Finding my passion

headerrijn

Rustig wakker worden. Opstaan, douchen, aankleden. Koffie zetten. Parasol omhoog. Kussen in de ligstoel. Tablet pakken. Naar buiten. Relax. Terwijl ik daar rustig buiten …. fuck! Groenvoorziening! Recht voor mijn neus. Met een bladblazer. Het was ook te mooi om waar te zijn.

Poging 2. Terwijl ik daar rustig buiten zit met mijn kop koffie, klaar om een kaart voor de dag te trekken, bedenk ik me hoeveel zin ik heb om aan het artikel voor morgen te beginnen. Ik heb er zoveel zin in dat ik zelfs twijfel of ik wel een artikel voor vandaag ga schrijven. Dat doe ik uiteindelijk wel, jullie zijn het nu aan het lezen, maar het zegt veel. Ik heb nu echt iets gevonden wat ik heel graag wil doen. Ik merk dat de angst die ik normaal voor dit soort dingen heb, al snel naar de achtergrond verdwijnt. Angst dat anderen het stom zullen vinden wat ik ga doen. Angst dat ik kritiek ga krijgen. Angst dat mensen het niet met me eens zullen zijn. Het lijkt me niet zoveel uit te maken. Wellicht dat dat gebeurt op het moment dat het om je passie gaat. Hoe meer je ergens jouw ding van maakt, hoe minder het uitmaakt wat anderen ervan vinden. Hoe enthousiaster je wordt, hoe meer je ervan overtuigt raakt dat de juiste mensen vanzelf op je pad zullen verschijnen. Tenslotte kan je nooit iedereen gelukkig maken. Je kan nooit iedereen te vriend houden. Er zal altijd kritiek komen, wat je ook doet en dat is okรฉ.

Dus schud ik de angst van me af en ga nu vol voor project Aangenamer Leven. Het zal de komende periode de rode draad op mijn blog worden. Zoals dat in het begin van mijn blogperiode het herstel van mijn eetstoornis was, later de struggle met mijn depressie en nog wat later de zoektocht naar de juiste therapie. Heel even komt de vraag voorbij of dit wel bij mijn blog past. Dan zie ik de titel van mijn blog: Mijn Kladblog. Juist. Jouw Kladblog. Jouw leven. Jouw inspiratie.

Ja, soms ga ik in de jij-vorm praten of schrijven als ik mezelf ergens van wil overtuigen. Werkt als een trein.

Project Aangenamer Leven. Op maandag- en donderdagochtend komen de artikelen online. Regelmatig zal ik de dagen daartussen over mijn eigen ervaringen schrijven. Wat wil ik doen. Wat ga ik doen. Wat lukt. Wat lukt niet. Enzovoorts. Daarnaast heb ik een besloten Facebookgroep aangemaakt. Deze heet, hoe kan het ook anders, Aangenamer Leven. Je kunt een verzoek indienen om lid te worden en dan laat ik je toe tot de groep. Ik weet dat niet iedereen Facebook heeft en dat is ook helemaal geen probleem. Ik ga er vooral hier op mijn blog over schrijven. Een Facebookgroep leek me echter wel een waardevolle toevoeging.

Vandaag gaat het nog warmer worden dan gisteren. Ik heb vanochtend nog even buiten gezeten, maar nu zit alles potdicht. Ramen. Deuren. Gordijnen. Ik vind het niet erg. Ziek of niet ziek, ik ben nooit dol geweest op dit soort temperaturen. Mensen, geniet van deze mooie dag en ik zie jullie morgen weer! โ™ฅ

25 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wilma schreef:

  Heerlijk Marion, je enthousiasme spat van dit artikel af. Ben weer erg nieuwsgierig๐Ÿ˜€

  Fijne dag!

 2. Jantine schreef:

  Ik vind het een goed idee. Je klinkt nu al … rustiger, alsof je op je blog al goed begonnen bent, zeg maar ๐Ÿ™‚ Ik ben ook enorm nieuwsgierig!

 3. ah wat fijn, vol energie! en een geweldig mooi plan. i stay tuned!

 4. AroundSan schreef:

  Word heel blij van enthousiast van jou woorden, Marion! Vind ‘Aangenamer leven’ ook echt een perfecte naam voor jouw project. Ik hou wel van dit soort dingen, dus ik ga zeker weten jouw artikelen met plezier lezen. Ben super benieuwd en kijk er naar uit!
  Succes vandaag. Laatste dagje in deze hitte.

 5. Mrs Curly schreef:

  Weet je wat ik vaak denk? You can’t make everybody happy. You aren’t a jar of Nutella.
  Voila. Gewoon doen wat je wil doen! :*

 6. pluseenbeetjenl schreef:

  Klinkt goed! Ben heel erg benieuwd!

