De naam van mijn blog

30-Day-Blog-Challenge-NL-1

Yes, het is weer eens tijd voor een challenge. Hare Maristeit, wiens blog ik nog helemaal niet kende tot vandaag, heeft deze challenge bedacht en ik doe gewoon lekker mee. Dat doe ik overigens wanneer het uitkomt en dus niet per se de komende 30 dagen. Vandaag nummer 1: Naam van mijn blog.

De naam van mijn blog is Mijn Kladblog. Ik ben begonnen met bloggen op Tweede Kerstdag 2013. Mijn god, dat is echt al lang geleden! Maar goed, ik begon met bloggen omdat ik nu eindelijk wilde herstellen van mijn eetstoornis. Een eetstoornis die mij al sinds mijn jonge jaren bezighield en mij ervan weerhield om een enigszins normaal en aangenaam leven te leiden. Met mijn blog had ik een stok achter de deur. Ik wilde het zwart op wit hebben dat ik zou gaan herstellen. En verdomd, het is me gelukt. Ik ben hersteld.

Ik wist op dat moment al wel dat ik over meer dan alleen mijn eetstoornis wilde schrijven. Waarover dat zou zijn, dat wist ik echter nog niet. Daarnaast wilde ik ook simpelweg niet aan één onderwerp vastzitten. Ik wilde gewoon schrijven over de dingen waar ik op dat moment behoefte aan had. Als op een kladblok. Beetje kladderen. Beetje van dit. Beetje van dat. Beetje van zus. Beetje van zo. Kladblok. Kladblog. Mijn Kladblog. Het kon. De domeinnaam was, niet geheel verwonderlijk, nog vrij.

Mijn Kladblog. Het is niet echt een pakkende of aansprekende naam vind ik zelf, maar het zegt wel precies wat ik wil met dit blog. Schrijven over wat er in mijn opkomt. Niet vastzitten aan regeltjes. Regelmatig ben ik door allerlei zogenaamde wetten en regels in blogland toch aan het twijfelen gebracht. Moest ik niet toch over één onderwerp gaan schrijven? Moest ik niet toch een meer aansprekende titel gebruiken? Moest ik niet toch meer mijn best gaan doen om zoveel mogelijk volgers te krijgen? Na een paar afdwalingen kwam ik altijd weer terug op hetzelfde antwoord: Nee, niet doen. Gewoon echt niet doen!

Eergisteren ben ik een tweede blog gestart. Deze heet Manjusha en over die naamkeuze en de betekenis van die naam schreef ik gisteren al een artikel. Als je dat nog niet gelezen hebt, klik dan hier.

Een aantal van jullie hebben mij gevraagd waarom ik een tweede blog ben begonnen. Waarom ik niet alles wat ik wil delen hier deel. Of ik me wellicht heb laten beïnvloeden door een aantal reacties op mijn blog die ik eerder heb ontvangen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dat niet zo zou zijn. Ik weet nog dat ik de eerste keer schreef over mijn orakelkaarten. Het was een jaar of twee geleden en het was een enorme stap voor mij. Binnen no time kreeg ik een reactie waarin mij werd vertelt dat het niet oké was om in een stel kartonnen kaartjes te geloven. Dit raakte mij enorm. Een aantal keer heb ik nog geprobeerd erover te schrijven, maar het voelde nooit meer goed. Nu heb ik mij de afgelopen twee jaar meer ontwikkelt dan ooit tevoren en kreeg ik de laatste tijd steeds meer behoefte om er toch weer over te gaan schrijven. Na wat wikken en wegen hakte ik de knoop door en besloot een aparte blog daarvoor maken. Tijdens het maken van deze blog veranderde het idee enigszins. Het zal geen spirituele blog worden, maar het zal er wel een belangrijk onderdeel van zijn.

Tot zover dag 1 van de #30DayBlogChallengeNL. Ik wens jullie een mooie dag vandaag. ♥

54 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Bregje schreef:

  Ik vind je blognaam echt leuk, ik hou wel van die woordspelingen! Ik hou me ook niet vast aan een niche en probeer ook bij mezelf te blijven, is wel lastig soms dus ik snap je heel goed!
  Ik ga ook even spieken op je nieuwe site!

