Verjaardagsplog 2016

collage

Als eerste wil ik jullie allemaal heel erg bedanken voor alle felicitaties die ik gisteren heb mogen ontvangen. Heel erg tof! Dan volgt nu de verjaardagsplog! Enjoy!

birthday-cake-380178_1920

De dag begon met het schrijven van een artikel.

V9

Daarna trok ik een orakelkaart voor het komende levensjaar. Het werd “Abundance”, wat overvloed betekent. Dit kan in allerlei vormen zijn. Ik voel het vooral in de vorm van groei en tevredenheid.

V1

Om 10:30 uur heb ik afgesproken met mijn ouders, nichtje en oom en tante in panorama-restaurant De Blauwe Kamer. Ik ga zelf vast om 10:00 uur en ik drink een kopje koffie. Ik had gehoopt dat we buiten op het terras hadden kunnen zitten, maar het waaide zo hard, de koekjes zouden je om de oren vliegen. Gelukkig kan je hier binnen ook heel fijn zitten.

V2

Rond 10:30 uur komen mijn oom en tante. Niet veel later mijn ouders en na veel haar- en föhnproblemen, zoals dat hoort bij een puber, schuift ook mijn nichtje aan. Natuurlijk word ik vreselijk verwend.

V3

Dan is het tijd voor taaaaaaart!

V1

Ondertussen huppelen de hertjes voorbij.

V3

Omdat het niet zo heel goed weer is blijven ze het grootste deel van de tijd binnen. Gelukkig klaart het rond het middaguur wat op en komen ze voorzichtig allemaal een kijkje nemen buiten.

V2

Prachtig om van zo dichtbij te zien.

V5

Het is ontzettend gezellig en ik voel me goed, dus ik besluit iedereen uit te nodigen voor de lunch. Mijn oom en tante slaan het aanbod af, maar mijn ouders en nichtje blijven. Mijn zus is in de buurt aan het werk en we bellen haar of ze ook kan komen lunchen. Dat kan gelukkig.

V4

De lunch van mijn vader was werkelijk een plaatje om te zien. Als we de lunch op hebben gaan we weer naar huis. Ik heb een heerlijke ochtend gehad.

V6

Thuis doe ik mijn best om op te blijven. Wel zo gezellig voor Peter. Het lukt helaas niet. Ik heb veel pijn in mijn buik en hou het zitten niet vol. Zelfs de bank ligt niet comfortabel genoeg om de pijn af te doen nemen. Peter stuurt me naar bed.

V7

Rond 17:00 uur sta ik weer op en wacht op het telefoontje van het ziekenhuis.

V8

Ondertussen zet ik mijn cadeautjes even op de foto. Van mijn oom en tante krijg ik deze heerlijke verzorgingsproducten van de Hema. Mijn absolute nummer 1. Deze geur is zo ontzettend lekker.

V4

Daarnaast kreeg ik ook nog dit glazen kistje van ze. Een kistje om mijn edelstenen in op te bergen stond al heel erg lang op mijn verlanglijstje en nu heb ik er dan eindelijk één. Zo blij mee!

V5

Al mijn schoonheden bij elkaar. Prachtig!

V7

Mijn ouders gingen helemaal los! Mijn god, wat een bedrag aan bonnen. Omdat we nu een stuk minder inkomen hebben, kan ik het me niet meer veroorloven om de (vaak toch wat duurdere) producten van De Tuinen te kopen. Ik ben daarom zo blij met dit cadeau! Echt geweldig!

V6

Ondertussen is het 18:00 uur geweest. Ik ga er vanuit dat het ziekenhuis niet meer belt en ga eten maken. Deze pizza is van de Aldi en ik vind ‘m echt goddelijk lekker!

V8

Exact op het moment dat ik de pizza uit de oven haal gaat de telefoon. Het is de MDL-arts. Hij feliciteert me als eerste met mijn verjaardag. Te gek zeg! Daarna bespreken we mijn buikklachten. Ik krijg nieuwe medicijnen erbij en deze zouden moeten zorgen voor meer buikontspanning, whatever that means. Het schijnt heel goed te helpen, dus daar vertrouw ik dan maar op. Ondertussen doorgaan met de andere medicatie en dan over vier weken terugkomen voor controle.

