Waar word ik blij van?

HeaderBeStill

Vandaag dag 6 in de 30 Day Blog Challenge NL. Waar word ik blij van? Dat ga ik jullie zo dadelijk vertellen. Eerst even een persoonlijke update over hoe het met me gaat.

Nou, daar kan ik eigenlijk kort over zijn; het gaat slecht. Met name lichamelijk. De ontstekingen vieren feest. Was het eerst één vingertop die ontstoken was, ondertussen zijn het er meer geworden. Hoe dat kan? Wist ik het maar. Echt. Ik snap er de ballen niet van. Verder een paar kleine HS gerelateerde ontstekingen, maar dat is te overzien. Het grootste probleem op dit moment zijn toch wel mijn darmen en het uitbalanceren van de medicatie.

Voor mijn ontstoken vinger kreeg ik antibiotica. Dat ging helemaal mis. Ik kreeg extreme diarree en kon zelfs geen water meer binnenhouden. Ik kreeg na één dag andere antibiotica en deze werkt goed. De ontsteking in mijn ene vinger is niet meer zo ernstig, maar waar ik vooral blij om ben is dat mijn darmen rustig blijven. Een deel van het opgebouwde werk met mijn medicatie en aangepast eten is nu wel weer teniet gedaan, maar oké, we gaan gewoon weer opnieuw beginnen. Wel ben ik gestopt met de medicatie voor mijn PDS. Die zou de pijn minder moeten maken, deed dat ook, maar mijn darmen zelf werden veel onrustiger had ik het idee. Door het stoppen met die pillen is de pijn in de buik wel weer wat toegenomen, maar mijn darmen lijken stabieler. Het blijft uitproberen, uitproberen, uitproberen. Doorzetten is het enige wat ik nu kan doen, maar die antibiotica had niet op een slechter moment kunnen komen.

Dan ben ik eergisteren begonnen met dagelijkse een wandeling van 30 minuten maken. Ook dat zal bijdragen aan een betere darmwerking. Ik moet hiervoor wel door mijn bewegingsangst heen. Dat gaat tot nu toe goed. Vandaag zou ik voor de derde dag op rij gaan wandelen, ware het niet dat ik vanochtend snoeihard op mijn muil gegaan ben bij de Jumbo. In eerste instantie schrok ik alleen en leek ik weinig te mankeren. Nu ben ik echter een uurtje thuis en begint de heup pijnlijker en pijnlijker te worden. Vandaag maar even thuisblijven dus. Die 30 minuten lopen heb ik overigens al wel in de pocket. Ik kon mijn auto niet kwijt bij therapie en moest dus een stuk verder lopen dan normaal.

Even tussendoor: Over therapie schrijf ik voorlopig niet meer. Dat vind ik jammer voor degene die er steun uit haalden, maar ik moet even voor mezelf kiezen.

Wat wel heel tof was trouwens, en nu maken we even een heel onopvallend bruggetje naar het onderwerp van deze blog, toen ik bij de kassa kwam bij de Jumbo (waar ik zo kneiterhard op mijn bek ging), lag er een mooi bosje rozen voor me klaar. Daar werd ik echt blij van. Zo lief! Waar word ik nog meer blij van?

Ik word blij van Peter. Dat als eerste. Iedere dag weer ben ik blij als ik hem zie en mijn god, wat zie ik hem vaak. Gelukkig hebben we allebei een compleet ander dag- en nachtritme, anders zou het wel erg veel van het goede zijn. Ik word ook heel erg blij van schrijven en bloggen. Weet je dat als ik ’s avonds in bed lig ik me alweer kan verheugen op de volgende ochtend, omdat ik dan weer een artikel kan gaan schrijven op één van mijn blogs? Zo blij word ik daarvan. Heerlijk!

Waar word ik nog meer blij van? Lunchen met mijn ouders en mijn zus. Mijn nichtje Isa. Pizza. Jullie reacties op mijn artikelen. Aan de rand van het water zitten. Weer enigszins normaal naar het toilet kunnen. Geurkaarsen. Orakelkaarten. De natuur. Bomen. Bloemen. Beestjes. Ons tuintje. Pannenkoeken met stroop. Of kaas. Instagram. Mijn nieuwe blog Manjusha. Gedoogkat. Vers brood. Op bed liggen en Netflix kijken. Shoppen bij De Tuinen. Muziek luisteren. Mediteren. Prullaria kopen. Share Some Happiness. Lekkere geurtjes. Over de markt lopen. Kleine witte tafeltjes. Edelstenen. Benthe, de hond van Natasja. Lingofilmpjes. De facebookpagina Aangenamer Leven. Paarden. Fijne pennen. Loempia’s. Een nieuwe agenda kopen. Mattie Merel. Wandelen in het bos. De Happinezz lezen. Een massage. Wordfeud spelen met oma Driel. Fotograferen. Yankee Candles. Een dagje wellness. Knutselen aan mijn blog. Dagboeken kopen en volschrijven. De YouTube filmpjes van Tessa van Ripples of Faith. C&A. De kapper. IJs. Doreen Virtue. Comfy outfits. Ik word ook blij van deze 30 Day Blog Challenge, maar nu hou ik ermee op. Ik ga op de bank liggen, want ik moet even bijkomen van deze enerverende ochtend. Fijne dag allemaal. ♥

