Not buying any bullshit anymore

IMG_7519

Gisteren stond ik bij de AH. Ik had netjes alle boodschappen van mijn lijstje gekocht. Geen extra’s of zo, al doe ik dat eigenlijk nooit. Ik ben geen impuls-shopper als het om voedingsmiddelen gaat. Prullaria echter…. Breek me de bek niet open!

De winkel uitgaan is voor mij vaak het grootste probleem. Bij supermarkten dan. Bloemen. Leuke vaasjes. I’m a sucker for these things. Nu ook weer. Vanaf de kassa zie ik ze al staan. Snoeperige vaasjes met een gigantisch mooi blauw (heeeeeeelemaal mijn kleur!!!) lotusbloem-achtig plantje liggend bovenop prachtige schelpen en gekleurd zand. € 3,50 maar??? Hop, in het karretje. Dan valt mijn oog op nog iets van glas. Met dezelfde bloem erin. En schelpen. En gekleurd zand. En…. EN een kaarsje! Een kaarsje! In een vet mooi windlicht! Voor maar € 7,00??? Daar kun je het zelf niet voor maken, zou mijn vader zeggen. En dat klopt.

Marion, dat is alweer € 10,- bij elkaar! Dat kan niet. Je moet juist zuinig aandoen. Je schreef het vanochtend nog op je blog. *zet vaasje met mooie bloem weer terug* Ja, maar je moet ook af en toe… Oh flikker op! Je bent de laatste tijd al lief genoeg geweest voor jezelf. Kettingen. Stenen. Kaartendecks. Verf. Boeken. Kom op, man! Ja, maar dit… Doorlopen jij! *kijkt arrogant de andere kant op alsof ze zichzelf kan negeren, pakt vaasje én windlicht – zal je krijgen bitch – en loopt tevreden naar kassa * “Dat is dan € 10,50.” Thuis ligt nog een enveloppe van mijn verjaardag met € 50,- erin. Goed gedaan, dame.

IMG_7515

Maar wat zijn ze mooi. Absoluut. Hier ben ik heel erg blij mee. Geen moment spijt ga ik hiervan krijgen. Die met het kaarsje staat prachtig op tafel en die kleine is perfect als decoratie op foto’s. Maar nu is het wel klaar. Nu is het wel even afgelopen met kopen, kopen, kopen. Je kan niet iedere maand geld van je spaarrekening afhalen om rond te komen. Dit was het laatste. Vanaf vandaag (gisteren voor jullie), 10 augustus tot en met 9 september is het not buying any bullshit anymore. Klaar.

Kladbloggen. Ik heb er maar een nieuwe rubriek voor aangemaakt. Ik vind het fijn. Even lekker de dag doornemen of terugblikken op de dag van gisteren. Of allebei door elkaar. Whatever. Kladbloggen.

Vergeet je ondertussen de #30DayBlogChallenge niet? Verrek!

13. Mijn favoriete film. Kanonne zeg. Nee, dat is niet mijn favoriete film. Ik ben niet zo heel erg van de films eigenlijk. Ik hou meer van series. Maar goed, mijn favoriete film. Als ik er dan één moet noemen… Geen idee! Onlangs was ik dolenthousiast dat Mystic Pizza op Netflix stond, maar dan merk je toch wel dat je ondertussen wat ouder bent geworden. Ik heb ‘m halverwege afgezet. Gunst, ik weet het gewoon echt niet. Vroeger keek ik wel vaak films. Er zijn films die ik vaker dan 10 keer gezien heb. Top Gun. The Breakfast Club. Maar nu… Ik geef het op.

14. Ik ben bang voor… Mensen die mij thuis komen? Onzekerheid? Zoiets? Verder ben ik niet echt bang meer voor iets. Zelfs wespen laten me tegenwoordig niet meer alle hoeken van de kamer zien.

