What a way to start the day

p92

Na therapie ben ik altijd moe. Heel erg moe. Gisteren was ik zo moe dat ik vermoedelijk rond 20:00 uur al in slaap ben gevallen. Vroeg slapen betekent vroeg wakker en dat leverde een fantastisch mooie ochtend op.

P2

Om 5:30 uur ben ik wakker. Ik spring onder de douche, zet koffie en ga rustig mediteren. Als de koffie op is en ik een tweede kopje wil zetten, is het nog maar 6:30 uur. Ineens krijg ik de kolder in m’n kop. Ik zet thee, giet het over in een thermoskan, pak wat spullen bij elkaar en stap in de auto. Tien minuten later is dit mijn uitzicht. Het is zo vroeg dat er nog een dun laagje mist boven het water hangt.

P1

Hier zie je de mist boven het water wegtrekken. Hoe dichter je bij de kant komt, hoe sneller het gaat.

p93

Ik zit midden op het water. Rechts van mij de opkomende zon…

p3

…. links van mij wilde paarden.

p5

Ondertussen is het helemaal helder geworden en de mist boven het water is opgetrokken.

p4

Prachtige schittering nu op het water.

p6

Na een uurtje besluit ik naar de andere kant te lopen. Ik loop door een prachtige, gele bloemenzee. Onderweg kom ik nog vier wilde paarden tegen. Ze staan midden op het pad waar ik overheen moet. Ik heb er geen foto van gemaakt, want ze schrokken van elke onverwachtse beweging die ik maakte. Ik had geen zin in een harde hoef tegen mijn harses.

p7

Aan de andere kant van de bloemenzee ligt de Nederrijn.

P8

Ik heb mijn stenen meegenomen en maak een klein aantal foto’s om wat inspiratie op te doen.

p9

Het ligt is niet optimaal, maar ik heb al wel een idee gekregen. Nou ja, nog niet zozeer wat ik wil, maar ik weet nu in ieder geval wat ik niet wil.

p91

Dan komt de zon echt goed door. Ik maak geen foto’s meer. Het is tijd om nog even flink te genieten. Wat een geweldige start van de dag. Dat moet ik absoluut vaker doen. β™₯

30 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Kris10 schreef:

  Heerlijk! Fijn dat wij mee mogen genieten van de foto’s.

 2. iertjeblog schreef:

  Wat een goed begin van de dag. Fijne dag verder

 3. Japke schreef:

  Wat een prachtige start van de ochtend! En wat een mooie stenen! Die waren me al vaker opgevallen op foto’s van je.
  Hoe groot zij die en waar heb je ze vandaan?

  1. Marion schreef:

   Ja, mooi zijn ze he? Ze passen precies in je handpalm. Helaas zijn ze niet in NL te krijgen. Ze worden met de hand gemaakt. Ik heb er een keer een artikel over geschreven. Ik zoek het even op.

   1. Japke schreef:

    Dank voor de link! Ik heb het filmpje bekeken, echt mooi en inspirerend! Ik geloof dat die mevrouw een handje van Fatima om haar nek heeft, ook iets bijzonders. Leuk ook om je blog over Soul Candy te lezen…

 4. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat prachtig om zo de dag te beginnen! Het is dat is echt GEEN ochtendmens ben helaas

 5. Ciska schreef:

  Heerlijk begin van de dag , kan gewoon jaloers op je worden als ik dat zie , ik kom `smorgens heel langzaam op gang jammer genoeg.

 6. Anne schreef:

  Die vroege ochtenden zijn fijn hΓ¨. πŸ™‚ Ik sprong afgelopen zaterdag om 6.00 uur op de fiets. Ik mis het niet dat ik geen auto heb / niet kan/mag rijden, behalve als ik dit dan lees. Als ik een auto had kon ik dit doen zonder “de regels te overtreden” en daar later de consequenties van te voelen.

 7. Maureen Kayser schreef:

  Prachtige foto’s dankjewel

 8. Sammie schreef:

  Oh wat een heerlijke start en prachtige foto’s, mooie plek!

 9. Anuscka schreef:

  Heerlijk! Zo kan je dag toch niet meer stuk? Wat een cadeautje na gisteren… ❀

 10. misssexandthecity schreef:

  Het is me nogal opgevallen dat jij in een enorm mooi gebied woont,…….geniet er van,…..

 11. Conny schreef:

  Lijkt mij heerlijk als je zo vroeg kunt opstaan. Mij lukt het helaas niet (hoewel als het Γ©cht moet lukt het me wel), als ik moet werken zeker niet. Als ik zo vroeg zou kunnen opstaan zou ik een rondje gaan hardlopen. Maar helaas. Ik denk dat je mij dan bij elkaar kunt vegen tegen drie uur….
  Fijne dag!
  Groet,
  Conny
  papillon60.blogspot.nl

 12. Er was eens schreef:

  Schitterende foto’s! Inspirerende beelden. Lieve groet. A.

 13. marielle schreef:

  Wow!!!! Zo mooi!!
  Wat zou ik daar graag eens heengaan!

  Bedankt voor het delen!!

 14. Saar schreef:

  Wat een heerlijke manier om je dag te beginnen. Staat ook nog eens op mijn to-do lijstje. Gewoon, omdat het leuk is!

 15. janneke schreef:

  Heerlijk zeg, ik kan ook zo genieten van de zonsondergang net als de zonsopgang. Ik ga vaak ’s avond even naar buiten om te genieten bij het water van de zonsondergang..

 16. Wat een fijne ochtend! Een mooie foto’s heb je gemaakt πŸ™‚

 17. chucky1012 schreef:

  Prachtig om zo te dag mee te beginnen……

  Xoxo

 18. christine schreef:

  Heel mooi de foto’s Marion, prachtig sfeertje zo om je heen!! Ik voel de rust…

 19. Katrien schreef:

  Wauw!!!

 20. Sabine schreef:

  Wat een prachtige foto’s en wat heerlijk om zo je dag te beginnen! Zou ik ook wel willen πŸ™‚

 21. Anne / Aagje schreef:

  Prachtige plaatjes! In het ‘echie’ zal het wel helemaal genieten zijn geweest. Een goed idee, om dit vaker te doen πŸ™‚ Zelf heb ik ook wel eens van die acties, maar dat zijn meer ‘bevliegingen’.. Hoe fijn het ook was; een tweede keer komt er dan zelden van. Stom, stom, stom.. Maar je blog zet me wéér aan het denken: misschien toch eens wat ‘bewuster’ mijn daginvulling kiezen πŸ˜‰ Dankjewel voor de mooie -inspirerende- plaatjes en goed bezig! (mag wel gezegd worden toch?) πŸ™‚

 22. bentenge schreef:

  Zeer zeker vaker doen ! En de beeldjes dan ook postten.

 23. Roos schreef:

  Oh prachtig Marion! Die wilde paarden… *Zwijmel*. Het is dat ik geen ochtendmens ben, haha, anders zou ik ook zo vroeg eropuit trekken. De mist boven het water is ook erg mooi. πŸ™‚

 24. josien79 schreef:

  Wat een super mooie foto’s. Ik ga er zo nog eens even extra goed naar kijken. Soort meditatie achter de computer.

 25. Mrs Curly schreef:

  Ik word al volledig zen van nog maar te kijken naar je foto’s! Prachtig!
  Dat is echt wel Genieten!

 26. joorloveswriting schreef:

  wauw wat een geweldig mooi begin van de dag!! En super mooie foto’s ! x

 27. Jaixy schreef:

  Wat ziet dit er heerlijk ontspannen uit. Fijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s