Eigenschappen, piercings, tattoos & gastvrijheid

Gisteren sloeg ik een dagje over. Vandaag steggel ik weer een beetje. Ik doe drie dagen in één. Dat mag natuurlijk officieel niet, maar ik heb een vooruitziende blik en ik vrees dat de blogjes van morgen en overmorgen anders erg saai gaan worden. Here we go!

Mijn 3 beste en slechtste eigenschappen en gewoontes

Eigenschappen en gewoontes. Ze zijn niet altijd per se goed of slecht. Meestal doe je alles wel op een bepaalde manier met een bepaalde reden. Zo is een eetstoornis natuurlijk alles behalve positief, maar heeft het wel een een hele belangrijke functie. Ik noem maar een voorbeeld. Laat ik het dus hebben over een aantal prominent aanwezige eigenschappen en gewoontes.

Extreme Aanpassing
Dit is er één waar ik hard aan werk. Aanpassen aan anderen is niet erg. Extreme aanpassing gaat ten koste van jezelf en dat is nooit oké. We gaan dus op zoek naar de gulden middenweg en dat is niet makkelijk.

Alles of niets
Ja, er is bij mij vaak geen tussenweg. Ik doe iets en dan doe ik het ook goed of ik begin er niet eens aan. Er zijn altijd uitzonderingen natuurlijk, maar over het algemeen is dit toch wel kenmerkend voor mij.

Anderen helpen
Als het even kan help ik anderen. Bekenden. Onbekenden. Minder bedeelden. Ja, wat dat betreft heb ik het hart op de goede plaats en daar ben ik enorm dankbaar voor.

Orde en regelmaat
Alles moet bij mij van tevoren geregeld zijn. Tot het laatste moment wachten en ”we zien wel hoe het gaat” is bij mij geen optie. Het liefst weet ik iedere dag wat er van minuut tot minuut op de planning staat.

Lui
Ik ben liever lui dan moe. Meer woorden ga ik er niet aan vuil maken.

Humor
Beetje gek om van jezelf te zeggen, maar ik ben best wel grappig. Peter moet nog steeds iedere dag wel een paar keer hardop om mij lachen en dat is niet alleen omdat ik zo vreselijk onhandigben (ah, daar hebben we er nog één), maar ik kom regelmatig vlijmscherp uit de hoek. *kijkt trots om zich heen, maar ziet niemand, want iedereen ligt nog in bed*

Onhandig
Die kan ik echt niet overslaan. Ik moet ‘m apart noemen. Ik ben echt … Nee, het is onbeschrijflijk zo onhandig als ik ben. Ik zit altijd onder de blauwe plekken en ik weet zelden waar ze vandaan komen. Ik ben er ondertussen allang aan gewend dat ik tegen muren, tafels, deuren, banken, plantenbakken, fietsers, auto’s, bejaarden, kliko’s en ander veel voorkomend materiaal aanloop. Niet alleen dat, als ik iets laat vallen, dan valt het ook nooit naast me neer. Nee, het valt het altijd op één van mijn voeten. Het ergste van alles: Ik kan de koelkast opendoen en de deur tegen mijn eigen hoofd aanrammen. Ja, probeer maar eens. Dat is moeilijker dan je denkt. Toch lukt het me regelmatig.

Dag 11: Piercings & Tattoos

Heb ik niet. Ik vind het soms heel mooi om te zien, maar voor mezelf toch liever niet. Al zeg ik trouwens nooit nooit. Ik sluit een mooi engeltje op mijn schouderblad niet uit voor de toekomst.

Dag 12: Hoe gastvrij ben jij?

Ik ben alles behalve gastvrij en dat is niet omdat ik niet gastvrij wil zijn, want van oorsprong denk ik wel dat ik dat ben, maar mijn angsten zitten me in de weg. Ik ben, op dit moment, absoluut niet gastvrij.

En nu even over jou: Met welke eigenschap ben jij het meest gelukkig? ♥

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. loenaaraya schreef:

  Over onhandig zijn: al gelukt om een deur open te doen tegen je of te slaan en uit schrik je hoofd tegen de muur slaan? Je bent niet alleen! Ik liep toen een week met een blauw oog en een enorme bult op het achterhoofd…

 2. Jaixy schreef:

  Lief lui mens, blijf wie je bent!
  Mooi, puur en eerlijk!
  Met diepgang voor jezelf. Ik hou van jou onhandigheid. Hoe je jou leven voor jou mooier maakt.. Stapje voor stapje… Met jouw obstakels….

  Wat maakt mij een trots mens?? Ik denk het proberen zo intens mogelijk te leven. Met alles wat er op mijn pad komt, juist het mooie te blijven zien.
  Voor mij, maar hopelijk juist ook voor anderen.

  En nee tats of piercings hoef ik niet.
  Hoewel er echt super mooie zijn hoor… Past het gevoelsmatig op dit moment niet bij mij

 3. chucky1012 schreef:

  Hihihi wat de onhandigheid betreft dat heb ik ook!
  Ik heb een bult op mijn scheenbeen en weet niet hoe het daar komt.

