Share Some Happiness

Share Some Happiness: Jarige Job


Getagd: , , .

birthday-cake-380178_1920

Vandaag ben ik jarig. 39 jaar alweer. Ik vier het klein. Dat ligt aan mijn angsten, maar ook aan de leeftijd. Op een gegeven moment ben je wel een beetje klaar met je verjaardag vieren. Dan hoeft al die drukte niet meer. Als je kind bent is dat heel anders.

Als je klein bent is je verjaardag één van de mooiste dagen van het jaar. Je wordt verwend. Krijgt cadeautjes. Mag taart eten. Een feestje geven. Trakteren op school. Wat wil je als kind nog meer? Helaas zijn er in Nederland zo’n 60.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat zij in armoede leven.

Op 29 mei j.l. las ik een doodeenvoudig artikel op de blog van Rob Alberts. Het waren twee zinnen en één vraag. Of we wilden doorklikken naar een website. Dat deed ik en ik kwam op de volgende site terecht.

Stichting Jarige Job – In Nederland vieren 60.000 kinderen hun verjaardag niet. Stichting Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert deze kinderen op een leuke verjaardag. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox t.w.v. € 35,-. Jarige Job is landelijk actief en werkt samen met maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor de meest kwetsbare kinderen van de Nederlandse samenleving.”

Op de site staat een heel duidelijk informatief filmpje. Ik vond op YouTube echter een filmpje over deze stichting die ik ook graag met jullie wil delen. Dit filmpje duurt ietsje langer, maar ik vind het zo mooi omdat er kinderen bij betrokken worden. Kijk mee.

Toen ik het artikel bij Rob las en vervolgens op de site zag wat deze stichting doet voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, was mijn keuze snel gemaakt. Deze maand gaat het geld van Share Some Happiness naar Stichting Jarige Job.

Ik ben vandaag 39 jaar geworden. Mijn verjaardag is voor mij niet belangrijk, maar voor kinderen is een verjaardag dat wel. Mocht je binnenkort jarig zijn en krijg je een paar enveloppen toegeschoven, denk dan aan bovenstaand filmpje. Met een kleine bijdrage kan je een kind een geweldig mooie dag bezorgen.

Bedankt voor het lezen en wellicht het kijken. Ik wens jullie een hele mooi dag. Share Some Happiness.

42 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s