Share Some Happiness

Share Some Happiness: Stichting Leven Met Kanker


Getagd: , .

IMG_7643

Het is alweer augustus. Tijd voor de volgende Share Some Happiness. Toevallig sprak ik er afgelopen week met mijn zus over. Ik kan het geld eigenlijk zelf wel goed gebruiken op dit moment en ik ben ook nog niets tegengekomen waarvan ik zeg: Ja, dat is ‘m voor deze maand. Tot gisteren…

Ik liep naar de supermarkt op de hoek en daar stonden medewerkers van Givents. Givents is een bedrijf dat studenten de mogelijkheid biedt wat bij te verdienen door donateurs te werven via face-to-face interactie op straat, beurzen, winkelcentra en evenementen. U kent ze wel. Ze staan vaak strategisch opgesteld bij een in- of uitgang van de winkel en proberen je iets aan te smeren. Zo voelt het tenminste. Eigenlijk doen ze gewoon enorm klotewerk voor een goed doel. Hoeveel afwijzingen kan je verdragen binnen 10 minuten? Vroeger durfde ik nooit nee te zeggen en stond ik altijd weer een handtekening te zetten onder iets wat ik helemaal niet wilde of niet eens kon betalen. Toen dat de spuigaten uitliep begon ik ze te ontwijken. Ik liep op een strategische manier de winkel uit, deed mijn oordoppen in zodat ik ze zogenaamd niet kon horen of (het schaamrood staat op mijn kaken) hield de telefoon aan mijn oor en deed net of ik aan het bellen was. Tegenwoordig sta ik ze eigenlijk altijd te woord en durf gewoon nee te zeggen als ik iets niet wil. Voor mij een stuk makkelijker, maar ook voor de donateurwerver een stuk aangenamer.

IMG_7653

Vandaag stonden er twee jonge vrouwen bij de ingang van de supermarkt. Ik stopte toen één van hen mij vroeg of ze mij iets mocht vragen. Natuurlijk mag dat. Of ik voor een éénmalige (Aha!! Dat horen we graag!) bijdrage een setje kaarten of een verjaardagskalender wilde kopen. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting Leven Met Kanker.

De stichting “Leven Met Kanker” is opgericht in 1993 door Hans van Houwelingen, die zelf zijn dochter heeft verloren aan deze ziekte. De stichting bestaat uit nabestaanden van overleden kankerpatiënten(tjes) en zijn allemaal vrijwilligers. De stichting “Leven Met Kanker” is een particulier initiatief. Wat eens begon op een zolderkamertje is nu uitgegroeid tot een behoorlijk grote landelijke organisatie.

IMG_7650

Ik kocht dit setje vrolijke kaarten voor een bescheiden bijdrage van € 7,-. Zijn ze niet superleuk?

De kaartjes moeten natuurlijk ook verstuurd worden en ik weet al aan wie. Volgende week gaan ze op de bus, dus we hebben een dubbele dosis Share Some Happiness deze maand! ♥

21 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s