Wild vlees

on

scottish-highlander-742625_1280

Al een paar dagen heb ik wat last van mijn linker ringvinger. De nagel is gescheurd en er lijkt een stukje in te groeien. Brrrr. Een paar dagen geleden begon het een beetje te ontsteken. Tot gisteren. Binnen een paar uur was mijn hele vingertop dik en knalrood.

Niet alleen dat, er kwam ook vocht uit de nagelriem. Hysterisch als ik ben deed ik er een pleister omheen en negeerde het. Totdat de pijn wel heel erg werd. Ik haalde de pleister eraf en schrok me wild. Wild vlees! Aan beide kanten! Nu weet ik dat je daar absoluut niet aan mag komen en dus probeerde ik of ik het stuk wild vlees aan de linkerkant er eigenhandig af kon trekken. Natuurlijk kan dat, maar wat een pijn! Pijn! En bloeden. Als een rund. Ik spoelde de wond schoon, desinfecteerde de boel en deed er een verbandje om. Ik kon natuurlijk dat stuk wild vlees aan de rechterkant er ook wel aftrekken, maar ja, ik weet dat je dat niet moet doen. Nu zit ik in ieder geval nog voor 50% goed.

Toen ik vanochtend wakker werd zag de kant waar ik het wilde vlees eigenhandig vanaf getrokken hadΒ er al een stuk beter uit. Zie! Nooit alles geloven wat er op internet staat. Toch ga ik zo voor de zekerheid even de huisarts bellen, want ook al ziet het er al minder erg uit dan gisteravond, het ziet er nog steeds vrΓ©selijk slecht uit. Rood. Opgezet. Er komt zowel bloed als vocht uit. Nee, dat is volgens mij niet zoals het hoort.

Mocht de huisarts zeggen dat ik er gewoon mee door kan blijven lopen, dan haal ik dat andere stuk wild vlees er ook af. Voor wie trek heeft, steek de BBQ maar vast aan. β™₯

22 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Hahahaha… het einde πŸ˜‰
  Ik wens je erg veel sterkte en dat het maar goed en snel zal genezen…..

  Xoxo

 2. Neen, dank je wel :).
  Brrr…

  1. Marion schreef:

   Ik had nu juist een beetje op jou gerekend. Geen avondje Brugge dus πŸ˜‰

 3. Auw! πŸ˜•
  Goedemorgen Marion
  Hmm dat is inderdaad niet goed!
  Ik zou even naar de huisarts gaan.
  M’n moeder had vorige week zo’n velletje bij haar nagelriem en due had ze er af getrokken! Ook iets wat he nooit moet dien. (Zegt oud nagelstyliste)
  Ze kreeg ook een ontstoken vinger: fijt!
  Daar wordt je niet vrolijk van. Ze is gister Nasr huisarts geweest en ze hebben er een sneetje in gemaakt om het vocht en pus er uit te knijpen en ze heeft antibiotica gekregen.

  Dusss niet te lang mee rondlopen en zelf er aan zitten. πŸ˜‰
  Sterkte en fijne dag vandaag. πŸ’

 4. Rob Alberts schreef:

  Veel plezier met jouw bbq.
  Maar blijf oppassen voor je eigen vlees.

  Bezorgde groet,

 5. yucckkk! wel een plogwaardig verhaal πŸ˜‰

    1. Marion schreef:

     Het is nog vroeg, dus het kan nog!

 6. Jaixy schreef:

  Sterkte!

  En hahaha ik stook de kooltjes alvast op. Want dat geeft wel de echte barbeque smaak πŸ˜‚

 7. Marielle schreef:

  Auch…echt naar en vervelend maar o. Je schrijfwijze moedt ik wederom lachen.

  Haha wildvlees dat bloed als een rund….

  Het beste ermee!

 8. Conny schreef:

  Valt dat niet door het rooster heen ;-)?

  1. Marion schreef:

   In een stukje folie? πŸ˜†

 9. Anuscka schreef:

  Gadver!!!! πŸ˜€

 10. Robin schreef:

  Vervelend van de ontsteking, maar dit zijn toch de blogjes die ik het leukste vind en waar je schrijftalent er helemaal uit komt.

 11. Eventjes serieus, ziet er wel pijnlijk uit. Wel niet vergeten bij een evt. plog te vermelden: Niet geschikt voor gevoelige kijkers. Just to be safe πŸ˜€

 12. iertjeblog schreef:

  Gatsie maar Door het schrijven van jou zie ik het voor mij. EN geweldig de humor van je.

 13. Sabine schreef:

  Haha die laatste zin ook πŸ˜› Ondanks dat dit natuurlijk helemaal niet leuk is, heb je het wel fantastisch geschreven. Ik zou zelf met zoiets trouwens in een badje soda gaan zitten denk ik.

 14. Jenn schreef:

  Jakkes, brr, maar wel heerlijk geschreven!

 15. Myriam schreef:

  Marion toch πŸ™‚

 16. Roos schreef:

  Je moet er niet aan zitten, dus trek je het er maar vanaf, hahaha. Muts πŸ˜› Ik zou er dus opnieuw een pleister omdoen en het proberen te negeren. Trek niet graag aan wondjes; veel te bang dat het pijn doet.

 17. pring schreef:

  Bij een beginnende huid-ontsteking of de kans op ontsteking gebruik ik een watje gedoopt in Molkosan (desgewenst wat verdund) . Molkosan is de jodium van de natuurgeneeskunde. Werkt perfect. Nooit meer last van ontstekingen. Ook Echinaforce- crème werkt erg goed tegen een beginnende ontsteking. Ik heb beide altijd in huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.