32 reacties op ‘Waar word ik blij van?’

 1. Hey Marion
  Wat naar zeg dat het niet goed gaat fysiek!
  Maag/darmen is heel complex, ben er zelf ook mee aan het worstelen, maagzuur/enzymen, flora, etc etc…heel ingewikkeld!
  Die ontstekingen, zouden ze ook vanuit je darm kunnen komen? Daar beginnen veel aandoeningen.

  Hoe dan ook, ik vind het heel naar voor je en hoop zo dat je snel weer een beetje beter in je vel zit, en je jezelf fysiek beter/sterker gaat voelen! Het heeft ook weer een wisselwerking met je psyche denk ik en vice versa?

  Dan de blog, ik blijf het altijd zo mooi vinden hoe jij elke keer weer de mooie dingen eruit weet te halen en daar oprecht van kan genieten, oprecht dankbaar voor kan zijn, dat is een groot goed!

  Fijn ook toch dat schrijven daar een groot deel van is, en Peter natuurlijk :-).

  Veel sterkte!!!

  Lieve groetjes

  1. Er is veel onderzoek gedaan over HS en de oorzaak of oorsprong is helaas niet bekend. Het is wel dat veel mensen met HS ook collitus ulceross hebben of de ziekte van Crohn. Ik hoop ook dat het snel weer beter gaat, maar gelukkig heeft het geen invloed op mijn stemming.

   Dankbaarheid is echt voor mij nu het belangrijkste wat er is. Dankbaar zijn voor wat ik wél kan, ipv kijken naar wat ik niet kan. Dat is één van de weinige voordelen van het ziek zijn, dat je je daar echt bewust van wordt.

   Liefs!

   1. Auto immuun aandoeningen zijn echt heel moeilijk he!
    Veel sterkte hoor en fijn dat het je stemming niet beïnvloed, respect ook hoe je ermee omgaat.

    Dat van de dankbaarheid, mee eens. Ik ben daar op een gegeven moment mee begonnen (zomer 2013) elke dag ergens bij stil te staan waar ik dankbaar voor ben, het raakte na een periode wat in het slop maar mede door jouw blog doe ik dit nu dagelijks.

    X

 2. Ah, dus toch nog pijn. Wat rot. Lijkt me verstandig als je de rest van de dag inderdaad rustig aan doet. Hopelijk is het morgen of overmorgen alweer een stuk minder.
  Je lijstje met dingen waar je blij van wordt – ik werd blij van het lezen daarvan.

  1. ..eens 10 dagen plat moeten liggen en dat is killing voor je spijsvertering. Ook moeilijk om daarna weer op gang te komen. Je afweer lijkt aardig van slag gezien al die ontstekingen. Ingewikkelde puzzel. Wel fijn om even te lezen dat je ondertussen gewoon doorgaat met therapie. Hou je taai!

 3. Wat een mooie fijne blije afsluiting op dit blog!
  Daar krijg ik een lach van op mijn gezicht. 😘

  Maag/darm/medicatie.. Op de één of andere manier lijken die niet samen te kunnen werken.
  Ik hoop echt dat er een juiste balans gevonden voor je kan worden.

  En nee!! Zo hard gevallen!! Ik hoop dat de klachten snel wegzakken hoor! Verdorie wat een klap.

  Doe lekker rustig aan vandaag hoor!!

  Ik blijf van mening dat jij zelf mag beslissen wat jij deelt over jou leven.
  Als het voor jou beter voelt om niet over therapie te bloggen, niet doen.

  Het is echt niet zo dat ik jou blogs lees omdat je therapie volgt.
  Ik lees jou omdat ik veel van je leer. Je hebt een warme kijk op het leven, die mij raakt.
  Jou kracht en relativeringsvermogen zet mij aan het denken.
  Het anderen willen helpen, aandacht voor een ander. Leven in liefde en harmony, wat voor jou een echte drive is.
  Mensen accepteren zoals ze zijn, geur, kleur, gebruiken, culturen… Dat doe jij en dat maakt dat ik je graag lees.
  En daarbij schrijf je ook over je moeilijkheden.
  Dat maakt je puur!!

