Als ik de loterij win, dan…

on

Oh bah, de loterij winnen. Ik moet er niet aan denken. Dat zou ineens zoveel mogelijkheden bieden. De angst slaat me nu al om het hart. Maar goed, als het moet, dan moet het. Wat zou ik doen met een miljoen?

Nou, niet veel meer dan nu. Ik zou vaker op een terras koffie drinken. Genieten van het uitzicht. Alleen of met familie. Oh ja, en ik zou de tuin laten doen, want dat maakt dan geen zak meer uit hoeveel het kost. Maar verder? Nee, ik zou niets veranderen. Oh wacht, ik zou een goede hordeur en horraam laten plaatsen. Buiten houden die freakin’ beestjes. Verder niet, denk ik. Ik zou vooral heel veel aan goede doelen geven. Oh hoor haar eens opscheppen hoe goed ze bezig is. Nou sorry, zo zit ik nou eenmaal in elkaar. Hoe meer ik heb, hoe meer ik weggeef. Weet je dat iets weggeven evengoed fijn voor jezelf is? Het is ontzettend bevredigend om iets voor een ander te doen. Het geeft een goed gevoel en maakt enorm gelukkig. Dus eigenlijk ben ik gewoon een fucking egoïst dat ik zoveel weggeef. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Geld maakt niet gelukkig. Dat spreekwoord bestaat niet voor niets. Mensen met veel geld, mits ze er verdomd goed mee om kunnen gaan, komen toch vaak op de één of andere manier in de problemen. De één wat erger dan de ander. Sommigen raken gokverslaafd, de andere krijgt scheve gezichten in familie of vriendenkring. Sommige mensen worden gierig. Daar ben ik misschien nog wel het meest bang voor; dat ik gierig zou worden. Ik weet het niet hoor, die miljoenen. Ik zou veel liever zo’n andere prijs winnen, zoals je leven lang iedere maand een vast bedrag. Volgens mij kan je dat winnen bij de Koningsloterij. Iedere maand € 10.000,-. De rest van je leven. Mag ook € 5.000,- zijn trouwens. Of € 2.000,-. Prima. Niet meer afhankelijk van het UWV. Niet meer afhankelijk van de overheid. Nou, en met een beetje mazzel kan ik het ooit zelf weer verdienen, dan heb ik die hele loterij niet nodig. Fijn weekend allemaal. ♥

21 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik zal nooit de loterij winnen, want doe er niet aan mee…
  Mocht iemand mij een enorme som geld nalaten (ik zou niet weten van wie dit zou komen 🙂 ), dan zou ik (cliché, cliché) onmiddellijk stoppen met werken, net als jij de tuin eens grondig laten aanpakken door een aannemer en vooral twee paar nieuwe sokken komen.

 2. Jaixy schreef:

  Het winnen van jou innerlijke lotto is veel meer waardevol.
  Geld maakt niet gelukkig… Beetje ruimte in je leven geeft het wel….
  😘

 3. Koen schreef:

  Geld maakt inderdaad niet gelukkig, maar maakt het leven wel makkelijker. Als ik een groot bedrag zou winnen of krijgen (iemand die wat geld over heeft??) zou ik stoppen met werken omdat ik door welk werk dan ook meer last van duizeligheid heb. Financiële onafhankelijkheid is iets wat ik graag zou willen. De kans dat je wint is zo ongelofelijk klein. Ik doe niet mee met een loterij dus ik verwacht binnenkort niets.

 4. Lot schreef:

  Het maakt het leven gewoonweg makkelijker als er geld beschikbaar is.
  Geen gepuzzel of je wel of niet iemand voor een klus in wil schakelen en/of de beste en betaalbare oplossing zoeken. Niet meer afhankelijk zijn van instanties maar zelf iemand inschakelen voor hulp en/of begeleiding.
  En het belangrijkste: er voor kunnen zorgen dat mijn dochter in haar huurhuis kan blijven wonen als haar man overlijdt.
  Materieel heb ik geen wensen, ik kan in principe kopen wat ik zou willen.