V9

Een vermoeide, maar tevreden Marion in haar pyjama aan het einde van haar verjaardag. Ik heb echt een geweldig mooie dag gehad. Wat ik hier nog niet weet, is dat er de volgende ochtend een berichtje op instagram zal staan dat ik een gratis reading heb gewonnen bij mijn favoriete tarot reader, Tessa van Ripples of Faith. Wat een geweldig extra verjaardagscadeau. I’m over the moon!

Ik heb sinds jaren weer een fijne verjaardag gehad. Geen angsten voor eten. Geen angsten voor bezoek waarvan ik niet weet hoe lang ze blijven. Geen overload aan mensen en dus ook geen overload aan prikkels. Jarenlang heb ik me schuldig gevoeld dat ik mijn verjaardag niet kan vieren zoals anderen dat doen. Bang dat mensen er een mening over zouden hebben. Nu maakt me dat niet meer uit. Door mijn blog ga ik er van uit dat zo’n beetje iedereen in mijn omgeving op de hoogte is van mijn situatie. Dat ze begrijpen waarom ik het niet op een andere manier kan vieren. En ja, als er dan toch nog mensen zijn die dat niet begrijpen, dan is dat jammer voor hen. Niet voor mij. Ik kan eindelijk weer mijn verjaardag vieren op een manier die voor mij haalbaar is en omdat ik dat nu durf aan te geven, heb ik gisteren een geweldig dag gehad. Bedankt. ♥♥♥

55 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lieneke schreef:

  Wat goed om te lezen dat je zo’n fijne dag hebt gehad. Dat je het op jouw manier hebt kunnen vieren en ervan genoten hebt! X

 2. Anuscka schreef:

  Heerlijk om te lezen en te zien, Marion! En wat wens ik je een jaar vol overvloed toe! Dat ben je in ieder geval goed begonnen. ❤

 3. ah helemaal gemist! alsnog gefeliciteerd. hoop dat er nog heel veel gelukkige en zo gezond mogelijke jaren gaan volgen. je verjaardag klinkt goed. ik vind zo’n huis vol mensen ook verschrikkelijk!

 4. Anouk schreef:

  Nog gefeliciteerd! ❤

 5. Amy schreef:

  Wat een fijne verjaardag meid!! Echt top dat je het zo fijn hebt gehad!! En gefeliciteerd met die Reading!! Zo een glazen kistje zoek ik al eeuwen, precies dezelfde haha maar ik krijg het niet gevonden. Veel plezier met je fijne cadeaus!!!

  1. Marion schreef:

   Ik zal eens vragen waar ze die gekocht hebben. Volgens mij bij de Xenos.

   1. Amy schreef:

    Bij xenos vind ik alleen met een print op de bovenkant 😦

    1. Marion schreef:

     Ja, ze hebben ‘m bij de Xenos gekocht. Het was wel de laatste 😦

     1. Amy schreef:

      Ahhh vandaar hahaha. Ik blijf kijken en zoeken lol. Ben ze wel eens tegen gekomen hoor (sissy boy bijvoorbeeld) maar dan betaalde ik de hoofdprijs (30€) haha.

 6. marielle schreef:

  Wat een leuke plog!!!
  Sowieso leuk weer eens een plog!

  Wat heerlijk dat het een fijne dag geweest is! Ik ben echt heel, heel blij voor je!

  Wat mooi zeg dat uitzicht bij dat restaurant!
  Leuke cadeaus heb je gehad en wat fijn het samenzijn!

  Attent zeg, die arts die je feliciteerde! Buikontspanning, je darmen zijn mogelijk overactief nu qua spanning?

  Nou…ik hoop dat je nog even na kan genieten en ….tzt heerlijk shoppen bij De Tuinen!

  wow…ik zit hier echt met een big smile te typen!

  Fijne dag!

  1. Marion schreef:

   Tzt???? Ik denk toch eerder vandaag of morgen 🙃🙃🙃

 7. sonja.frl schreef:

  Echt een fijne verjaardag. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik las dat het je lukte om deze met je familie te vieren en zo een fijn verjaardagsgevoel te krijgen! Nog een kadootje in de vorm van een mooie verjaardagsherinnering! Zeer gegund!

