Persoonlijk

Verzamelingen en obsessies


Getagd: , .

Verzamelingen en obsessies. Ooooh boy. Ik moest kiezen. Ik heb er namelijk drie. Edelstenen, kettingen met edelstenen en orakelkaarten. Wie weet ga ik ze ooit nog een keer allemaal in beeld brengen, maar vandaag koos ik voor….

De kaarten. Ik ga ze in willekeurige volgorde met jullie delen.

IMG_7125

Boodschappen van de Engelen van Doreen Virtue. Dit is één van de decks die ik eigenlijk altijd gebruik als onderdeel van een reading. Het zijn echt hele fijne kaarten. Ze dragen allemaal een (engelen)naam en daaronder wordt kort een antwoord op je vraag of een positief bericht gegeven. Bijna altijd positief, moet ik zeggen. Sommige kaarten bevatten een waarschuwing. Die kaarten heb ik twee keer gehad. Twee keer toen bleek dat mijn werkgever me bedonderde. Toeval? Who knows. Dankzij die kaarten heb ik wel juridische hulp gezocht en dat heeft me enorm veel verder geholpen.

IMG_7131

Dit is ook een traditioneel engelenkaarten deck, eveneens van Doreen Virtue. Het is een deck die ik nog niet zo lang heb en ook niet vaak gebruik. Het is het enige deck wat naast me in het nachtkastje ligt en ik gebruik het alleen in hele moeilijke situaties of omstandigheden.

IMG_7138

Dit is een wat minder traditioneel deck. Het zijn de intuïtiekaarten, De Weg van de Ziel van Cheryl Lee Harnish en ze vielen me tegen. De afbeeldingen zijn werkelijk prachtig en ik heb er ook een aantal mooie boodschappen door gekregen, maar het deck verder trekt me helemaal niet.

IMG_7141

Mijn hart maakt al een sprongetje als ik deze foto zie. Dit zijn de kaarten waarmee ik de meeste feeling heb: The Wisdom of Soul Trees van Allyson Williams-Yee. Ik heb Allyson ontmoet via Instagram en er was meteen die connectie. Hetzelfde had ik toen ik dit kaartendeck ontving. Wauw, wat een goed gevoel! Ik wist meteen dat het één van mijn favoriete decks zou worden, zo niet mijn favoriet.

IMG_7143

Een heel bijzonder deck is het Modron Vrouwenorakel van Caroline Groeneveld. Een prachtig deck gebaseerd op Jouw Weg naar Geluk. Je kan dit orakel op verschillende manieren gebruiken. De kaarten zijn gebaseerd op de maanstanden en de jaargetijden. Je kan beginnen in oktober als de grote cyclus start. Modron heeft ook agenda’s en dit jaar is er zelfs een werkboek met opdrachten die je het hele jaar door begeleidt. Alles gecombineerd met de cyclus van de maan. Heel interessant. Ik denk dat ik mezelf dat dit jaar maar eens cadeau ga doen en deze jaarcyclus ga volgen.

IMG_7156

Een bijzonder deck, want dit deck leerde ik kennen via mijn moeder. Zij had het thuis in de kast liggen en ik leende het een paar weken van haar. Daarna heb ik het van haar gekregen toen we een keer gingen shoppen samen. Het is een heel mooi deck met traditioneel getekende kaarten. Met traditioneel bedoel ik dat de afbeelding bijbels aandoen voor mij. Het boekwerk is heel erg mooi en uitgebreid. Mooie toevoeging!

IMG_7146

Ook hier maakt mijn hart een sprongetje. Dit is mijn aller- allereerste deck ooit! Ik kocht het en ik weet nog goed dat de eerste kaart die ik trok ”Schrijven” was. Ik moest gaan schrijven. Op welke manier dan ook. Ik was toen net gestart met mijn blog, dus ik vond het helemaal goed natuurlijk. Daarna deed ik mijn eerste reading. Ik werkte nog. Had nog geen benul van wat me allemaal te wachten zou staan. Die eerste reading deed me later pas versteld staan. Dit deck bevat drie kaarten die over werk gaan en ik trok ze alle drie. Ik zat niet op de juiste werkplek, mijn werkomgeving was niet goed voor mijn gezondheid en ik moest nadenken over een carrière switch. Dat gaat voor mij voorbij aan toeval op zo’n moment.

IMG_7135

Nog een deck wat ik in het begin heel erg veel gebruikt heb. Dagelijkse leiding van je Engelen van Doreen Virtue. Op het moment gebruik ik wat minder engelenkaarten en ben ik wat meer in de richting van de natuur en spirits aan het gaan, omdat die kaarten wat dieper gaan. Engelenkaarten zijn heel erg lieflijk en positief, precies wat ik een jaar of twee geleden nodig had.

IMG_7139

The Dreamer’s Journey. Nog een deck van Allyson van Soul-Trees. Dit deck ben ik nog aan het leren ”kennen”, maar is net als The Wisdom of Soultrees een ontzettend fijn deck. Ik heb gewoon iets met haar kaarten. Het voelt helemaal goed.

IMG_7164

Dit deck bestelde ik een half jaar terug, denk ik. De natuur nam een steeds grotere plaats in in mijn leven en het voelde goed om ook wat kaarten te hebben die meer met dat gevoel resoneerde. Dit deck is echt prachtig. Ik kan er uren naar kijken en de boodschappen zijn weer spot on. Geweldig mooi!

IMG_7148

De Geheimtaal van Kleuren van Inna Segal. Een deck wat al heel erg lang op mijn verlanglijstje stond en wat ik kocht bij De Tuinen van de cadeaubonnen die ik van mijn ouders had gekregen voor mijn verjaardag. Tot nu toe heb ik het nog amper gebruikt, maar die tijd komt vanzelf. Ik denk rond de herfst.

IMG_7149

Sacred Rebels Oracle van Alana Fairchild. Wauw, wauw, wauw! Wat een deck! Heel spiritueel, native-achtige invloeden, veel beweging op de kaarten. Je moet het deck eigenlijk zien om te begrijpen wat ik bedoel. Het is werkelijk prachtig. Het is een deck met een heel uitgebreid boekje erbij. Meestal hebben kaarten en korte beschrijving erbij, dit deck heeft een uitgebreide beschrijving van minimaal twee pagina’s per kaart én een beschreven healing proces. Het is dus geen deck wat je gebruikt om even een dagkaart te trekken.

Op mijn andere blog, Manjusha, ga ik de decks in de toekomst uitgebreid beschrijven. Mocht je interesse hierin hebben, hou dan mijn andere blog in de gaten. ♥

34 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s