 5. marielle schreef:

  Soms denk ik, kunnen ze niet een hele groep mensen een kleiner bedrag geven, maar ja…dan haken veel mensen misschien wel af?

  Mooi wat jij ermee zou doen!
  En die goede doelen, ik denk dat je daar heel gelukkig van kan worden!! Door hen te steunen

  En ik? Op dit moment…dingen voor mijn gezondheid maar mijn gezondheid terugwinnen (wat niet kan) is veel waardevoller dan een miljoen, dat zal voor jou ook gelden denk ik.

  Even iets heel anders, ik zag je instagramfoto hier rechts. Wat gaaf dat je aan het schilderen bent/gaat!

  Goed weekend Marion!

 6. Saar schreef:

  Geld maakt inderdaad niet gelukkig, tot op zekere hoogte. Als je er tekort komt, dan ben je wel ongelukkig. En vanaf een bepaalde hoeveelheid gaat het je toch maar in de weg zitten. Het is net als met alles: trop is teveel! Dus geld met mate, kan het leven best aangenaam maken en bijdragen aan je geluk. Gewoon, omdat het een middel is. En geld weggeven, maakt volgens mij best gelukkig 😉

  Ik vind je invulling van het winnen van een miljoen wel fijn. Lekker down to earth. Heerlijk!

 7. Anuscka schreef:

  Hee, ga je schilderen??? Gaaf! Ik doe niet (meer) mee aan loterijen. Heel af en toe kan manlief de verleiding niet weerstaan en koopt dan een lot. Maar meer dan 7 euro hebben we nog nooit gewonnen. En inderdaad: geld maakt niet gelukkig, ik zou ook aardig in paniek raken van een miljoen of zo. Weet dan ook genoeg goede doelen om het meteen aan weg te geven. Maar, zoals je weet, mij hoor je niet klagen. Ik heb het goed (genoeg). Ik bezig nog veel te veel zelfs (en hoe meer bezit, hoe meer zorgen, dus ik sta nog steeds in de weggeef- en verkoopmodus) 😀 Fijne dag!

 8. Roos schreef:

  Ligt er aan hoe je het bekijkt… Vorig jaar moesten ‘we’ opschrijven wat wij in de toekomst graag willen doen. Een medestudent schreef dingen op als ‘reizen’, ‘mezelf ontwikkelen’, enz. Ik schreef dingen als ‘anderen helpen’, ‘lesgeven’, enz. Nu zei hij dat hij dus erg egoïstisch was en ik vooral sociaal op anderen gericht. Ja, maar ik help anderen omdat ik me daar goed door voel, dus dat is ook egoïstisch. Alles wat een mens doet, komt voort uit het eigen ego. Dat hoeft helemaal niet per se slecht te zijn. Mooi dat je met één enkele zin zo’n wijde filosofie kunt aanspreken. 🙂
  De loterij, ja je zou er inderdaad maar gierig van worden ofzo. Ik hoef ook geen megaluxueus leven, al zou het dan wel makkelijk zijn om uit huis te gaan. Krijgen mijn ouders en m’n schoonouders een flinke dot ‘zakgeld’ omdat ik weet dat ze dat heel goed kunnen gebruiken (op hande zijnde verbouwingen), een deel naar goede doelen, en een huisje voor Robert en mij. Misschien een vakantie erbij; zou graag eens naar Italië willen. Maar echt ineens dure zaken en elke week uit eten? Nee, dat zeker niet.

 9. EliUshi schreef:

  Ik zou zorgen dat ik zo comfortabel mogelijk zou wonen, ivm mijn ziekten.
  En nergens van afhankelijk zijn.
  Ik zou zelf stichtingen voor goede doelen opzetten, zodat ik zelf in de gaten kan houden of het geld echt goed terecht komt.
  Ik zou voor mijn familie zorgen voor zover nodig, zodat ze ook comfortabel kunnen leven.
  Dat is wel het voornaamste denk ik.
  Ik zou ook soms wel dingen kopen die ik normaal niet kan betalen, maar verder niet te gek denk ik. Maar zeker weten doe ik het niet.

