Mijn favoriete quotes

30-Day-Blog-Challenge-NL-1

Quotes. Wie houdt er niet van quotes? Iedereen wel volgens mij. Ik heb al duizenden quotes voorbij zien komen in mijn leven, dus om een paar favorieten uit te kiezen was geen makkelijke opgave. Uiteindelijk is het gelukt en vandaag deel ik ze met jullie.

“The root of joy is gratefulness.” ~ David Steindl-Rast
For it is not joy that makes us grateful; it is gratitude that makes us joyfull. Dit is zo ontzettend waar. Intens geluk, dat gevoel wat iedereen kent maar niemand uit kan leggen, is altijd gekoppeld aan dankbaarheid. Daarom is het ook helemaal niet gek om regelmatig een dankbaarheidslijstje te maken of zelfs iedere avond één ding op te schrijven waar je die dag dankbaar voor was. Het zal je gelukkiger maken en als je dat lijstje regelmatig doorneemt zal je dankbaarheid, en dus je geluk, alleen maar meer toenemen.

“Despite everything, I believe that people are really good at heart.” ~ Anne Frank
Hoe immens is deze uitspraak als je beseft in welke situatie zij op dat moment verkeerd? Ik kan deze quote honderdduizend keer lezen en hij blijft me raken.

“My dentist said I need a crown. I was like I know, right?” ~ Author Unknown

“To deny people their human rights is to challenge their very humanity.” ~ Nelson Mandela.
Een man wiens rechten hem jarenlang ontzegt werden en het gaat maar door. Dagelijks worden de mensenrechten geschonden. Niet alleen in landen hier ver vandaan, ook hier in Nederland. Kijk maar naar bijvoorbeeld het kinderpardon. Het is onvoorstelbaar, letterlijk onvoorstelbaar, hoe het moet voelen als iemand je je rechten ontneemt. Om welke reden ook, het is verschrikkelijk. Jouw leven is niets meer waard dan het mijne. Mijn leven is niets meer waard dan het leven van een vluchteling, asielzoeker of wie dan ook. En toch, toch zitten er duizenden vluchtelingen, waaronder ontzettend veel kinderen, op dit moment in situaties waarin zij onmenselijk behandeld worden. Kinderen, gescheiden van hun ouders, in detentie. Ook hier in Nederland. Het is mensonterend en intens verdrietig.

Ik kan wel eeuwen doorgaan met allerlei mooie en ware quotes uitkiezen, maar het moet wel een beetje leuk blijven natuurlijk. Dus sluiten we af met een quote van der Meister himself: Eckhart Tolle.

Life isn’t as serious as the mind makes it out to be. 

En zo is het maar net. ♥

21 reacties op ‘Mijn favoriete quotes’

 1. Ikzelf. Ik ben het die geen fan ben van ‘quotes’. Modern woord voor ‘spreuken’. ‘Haast en spoed is zelden goed’. ‘Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht’. ‘Oost West thuis best’. Met die spreuken van vroeger kon ik nog leven, er zat altijd een kern van waarheid in die herkenbaar is.
  ‘Quotes’, ofte uitspraken die één of andere bekende persoon ooit heeft uitgekraamd, bevatten ook een grond van waarheid, maar is die belangrijker net omdat die wereldburger ze ooit heeft uitgesproken? Tussen je voorbeelden staat ook een uitspraak van Anne Frank. In het Engels dan nog. Het meisje kende niet eens Engels.
  Sorry voor het feit dat ik zo’n zeurpot ben deze morgen, maar de laatste tijd erger ik me nogal in die quotes. Om nog te zwijgen van het feit dat velen ervan gecommercialiseerd worden en op T-shirts prijken. Of nog erger: op tattoos.

  Had ik niet beter gereageerd als: “Oh, quotes, hoe heerlijk?”. Was inderdaad makkelijker geweest, maar dan zou ik gelogen hebben, en zoiets doe ik liever niet.

  1. Misschien is het dan handiger om gewoon het artikel over te slaan. 🙂 Dat had je een hoop ergernis kunnen schelen. Ik vind het mooie uitspraken, zeker die van Anne Frank en of die nou in het Engels of Nederlands geschreven is, dat gaat een beetje aan de inhoud voorbij.

   1. Sorry Marion maar ik ergerde me ook aan de engelse Anne.
    En ik kan toch niet van te voren inschatten of ik een artikel beter had kunnen overslaan zonder het te lezen?

    1. Wel als je een hekel hebt aan quotes zoals Thomas! Het staat in de titel: Mijn favoriete quotes. En ik hou nu eenmaal meer van Engels dan Nederlands. Daarnaast zijn die quotes gewoon in het Engels vertaald omdat het overgrote deel van de wereldbevolking geen Nederlands kan lezen.

 2. Het staat er gewoon in het Engels, omdat het grootste gedeelte van de wereldbevolking geen Nederlands kan. En omdat Anne toch een bekend persoon was, is het gewoon naar het Engels gezet zodat iedereen de uitspraak snapt.
  Zoveel maakt dat ook weer niet uit. Gaat om de quote op zich toch?

   1. Precies! Ik vind ‘m ook mooi! Er zijn zoveel ontzettend mooie teksten dat je er een aparte blogserie van zou kunnen maken ☺️

 3. Ik houd van quotes, of ze nu serieus, grappig of gewoon mooi zijn. Het mooie van quotes vind ik dat ieder er uit kan halen wat hij/zij op dat moment nodig heeft, of wat op dat moment bij hem/haar past. En om een of andere reden komen vaak precies de juiste quotes voorbij als je er behoefte aan hebt. Of ze vallen je dan misschien meer op, maar ik wil gewoon graag in het eerste geloven:-)

 4. Die van Anne Frank blijft inderdaad een kippenvel moment geven. Die van Eckhart Tolle is leuk. Probeer zijn boeken te lezen, maar kom er echt niet doorheen 🙁 mijn favo quote is ‘be yourself, everyone else is already taken’ van Oscar Wilde.

 5. Mooie quotes!
  Soms kunnen ze inderdaad echt iets met je doen!

  Ps en ook ben ik weer even benieuwd hoe het nu met je gaat. Voel je niet verplicht te reageren

 6. Leuk ik houd van quotes!! Ik moest even lachen om die van de kroon 😉 Die van Anne Frank kende ik niet, heel bijzonder. Zeker als je weet van wie dit af komt. Dat doet toch wel even nadenken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.