Persoonlijk

De naam van mijn blog


Getagd: , .

30-Day-Blog-Challenge-NL-1

Yes, het is weer eens tijd voor een challenge. Hare Maristeit, wiens blog ik nog helemaal niet kende tot vandaag, heeft deze challenge bedacht en ik doe gewoon lekker mee. Dat doe ik overigens wanneer het uitkomt en dus niet per se de komende 30 dagen. Vandaag nummer 1: Naam van mijn blog.

De naam van mijn blog is Mijn Kladblog. Ik ben begonnen met bloggen op Tweede Kerstdag 2013. Mijn god, dat is echt al lang geleden! Maar goed, ik begon met bloggen omdat ik nu eindelijk wilde herstellen van mijn eetstoornis. Een eetstoornis die mij al sinds mijn jonge jaren bezighield en mij ervan weerhield om een enigszins normaal en aangenaam leven te leiden. Met mijn blog had ik een stok achter de deur. Ik wilde het zwart op wit hebben dat ik zou gaan herstellen. En verdomd, het is me gelukt. Ik ben hersteld.

Ik wist op dat moment al wel dat ik over meer dan alleen mijn eetstoornis wilde schrijven. Waarover dat zou zijn, dat wist ik echter nog niet. Daarnaast wilde ik ook simpelweg niet aan één onderwerp vastzitten. Ik wilde gewoon schrijven over de dingen waar ik op dat moment behoefte aan had. Als op een kladblok. Beetje kladderen. Beetje van dit. Beetje van dat. Beetje van zus. Beetje van zo. Kladblok. Kladblog. Mijn Kladblog. Het kon. De domeinnaam was, niet geheel verwonderlijk, nog vrij.

Mijn Kladblog. Het is niet echt een pakkende of aansprekende naam vind ik zelf, maar het zegt wel precies wat ik wil met dit blog. Schrijven over wat er in mijn opkomt. Niet vastzitten aan regeltjes. Regelmatig ben ik door allerlei zogenaamde wetten en regels in blogland toch aan het twijfelen gebracht. Moest ik niet toch over één onderwerp gaan schrijven? Moest ik niet toch een meer aansprekende titel gebruiken? Moest ik niet toch meer mijn best gaan doen om zoveel mogelijk volgers te krijgen? Na een paar afdwalingen kwam ik altijd weer terug op hetzelfde antwoord: Nee, niet doen. Gewoon echt niet doen!

Eergisteren ben ik een tweede blog gestart. Deze heet Manjusha en over die naamkeuze en de betekenis van die naam schreef ik gisteren al een artikel. Als je dat nog niet gelezen hebt, klik dan hier.

Een aantal van jullie hebben mij gevraagd waarom ik een tweede blog ben begonnen. Waarom ik niet alles wat ik wil delen hier deel. Of ik me wellicht heb laten beïnvloeden door een aantal reacties op mijn blog die ik eerder heb ontvangen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dat niet zo zou zijn. Ik weet nog dat ik de eerste keer schreef over mijn orakelkaarten. Het was een jaar of twee geleden en het was een enorme stap voor mij. Binnen no time kreeg ik een reactie waarin mij werd vertelt dat het niet oké was om in een stel kartonnen kaartjes te geloven. Dit raakte mij enorm. Een aantal keer heb ik nog geprobeerd erover te schrijven, maar het voelde nooit meer goed. Nu heb ik mij de afgelopen twee jaar meer ontwikkelt dan ooit tevoren en kreeg ik de laatste tijd steeds meer behoefte om er toch weer over te gaan schrijven. Na wat wikken en wegen hakte ik de knoop door en besloot een aparte blog daarvoor maken. Tijdens het maken van deze blog veranderde het idee enigszins. Het zal geen spirituele blog worden, maar het zal er wel een belangrijk onderdeel van zijn.

Tot zover dag 1 van de #30DayBlogChallengeNL. Ik wens jullie een mooie dag vandaag. ♥

54 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s