Zweverige shit

Stenen

Wat er vandaag gebeurde op mijn blog was niet leuk. Ik reageerde volledig verkeerd op iemand en iemand anders maakte van die gelegenheid gebruik om weer op mij te reageren. Dat deed zij op een niet al te toffe manier. Vond ik tenminste. That’s bloglife right?

Ga je hier nou gewoon over schrijven? Ja, waarom niet. De reacties zijn openbaar geplaatst, ik heb ondertussen mijn excuses gemaakt aan Robin en heb geprobeerd uit te leggen waar dit vandaan kwam. Dat iemand anders dit vervolgens aangrijpt om mij te vertellen dat ik zo in de slachtofferrol zit, dat ik er nog wel achter ga komen, dat ik mij zo mooi voordoe, etcetera , vind ik alles behalve fijn. Maar hey, ook dat is bloglife right?

Het hele gedonder heeft me wel aan het denken gezet. Dit was niet de bedoeling van project Aangenamer Leven en er razen nu dan ook allerlei gedachten door mijn hoofd. Dat ik het kan, daar ben ik wel van overtuigd. Maar ben ik hier wel aan toe? Wil ik niet teveel? Te snel? De vraag die heel stilletjes in mijn achterhoofd rondspookt: Waarom ga je je nu weer focussen op anderen in plaats van op jezelf? En is dit project echt wat je wil? Als je diep, diep, diep in je hart kijkt?

Het antwoord is nee. Maar ja, ik ben eraan begonnen, te enthousiast, te overmoedig, en ik wil mensen niet teleurstellen. Nou ja, teleurstellen? EΓ©n ding heb ik wel geleerd vandaag: je stelt altijd wel iemand teleur! Er is altijd wel iemand die het niet met je eens is. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je jezelf niet teleurstelt.

En dus maak ik een keus. Geen Aangenamer Leven meer op mijn blog. Alleen nog ouderwets gekladder, zoals het hoort op Mijn Kladblog. Plogs, depressie, geneuzel over niets, verslagen van therapie, natuurfoto’s en mijn eeuwige wisselvallige karakter. Daarnaast is er een nieuw blog in de maak. Iets wat ik al heel lang wil, maar tot nu toe niet durfde. Zonder mijn naam. Zonder mijn foto. Met meditaties. Affirmaties. Orakelkaarten. Edelstenen. Juist ja, zweverige shit.

Wat ging er verkeerd vanochtend? Ik weet het niet. Ik weet het echt niet, maar ik heb er wel weer van geleerd.

Liefs, Marion

46 reacties Voeg uw reactie toe

 1. iertjeblog schreef:

  Heel jammer je was er zo enthousiast over. Wel goed van je dat je voor zelf kiest nu stop ik er mee en begrijpen mensen dat niet is het jammer. Ik blijf je zo en zo. En wat is zweverig als het jou helpt is het goed. Fijne avond hoop dat je het van je af kan zetten

 2. Lieneke schreef:

  Zweverige shit, ik hou ervan! Je bent goed bezig, onthou dat.

 3. Esther schreef:

  Knuffel!

 4. josien79 schreef:

  Ik hoop dat jij en Robin het weer goed hebben gemaakt met elkaar. Ik las het vanmorgen in de commentaren op je blog en voelde me er zelf helemaal onrustig van, terwijl ik er verder helemaal niets mee te maken heb.
  Jammer dat je op je blog gaat stoppen met dit project, maar wel begrijpelijk.

  1. Marion schreef:

   Ergens heeft het me juist ook geholpen nu te gaan doen wat ik echt graag wil. Ieder nadeel… X

 5. chucky1012 schreef:

  Wat jammer want je bent geweldig en pluim voor jou wat jij allemaal onderneemt.