  1. Marion schreef:

   Leuk dat je even komt lezen! Was meteen enthousiast toen ik het gisteren op je blog las

  2. Marion schreef:

   Oeps, eergisteren. Time flies when your having fun 😉

 2. Anuscka schreef:

  Leuke challenge! Misschien ga ik ook wel meedoen…. 🙂

 3. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Ik vind de naam van jouw blog superleuk, heel pakkend en het dekt absoluut de lading. Leuk dat je meedoet met de challenge van Maris (kende je haar blog niet?!? 😉 ).

  1. Marion schreef:

   Nee, had haar blog nog nooit gelezen! Ga ik dus maar snel doen 😊

 4. Jenn schreef:

  Leuke challenge, ik had hem al gezien. Ik denk dat ik er een paar onderwerpen uit ga halen om over te schrijven.

  1. Marion schreef:

   Ook een goed idee!

 5. Heyhey Girl!
  Ohw Wat leuk hey! Sounds Fun!

  Hugz, Miss B.💋💋💋

  1. Marion schreef:

   Hey! Altijd vrolijk als jij langskomt 🙂

   1. Awhh ThnQ Dear!♡ Dat is zo lief van je !!😄😄Veel Liefs, Miss B.😙💋

 6. Inge schreef:

  Leuk om te lezen waar je naam vandaan komt! Belachelijk eigenlijk dat wij op ons blog, ons stukje internet, niet eens zelf mogen bepalen waar we over schrijven. Ik ga je nieuwe blog ook volgen!

  1. Marion schreef:

   In het begin begon ik echt aan mezelf te twijfelen. Ondertussen heb ik wel lak aan die zogenaamde blogregeltjes. Ah tof dat je mijn nieuwe blog ook gaat volgen. X

 7. marielle schreef:

  Leuk dat je meedoet en ik vind “mijn kladblog” juist een superleuk een originele naam!

  1. Marion schreef:

   Origineel is ‘ie inderdaad wel 😉

 8. happyhipsterblog schreef:

  Wat een superleuke challenge! x

 9. Ik houd van woordspelingen en vind deze blognaam dus juist erg leuk 🙂
  Ik ken jouw blog ook niet (dus weet even niet waar de toestand over de ‘kartonnen kaartjes’ over gaat). Kan me voorstellen dat het makkelijker is om dingen te scheiden op twee blogs. Zelf vind ik ook niet dat ik een ‘niche’ heb met mijn blog. Toen ik zwanger was en daarna op een roze wolk verbleef, was er een periode met veel babygerelateerde blogposts, nu niet meer. Daarom wilde ik ook geen blognaam die de suggestie opwekt dat het maar over één onderwerp gaat, maar gewoon over dat wat mij op dat moment bezighoud.
  Leuk dat je meedoet aan mijn challenge! Laat gerust een linkje achter (of stuur een tweet of whatever) als je weer iets gepost hebt 🙂

  1. Marion schreef:

   Ah, superleuk dat je even komt buurten!!! 😊

 10. iertjeblog schreef:

  hi wat leuk dat je aan de challenge mee doet.
  ik vind juist je naam leuk van beiden trouwens
  gewoon blijven schrijven wat jij wil.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel 😊

 11. Deborah Hamar schreef:

  Oh een nieuw blog.. Ik ga direct eens kijken. Heeft mijn interesse ook heel erg. Maar ja, er over schrijven op mijn huidige blog…. Ik herken het.
  De uitdaging is trouwens ook erg leuk. Ik ga haar blog eens bezoeken. Kijken of het ook wat voor mij is haha.

  1. Marion schreef:

   Leuk dat je even komt kijken op mijn nieuwe blog. Thanks. X

 12. Lieneke schreef:

  Deze is leuk! Het is dat ik al zoveel vaste dingen heb gepland want anders zou ik hem ook gaan doen.

  De naam van je blog is geniaal bedacht. Vat het heel goed samen, van alles wat 😊

 13. Ik ben juist jaloers op jouw blognaam. Die van mij is achteraf niet zo handig gekozen… Het begon weliswaar met die 52 druppels, maar ondertussen kots ik álles het wereldwijde web op 😀

 14. Astrid schreef:

  Ik vind dit best een leue blognaam. Hij is misschien niet über catchy maar hij zegt wel wat je blog inhoudt. Zelf heb ik altijd de meest onoriginele blognamen gehad en nu heb ik gewoon mijn naam .com. De enige blognaam waar ik ooit trots op was, was A Multitude of Musings. Die naam was echter op WordPress al bezet toen ik hem wou.

  1. Marion schreef:

   Dat is inderdaad een bijzonder mooie naam!