  En gefeliciteerd met je prijs! Wat gaaf dat je die hebt gewonnen. Samen met alle andere mooie kado’s dus echt in overvloed verwend (abundance!!).

  Hoop dat je je vandaag ook goed mag voelen en dat de pijn zich koest houdt!

  xxx

 8. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat een heerlijke verjaardag en fijn dat je zo genoten hebt! Hoop dat de nieuwe medicatie goed zijn werk gaat doen!

 9. AroundSan schreef:

  Ben zó blij te lezen dat je zo’n fijne dag hebt gehad! Dat verdien je echt. Wat ben je verwend met lekkere producten, een heel leuk kistje en zo veel bonnen! Geniet van deze moooe cadeaus Marion! 🙂
  De pizza, de lunch en het taartje zien er heerlijk uit. Leuk dat je zus ook vanuit werk nog even kon komen lunchen. 🙂

 10. Sammie schreef:

  Waarom ging Peter eigenlijk niet mee naar het restaurant? Leuke cadeaus heb je gekregen, jammer van de pijn toen je weer thuis kwam.Fijn dat je verder wel een leuke verjaardag hebt gehad en tof dat de arts je gewoon ook nog feliciteerde 🙂

  1. Marion schreef:

   Peter heeft een soort pleinvrees, maar dat uit zich bij hem in openbare ruimtes. Winkels, restaurants, kerken, concertzalen, noem maar op.

    1. Marion schreef:

     Voor ons allemaal is het al zo gewoon. Helemaal niet bij nagedacht dat dat voor anderen niet zo is.

 11. Mrs Curly schreef:

  Het laatste stukje vind ik het mooist… en is volgens mij het mooiste verjaardagscadeau dat je kon krijgen 😉 Ik ben oprecht blij voor je!

 12. iertjeblog schreef:

  wat een mooie plog. fijn om te horen dat je zo genoten heb van je eigen verjaardag en vanmorgen nog een heel fijn verjaardagscadeau voor jou fijne dag

 13. Ben schreef:

  Wat een “vrolijk” stuk! (Behalve de buikklachten)
  Maar het feit dat je zo,n heerlijke verjaardag hebt gehad is zooooo belangrijk.
  En wat je schrijft over de mensen die het niet begrijpen: jammer dan voor die mensen!

 14. Een goddelijke dag dus, behalve het feit dat Peet je naar bed heeft gestuurd. Het is je gegund. Die foto in piezzema heb ik doorgestuurd naar Frans Molenkaas, die hier fervent verzamelaar van is.

 15. Ciska schreef:

  Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad het is je van harte gegund X

 16. janneke schreef:

  ik heb volgens mij iets gemist, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. en wat fijn om te lezen dat je ondanks de pijn daarna nog een hele fijne dag heb gehad.

 17. Noirona schreef:

  Ik wordt helemaal blij van je plog, fijn dat je zo’n fijne dag hebt gehad!

 18. Er was eens schreef:

  Hartelijk gefeliciteerd nog met je verjaardag. Ik ben een nieuwe lezer van jouw blogs. Je teksten raken mij. Ik wens je ‘overvloed’ van al het goede. Liefs, Antonia.

  1. Marion schreef:

   Oh wat leuk om te horen! Dank je wel! Ik zie dat jij ook een blog hebt. Dan kom ik even buurten.

   1. Er was eens schreef:

    Altijd welkom 🙂 fijne avond nog. Groeten, A.

 19. memyselfandwe schreef:

  Wat een heerlijke verjaardag heb je achter de kiezen! Ik ben blij dat je ervan genoten hebt. Ik wens je alsnog veel van dit goeds in overvloed toe! 🙂

 20. Japke schreef:

  Leuk al die foto’s

  Een dagje te laat geloof ik, maar alsnog gefeliciteerd!

 21. Koen schreef:

  Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! Fijn dat het goed ging. Ik hoop dat je veel plezier hebt met/van je cadeaus en hoop dat de nieuwe medicatie helpt.

 22. Berte schreef:

  Volgend jaar komen we allemaal barbecuen, hahaha (geintje natuurlijk)

  1. Marion schreef:

   Van je familie moet je het hebben… 😉

 23. Nathalie schreef:

  Wat klinkt dit als een fijne verjaardag!!
  En je ouders… wat lief, de producten van de Tuinen zijn heerlijk!