  Xoxo

 6. Miriam schreef:

  He gatver wat een raar gesprek volgde er op je blog.. Maar wat ik wel mooi vind, is dat je daardoor je zweefblog (mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen πŸ˜‚, sorry ik quote ff de sportcommentator uit Haarlem) gaat opzetten. En volgens mij heeft dat weer alles te maken met voelen en ervaren wat je wel wil etcetc! Dus ik denk dat je trots kan zijn!! Ik ben nu al fan van je nieuwe blog! Dikke kus en Let it gooooooooo 😘

  1. Marion schreef:

   😊😊😊😊😊😊😊

 7. marielle schreef:

  Follow your heart….dat schreef jij wel eens…ik zou zeggen….goed dat je dat nu ook gedaan hebt, jammer van het project maar ik begrijp je keuze!

  Take care

 8. els schreef:

  Wat jammer! Dikke knuffel. Ik ben wel benieuwd naar zweverige shit! Doe wat je hart je ingeeft.

 9. BySilke schreef:

  Ik hou van je zweverige shit hoor Marion! Ik reageerde niet op alles (ging niet goed op mijn gsm en mn laptop is kapot), maar werd er wel vrolijk van om over je project te lezen. Maar het is misschien wel een goed idee om een aparte blog te maken, die ga ik alleszins ook lezen πŸ™‚ Heel veel liefs Marion!

 10. Eline schreef:

  Pff. Ik vind ook veel dingen wat zweverig. Ik heb niks met edelstenen en orakelkaarten. Nou en. Het is jouw blog. En dus zit dat ertussen. Dat accepteer ik, filter weg wat ik minder interessant vind. Maar goed: moet ik dan tegen jou zeggen ‘even down to earth’ alsof jij dat niet bent? Moet ik dan dat zweverige benoemen alsof er iets raars is? Het is niets voor mij, maar dan is het nog niet raar. Zo deed die mevrouw wel: die insteek scheen door in haar reactie. Ik ben dus ook van mening dat je geen excuses hoefde te maken. Ik hoop vurig dat zij zelf ook excuses aan jou heeft gemaakt want dat is wel op z’n plaats. En die derde mevrouw…daar maak ik geen woorden aan vuil. Jaloezie komt bij diegene om de hoek kijken en ach, Marion: daar moet je gewokn trots op zijn, meid!

 11. Jaixy schreef:

  Dikke knuffel!!!

  Ga doen wat goed voor jou voelt. En niet voor een ander. Want hoe dan ook, je kan niet iedereen volledig tevreden houden.
  Maar wel jezelf?
  Dikke knuffel en luister naar jezelf 😘

 12. Alice schreef:

  Lang geleden dat ik gereageerd heb, maar ben wel bij je blijven lezen. Vanuit mijn perspectief gezien vind ik dat je een prachtige ontwikkeling doormaakt. Ik blijf het moedig en krachtig van je vinden hoe je je steeds weer kwetsbaar opstelt en steeds meer voor jezelf gaat staan.
  Je stukjes van de cursus waar je mee begonnen was vond ik heel zinvol en interessant om te lezen. Ik hoop dat de reden dat je ermee stopt echt is dat het diep van binnen niet is wat je wilt en je je niet door bepaalde reacties van de wijs laat brengen. Die zullen er toch altijd zijn en schriftelijke reacties via internet zijn nu eenmaal vatbaarder voor miscommunicatie.
  Jij hebt de moed om je verhaal met ons te delen en ik hoop dat je gewoon doet wat jij wilt doen op jouw manier los van welke reactie dan ook.
  De uitwisseling die tussen jou en Robin ontstond heeft wellicht ook te maken met dat jullie allebei aan het oefenen zijn met gewoon jezelf kunnen zijn zonder je steeds aan te passen of kleiner te maken dan een ander met allebei je eigen gevoeligheid daarin. Ik vind het sterk van jullie allebei dat jullie je uitspreken naar elkaar toe, open staan voor hoe de ander het ziet en excuses maken. De reacties van Angelique hebben niets met jou te maken, maar met het proces waar zij nu in zit lijkt mij.
  Jammer dat interesse in spiritualiteit vaak geassocieerd wordt met zweverigheid en mensen zich soms denken te moeten verdedigen voor die interesse. En al zou het zweverig zijn, ieder heeft recht op zijn eigen interesses en om daarmee in zijn waarde gelaten te worden.
  Mij lukt het ook niet helemaal om in dit stukje precies te verwoorden wat ik wil zeggen, maar ik hoop dat de boodschap zonder al te veel ruis overkomt πŸ˜‰
  En heel erg bedankt voor de linkjes naar de meditaties, ik ben er blij mee!