15. Wat ik vroeger wilde worden. Zakenvrouw. Haaaaahahahahah! *piest in haar broek van het lachen*

IMG_7526

Maar het belangrijkste van vandaag is dat ik geen prullaria meer ga kopen. Een maand lang. Geen meuk, geen troepjes, geen dingetjes die ik niet per se nodig heb. Niet omdat ik wil minderen of zo, dat heb ik lang genoeg gedaan, maar simpelweg omdat ik er echt het geld niet meer voor heb. Nou ja, ik heb het geld wel, maar dat is geld wat we nodig hebben voor als er een keer iets kapot gaat. Een tv. Een bank. Een auto. Peter. Grapje natuurlijk. Die is verzekerd.

Heb ik al eens verteld dat Peter tot voor kort twee uitvaartverzekeringen had? Ik noemde het de ultieme vorm van zelfoverschatting.

IMG_7479

Vandaag komt mijn zus. Ze komt het levensonderhoud voor Jip brengen. Het plan om Peter voor te bereiden op de komst van een cavia loopt helaas nog niet zo gesmeerd. Ik had verwacht dat hij makkelijker te paaien zou zijn. Maar ik moet geduld hebben. Jip is er nog niet eens een week. De onderlinge band moet natuurlijk nog wat groeien.

Het schijnt vandaag baggerweer te worden. Ik zeg, geniet ervan. Voor je het weet schijnt de zon weer.
Fijne dag vandaag! ♥

33 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jenn schreef:

  Ze zijn zeker erg mooI! Succes!

 2. chucky1012 schreef:

  Leuke aankoopjes!
  Succes met de huisdieren….

  Xoxo

  1. Marion schreef:

   Dat gaat wel goedkomen 😉

 3. Sammie schreef:

  Prachtige kleur blauw trouwens 🙂
  Geloof dat mijn eerdere reactie in de spam terecht is gekomen..

  1. Marion schreef:

   Dat kan heel goed. Er komt de laatste tijd veel in de spam binnen 😦

 4. Anuscka schreef:

  Goed bezig! Ik doe het ook nog wel hoor, af en toe… Aan de ene kant bezig alle meuk het huis uit te krijgen, aan de andere kant soms ook weer een leuk meukje in huis halen… moet kunnen! 🙂 Succes met Peter & The Cavia. Ik vrees dat dat iets van lange adem gaat worden…

  1. Marion schreef:

   Ik vrees met je mee….

 5. De aanloopjes zijn super leuk! Succes dese aankomende weken!

  1. Marion schreef:

   Gaat lukken! Moet lukken!!!

 6. Deborah Hamar schreef:

  hahaha je laatste zin! Ik moest hem even twee keer lezen of ik het wel goed begreep.
  Mooie aankopen. Maar inderdaad, nu even niet meer. Ik herken het wel (een beetje)
  Jij ook een fijne dag vandaag, en geniet van je mooie vaasjes.

 7. AroundSan schreef:

  Het was dan wel 10 euro, maar je hebt er wel twee mooie dingen voor waar je blij van wordt! Snap dat je nu echt even de knip moet dichthouden. Succes met de no buy weken. Lukt jou wel!!
  Succes met de cavia haha. Hopelijk wordt de band tussen die twee nog beter! :’)

  1. Marion schreef:

   Ik hoop het ook. Ik heb net de bevestiging gekregen van mijn zus dat Jip mag blijven als ik dat wil :-O

 8. Peet en cavia uit hetzelfde bord laten eten. Dan komt het goed! Of niet goed, maar dat zie je dan wel…

 9. Nienke Dailyspoonie schreef:

  Oh die zijn leuk! Die wil ik ook. Ohnee wacht ik heb een afspraak met mezelf dat ik dus ook geen prullaria meer mag kopen. Maar ze zijn te leuk. Oke ik blijf het overwegen. Gelukkig geen AH in het dorp dan had ik ze meteen gekocht

 10. iertjeblog schreef:

  Wat mooie aankopen zeg mooie kleur. geweldige zin over peter

 11. Nina schreef:

  Oeh ze zijn supermooi!!! Kan je wel een maand op teren he? 🙂

  1. Marion schreef:

   Hahaha, ja dat moet lukken!

