Kladbloggen

Not buying any bullshit anymore


Getagd: , .

IMG_7519

Gisteren stond ik bij de AH. Ik had netjes alle boodschappen van mijn lijstje gekocht. Geen extra’s of zo, al doe ik dat eigenlijk nooit. Ik ben geen impuls-shopper als het om voedingsmiddelen gaat. Prullaria echter…. Breek me de bek niet open!

De winkel uitgaan is voor mij vaak het grootste probleem. Bij supermarkten dan. Bloemen. Leuke vaasjes. I’m a sucker for these things. Nu ook weer. Vanaf de kassa zie ik ze al staan. Snoeperige vaasjes met een gigantisch mooi blauw (heeeeeeelemaal mijn kleur!!!) lotusbloem-achtig plantje liggend bovenop prachtige schelpen en gekleurd zand. € 3,50 maar??? Hop, in het karretje. Dan valt mijn oog op nog iets van glas. Met dezelfde bloem erin. En schelpen. En gekleurd zand. En…. EN een kaarsje! Een kaarsje! In een vet mooi windlicht! Voor maar € 7,00??? Daar kun je het zelf niet voor maken, zou mijn vader zeggen. En dat klopt.

Marion, dat is alweer € 10,- bij elkaar! Dat kan niet. Je moet juist zuinig aandoen. Je schreef het vanochtend nog op je blog. *zet vaasje met mooie bloem weer terug* Ja, maar je moet ook af en toe… Oh flikker op! Je bent de laatste tijd al lief genoeg geweest voor jezelf. Kettingen. Stenen. Kaartendecks. Verf. Boeken. Kom op, man! Ja, maar dit… Doorlopen jij! *kijkt arrogant de andere kant op alsof ze zichzelf kan negeren, pakt vaasje én windlicht – zal je krijgen bitch – en loopt tevreden naar kassa * “Dat is dan € 10,50.” Thuis ligt nog een enveloppe van mijn verjaardag met € 50,- erin. Goed gedaan, dame.

IMG_7515

Maar wat zijn ze mooi. Absoluut. Hier ben ik heel erg blij mee. Geen moment spijt ga ik hiervan krijgen. Die met het kaarsje staat prachtig op tafel en die kleine is perfect als decoratie op foto’s. Maar nu is het wel klaar. Nu is het wel even afgelopen met kopen, kopen, kopen. Je kan niet iedere maand geld van je spaarrekening afhalen om rond te komen. Dit was het laatste. Vanaf vandaag (gisteren voor jullie), 10 augustus tot en met 9 september is het not buying any bullshit anymore. Klaar.

Kladbloggen. Ik heb er maar een nieuwe rubriek voor aangemaakt. Ik vind het fijn. Even lekker de dag doornemen of terugblikken op de dag van gisteren. Of allebei door elkaar. Whatever. Kladbloggen.

Vergeet je ondertussen de #30DayBlogChallenge niet? Verrek!

13. Mijn favoriete film. Kanonne zeg. Nee, dat is niet mijn favoriete film. Ik ben niet zo heel erg van de films eigenlijk. Ik hou meer van series. Maar goed, mijn favoriete film. Als ik er dan één moet noemen… Geen idee! Onlangs was ik dolenthousiast dat Mystic Pizza op Netflix stond, maar dan merk je toch wel dat je ondertussen wat ouder bent geworden. Ik heb ‘m halverwege afgezet. Gunst, ik weet het gewoon echt niet. Vroeger keek ik wel vaak films. Er zijn films die ik vaker dan 10 keer gezien heb. Top Gun. The Breakfast Club. Maar nu… Ik geef het op.

14. Ik ben bang voor… Mensen die mij thuis komen? Onzekerheid? Zoiets? Verder ben ik niet echt bang meer voor iets. Zelfs wespen laten me tegenwoordig niet meer alle hoeken van de kamer zien.

15. Wat ik vroeger wilde worden. Zakenvrouw. Haaaaahahahahah! *piest in haar broek van het lachen*

IMG_7526

Maar het belangrijkste van vandaag is dat ik geen prullaria meer ga kopen. Een maand lang. Geen meuk, geen troepjes, geen dingetjes die ik niet per se nodig heb. Niet omdat ik wil minderen of zo, dat heb ik lang genoeg gedaan, maar simpelweg omdat ik er echt het geld niet meer voor heb. Nou ja, ik heb het geld wel, maar dat is geld wat we nodig hebben voor als er een keer iets kapot gaat. Een tv. Een bank. Een auto. Peter. Grapje natuurlijk. Die is verzekerd.

Heb ik al eens verteld dat Peter tot voor kort twee uitvaartverzekeringen had? Ik noemde het de ultieme vorm van zelfoverschatting.

IMG_7479

Vandaag komt mijn zus. Ze komt het levensonderhoud voor Jip brengen. Het plan om Peter voor te bereiden op de komst van een cavia loopt helaas nog niet zo gesmeerd. Ik had verwacht dat hij makkelijker te paaien zou zijn. Maar ik moet geduld hebben. Jip is er nog niet eens een week. De onderlinge band moet natuurlijk nog wat groeien.

Het schijnt vandaag baggerweer te worden. Ik zeg, geniet ervan. Voor je het weet schijnt de zon weer.
Fijne dag vandaag! ♥

33 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s