  Veel groetjes,
  Alice

  1. Marion schreef:

   Wat fijn om je weer even te lezen! Leuk dat je nog steeds meeleest en bedankt voor je lieve woorden. Wat Robin en mij betreft sla je de spijker op z’n kop. Goed inzicht. De boodschap komt helder binnen hoor. Dank je wel. Fijn dat je iets hebt aan de linkjes! Ben ik ook blij mee. Veel liefs! X

  2. Robin schreef:

   Bedankt, je reactie getuigd van inzicht. We hebben achter de scherm

   1. Robin schreef:

    … schermen contact gehad en het netjes uitgesproken. Ik heb mij verontschuldigd voor mijn ongelukkige woordkeuze. Het kwam daardoor totaal anders over dan mijn bedoeling was. Marion heeft zich ook verschuldigd en uitgelegd waar haar reactie vandaan kwam en dat begrijp ik nu heel goed.

 13. Anuscka schreef:

  En ik ga weer eens even terug in de tijd lezen. En hoop dat ik er op d’een of d’andere manier achter kom waar en wanneer ik je nieuwe blog kan vinden… πŸ™‚ X!

  1. Marion schreef:

   Daar kom je wellicht morgen al wel achter 😊

   1. Anuscka schreef:

    Yessss! πŸ™‚

 14. Jammer dat je met je project stopt omdat een persoon het maar zweefteverij vindt.
  Het is jouw blog, jouw project en zijn mening.
  Jij schrijft waar je plezier in hebt en hij vindt het maar niks.
  Dan moet hij het maar gewoon niet meer lezen, dat doe je toch als het onderwerp je niet ligt.
  Nu schrijf je maar niet meer omdat hij er niets mee heeft in zijn oordeel.
  Iedere schrijver heeft voor en tegenstanders, elk onderwerp heeft dit ook.
  Gewoon door blijven schrijven, goed voor je zelfvertrouwen, in je eigen project geloven.
  Als je direct het onderwerp in de prullenbak gooit blijf je een onbestendig gevoel houden.
  Je krijgt heel veel goede reactie’s mag toch niet opwegen tegen een slechte.
  Zorg ook dat je niet in discussie en verdediging gaat, schiet je niets mee op, versterkt alleen maar je gevoel dat het niet goed is.
  Als je schrijft kan je kop er af gehakt worden, heeft niets met jou als persoon te maken.

  1. Marion schreef:

   Snap ik helemaal! Maar ik stop ook niet om die reden. Het heeft me aan het denken gezet en daarom ga ik het anders doen. Mijn blog, een nieuw blog en de facebookgroep. Dit werkte voor mij al niet fijn. Dat neemt niet weg dat mijn kop er alsnog afgehakt kan worden 😊

  2. Marion schreef:

   En dan natuurlijk niet te vergeten het stukje ontwijkende en/of vermijdende persoonlijkheidsstoornis πŸ˜€

 15. Myriam schreef:

  Wat jammer Marion…maar idd je kan nooit voor iedereen goed doen. Hopelijk laat je me weten waar ik je nieuwe blog kan vinden hΓ©xxx

  1. Marion schreef:

   Ik denk dat ik een creatieve speurtocht ga organiseren…. πŸ˜‰

   1. Myriam schreef:

    Hahahaha, oei. Fluister het mij in via een privΓ© mailtje;)

 16. Niemand is perfect, denk ik dan…

  1. Marion schreef:

   Er zouden meer mensen moeten zijn zoals jij πŸ™‚

 17. Jantine schreef:

  Zoals Thomas zegt, niemand is perfect. πŸ™‚ Wat zou de wereld dan saai worden! We zijn allemaal anders, en er is bij iedereen wel iets wat een ander niet ligt, zelfs als je in je eigen ogen wΓ©l perfect zou zijn.

