Gênante momenten

Vandaag ga ik steggelen. Ik ga geen gênante momenten met jullie delen. Flauw? Nee, absoluut niet. Ik zal jullie uitleggen waarom.

Tot voor kort voelde mijn leven aan als een aaneensluiting van gênante momenten. Ik was de personificatie van het gênante moment. Zodra ik de deur uitging voelde ik de schaamte over mij heenkomen. De hoon, het gelach, het belachelijk maken, wat me in het verleden zo vaak overkomen is, achtervolgde mij. Ik ben zo vaak uitgelachen. Zo vaak te kijk gezet. Bewust én onbewust. Voor mij is het niet lollig om een paar van dat soort momenten op te rakelen, omdat mijn hele leven tot voor kort zo voelde. Kan je je dat voorstellen?

Neem eens een moment in gedachten waarop je het liefst door de grond had willen zakken. Waarop je het liefst van de aardbodem had willen verdwijnen. Hoe voelt dat? Kut. I know. Zo voelde mijn hele leven.

Dit is niet om zielig te doen. Dit is niet om aandacht te trekken. Dit maakt wel de ernst van de zaak duidelijk. De reden waarom ik soms, op het eerste gezicht, wat heftig reageer op bepaalde dingen.

So, if you don’t have anything nice to say, say nothing at all. ♥

27 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anuscka schreef:

  Mooi, lief mens ben je! ❤

 2. Jaixy schreef:

  😘 Met je eens. 😘

 3. Gênante momenten zijn niet per definitie grappig, en zeker niet om uit te pakken op je weblog…

 4. kimsbloglife schreef:

  Klinkt heel heftig inderdaad, en dat was het ongetwijfeld ook. Knap dat je er dan gewoon voor kiest om ze niet te delen en het jezelf te besparen.

 5. Anne Marie schreef:

  Mooi! Respect voor je keuze

 6. Marielle schreef:

  Knuffel♥️

 7. Iris schreef:

  Knap dat je hiervoor hebt gekozen, snap heel goed waarom je het niet wil delen x

 8. Koen schreef:

  Goed besluit, goed dat je voor jezelf kiest.

 9. djojo schreef:

  Hallo lieve Marion,

  Maar wst nou als ik iets wil zeggen of vragen en ik meen dat liefdevol, oprecht en betrokken en jij interpreteert het als nieuwsgierig of negatief beladen vanuit jouw vroegere ervaringen… je zegt ‘als je niets liefs te zeggen hebt houd dan je mond’.
  ik wil met alle liefde mijn mond houden, maar als ik mijn mond niet houd doe en ben ik lief, ook al interpreteer jij dat misschien niet zo. Dus dan mis je iets liefs.

  En het is heel begrijpelijk dat je vanuit triggers en oude pijn heftig kan reageren, maar vergeet asjeblieft niet dat een ander ook de hel op aarde voor zijn kiezen gehad kan hebben en je dat niet weet , leest of ziet aan een korte reactie. Dus als jij heftig doet omdat je mijn woorden verkeerd interpreteert dan trap je mij misschien ook wel de hel in, terwijl mijn intentie zo lief en zuiver en goed was.

  Lieve groeten, Djo

  1. Marion schreef:

   Ik kan alleen voor mijzelf spreken en dat doe ik. Dingen kunnen en zullen altijd verkeerd geïnterpreteerd worden. Dat is nou eenmaal zo en zul je ook niet kunnen voorkomen. Meer dan rekening houden met elkaar kunnen we niet doen.

   1. djojo schreef:

    Rekening houden met ELKAAR. Je schrijft hierboven dat jij door je pijn het recht hebt om heftig te reagerrn en dat de ander als jij het boelt als niet lief, dan zijn mond moet houden.

    Je eist dat de ander jou met handschoentjes benaderd, terwijl jij het recht op om je heen slaan hebt omdat jij blogt over je pijn en dan dek je je ook nog in met dat je niet zielig doet.

    Dit zul je wel zeker verkeerd interpreteren dus kom maar op hoor, reageer er maar heftig op.

    Maak mij maar uit boor naar of iets in die trant. Ik ben dat niet, bedoel het nooit zo. Maar het is aan een ander om liefde te kunnen ontvangen.

    1. djojo schreef:

     Ik ga er ook geen moeite voor doen ook. Het is zooo ingewikkeld een kwetsbare medemens lief, aardig maar ook als serieuze gesprekspartner te benaderen. Steeds krijg je als mens met prima en oprechte intenties een bos stekels in je gezicht die over daders en nare mensen uit een verleden gaan. Datnop zich is helemasl niet erg, als deze kwetsbare mensen daarop zouden reflecteren.

     Nou, ik wens je alle goeds en wijsheid en vind het fijn voor je dat je enn hoede therapeute hebt.

     Sterkte en succes met je blog.
     ik houd het voor gezien. Liefs Djo

     1. Marion schreef:

      Deze reactie maakt het een stuk duidelijker. Ik ben helaas nog niet in staat om daarop te reflecteren. Dat lukt me hooguit in een beschermde omgeving tijdens therapie. Ik ben op dit moment blij dat ik mijn grenzen aan kan geven. Dat is voor mij al gigantisch. Sorry dat dat juist voor jou verkeerd uitpakt. Ik ben op dit gebied inderdaad (nog) geen goede gesprekspartner. Ik heb het idee dat je dit om de één of andere reden heel persoonlijk opvat. Bedankt voor je sterkte en succes wensen.

    2. Marion schreef:

     Woohw, waar komt dit vandaan? Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet kan plaatsen. Heb je ook nog niet eerder gezien op mijn blog, dus “ken” je niet en heb geen idee hoe ik dit moet interpreteren.

     Nogmaals, ik kan alleen voor mezelf spreken. Ik weet van mezelf dat ik rekening hou met anderen waar ik kan. Ik probeer uit te leggen waarom ik soms heftig kan reageren. Ik zeg niet dat ik het recht daarop heb en ik sla al helemaal niet om me heen hoor. Ik heb juist bewust gekozen om niet meer te bloggen over de hele persoonlijke dingen. Dus ik eis niks. Ik neem mezelf in bescherming.

 10. chucky1012 schreef:

  Respect voor jou!
  Ik begrijp het goed!

  Xoxo

 11. Nathalie schreef:

  Je moet schrijven en doen waar jij je prettig bij voelt, mooi hoe je het omschrijft hoe verdrietig het ook is dat je het zo hebt ervaren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.