om haar angsten de baas te kunnen.

Ik zag de theatervoorstelling vorig jaar op de Eetstoornis Bewust Zijn Dag. Ik was onder de indruk, maar ik weet nog dat ik vooral dacht: “Dit zou iedere ouder van een kind met een eetstoornis moeten zien. Ik wou dat mijn ouders dit vroeger gezien hadden toen ik zelf een eetstoornis had.”

Nu is niet iedereen in staat om naar het theater te gaan en daarom ben ik ontzettend blij dat er nu een verfilming is van deze bijzondere voorstelling. De verfilming is te koop als video on demand via Vimeo of als DVD te bestellen via BuroPuur.nl. Voor meer info zie www.stillen.nl/film

Omdat ik zelf zo enorm onder de indruk was van de theatervoorstelling ga ik de DVD natuurlijk ook bestellen. Ik ben heel erg benieuwd hoe de verfilming is en of ik daar net zo van onder de indruk zal zijn als van de voorstelling zelf. Daarnaast wil ik graag een exemplaar weggeven. Het liefst aan iemand die in zijn of haar omgeving met een eetstoornis te maken heeft.

Dus, heb jij een eetstoornis, heb je een kind met een eetstoornis of ken je iemand in je omgeving die met een eetstoornis te maken heeft, laat dan een berichtje achter dat je de DVD graag zou willen zien en waarom. Het is nogal persoonlijk, dat begrijp ik, maar je emailadres is niet zichtbaar bij de comments. De enige die jouw emailadres kan zien, dat ben ik. Je kunt dus rustig anoniem reageren zonder dat iemand te weten komt dat jij of wellicht één van je kinderen een eetstoornis heeft. Voelt dat toch niet prettig, dan mag je me ook rechtstreeks een mailtje sturen. Mijn emailadres is marion11777@gmail.com.

Aanmelden voor de Give Away kan tot maandag 11 juli a.s. Ik kies zelf iemand uit die de DVD gaat ontvangen. Geef dus duidelijk aan waarom jij de DVD wilt zien of aan wie jij de DVD wilt weggeven. ♥

24 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Richard schreef:

  Veel sterkte bij de maag- lever en darm arts straks!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel 🙂

 2. Volgdezon schreef:

  Helaas kon ik de voorstelling bij de EBZ-dag niet zien, omdat ik te bang was om te gaan. Te bang dat ik de enige was met een normaal/dik figuur.
  En ondanks dat ik midden in mijn herstel zit en het elke dag ietsje makkelijker wordt, blijft het moeilijk. Blijft het eng, om mij te laten zien. Maar Marion, ik ben zo blij dat jij jezelf durft te laten zien! Daar put ik hoop en kracht uit!
  De trailer van de verfilming raakte me al enorm en heel graag zou ik de DVD winnen! Maar nog meer schrijf ik dit, omdat het voelt alsof ik door jouw blog de kans krijg om gehoord te worden. Dat ik niet alleen ben en dat het echt een strijd is, als je weer gaat leven.

  Dank daarvoor!

  PS. En……veel succes zometeen! Hoop dat ze iets vinden!

  1. Marion schreef:

   Oh dat kan ik me heel goed voorstellen. Had je maar geweten dat er net zoveel dikke als dunne als gemiddelde mensen waren. Ik zet je naam op de lijst. Dank je wel voor je mooie woorden over mijn blog. Het is allesbehalve makkelijk om in deze wereld overeind te blijven en het is misschien nog wel het moeilijkste om dat zichtbaar te doen. Blijf vechten en het zal steeds beter gaan, makkelijker én mooier woorden. Sterkte en succes! Liefs.

 3. Anoniem schreef:

  Wauw, Marion, wat lief dat je een DVD weggeeft. Ik heb zelf een eetstoornis. Heb ook getwijfeld om naar de voorstelling te gaan, maar ik voelde me daar niet heel prettig bij. Nu ik lees dat de voorstelling ook op DVD te zien is, zie ik dit als een mooie uitkomst voor mij. Ik zou heel graag de DVD willen winnen voor mijn ouders en zusje. Ik geef ‘m dan persoonlijk aan hen en vraag of ze de DVD samen met mij willen kijken. Wie weet zorgt dit voor wat meer begrip – al ben ik ook echt heel dankbaar voor hoe mijn ouders en zusje er nu in staan en hoe ze met mij en mijn eetstoornis omgaan. Verder wil ik nog zeggen dat jij echt een voorbeeld bent voor me. Je laat zien dat het mogelijk is om te herstellen van een eetstoornis.

  1. Marion schreef:

   Wat een mooie reactie! Wauw! En dat je hem samen met je ouders en zusje wilt gaan kijken. Heel dapper. Mooi ook, want dat is ook de setting van het gezin in de film. Bedankt voor je reactie. Ik zet je naam op de lijst. Ik ben ook heel blij ik jouw voorbeeld mag zijn. Ik wens je heel veel sterkte, meid. Heel veel liefs. X

 4. Saar schreef:

  Volgens mij heb ik die voorstelling gezien… en heb ik in mijn opleiding sociaal werk een lessenpakket gemaakt dat gebruikt wordt in secundair onderwijs om het bewustzijn rond eetstoornissen te vergroten. Ik ben alleen niet meer zeker of het echt over deze voorstelling ging. Vervelend dat ik nu de titel van dat stuk vergeten ben, verdorie!

