We gaan weer verder!

We gaan weer eens verder met de 30 Day Blog Challenge NL. De manier waarop ik deze challenge afwerk gaat volledig voorbij aan het oorspronkelijke doel, maar het is even niet ander. Vraag 21 tot en met 25 staan voor u klaar!

21. Hoe ziet mijn dag eruit? 
Als chronisch zieke verschilt dat per dag, maar een gemiddelde dag ziet er tegenwoordig als volgt uit:

 • Tussen 6 en 7 opstaan, aankleden en Jip eten en schoon drinkwater geven.
 • Dan ga ik koffie zetten, mijn computer opstarten en een blog schrijven. Ik kan een blog schrijven in 10 minuten, maar ik kan er ook 2 uur over doen. Meestal ben ik rond 9:00 uur wel klaar met schrijven en met lezen.
 • Ontbijten.
 • Mediteren, in mijn dagboek schrijven en met mijn orakelkaarten aan de gang.
 • Dan is het tijd om even een uurtje te liggen. Vaak luister ik naar muziek of lig gewoon met mijn ogen dicht.
 • Daarna vaak de reacties op mijn blog bekijken, reageren en nog wat andere blogs lezen, social media bijhouden en mijn mail verwerken.
 • Lunch
 • Na de lunch ga ik vaak wandelen en/of boodschappen doen. Als het even kan combineer ik die twee. Ik probeer dagelijks 30 minuten te wandelen en als het echt pleurisweer is ga ik 15 minuten op de crosstrainer.
 • Daarna weer even liggen. Het is dan meestal rond 14:30 uur of zo.
 • Wat ik ’s middags verder doe is afhankelijk van hoe het lichaam voelt. Soms kan ik nog even wat doen. Soms ook niet. Als het lukt ga ik nog wat opruimen, schilderen, foto’s maken, etc.
 • Rond 17:45 uur ga ik koken (of Peter doet dat voor me) en na het eten ga ik meteen naar bed. Ik lig er dagelijks uiterlijk om 18:30 uur in. Sinds ik zo vroeg naar bed ga en daar geen schuldgevoelens meer over heb, is mijn leven zoveel aangenamer geworden. Rond 22:00 uur slaap ik meestal.

22. Social media en ik.
Ik heb een haat-liefde relatie met social media. Het ene moment vind ik het heerlijk en het volgende moment scheld ik de hele boel naar het hiernamaals. Het nadeel van social media vind ik dat je vaak ongevraagd allerlei dingen te zien en te horen krijgt. Je hebt, logischerwijs, geen enkele controle over wat er bij je binnenkomt. Het enige wat je kan doen is selectief zijn in de mensen die je volgt en dat ben ik tegenwoordig dan ook. Instagram is overigens mijn absolute favoriet. Dat komt omdat daar de spirituele community het grootst is.

23. De inhoud van mijn koelkast.
Daarvoor verwijs ik jullie graag naar dit artikel. Op de fles rosé na is er niet zo heel veel veranderd.

24. Wat ik nog wil leren.
Jeetje, dat is toch een vraag waar ik niet zo één, twee, drie antwoord op heb. Wat zou ik nog willen leren? Volledig mezelf zijn. Dat staat toch wel bovenaan het lijstje. Leven zonder angst en schaamte, al hangt dat natuurlijk samen met het eerste feit. Oké, nou dan heb ik het antwoord toch vrij snel gevonden.

25. Vijf dingen waar ik niet zonder kan.
Waar zou je niet zonder kunnen? Kunnen. Niet willen. Kunnen. Oké. Gaan we.

 1. Eten en drinken.
 2. Geld, want zonder geld geen eten en drinken.
 3. Koelkast. Om het eten en drinken in te bewaren.
 4. Gasfornuis/kooktoestel. Om het eten te bereiden.
 5. Een huis. Om de koelkast en het gasfornuis in te zetten en dan hebben we meteen een fijn dak boven ons hoofd.

Nog vijf vragen te gaan. Die houden jullie van me tegoed. ♥

18 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Jeetje zulke leuke vragen.
  Hahahaha van de koelkast 😉
  Ja, zonder koelkast kan men geen dingen voor het levensonderhoudt bewaren.

  Xoxo

 2. Ik kan niet zonder kleren. Zou ten eerste een belachelijk zicht zijn (mij zonder kleren, bedoel ik), en ten tweede verschrikkelijk koud in de winter!

 3. “Volledig mezelf zijn”. Die is inderdaad heel erg belangrijk. Mooi!

 4. mariellemarielle schreef:

  wat een mooi doel!!!
  Je bent volgens mij al heel hard op weg 🙂

 5. Astrid schreef:

  Wat een leuke manier hoe jij deze challenge nu aanpakt. Ik heb ook een haat-liefdeverhouding met social media. Ik vind het grootste nadeel dat je er regelmatig mee bezig moet zijn, anders raak je volgers kwijt en is je volgende bericht aan niemand gericht. Ik heb met mijn ziektes ook geen energie om alles bij te houden.

 6. Sabine schreef:

  Haha nr 25 😀 😛 Volledig jezelf kunnen zijn: dat is een mooi iets om te leren!

 7. joorloveswriting schreef:

  Toevallig had ik je artikel over je koelkast niet eens gelezen ( het is wel 2 jaar geleden dat je hem plaatste volgens mij ) …. Dus heb hem even gelezen en gereageerd… beter laat dan nooit toch?

  Leuk om zo weer wat te lezen over jou bij deze challenge 🙂

 8. Jaixy schreef:

  Fijn dat je na het eten zo naar bed kunt gaan.
  Heerlijk tijd voor jezelf die hard nodig is hoor. 😘

 9. Galina schreef:

  Ik vind het altijd leuk om een kijkje te nemen in iemand anders haar leven, even kijken hoe het daar eraan toe gaat. Moest wel twee keer lezen toen je zei om 18:30 naar bed, geen oordeel of iets hoor, begrijp me niet verkeerd, maar gewoon interesse naar het hoe en wat. Ik zou je voorbeeld in ieder geval moeten volgen en om 22 uur slapen, dan zou ik denk ik productiever en stressbestendiger zijn 😉

 10. Loes schreef:

  Ik ben ook chronisch ziek en worstel met het huishouden op orde krijgen. Eigenlijk trek ik het niet en het is ook overbelastend… maarja wie doet het dan? Ik vind jouw dagritme knap en jezelf serieus nemend! Maar hoe gaat dat bij jou met huishouden?

  1. Marion schreef:

   Mijn man is werkloos, Loes. Die “mazzel” heb ik dan. Ik kan de boodschappen doen, omdat de winkel hier op de hoek zit en dat combineer ik met mijn dagelijkse wandeling. Maar het huishouden, nee, nog way dat ik dat erbij zou kunnen doen. Ik begrijp je heel erg goed dus. Ik weet niet hoe je financieel zit. Zou je een hulp kunnen nemen? Daar heb je natuurlijk zelf ook al lang over nagedacht…. Ik kan me (buiten de financiële last) wel voorstellen dat dat een hele grote stap zou zijn.

   1. Loes schreef:

    Financieel geen optie idd. Bedankt voor je reactie.

 11. Roos schreef:

  Moraal van het verhaal? Alles voor eten en drinken, haha. 😛

 12. Nathalie schreef:

  Je gaat als een trein vergeleken met mij 😉
  Ben pas bij vijf….. ik doe er gewoon een meervoud van dertig over denk ik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.