 10. Alice schreef:

  Wauw, wat een mooi schilderij heb je gemaakt! Bijzonder om te zien wat je allemaal doet ondanks de last van je fysieke klachten. Leuke site trouwens van Sarah, heb er ook even een kijkje genomen.

  Veel groetjes,
  Alice

 11. Sabine schreef:

  Oh de loterij… dan moet ik er eerst aan mee gaan doen 😛 Maar als ik m win zou ik alles direct veilig op de bank zetten. Ik zou er voor zorgen dat mijn dierbaren een fijn leven kunnen hebben en als mijn ouders zorg nodig hebben dat voor hen betalen. Voor mezelf kan ik niet zo één twee drie bedenken wat ik zou doen. Ohja misschien wel: ik zou wat vaker gaan reizen denk ik. En een huis kopen op een wat schonere plek. En zorg kopen als dat nodig is. Verder lekker op de bank laten staan.

 12. Ik zou hele saaie dingen ermee doen. Mijn hypotheek afbetalen namelijk en die nieuwe woning waar we al een tijdje voor bezig zijn kopen of laten bouwen… Verder? Geld maakt inderdaad niet gelukkig, hoewel ik na een hele maand hard en vooral lang werken wel aan het einde van de maand een klein beetje gelukkiger wordt van mijn loonstrook 😉

 13. Evelyne schreef:

  Ik zou toch eerst graag eens goed willen gaan reizen met ’t gewonnen geld. De rest spaar ‘k wel op & verdeel ‘k door de jaren heen aan goede doelen. Je hebt gelijk Marion, kunnen geven aan anderen geeft een bevredigend gevoel.

 14. Galina schreef:

  Ik zou net als jij lekker veel weggeven, ook aan familie en vrienden als ze het nodig hebben. En verder zou ik inderdaad niet veel veranderen, omdat het nu ook goed is. Zo een extra bedrag per maand zou natuurlijk wel mooi meegenomen zijn 😉

 15. Robin schreef:

  Zo heel af en toe kop ook een lid

  1. Robin schreef:

   Ik moet echt stoppen met reageren vanaf mijn mobiel met mijn dikke vingers 😂 Zo heel af en toe koop ik een los staatslot. Dan blijft het nog een beetje spannend. Ik zou het alleen rot vinden om 100.000,- of zo te winnen. Net niet genoeg om een huis van te kopen of te stoppen met werken. Ik zou niet weten wat ik daar mee moest doen, dus laat iemand anders dat maar winnen.

 16. Nina schreef:

  Ik zou ook liever een maandelijks bedrag winnen, zodat ik niet meer moet werken. Nog wel kàn werken, in goede periodes, maar dat het niet meer moet wanneer het weer even niet meer gaat. Gewoon al dat idee, die druk die dan wegvalt, zou al de helft van mijn genezing betekenen denk ik 🙂

 17. Sammie schreef:

  Iedere maand een bedrag krijgen lijkt me ook een fijne prijs, dan heb je niet in 1 klap zoveel. Al zou ik me er wel mee vermaken trouwens haha.
  Marion! Wat heb je veel blogs geschreven tijdens mijn vakantie, ik probeer het allemaal bij te lezen maar vandaar niet overal een reactie 😉

  1. Marion schreef:

   Ik zou ze niet allemaal lezen hoor. Ik blog nu eenmaal elke dag, maar dat wil niet zeggen dat het elke dag ook ergens over gaat 😆

 18. Nathalie schreef:

  Geld maakt niet gelukkig…. maar het maakt het leven wel makkelijker!
  Mijn artikel hierover komt nog, maar heb in het verleden ervaren en denk soms nu nog wel, hadden we maar iets meer geld tot onze beschikking.

 19. Flavie schreef:

  Ik zou ook veel liever een klein bedrag elke maand ontvangen dan ineens het grote lot, enkel en alleen om ons leven net iets gemakkelijker te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.