  Ik weet dan weer niet of ik je ‘zweefblog’ ga volgen. Je facebookgroep vind ik erg fijn, en als je op je nieuwe blog iets schrijft over het project en daarnaar linkt zal ik het waarschijnlijk ook lezen, maar ik heb niet zoveel met orakelkaarten en zo. En dat kan, fijn dat je een plekje hebt om over dat soort dingen te schrijven, want jij hebt er wel iets mee. Wat ontzettend goed van je, dat je dingen meeneemt om te kijken wat jij wilt.

 18. janneke schreef:

  Je kunt inderdaad nooit iedereen tevreden houden, je hoeft alleen maar te zorgen soms dat je met jezelf door een deur kunt en dat kan soms al moeilijk genoeg zijn toch? dapper dat je de keuze voor jezelf hebt gemaakt, en je moet ook gewoon voor jezelf kiezen.. sterkte.

 19. loenaaraya schreef:

  Jammer dat je je op je eigen blog niet meer goed

  1. loenaaraya schreef:

   Klere…
   Goed genoeg voelt om alles hier te delen. Ik ben alvast benieuwd en in blijde verwachting van je nieuwe blog πŸ™‚

   1. Marion schreef:

    Mijn nieuwe blog is https://therootofjoyisgratitude.wordpress.com/ πŸ™‚ Staat nog niet veel op, maar dat komt in de loop van de tijd wel. X

    1. loenaaraya schreef:

     Super! Dan kan ik je alvast volgen wanneer je het volgende kladblok vol kribbelt πŸ˜‰

 20. Sabine schreef:

  Jammer dat het zo is gelopen. Maar wat Pannenkoek zegt klopt helemaal: niemand is perfect. Dit is het leven en meningsverschillen of ongelukkige woordkeuzen horen daarbij. Daarmee dealen hebben jullie goed gedaan uiteindelijk.

 21. Jenn schreef:

  Ik ben nog niet bijgelezen dus heb ook niet meegekregen wat er gebeurd was, maar jammer dat je stopt met schrijven over Aangenamer Leven, ik was juist zo benieuwd! Maar goed dat je voor jezelf kiest en doet wat goed voelt!

 22. Flavie schreef:

  Oh jammer… 😦

  1. Marion schreef:

   Heb je Facebook? Anders zou je daar nog mee kunnen lezen. Hele leuke groep mensen is het geworden.

   1. Flavie schreef:

    Ik heb inderdaad Facebook, hoe noemt de pagina op Facebook?

    1. Marion schreef:

     Aangenamer Leven

     1. Flavie schreef:

      Gevonden en verzoek verstuurd 😊

 23. Berte schreef:

  Ik heb de afgelopen weken keer op keer mogen ervaren dat alles gebeurt met een reden en dat het uiteindelijk beter terecht komt dan het op dat moment lijkt. Zo ook met dit. Aangenamer leven was wellicht een stapje te ver prima, niks mis mee. Mooi dat je daardoor juist je nieuwe blog besluit te openen, dat heeft zo moeten zijn!

 24. Roos schreef:

  Heb de reacties doorgelezen; het is inderdaad een nare wending. Vindt het ook erg ongepast dat ‘zij’ jou aanvalt op je gesprek met een ander.
  Fijn om te lezen dat het met jou en Robin is uitgesproken. Getuigd van kracht, het beste in de ander willen zien, en vergevingsgezindheid, terwijl jullie beiden niet over je heen hebben laten lopen. πŸ˜‰ Luisteren naar de ander is een groot goed; open staan voor iemands uitleg. Zouden meerdere mensen mogen doen.

  1. Marion schreef:

   Ja, ik heb mijn excuses aangeboden aan Robin. Ik had niet zo hoeven reageren en heb uitgelegd waar het vandaan kwam. Hij begreep het gelukkig. De rest vergeet ik gewoon snel. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.