 15. Anita | Mindjoy schreef:

  Ik heb deze challenge al op verschillende blogs voorbij zien komen en denk dat ik ook wel een aantal items eruit ga pakken! Fijn dat je zo een oplossing hebt gevonden voor de wat meer spirituele artikelen.

  1. Marion schreef:

   Leuk dat je er ook een paar gaat doen 😊

 16. Katrien schreef:

  Leuk om te lezen hoe de naam van je blog is ontstaan!

 17. Sabine schreef:

  Leuk dat je meedoet aan de challenge! Ik zelf niet, maar kom wel lekker meelezen! 😀 Leuk te lezen over je naam trouwens. Dat je wordt beïnvloed door andere ivm bepaalde onderwerpen is altijd lastig. Zeggen dat je je niet laat beïnvloeden is niet makkelijk. Als je je er zelf maar goed bijvoelt, dan maakt de rest niet meer uit! x

 18. joorloveswriting schreef:

  Wat een super leuke challenge!!! 🙂 Leuk ik ga deze even onthouden !! Leuk dat je dit gaat doen! x

 19. Ik vind Mijn Kladblog juist een super leuke naam! De naam van je nieuwe blog is ook erg mooi gevonden. Ik ga je daar absoluut ook volgen. 🙂

  1. Marion schreef:

   Dank je wel 😘

 20. Anne Marie schreef:

  Ik vind het juist een superleuke naam!
  Succes met je nieuwe blog, daar ga ik zo ook even kijken nemen.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Anne Marie!

 21. Aukje schreef:

  Leuk dat ik via deze challenge allerlei blogs tegen kom, die ook mee doen. Mooi om al die antwoorden te lezen. Leuke naam voor een blog, goed bedacht!

 22. Japke schreef:

  Ik vind jouw blognaam juist superleuk! De challenge vind ik ook leuk, maar zelf zou ik niet zo snel een onderwerp voor een artikel nemen dat anderen hebben bedacht.

 23. Dan volg ik je weblog al sinds de start :).
  De veelzijdigheid van je stukjes, je noemt het een beetje van dit en een beetje van dat, maakt hem juist zo interessant. Soms moet ik afhaken, bijvoorbeeld als het over iets gaat dat met een Q. begint, maar ook jij doet dit als het bij mij bijvoorbeeld over een scheet gaat, zeg maar :).
  Die tweede weblog van je had ik nog niet gezien…

  1. Marion schreef:

   Ik ben inderdaad meer van de flapdrollen dan van scheten. 😀

 24. Flavie schreef:

  Leuke challenge!! Zelf doe ik er niet aan mee… wel blijf ik hier lezen 😉

 25. els schreef:

  Wat een leuke challenge! Ik ben jaloers op je leuk bedachte blognaam :-).

 26. Nathalie schreef:

  Ook ik vind de blognaam erg leuk! De woordspeling, ik hou er wel van!

  Leuk dat je ook meedoet!

 27. Jaixy schreef:

  Ik lees je blog graag.
  En ik vind het super dat jij lekker voor jezelf kiest om er nog een blog naast te gaan doen.
  Stoer wijffie!

 28. Ik vind je blognaam juist heel pakkend! En lekker orgineel.. dekt de lading prima. 🙂

 29. Wanda schreef:

  Leuk om eindelijk eens te weten te komen wat de achterliggende gedachte is geweest voor je blognaam! Het dekt helemaal de lading van wat bloggen voor jou betekent! Ik laat deze challenge even links liggen, ik merk dat ik in de zomer toch wat minder actief ben en anders zit ik straks in september nog met deze vragen…

 30. Mrs Curly schreef:

  Ik vind jouw blognaam juist wel pakkend! Bij mij blijft ie alleszins hangen 🙂
  Eén van de eerste blogs die ik ben beginnen volgen, en ik blijf hem graag lezen :*

 31. Sheila schreef:

  Leuk om te lezen. Ik vind het juist erg passen. Het geeft je ook meteen de mogelijkheid om over van alles te schrijven en het geeft meteen aan dat je het niet bij een vast onderwerp houdt. Voor mij is dat juist waar het om gaat bij het bloggen. Ik houd van diversiteit en persoonlijke verhalen.

 32. jackiedeklerk schreef:

  he wat een leuke challenge, die heb ik helemaal gemist tijdens het bijna niet online zijn…
  Ga snel de rest van je antwoorden even bekijken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.