Rondje ziekenhuis

Gezond

Gisteren bracht ik bijna drie uur door in het ziekenhuis. Ik had een afspraak met de maag-darm-leverarts in verband met de buikpijnen die mij al jaren teisteren. Ik had verwacht binnen een half uurtje weer buiten te staan, maar zo, dat verliep allemaal even heel anders.

Om 11:00 uur was de afspraak en ik werd exact op tijd door de assistente opgeroepen. Ik moest meten, wegen en mijn bloeddruk moest gecontroleerd worden. Daar had ik niet op gerekend. Hop, bloeddruk omhoog. Dat was vast een inkoppertje. Meten was niet nodig, want ik weet mijn lengte. Mijn gewicht wist ik niet helemaal zeker, dus daar gingen we. Mét kleren aan. Mét schoenen aan. Iets wat ik NOOIT gedaan zou hebben ten tijden van mijn eetstoornis. Het riep wel even wat herinneringen op, maar ik was vooral heel erg blij om (weer) te merken dat mijn gewicht me helemaal niet meer boeit. Zolang ik maar gezond ben. Helaas ben ik dat niet. Ik ben tenslotte in het ziekenhuis. Mijn gewicht is gelukkig prima in orde.

Daarna volgde het gesprek met de arts en kreeg ik een buikonderzoek. De pijn wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem met mijn darmen. Wellicht dat de PDS erger wordt, maar misschien is er meer aan de hand. Ik had een uitgebreid gesprek met een geweldige arts. Je zou er bijna voor je lol naartoe gaan. Hij nam alle tijd. Vroeg uitgebreid naar de pijn, maar niet alleen dat. Toen hij hoorde dat ik langdurig een eetstoornis had gehad, vroeg hij niet alleen hoe lang ik laxeermiddelen gebruikt had, maar ook hoe het nu met me ging. Toen hij hoorde dat ik in de WIA zat informeerde hij naar wat voor werk ik vroeger had gedaan. Enzovoorts. Kortom, een enorm betrokken arts. Het leek wel een mens.

Pluim ook voor het ziekenhuis. Ik had eigenlijk alleen een afspraak met de MDL-arts, maar de assistente ging vervolgens met de telefoon in de weer. Stuurde me naar een onderzoekskamer voor een buikonderzoek. Toen ik daar vandaan kwam stond ze klaar met een recept voor de apotheek en een formulier voor het bloedprikken én begeleidde ze me binnendoor naar de afdeling Radiologie, zodat ik nog net voor de lunch een röntgenfoto kon laten maken. Daarna bloedprikken en door naar de ziekenhuisapotheek voor mijn medicatie. Al met al ben ik ruim twee en een half uur in het ziekenhuis geweest, maar was wel lekker in één keer klaar met alles. 11 juli, op mijn verjaardag, heb ik een belafspraak met mijn (ja, als iemand aardig is dan slaan we meteen toe en gebruiken we het bezittelijk voornaamwoord) MDL-arts. Als er iets verontrustends uit één van de onderzoeken komt, dan neemt hij natuurlijk eerder contact met me op, maar we gaan er allebei vanuit dat dat niet het geval is.

De nieuwe medicijnen. Na twee en een half jaar is het dan eindelijk zover; ik heb medicijnen om van te kotsen. Ik heb al tig drankjes gehad om mijn darmen tot rust te brengen, te activeren of volledig lam te leggen. Allemaal waren ze goed weg te werken, maar degene die ik nu heb …. Ik kan er niet eens over schrijven zonder kokhalsneigingen. Godallemachtig wat een ranzig spul. Twee keer per dag. Twee… keer… per… dag. Ik hoop dat het in ieder geval voor nu gaat helpen om de extreme pijnaanvallen te verminderen. Eergisteren moest ik nog kruipend de trap op, zoveel pijn had ik. Dat is gewoon echt niet normaal.

