Share Some Happiness: Stichting Leven Met Kanker

IMG_7643

Het is alweer augustus. Tijd voor de volgende Share Some Happiness. Toevallig sprak ik er afgelopen week met mijn zus over. Ik kan het geld eigenlijk zelf wel goed gebruiken op dit moment en ik ben ook nog niets tegengekomen waarvan ik zeg: Ja, dat is ‘m voor deze maand. Tot gisteren…

Ik liep naar de supermarkt op de hoek en daar stonden medewerkers van Givents. Givents is een bedrijf dat studenten de mogelijkheid biedt wat bij te verdienen door donateurs te werven via face-to-face interactie op straat, beurzen, winkelcentra en evenementen. U kent ze wel. Ze staan vaak strategisch opgesteld bij een in- of uitgang van de winkel en proberen je iets aan te smeren. Zo voelt het tenminste. Eigenlijk doen ze gewoon enorm klotewerk voor een goed doel. Hoeveel afwijzingen kan je verdragen binnen 10 minuten? Vroeger durfde ik nooit nee te zeggen en stond ik altijd weer een handtekening te zetten onder iets wat ik helemaal niet wilde of niet eens kon betalen. Toen dat de spuigaten uitliep begon ik ze te ontwijken. Ik liep op een strategische manier de winkel uit, deed mijn oordoppen in zodat ik ze zogenaamd niet kon horen of (het schaamrood staat op mijn kaken) hield de telefoon aan mijn oor en deed net of ik aan het bellen was. Tegenwoordig sta ik ze eigenlijk altijd te woord en durf gewoon nee te zeggen als ik iets niet wil. Voor mij een stuk makkelijker, maar ook voor de donateurwerver een stuk aangenamer.

IMG_7653

Vandaag stonden er twee jonge vrouwen bij de ingang van de supermarkt. Ik stopte toen één van hen mij vroeg of ze mij iets mocht vragen. Natuurlijk mag dat. Of ik voor een éénmalige (Aha!! Dat horen we graag!) bijdrage een setje kaarten of een verjaardagskalender wilde kopen. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting Leven Met Kanker.

De stichting “Leven Met Kanker” is opgericht in 1993 door Hans van Houwelingen, die zelf zijn dochter heeft verloren aan deze ziekte. De stichting bestaat uit nabestaanden van overleden kankerpatiënten(tjes) en zijn allemaal vrijwilligers. De stichting “Leven Met Kanker” is een particulier initiatief. Wat eens begon op een zolderkamertje is nu uitgegroeid tot een behoorlijk grote landelijke organisatie.

IMG_7650

Ik kocht dit setje vrolijke kaarten voor een bescheiden bijdrage van € 7,-. Zijn ze niet superleuk?

De kaartjes moeten natuurlijk ook verstuurd worden en ik weet al aan wie. Volgende week gaan ze op de bus, dus we hebben een dubbele dosis Share Some Happiness deze maand! ♥

21 reacties Voeg uw reactie toe

 1. De kaartjes zijn prachtig. Knap dat ze je kocht!
  Mijn adres:
  Thomas Pannenkoek
  Koninklijk Paleis 1
  1000 Brussel

  1. Marion schreef:

   Wauw, dat had ik niet van je verwacht. Dat je zomaar je adres zou delen met mij. Te gek! Er komt zsm een kaartje naar je toe!

   1. Spaar de postzegel maar :), het zou wel eens verkeerd kunnen terechtkomen…

 2. chucky1012 schreef:

  Prachtige kaarten en wat ben je toch een goed mens 😉

  Xoxo

 3. Jaixy schreef:

  Wat mooi!! Wat een prachtige kaartjes!!
  En bijzonder dat een vader zich zo inzet!! Want ondanks alles moet hij echt verdriet hebben….. Het gemis blijft eeuwig….
  Leven met kanker actueel…. Voor hem alle dagen.
  😘
  Ik ga ook deze kaartjes via hun site bestellen.

  1. Marion schreef:

   Ik kon ze niet vinden. Had de link erbij willen zetten, maar helaas…

   1. Jaixy schreef:

    Ik ook niet… Wat jammer. Was al op zoek

 4. Evelyne schreef:

  Leuke kaartjes. Die zou ‘k ook gekocht hebben, maar net zoals jij loop ‘k ook zo’n ‘vertegenwoordigers’ voorbij in de stad of winkel.. Gewoon, omdat ik met rust gelaten wil worden. Ik steun met onze vzw goede doelen & daar haal ‘k mijn grootste voldoening uit.

 5. De kaarten zijn echt super leuk! Jammer dat ze geen website hebben waar je ze online kan bestellen.

  1. Marion schreef:

   Ik heb me rot gezocht, maar kan het niet vinden inderdaad. Ik ga straks nog even naar de winkel om te kijken of ze er nog staan en dan zal ik het eens vragen.

 6. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat een mooie kaarten en prachtige stichting!

 7. els schreef:

  Wat een leuke kaartjes! Die komen vast goed van pas :-).

 8. mariellemarielle schreef:

  Wat een mooi doel!
  Zo steun je een doel en maak je mensen blij en hou je zelf nog wat over toch?

  Echt mooi en ik vind het zomooi dat je dit doet!

 9. Anuscka schreef:

  Schattige kaartjes, goed doel, maar ik vind de foto bovenaan je blog het mooist! ❤

 10. Wow, wat een toffe kaarten! Als verzamelaar van kaarten en van beren kunnen deze eigenlijk niet in mijn collectie ontbreken. Ik denk dat ik ze binnenkort gewoon eens een berichtje stuur met de vraag of ze (uiteraard tegen vergoeding) niet zo’n setje op kunnen sturen… ❤

 11. Saar schreef:

  Heerlijk als zo’n dingen gewoon op je pad komen! Mooie kaarten trouwens 🙂

 12. joorloveswriting schreef:

  Wauw wat een super leuke kaartjes zeg en voor een goed doel!!! 🙂 x

 13. Sammie schreef:

  Leuke kaartjes en prachtig doel. Ik moet bekennen dat ik ze ook altijd ontwijk op straat, we wonen in een flat dus krijgen nooit collectes aan de deur en ik moet ook hier eerlijk zeggen dat ik dat wel prettig vind. Bij mijn moeder kwamen ze voor ieder wisse wasje aan de deur en dat werd uiteindelijk wel vervelend. Als ik iets wil doneren dan weet ik zelf de weg wel te vinden, maar in dit geval had ik ook kaartjes gekocht. Op de 1 of andere manier zeg ik altijd ja (of gooi wat geld in een bus) als het met kanker te maken heeft. Ik heb mijn opa er aan stuk zien gaan dus het is door een persoonlijke ervaring dat ik ze altijd steun.

 14. Roos schreef:

  Wat een schattige kaartjes! En een goed doel ook, dat zeker. 🙂

 15. Jenn schreef:

  Superleuke kaartjes, en een heel mooi doel!

 16. Flavie schreef:

  Het zijn superleuke kaartjes… en alle beetjes helpen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.