 12. joorloveswriting schreef:

  Oh wauw … ze zijn echt te gek! Leuk!!! 🙂 Ik vind Jip echt super schattig! Nu ik het zo zie op je blog over Jip wil ik zelf ook een cavia maar geen idee of dat gaat lukken hier… 🙂 Fijne dag meid!

 13. Sabine schreef:

  Oh wat een heerlijk blogje! Heb het met een grote glimlach gelezen. Vind de vaasjes ook zo mooi. Snap wel dat je die niet kon laten liggen 🙂 Succes de komen de maand met niet meer dit soort dingen kopen 🙂 Mijn schoonzusje wilde zo graag een katje, mijn broertje helemaal niet. Ze heeft het toch voor elkaar gekregen: gisteren opgehaald. Succes! 😉

  1. Marion schreef:

   Wat was haar truc? Peter blijft maar scheve bekken trekken!

   1. Sabine schreef:

    Ze heeft hem alle informatie gegeven over katten die ze heeft en een soort deal gesloten: als het na 3 maanden toch niet bevalt dan gaat ze naar haar ouders.

    1. Marion schreef:

     Haaahahaha! Dat is een goeie. Dat kan ik ook doen trouwens, dat heeft mijn zus al gezegd; hij mag altijd weer terug. 🙂

 14. Marielle schreef:

  Valt een cavia onder prullaria…..😉…

  Leuke blog weer en die kleur blauw…love it!!

  Jip heeft overigens ook mooie kleuren!

 15. Jaixy schreef:

  Het is inderdaad een druiligere dag…. Veel regen… Ergens houd ik van regen.

  Vanavond maar lekker op tijd naar bed

 16. Jaixy schreef:

  En met Jip en Peter komt het goed hoor!!!

 17. Miss Sentinelli schreef:

  Hey Marion,

  En ze zijn zeker wel mooi :D! Succes de komende tijd met de no buy!
  En aaah wat is Jip een schatje 🙂 .

  Liefs!

 18. Saar schreef:

  Ik moet ook altijd opletten met het kopen van die dingen. Het zijn altijd leuke dingen voor even, maar wat moet ik er daarna mee? Dus nu komen ze er zo min mogelijk in en probeer ik dat wat ik al heb te herbruiken 🙂

 19. kaardawn schreef:

  Ze zijn mooi, daar is iedereen het over eens 🙂 ik heb trouwens (alweer!) strijk gelegen met je schrijfstijl… Zakenvrouw, hahahaha! Hoe schrijf je het ook altijd! 🙂

 20. Tamara TS schreef:

  Wel heel leuk gekocht! En ik vind gewoon dat jij een cavia (of 2 voor de gezelligheid) mag! 😉 Succes!

 21. Roos schreef:

  Ohh vooral dat windlicht is echt superleuk!! Snap dat je deze niet kon laten staan. Zelf had ik iets soortgelijks in de boekwinkel; zag er een die ik echt niet kon, en wilde, laten liggen. Maar, ik had vorige week al een trilogie gekocht, en ik wil nog wat filosofische boeken… Ja, maar… Leg terug… En dat deed ik, om het boek vervolgens weer op te pakken en ermee naar de kassa te lopen, haha. Heb er so far geen spijt van. 😀

  Offtopic: ik vind je banner/header foto bovenaan de site ook echt heel mooi. 🙂

  1. Marion schreef:

   Ah, dank je wel. Ben vanmiddag met foto’s in de weer geweest en deze kwam als winnaar uit de bus 😉

 22. Flavie schreef:

  Het is die € 10,50 zeker waard 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.