Kortom, we gaan weer verder in de medische malle molen en wachten het resultaat maar weer rustig af. Ik merk dat ik me steeds minder druk maak om uitslagen of wachttijden. Het is allemaal prima. Niets staat of valt met één dag, met één week of zelfs met 6 maanden. In mijn geval tenminste.

Zo, jullie zijn weer op de hoogte. Ik wens jullie een hele fijne dag vandaag. ♥

46 reacties Voeg uw reactie toe

 1. iertjeblog schreef:

  Hi
  Sterkte met afwachten wat voor vies spul heb je gekregen ik heb ook al veel gehad voor mijn darmen. Hopelijk kan je er steeds beter binnen krijgen succs en fijne dag

  1. Marion schreef:

   Ik heb nu Macrogol gekregen. Tijdelijk als het goed is, maar hopelijk worden hierdoor de pijnaanvallen minder. Dank je wel!

   1. iertjeblog schreef:

    Dat ken ik dan net niet en graag gedaan

 2. Katrien schreef:

  “Een betrokken arts. Het leek wel een mens” 😀 😀 :-D. Zo zouden er meer mogen rondlopen! Ik zou er ook direct “mijn arts” van maken ;-).
  Fijn dat je zo grondig werd onderzocht op 1 dag. Succes met de medicatie!

  1. Marion schreef:

   Absoluut! Dank je wel, Katrien.

 3. Amy schreef:

  Hoop dat het Gore drankje werkt!! Ik ben enorm gevoelig voor geuren en smaken en word snel misselijk, zo een drankje houd ik absoluut niet binnen!! Respect voor jou!!!!

  1. Marion schreef:

   Het is echt … Ik kan er niet over uit. Met sinaasappelsmaak my ass!!!!!

 4. frolijkmetfre schreef:

  Heel naar natuurlijk dat je überhaupt erheen moet, maar wel echt goede hulp zeg! Heb ik (helaas) nog niet mogen ervaren. Goed gedaan en hopelijk wat positiefs in de toekomst!

 5. Marielle schreef:

  Ha Marion
  Wat fijn zo’n betrokken arts en ook fijn dat alles meteen gedaan kon worden.
  Dat is wel bijzonder!

  Spannend dat je nu nog even moet wachten.

  Heel veel sterkte en ik hoop dat dit medicijn helpt

  Heb jij ook van die enorm opgeblazen buiken en flatulentie…?

  Fijne dag

  1. Marion schreef:

   Nee, ik heb met name pijn en een harde buik.

 6. Robin schreef:

  Het is natuurlijk net wie je treft, maar ik heb ook hele goede ervaringen in Ede. Moeders heeft last van ‘harde knikkers’ 😉 en drinks ’s avonds een glas Movicol. Volgens mij is dat hetzelfde. Voor haar werkt het goed en ik hoor haar niet over de smaak.

  1. Marion schreef:

   Ede heeft lange tijd een hele slechte naam gehad. Stonden ze ook heel slecht geklasserd. De laatste vijf jaar is het enorm verbeterd. Ben ik wel blij om, want ik zit er niet op te wachten om iedere keer naar Arnhem te moeten.

 7. Pluim voor jou betreft het wegen! Ik moest laatst voor het Nesda onderzoek op een weegschaal die niet geijkt stond op nul, maar twee kilo meer aangaf.. dat was ook even wennen zeg maar.

  Goed dat dat in elk geval beter gaat en ook fijn dat de arts rijd voor je genomen heeft. Het effect van laxeermiddelen is ook niet uit te sluiten natuurlijk. Ik hoop dat dit nieuwe vieze goedje je gaat helpen.

  Beterschap en sterkte ♡♡

  1. Marion schreef:

   Het heel waarschijnlijk dat mij darmen blijvende schade hebben door het langdurige gebruik van laxeermiddelen. Ik heb het jaren geslikt en natuurlijk de langdurige restrictie van het eten an sich. Die laxeermiddelen uit de winkel zijn ook echt troep. Maakt je helemaal kapot. Nooit meer. Ik hoop inderdaad dat dit me voorlopig van de pijn verlost. Dank je wel.