  Meis, fijne middag en denk om jezelf. 😘

  1. Gek genoeg wil ik er heel graag over schrijven, maar ik wil geen analyses, geen goktaferelen op wat de de oorzaak zou kunnen zijn, etc. Als het zo eenvoudig zou zijn, dat zat ik niet nu op mijn 39e in therapie. Als je ergens over blogt, zul je reacties krijgen. Die wil ik niet, dus dan moet ik er niet over schrijven. Wie weet in de toekomst!

   Dank je wel voor je mooie woorden. Die neem ik even mee, want het is een hele zware dag vandaag. Thanks. X

   1. 😘
    En je kan je reacties zo ie zo uitzetten meis.
    Of je zet het lekker op papier voor jezelf. Zonder het te publiceren.
    Doe vooral wat goed voor jou voelt.
    En graag gedaan. Ik vind je bijzonder krachtig. En leer veel van je. Op alle vlakken.
    😘😘 sterkte vandaag meis

    1. Had ik gedaan. Gaan mensen mailtjes sturen…. Sorry hoor, maar hoe duidelijk moet het zijn? Zeker aangezien ik het al vaker besproken heb hier. Nu even voor mezelf en wie weet ooit achter een slotje. Dat kan altijd nog. Dank je wel. Jij ook sterkte. Hoop dat je snel naar huis mag. 😘

 4. Oh wat vervelend van je ontstekingen en dan ook nog onderuit gaan op straat! Ik hoop echt dat je alles snel weer over controle hebt met de medicatie. Gelukkig zijn er zoveel dingen waar je blij van wordt. Zelf word ik er helemaal blij van om dat te lezen! X

 5. Heel veel succes met de medicatie en met de ontstekingen.
  Kan het zo zijn dat dat te maken heeft met het warme zomerweer? (al is het vandaag natuurlijk bagger, maar in het algemeen is het natuurlijk wat warmer).

  Leuk om te lezen dat je het rijtje positief kunt afsluiten 🙂

 6. Vervelend dat je zo gevallen bent, hopelijk trekt de pijn snel weg. Wel lief dat je een bosje rozen kreeg bij de kassa, attent.
  En leuk om te lezen dat er veel dingen waar je blij van kunt worden. 🙂

 7. Die update klinkt niet goed, Marion. Ik wou dat ik een wonderzalfje kon opsturen, maar helaas…
  Wat ben jij een positief mens, als ik zie waarvan je allemaal blij wordt. Zit een beetje in de familie, denk ik, want bij je zus is het niet anders. Ik denk dat jullie geconcipieerd zijn na een feestje, toen jullie ouders redelijk teut waren en zelfs de weg naar hun bedstede niet vonden tot… (de details bespaar ik je).

 8. Wat het eerste gedeelte van je blogje betreft: stom, stom, stom en nog meer stom. Ik hoop echt dat het fysiek snel iets beter met je gaat.
  Wat het tweede gedeelte betreft: wauw, wat fijn dat er zoveel mooie dingen zijn waar je blij van wordt! 🙂

 9. Wat jammer dat alles zo tegenzit. En dat je dan nog moet vallen ook, wat een pech. Kom jij niet in aanmerking voor biologicals? Mijn ontstekingswaarden zijn van 9 naar 1 gegaan de afgelopen weken, dus voor mij werken ze goed.

  Gelukkig word je nog van heel veel dingen blij. Blijven doen he! XXX

 10. Jeetje…. dat is balen zeg.
  Meid jij hoeft niets te verbergen en zeg het recht voor zijn raap.
  Ik wist dat het al niet goed ging.
  Ik vindt het echt zo verschrikkelijk voor je.
  Wat lief dat jij een prachtige bos met mooie bloemen had gekregen.
  Het is niet niks dat je zo lelijk gevallen was.
  Je hebt een goede start gemaakt door te gaan wandelen zolang.
  Fijn dat het met je ontstoken vinger beter gaat.

  Héél veel beterschap en liefs Xoxo

 11. Poep (woordgrapje) dat het lichamelijk minder gaat! Hopelijk komt er weer een rustige periode aan en gaan de ontstekingen weer eens met vakantie.
  Fijn blij lijstje en wat een lang lijstje, heerlijk dat je van zoveel dingen blij kunt worden 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.