  Xoxo

 4. Mrs Curly schreef:

  Ik herken toch redelijk wat puntjes 😉
  Vooral het onhandig zijn. Deurklinken zijn hier mijn grootste vijand. Ik blijf er altijd achter haken.
  En het liefst als ik een beker koffie in mijn handen heb.
  En dan mag een mens niet vloeken met koters in huis. Yeah right. 😀

  1. Marion schreef:

   Oh God ja, deurklinken! 😅😅😅

 5. Sabine schreef:

  Haha ja die humor en onhandigheid kenmerken jou heel goed en zijn zo leuke eigenschappen! Ja onhandigheid ook, ook al is het soms helemaal niet grappig. Ik kan ook zeer onhandig zijn. Met name een week voor mijn menstruatie is het beter als ik niets kook of dingen ga schoonmaken. Want voor ik het weet ligt alles over de vloer en heb ik mezelf weer ergens gesneden. Mijn eigenschap waar ik het meest blij mee ben is denk ik mijn enthousiasme. Ik kan heel enthousiast zijn over dingen en me dan ook echt heel blij en gelukkig voelen en intens genieten. Dan huppel ik letterlijk door het leven haha

 6. marielle schreef:

  Leuk, die van de eigenschappen!!

  Humor herken ik heel erg hoor!! IS niet gek om te zeggen, ik zie dat regelmatig op je blog! Oke..onhandig ook ;-).

  Verder vind ik het grappig te lezen, want door altijd je blog te lezen heb ik een aardig beeld als ik dit zo lees!

  Altijd lastig vind ik om dingen over jezelf te noemen!

  x

 7. Ik ben wel blij dat ik trouw ben. Ik doe er alles aan mn woord te houden.. soms ook te veel, maar dat terzijde.

  Dat Engeltje op je schouder vind ik een mooie. Wie weet wat nog komt.. 😉

 8. Anita | Mindjoy schreef:

  Humor heb je zeker Marion en komt ook goed terug hier op je blog! Onhandig ben ik ook maar een koelkastdeur heb ik hier nog niet gepresteerd, haha! Ik ben het meest gelukkig met mijn behulpzaamheid waarbij ik wel moet blijven zorgen dat het niet ten koste gaat van mezelf!

 9. “Ik ben liever lui dan moe. Meer woorden ga ik er niet aan vuil maken.” Hihi, ja je bent echt heel grappig!
  Je hebt absoluut mooie eigenschappen Marion. En de minder mooie eigenschappen (zoals de extreme aanpassing) zijn punten waar je aan kan werken. En die luiheid… tjah, gewoon lekker zo laten. 😉

 10. Saar schreef:

  Die onhandigheid, zo bekend mee! Ik slaag er ook in om dingen te doen waar mensen zich van afvragen hoe ik daar nu weer in geslaagd ben 🙂 En niets is veilig in mijn buurt 😛

 11. Robin schreef:

  Ik ben eerlijk en hulpvaardig, maar zou soms wat meer voor mezelf moeten opkomen. Ik ben benieuwd of we nog iets van je onhandigheid in de IG filmpjes gaan terugzien! 🙂

 12. Emily schreef:

  Ik vind jou inderdaad heel grappig. Je schrijft al op een manier die me vaak doet lachen.
  Humor zie ik ook als één van mijn beste eigenschappen – maar om één of andere reden komt dat nooit zo naar voren, behalve wanneer ik samen met Steven of mijn moeder samen ben.

  Ik ben vooral blij met mijn eigenschap om mensen te laten zijn wie ze zijn. Daar zitten grenzen aan, maar het komt heel natuurlijk voor mij en ik heb ’t altijd heel prettig gevonden.
  Er zijn zat negatieve eigenschappen om op te noemen natuurlijk – maar daar vroeg je niet om. 😀

 13. Sammie schreef:

  ik ben ook best lui en soms onhandig 🙂 Piercings heb ik wel gehad maar inmiddels geen 1 meer over, wel 3 tattoo’s 🙂

 14. Roos schreef:

  Humor heb je zeker Marion! Vind mezelf overigens ook vaak heel grappig, maar alleen paps begrijpt mijn lol. Zelfde (lage?) niveau denk ik, haha. Dat onhandige herken ik ook. Zit ook altijd vol met blauwe plekken, schaafwonden, en no clue waar het vandaan komt. Bizar.

 15. kaardawn schreef:

  Ik vraag me eigenlijk af of het wel een goed idee is om je te laten tatoeëren als je zo snel last van ontstekingen hebt?

  1. Marion schreef:

   De ontstekingen die ik heb vanuit de HS hebben een andere oorsprong, dus dat zou niet uit hoeven maken.

   1. kaardawn schreef:

    Ok, dat klinkt dan minder riskant 😉

 16. Anuscka schreef:

  Wat een hoop onhandige mensen hier, grappig… Ik denk dat een van de dingen waarom ik mezelf zo waardeer mijn handigheid is 🙂 En ik ben nog steeds erg blij met mijn tattoo als herinnering aan mijn overleden lief… ❤ ….

 17. Flavie schreef:

  Ik hecht ook wel belang aan regelmaat… is er iets onverwachts, durf ik wel eens in paniek schieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.