 8. Sabine schreef:

  Wat fijn dat het zo vlot ging! Hoop dat je nu meer duidelijkheid zult hebben over waar je klachten vandaan komen. Als ik buikgriep heb, zoals nu dus, dan geeft Jimmy me altijd Buscapina (weet niet de Nederlandse naam maar het lijkt er vast op). Dat soort middelen zijn hier gewoon in de apotheek te koop en helpen enorm bij kramp. Ik hoop dat jouw vieze middeltje ook gaat helpen. Heel veel strekte! X

  1. Marion schreef:

   Ze zijn bang dat er een vernauwing in de darmen zit. Dat daar de vreselijk pijn vandaan komt als het voedsel er langs moet. Daarom nu even laxeren in de hoop dat de pijn verminderd. Is alleen geen langdurige oplossing natuurlijk. Veel succes met je buikgriep! Beterschap!

 9. sonja.frl schreef:

  Fijn dat je meldt dat het ook patiëntvriendelijk kan gaan in een ziekenhuis! Dat verdienen de mensen die er werken ook wel eens om te horen 😉
  En zo heb jij mooi alles ineens achter de rug. Ik hoop dat ze straks iets vinden dat goed kan worden ‘aangepakt’ en dat je pijn minder wordt, liever weggaat, zonder dat vieze drankje……Kun je het niet samen met iets drinken om de smaak te neutraliseren?

  Sterkte met drankje en wachten oude uitslag! Fijne dag verder.

 10. Emily schreef:

  “een enorm betrokken arts. Het leek wel een mens.” > haha, dat is heel uniek ja!

  Wat naar dat je zoveel pijn hebt. Ik hoop dat de onderzoeken iets zullen aantonen waar je weer verder mee kan. Pijn hebben zuigt. En je hebt al genoeg pijn.

 11. chucky1012 schreef:

  Goh ik hoop dat de medicatie goed bij zal gaan werken zodat jij minder last van de heftige pijnen zal hebben.
  Zo een lieve arts die met je begrepen heeft.

  Sterkte Xoxo

 12. Sara schreef:

  Jeetje jakkie wat naar dat je medicatie zo ranzig is. Ik kan zulke dingen gewoon écht niet, dus ik vind het heel knap dat je het inneemt. Al begrijp ik dat je zoiets wel doet als de pijn maar erg genoeg is. Ik hoop echt voor je dat die vervelende pijn nu eindelijk eens minder wordt. Fijn ook om te horen dat je zo’n fijne arts had. Zoiets doet al heel erg veel he?

  1. Marion schreef:

   Heel erg veel. Ik heb al vele artsen gezien en dan is zo eentje een ware verademing. Hij is gelukkig ook nog jong, dus hij kan nog lang mee 😊

 13. Madeleine schreef:

  Wat fijn dat alles vlot ging en dat ze vaart achter de afspraken zetten. Tegenwoordig is het al gauw heel veel wachten. Is het poeder dat je moet mengen je nieuwe medicijn???

  1. Marion schreef:

   Jaaaaa! Eerst is het wit en dan zie je er niks meer van. Denk je ooooooooh gewoon water, maar dan neem je een slok…. net bedorven melk!

   1. Madeleine schreef:

    Ieh bah! Doe je neus dicht als je t drinkt.

 14. Dalinka schreef:

  Heel fijn zo’n betrokken arts. Wel naar van de vieze medicijnen. Sommige kunnen inderdaad echt te goor voor woorden zijn, maar hopelijk helpen ze dan wel tegen de pijnaanvallen. Sterkte!

  1. Marion schreef:

   Als de pijn maar erg genoeg is, dan slik je wel 😝 Ja heel fijn zo’n arts. Dank je wel!

