Kladbloggen

We gaan weer verder!


Getagd: .

We gaan weer eens verder met de 30 Day Blog Challenge NL. De manier waarop ik deze challenge afwerk gaat volledig voorbij aan het oorspronkelijke doel, maar het is even niet ander. Vraag 21 tot en met 25 staan voor u klaar!

21. Hoe ziet mijn dag eruit? 
Als chronisch zieke verschilt dat per dag, maar een gemiddelde dag ziet er tegenwoordig als volgt uit:

 • Tussen 6 en 7 opstaan, aankleden en Jip eten en schoon drinkwater geven.
 • Dan ga ik koffie zetten, mijn computer opstarten en een blog schrijven. Ik kan een blog schrijven in 10 minuten, maar ik kan er ook 2 uur over doen. Meestal ben ik rond 9:00 uur wel klaar met schrijven en met lezen.
 • Ontbijten.
 • Mediteren, in mijn dagboek schrijven en met mijn orakelkaarten aan de gang.
 • Dan is het tijd om even een uurtje te liggen. Vaak luister ik naar muziek of lig gewoon met mijn ogen dicht.
 • Daarna vaak de reacties op mijn blog bekijken, reageren en nog wat andere blogs lezen, social media bijhouden en mijn mail verwerken.
 • Lunch
 • Na de lunch ga ik vaak wandelen en/of boodschappen doen. Als het even kan combineer ik die twee. Ik probeer dagelijks 30 minuten te wandelen en als het echt pleurisweer is ga ik 15 minuten op de crosstrainer.
 • Daarna weer even liggen. Het is dan meestal rond 14:30 uur of zo.
 • Wat ik ’s middags verder doe is afhankelijk van hoe het lichaam voelt. Soms kan ik nog even wat doen. Soms ook niet. Als het lukt ga ik nog wat opruimen, schilderen, foto’s maken, etc.
 • Rond 17:45 uur ga ik koken (of Peter doet dat voor me) en na het eten ga ik meteen naar bed. Ik lig er dagelijks uiterlijk om 18:30 uur in. Sinds ik zo vroeg naar bed ga en daar geen schuldgevoelens meer over heb, is mijn leven zoveel aangenamer geworden. Rond 22:00 uur slaap ik meestal.

22. Social media en ik.
Ik heb een haat-liefde relatie met social media. Het ene moment vind ik het heerlijk en het volgende moment scheld ik de hele boel naar het hiernamaals. Het nadeel van social media vind ik dat je vaak ongevraagd allerlei dingen te zien en te horen krijgt. Je hebt, logischerwijs, geen enkele controle over wat er bij je binnenkomt. Het enige wat je kan doen is selectief zijn in de mensen die je volgt en dat ben ik tegenwoordig dan ook. Instagram is overigens mijn absolute favoriet. Dat komt omdat daar de spirituele community het grootst is.

23. De inhoud van mijn koelkast.
Daarvoor verwijs ik jullie graag naar dit artikel. Op de fles rosé na is er niet zo heel veel veranderd.

24. Wat ik nog wil leren.
Jeetje, dat is toch een vraag waar ik niet zo één, twee, drie antwoord op heb. Wat zou ik nog willen leren? Volledig mezelf zijn. Dat staat toch wel bovenaan het lijstje. Leven zonder angst en schaamte, al hangt dat natuurlijk samen met het eerste feit. Oké, nou dan heb ik het antwoord toch vrij snel gevonden.

25. Vijf dingen waar ik niet zonder kan.
Waar zou je niet zonder kunnen? Kunnen. Niet willen. Kunnen. Oké. Gaan we.

 1. Eten en drinken.
 2. Geld, want zonder geld geen eten en drinken.
 3. Koelkast. Om het eten en drinken in te bewaren.
 4. Gasfornuis/kooktoestel. Om het eten te bereiden.
 5. Een huis. Om de koelkast en het gasfornuis in te zetten en dan hebben we meteen een fijn dak boven ons hoofd.

Nog vijf vragen te gaan. Die houden jullie van me tegoed. ♥

18 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s