 5. Ik hoop dat je dvd een hele goede bestemming krijgt.
  Misschien is het ook een idee dat de dvd wordt doorgegeven, zodat niet een persoon/gezin geholpen wordt maar meerdere. Zou zonde zijn als hij na het kijken zomaar in de kast beland.
  Bijvoorbeeld terugsturen naar jou en jij weer iemand blij maakt.

  1. Marion schreef:

   Dat ga ik met mijn eigen DVD doen. Ik heb al een flink lijstje met mensen die de film ook graag willen zien.

 6. iertjeblog schreef:

  Mooie blog en de realiteit hoop dat je dvd iemand echt kan helpen. Succes bij de arts

 7. Robin schreef:

  Mooi initiatief! Ik duim dat de DVD goed terecht komt. Bij iemand die nog maar moeilijk kan praten over zijn of haar eetstoornis. Of bij iemand die steeds op onbegrip stuit. Iemand waarvan je later een bedankje krijgt omdat de DVD geholpen heeft op de weg naar herstel.

 8. Kippevel, alleen al bij die trailer. Ik kende ‘m niet, zal m zelf binnenkort opzoeken. Bedankt voor de tip! ♡

 9. upje schreef:

  Ik zou hem graag kunnen kijken… omdat mensen denken dat alles achter de rug is op het moment dat je de meest destructieve gedragingen acterwege laat en dan vooral als je, zoals ik, niet hoeft aan te komen en zelfs te zwaar bent. Puur klinisch denk ik wel dat ik ‘genezen’ ben, maar in mjn hoofd zal er altijd nog wel een stukje eetgestoord blijven. Dat is niet erg, maar het maakt dat mensen niet snappen dat niet altijd alles ok is. Het doet me altijd wel deugd om te vergelijken met andere mensen op goeie weg, en niet enkel met de ‘gezonde’ populatie.

  1. Marion schreef:

   Ik kan je beloven dat er weinig tot niets overblijft van de eetstoornis. Ik had nooit durven dromen dat ik dat zelf ooit tegen iemand zou zeggen en toch doe ik dat nu. Tegen jou. Er komen straks momenten dat je denkt: Hé, ik dacht dat dat bij mijn eetstoornis hoorde, maar dat hoort bij mij. Dat blijft. Zoals ik het nog steeds bijna niet kan verdragen als iemand anders voor me kookt. Altijd gedacht dat dat de es was, maar it is me! Een controledingetje net als altijd zelf boodschappen willen doen. Dacht ook dat dat bij de es hoorde. Er gaat zelfs een moment komen dat het je niet meer uitmaakt of mensen wel of niet zien dat je het zwaar hebt. Dan ben je namelijk zo sterk geworden dat je jezelf zult horen zeggen: “Luister jongens, jullie zien het niet aan me, maar het gaat even niet zo goed.” Tot die tijd gewoon steun blijven zoeken bij lotgenoten en blijven groeien en herstellen. Want dat is herstel; groeien, helen en wijzer worden.

   Ik zet je naam erbij op de lijst voor de DVD. Hou vol, kanjer. X

 10. els schreef:

  Wat een mooi gebaar en een mooie gedachten achter dit artikel. De trailer was indrukwekkend.
  Je vind vast een geschikte winnaar.

 11. Intrigerend filmpje. Goed dat je het nog eens onder de aandacht brengt…

 12. marielle schreef:

  Hoe was het in het ziekenhuis?

  Wat een leuke win actie!

  Ik heb de voorstelling niet gezien maar doe graag mee met de give away.

  Succes ermee!

  1. Marion schreef:

   Het ging goed in het ziekenhuis. Alle onderzoeken en afspraken konden direct gedaan worden! Ik stond perplex. Nu afwachten op de uitslag. Fijn dat je meedoet! Ik zet je erbij op de lijst!

   1. Marielle schreef:

    Fijn dat het meteen kon. Ik ga je nieuwe blog lezen!

 13. chucky1012 schreef:

  Leuk dat jij dit weggaat geven.
  Ik sla dit over en gun het een ander 😉

  Good luck allemaal….

 14. Sofie schreef:

  Wat een mooi idee Marion! Ik doe niet mee want ik was zo enthousiast dat ik meteen de download gekocht heb. Hij is echt net zo mooi als in het theater! 🙂
  Twijfel nog of ik hem aan mijn familie durf te laten zien maar het helpt mij zelf in ieder geval wel erg!

 15. Ik zou ook graag op je lijstje komen. De film lijkt me aanwinst voor mezelf, maar wellicht ook voor mijn (toekomstige) leerlingen. Ik ben middelbare school docente en zou het goed vinden als er op scholen meer aandacht wordt besteed aan psychische problemen bij jongeren.

  1. Marion schreef:

   Super! Ontzettend goed. Ik ga je erbij zetten.

 16. Roos schreef:

  Heel interessant! Eetstoornissen hebben meer impact dan men soms denkt. Niet enkel op degene met de stoornis, maar ook op de omgeving. Lief dat je een dvd wilt verloten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.