 15. Saar schreef:

  Ik hoop dat de meditatie helpt en dat je gauw meer weet!
  Het is alvast een goed teken dat je zo’n geweldige arts had! Heerlijk, voor een keer.

  1. Marion schreef:

   Dat is zo’n opluchting. Ik heb ooit een bedrijfsarts gehad, die keek niet eens op van zijn werk. Dan voel je je zo vreselijk onbegrepen. Nee, dit was een verademing.

 16. Ik ga voor je duimen dat de medicatie snel zijn werk doet!

 17. Nathalie schreef:

  Wat goed zo’n arts! Daar mag je oprecht blij mee zijn, er is interesse en dat is belangrijk!
  Hopelijk werken de vies smakende medicijnen!

 18. els schreef:

  Hopelijk werkt het vieze spul, anders is het helemaal vervelend ;-). Fijn dat je een fijne arts hebt!

 19. cam schreef:

  Misschien helpt drinken door een rietje? Dan proef je minder 🙂
  Groet Cam

  1. Marion schreef:

   Shit, wat een wereldtip! Dank je wel!

 20. Sammie schreef:

  Fijn dat de arts zo menselijk was! Zo zouden ze allemaal moeten zijn 🙂
  Die vieze medicijnen, ik zou gewoon m’n neus heel goed dicht knijpen dat scheelt al heel veel vaak!

 21. Sammie schreef:

  ik heb je trouwens getagd 😉

 22. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat een onwijs fijn ziekenhuisbezoek en arts! Balen van de medicijnen en ik duim heel hard dat er niets ernstigs uit het onderzoek komt!

 23. Jacqueline schreef:

  Dat is zeker een pluim waard, zulke ziekenhuisbezoeken zijn zeldzaam! 😉

  Ik heb ook macrogol, maar vind het eigenlijk wel lekker, haha! Maar ik heb geen sinaasappelsmaak, het is gewoon een beetje zout en zoet tegelijk. Misschien kun je vragen naar een andere smaak?

  1. Marion schreef:

   Oh echt? Ik vind het lekker ruiken, maar dan komt het in je mond en dan…. ulgh!!!!! Ja, ik ga eens vragen of ze andere smaken hebben. Mag ik trouwens vragen of het bij jou snel werkte? Ik merk namelijk nog niets, behalve een heleboel lawaai van binnen 🙊

   1. Jacqueline schreef:

    Eerst probeerde ik 1 zakje per dag, dat deed in eerste instantie niet zoveel. Maar 2 zakjes had voor mij dan weer iets teveel effect, best snel ook. Dus ik ben toen weer teruggegaan naar 1 zakje en als de buikpijn weer terugkomt en/of ik te weinig of te harde ontlasting heb, dan mag ik naar eigen inzicht een zakje meer nemen.

    1. Marion schreef:

     Oké, dank je wel. Ik neem al twee zakjes per dag ….

     1. Jacqueline schreef:

      Ik ken ook mensen die 6 zakjes per dag gebruiken, elk lijf reageert toch weer anders he.
      Niet dat je nu zomaar zelf moet gaan experimenteren, maar misschien kun je het overleggen met de arts.

      1. Marion schreef:

       Nee, ik probeer het een week. Maandag weer contact met de arts. Bedankt.

 24. Hoi Marion,
  Fijn dat je zo vlot geholpen bent in het ziekenhuis. En dat he niet in meerdere keren terug moet.
  Ben benieuwd naar de uitslag.
  Sterkte met het vieze drankje 🙁
  Kun je t niet mengen met ander drinken?

  Beterschap 💐🍀

 25. Roos schreef:

  Wel fijn dat ze het zo snel allemaal voor je regelden. Gore pillen, yugh. Sterkte daarmee, elke 2x per dag! Hopen dat het aanslaat, dat is het heel misschien die braakneiging waard.

 26. Jenn schreef:

  Fijn zo’n betrokken arts! Sterkte met afwachten en met je vieze medicijnen natuurlijk, ik hoop dat het werkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.