Jip mag blijven!!!

IMG_7406

Gisteren kwam mijn zus het levensonderhoud voor Jip brengen. Nu was er al wel een beetje de hint gevallen dat het niet zo heel erg zou zijn als de vakantie van Jip ongeveer 47 jaar zou duren, maar heel erg serieus had ik die hint nou ook weer niet genomen. Tot gisteren.

“Oh”, hoor ik mijn zus zeggen, “Jip heeft het hier fantastisch. Thuis krijgt hij eigenlijk best weinig aandacht.” Er beginnen wat bellen te rinkelen. ”Ja, maar … dat meenden jullie toch niet serieus? Dat ik hem ook wel mag houden?” Nu moeten jullie niet denken dat mijn zus, zwager en nichtje een stelletje aso’s zijn, hoor. Ze zijn allemaal gek op Jip… Nou ja, bijna allemaal. Mijn zwager zou er geld op toe leggen als ik hem per ongeluk in de sloot zou laten vallen, maar verder zijn ze dol op hem. Oké, mijn nichtje is ondertussen aan het puberen en we kennen het allemaal: Als je 13 bent wil je een cavia. Als je 15 bent zeg je: “Cavia? Hebben wij een cavia? Die was toch al jaren dood?” Dus de enige die tussen haar werk, huishouden en sociale contacten door eens aandacht aan het beestje geeft is mijn zus. Ik daarentegen….

IMG_7512

Ik kruip zelfs bij Jip in de kooi, zoals je hier kunt zien.

IMG_7476

We spelen samen op een dekentje. Oké, ik speel op een dekentje en Jip denkt: Wtf?

IMG_7494

Leave me alone, woman! This is my blanket now!

Kortom, we moeten nog even wennen aan elkaar, maar dat komt helemaal goed. Nu hebben we alleen één redelijk serieus probleem. Ik zei het gisteren al, Peter loopt niet echt warm voor Jip. Maar…. ik heb nog zeker twee en een halve week te gaan. In die tussentijd zal ik proberen Peter ervan te overtuigen hoe fijn Jip en ik het samen hebben. Mocht het niet op deze vriendelijke manier lukken, dan kan heb ik nog wel een paar trucjes achter de hand. Mochten die trucjes ook niet helpen, dan ga ik het op hard spelen. Zo’n bitch ben ik dan ook wel weer.

Jongens, het is niet te geloven! Na 15 jaar is het dan eindelijk weer zover: IK HEB EEN CAVIAAAAAAAAA!!!!

De 30 Day Blog Challenge NL. We jassen er weer even een paar vragen doorheen.

16. Mijn mooiste vakantie
Dat waren toch wel de vakanties met mijn ouders op de camping in Frankrijk. Wat een feest was dat ieder jaar weer. Van zo lang als ik mij kan herinneren tot aan ongeveer mijn 12e denk ik, zijn we met de vouwwagen (later huurde we een stacaravan) naar Frankrijk geweest. Geweldig mooie herinnering. Heerlijk!

17. Blogpraat: doelen en desillusies
Nou, mijn ultieme doel, de reden waarom ik met bloggen begon, was om te herstellen van mijn eetstoornis en verdomme, dat is gewoon gelukt. Niets desillusie. Het schrijven erover gaf me zoveel kracht en doorzettingsvermogen dat het me gewoon gelukt is.

18. Mijn vijf favoriete gerechten

 1. Gestoomde aardappeltjes, sperziebonen en een vegaworstje of kaasburger.
 2. Pizza
 3. Pannenkoeken
 4. Macaroni met spinazie en kaas uit de oven
 5. Rijst met wokprut

19. Liefste cadeau wat ik ooit gekregen heb
Oh ik heb zoveel mooie en lieve dingen gekregen in mijn leven. Van eenvoudige kaartjes tot cadeautjes die helemaal uit Amerika moesten komen tot aan dierbare herinneringen. Nee, daar is niet iets bij waarvan ik zeg; dát is het liefste. Het is me allemaal even lief.

20. Celebrity Crush
Ik heb er twee en het zijn nog twee vrouwen ook. Alanis Morissette en Victoria Beckham. Yep, geen David Beckham voor mij. Als ik zou mogen kiezen ging ik er met zijn vrouw vandoor.

Morgen gaan we weer verder. Fijne dag allemaal! ♥

41 gedachten over “Jip mag blijven!!!

 1. Super tof dat Jip mag blijven van je zus. Nu hopen dat Peter ook happy word van Jip. Dat word nog minder prullaria kopen, huisdieren kosten geld. Is misschien wel een puntje om Peter over te halen, komen er minder kaarsen en vaasjes in huis ; )

  1. Is een hele goede motivatie om minder meuk te kopen inderdaad. Mocht het overigens een keer niet lukken met geld, dan springt mijn zus bij. Dat vind ik echt superlief 😊

 2. Hahaha hadden wij een cavia? Die was toch al jaren dood hahaha, ach Peter overtuig je wel! En zo te zien is hij erg gelukkig bij jou, en volgens mij ben jij ook heel erg gelukkig! Maar je stukje is geweldig! Geniet er lekker van

 3. Wat leuk!! Gefeliciteerd met Jip!
  Heeft hij al verhuiskaartjes gestuurd….

  Geniet ervan!!

  M.b.t. de vragen, geweldig dat je blog zoveel voor je was en is!

 4. Geniet van Jip! Wat leuk! Het is heerlijk om van een huisdier te genieten en ervoor te zorgen. Ikzelf heb twee huiskonijntjes. Super gezellig.
  En ik reageer voor het eerst, ben een beetje een stille meelezer, meevoeler en -genieter van jouw schrijfsels.
  Groetjes Anke

 5. Awwwwwww wat super leuk dat je een cavia hebt!!! Leuk meid!! haha hopelijk krijg je peter zo om…. 🙂 Veel plezier nog met Jip!! x

 6. Ik heb zelf helemaal niets met cavia’s, ik vind het maar vieze beesten. 😉 Maar helemaal leuk om te lezen hoe gek jij op dat beestje bent! Peter draait vast ook wel bij! 🙂

 7. Oh, super voor je dat Jip mag blijven! Ik denk dat het beestje in de 7de hemel beland is bij jou 😉
  Het beest ziet er nu al rotverwend uit 😀

 8. Oh HOERAAAA!!!!!! 🙂 Soms is er trouwens echt geen betere therapie dan zo’n klein pluizenvriendje dat elke keer weer een glimlach op je gezicht tovert! Veel plezier samen ❤

 9. Oooh, dit had ik ff gemist! Wat gaaf, een cavia! Ik vind ze ook zo leuk. Vroeger had ik een grote ruige: sientje. Ze maken zo’n leuk geluid. Ik zou er best nog wel eentje willen. Maar of de teckeltjes een knaagdier in de buurt kunnen handelen betwijfel ik 😆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.