 7. Katrien schreef:

  Ik heb een paar dagen geen blogjes gelezen maar ik voel na het lezen van dit artikel dat ik snel jouw voorbije dagen “moet” inhalen. Je enthousiasme maakt me nieuwsgierig :-)! En het “moeten” beschouw ik niet als een verplichting maar iets waar ik naar uit kijk en rustig de tijd voor wil nemen.

 8. Noirona schreef:

  Ik ben heeeeel benieuwd naar deel twee, en dat zeg ik nu ik nog mijn ‘huiswerk’ moet doen van deel 1, ik ga dat zo meteen maar even doen. Het gaat vast goed komen met het project. Aan je enthousiasme zal het niet liggen, dat werkt aanstekelijk ๐Ÿ˜Š

  1. Marion schreef:

   Hahaha, iedereen moet nog zijn huiswerk maken lees ik al wel. Geweldig! Ja, en weet je, ook al zou iedereen afhaken op den duur, ik ben er zelf mee bezig en het helpt mij. Misschien kan ik iemand anders ook helpen, misschien niet, maar ik ben in ieder geval ergens mee bezig waar ik heel erg enthousiast van wordt. Sterker nog, er borrelen nog veel meer ideeรซn. Ik ga morgen alvast naar de Doe Het Zelf zaak! Meer verklap ik nog niet! ๐Ÿ˜‰

   1. Noirona schreef:

    Nu wordt ik heel erg nieuwsgierig! Zoals je zag op Instagram heb ik vanmiddag braaf mijn huiswerk gedaan. Heerlijk aan de rand van het zwembad. Mocht je dit nog lezen, wens ik je een fijne avond. X.

 9. dansenindestorm schreef:

  Ik ben ook super benieuwd naar deel twee. Vanavond of zo ga ik eventjes mijn “huiswerk” maken van deel 1. Soms is het wel lastig, ik heb er namelijk even over nagedacht, maar bij veel dingen is het de ene keer een ๐Ÿ™‚ en de andere keer een :-(… Eens even teruglezen in je blogje of je daar iets over schrijft. En anders wordt het denk ik welk gevoel overheerst…

  1. Marion schreef:

   Ik heb ook een aantal dingen open gelaten en social media heb ik allebei gedaan. Bij sommige dingen voel ik namelijk niet zo veel, maar bijvoorbeeld twitter vind ik ontzettend leuk, maar dat is ook een grote bron van irritatie. Voor mij is dat iets waar ik al heel lang tegenaan loop en ik ben nu ook heel erg bezig met wat ik daar toch mee moet doen. Ik kom er niet uit. Wie weet komen we er samen wel uit ๐Ÿ™‚

 10. joorloveswriting schreef:

  Super leuk ik heb me even aangemeld op facebook ๐Ÿ™‚ fijne dag nog meid! x

 11. marielle schreef:

  Wat leuk, het enthousiasme spat ervan af! (laat het UWV dit ook lezen….wie weet kan je dan over een paar jaar…)..oke nu denk ik heel veel door maar je hebt echt kwaliteiten om dit soort dingen te doen!!

  Kan je ook meedoen zonder FB?

  Succes met het project!!!!

  1. Marion schreef:

   Ja hoor! Facebook is meer een toevoeging. Alle artikelen komen gewoon op mijn blog. Dank je voor je compliment!

 12. Myriam schreef:

  Zo ontzettend fijn!!!

 13. Japke schreef:

  Ik lees graag mee, alleen ga ik niet intekenen voor een cursus, hoe leuk het me ook lijkt. Ik ben namelijk niet zo’n volhouder gebleken wat cursussen betreft. Wel word ik graag lid van de groep Aangenamer Leven…

  1. Marion schreef:

   Kijk maar gewoon. Misschien zitten er dingen bij die je eruit kan pikken gewoon door mee te lezen. Het is ook allemaal lekker vrijblijvend hoor, dus doe maar gewoon hoe het je uitkomt. Ik heb je toegevoegd aan de groep. Dank je wel voor je interesse!

 14. Lot schreef:

  Ik ben vooral op zoek naar een manier om mijn verwachtingspatroon tav vriend minder krampachtig te maken. Ik merk dat ik constant zit te wachten tot hij wat gaat doen aan de klussen in huis. Hij doet wat hij kan, trekt zijn eigen plan maar ik erger me er vaak aan dat de keuken zolang duurt en ik nog steeds moet improviseren.

 15. Evelyne schreef:

  Wat leuk Marion. Ik kijk er naar uit. Je zal dat goed doen ๐Ÿ˜‰

 16. Fijn dat je een project hebt gevonden waar je zo enthousiast over bent en vol voor wilt gaan! Ik ben benieuwd hoe je projectje gaat lopen ๐Ÿ™‚
  Hopelijk wordt het trouwens de komende dagen qua temperatuur ook weer wat beter uit te houden voor je…

 17. Sabine schreef:

  Super Marion! Uit je woorden spat zoveel enthousiasme, maar ook rust. Ik ben benieuwd!

 18. Jaixy schreef:

  Idd jou blog! Dus jij mag er mee doen wat jij wilt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.