Persoonlijk

Mijn nieuwe blog


Getagd: , .

Manjushaheader960

Mijn tweede blog is naar tevredenheid online gekomen. Het was een beetje zoeken. Zoeken naar de juiste naam. Zoeken naar de juiste lay out. Zoeken naar wat ik nu precies wil met de inhoud. Wat het uiteindelijk precies geworden is, lezen jullie in het volgende artikel.

Mijn nieuwe blog heet Manjusha. Ik switch nog af en toe tussen twee lay outs om straks een definitieve keuze te maken. De inhoud wordt toch een beetje anders dan ik in eerste instantie in gedachten had. Het gaat een online verzameling worden van alles wat ik in mijn leven ben tegengekomen. Dingen die me bij zijn gebleven en die ik niet wil vergeten. Een online kistje met mijn juwelen.

Ik ben op de naam gekomen dankzij een boek wat ik aan het lezen ben. In dat boek komt Osho naar voren. Osho, ook wel bekend als Rajneesh Chandra Mohan, een goeroe, stichter en inspirator van een spirituele beweging in India. In dat boek las ik onder andere over de sannyas. Osho zelf beschrijft het als volgt:

“Sannyas is available to anyone who chooses to make the decision to live life in its totality, but with an absolute condition, categorical condition: and that condition is awareness, meditation. 

The sannyas movement is not mine. It is not yours. It was here when I was not here. It will be here when I will not be here. The sannyas movement simply means the movement of the seekers of truth. They have always been here.

If you are such a seeker, you can now go ahead and complete the process of confirming for yourself that you are indeed a sannyasin – without anyone else’s assistance.”

Sannyasins kiezen vaak een nieuwe naam. Een naam die op dat moment bij hen past. Dat sprak me enorm aan en ik ging eens kijken in de lijst met namen die zij gebruiken. Ik zag een aantal mooie namen, maar de naam die vooral bleef hangen was Manjusha. De keuze was dan ook snel gemaakt. Op dat moment had ik echter nog geen idee wat ik precies met die naam zou gaan doen.

Twee weken geleden, nog voordat ik de naam Manjusha koos, ontving ik een reading van Tessa van Ripples of Faith. Ze had de reading op film opgenomen en ik kon hem via YouTube bekijken. Tijdens de reading zag ze een schatkist zag. Een treasure chest, zoals zij het noemde. Ze kon niet goed plaatsen wat de boodschap daarvan was. Misschien moest ik zelf een soort treasure chest maken en daar spullen in bewaren die me dierbaar waren? Ze wist het niet precies en op dat moment zei het mij ook niets. Ze adviseerde mij rustig af te wachten. Het zou me waarschijnlijk in de nabije toekomst wel duidelijk worden. En dat werd het toen ik de betekenis van de naam Manjusha opzocht; a treasure chest.

Manjusha. Geen standaard blog. Geen lange verhalen. Geen vlogs of plogs. Wel een onlineverzameling van alles wat ik in mijn leven ben tegenkomen en niet wil vergeten. My own treasure chest. ♥

28 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s