  Geniet lekker na van je verjaardag!

 24. vanessablogt schreef:

  Leuk om te lezen dat je zo’n mooie verjaardag hebt gehad, dat heb je ook absoluut verdiend. Fijn dat je zoveel familie hebt gezien en heerlijk verwend bent met cadeautjes. Verder hoop ik dat de medicijnen helpen zodat je snel minder buikpijn hebt!

 25. Madeleine schreef:

  Wat heb je een heerlijke verjaardag gehad. Wat fijn om te lezen. ❤ De kleine dingen doen 't em in 't leven, en hier geniet je het meest van op je eigen manier. Love it!

 26. Wat ontzettend fijn om te lezen dat je een fijne verjaardag had. Wel vervelend dat je even naar bed ‘moest’. Hoop dat de nieuwe medicatie een einde brengt aan de vervelende buikpijn. En dat kistje, zooo leuk met al je edelstenen in. In de Blokker zag ik trouwens zo’n gelijkaardige kistjes in het koper. Louter ter informatie voor Amy.

 27. Katrien schreef:

  Wat een leuk verslag van je verjaardag. Ik word er super vrolijk van! Ik geniet ook meer van intieme en kleine gezelschappen. Ik schaamde me daar vroeger voor maar sinds enige jaren helemaal niet meer. Vieren zoals jij zelf wil! Geniet van je geschenken en van het fijne gevoel dat je na gisteren hebt :-).

 28. Het doet me echt heel erg goed om te lezen dat je een fijne verjaardag hebt gehad. Super gaaf dat je een reading hebt gewonnen!

 29. Joycerdt schreef:

  Ah noo, ik ben iets te laat, maar alsnog van Harte!! Liefs.x

 30. chucky1012 schreef:

  Ben zo blij voor je dat jij een hele fijne en leuke verjaardag had gehad…. 😉

  Xoxo

 31. Robin schreef:

  Wat leuk dat je naasten weten welke cadeautjes je echt graag wilt hebben en daar moeite voor doen 💞

  Die pizza is zo lekker inderdaad, ik vergeet gewoon dat er geen vlees op zit 😉

 32. Natasja schreef:

  Wat ontzettend fijn om te lezen Marion, ik ben zo blij voor je!

 33. Roos schreef:

  Wat ontzettend fijn om te lezen dat je zo’n fijne dag hebt gehad!! Moet als een soort doorbraak voelen; energie gevend en tegelijkertijd rustig makend. Echt superfijn. 🙂

 34. els schreef:

  Wat een fijn artikel om te lezen. Wat fijn dat je zo’n fijne dag hebt gehad :-). Het eten van je vader ziet er inderdaad heerlijk uit!

 35. Eline schreef:

  Wat een vooruitgang heb je geboekt zeg! Ik hoop dat je dat realiseert en trots op jezelf bent. Ben ik in ieder geval wel!

 36. jackiedeklerk schreef:

  Wat een heerlijke verjaardag…
  Dat kistje met die stenen, echt prachtig zo….

 37. Saar schreef:

  Wat ben jij heerlijk verwend voor je verjaardag. En het beste vind ik, dat je het op je eigen manier hebt kunnen vieren!

 38. Sabine schreef:

  Wat ontzettend fijn dat je zo genoten hebt op je verjaardag! Je hebt ook heel leuke cadeaus gekregen, die bonnen ook zo lief van je ouders!

 39. joorloveswriting schreef:

  wauw meid wat klinkt het super goed dat je op je verjaardag zo’n leuke dag hebt gehad!!! En wat ben je heerlijk verwend! Fijn meid! En wat een leuke plog heb je er van gemaakt! x

 40. Flavie schreef:

  Een fanatische verjaardag!

 41. kaardawn schreef:

  Veel te laat, door de grote achterstand aan blogposts, onder het mom, beter laat dan nooit: VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE 39STE VERJAARDAG!!! 🙂

 42. Jaixy schreef:

  Als nog gefeliciteerd!! Sorry veel te laat, maar ik was 20 dagen niet in Blogland geweest. Had het even druk met mijzelf…
  Maar ik ben blij dat je zo onwijs verwend bent

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, meis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.