Loving Lazy Sundays #105

on

cropped-llsspring.jpg

Terwijl iedereen nog wacht op de doorbraak van de echte zomer, zit ik alweer af te tellen naar de herfst. Oh, wat hou ik van de herfst. Regen. Wind. Prachtige kleuren in het bos. Loslaten. Afscheid nemen. Maar don’t worry, zover is het nog lang niet. Eerst nog even de 30 graden passeren deze week!

Sunday Sports
Het was wat magertjes, maar ondanks dat won Vitesse gisteravond verdiend. Tenminste, dat las ik. Ik heb er zelf niets van meegekregen. Vanmiddag om 14:00 uur is de start van de MotoGP. We rijden vandaag in Tsjechië. Marquez vertrekt vanaf pole met direct naast hem Lorenzo en Iannone, die steeds beter in vorm lijkt te geraken. Het voetbal laat ik even aan me voorbij gaan vandaag. Wel ga ik kijken naar Nouschka Fontijn die in de boksfinale staat in de klasse tot 75 kg. Deze finale begint vanavond om 19:00 uur.

Happy Stuff
Jip! ♥ De orchidee die weer prachtig bloeit ♥ Vers brood met aardbeienjam ♥ Met mijn ouders wandelen in de natuur en aansluitend lunchen ♥ Een ringslang zien ♥ Mijn blauwe chillpants ♥ Positieve controle in het ziekenhuis ♥ Foto’s maken ♥ Twee keer mijn lievelingsmaaltijd eten ♥ Het Modron Jaarboek ontvangen ♥

Het Proces
Op dit moment ben ik heel erg bezig met het maken van de volgende stap in mijn persoonlijke situatie. Ik merk dat als ik de boosheid om vroeger toelaat, dat ik weer verder kan. Tot nu toe is mij altijd verteld om los te laten. Om te vergeven en te vergeten. Eindelijk heb ik nu iemand die samen met mij zegt: Nee, nog niet. Voordat ik kan vergeven moet ik eerst de boosheid toelaten. Zover terug moet ik nog. Ontkennen. Boosheid. Vechten. Verdriet. Aanvaarding. Je kan niet van ontkennen direct door naar aanvaarding. Eerst stoppen met ontkennen. Dat heb ik nog maar net gedaan samen met mijn huidige therapeute. Ik heb een trauma. Er is mij tekort gedaan. Ik ben beschadigd. En nu ik dat niet negeer of ontken is het tijd om daar boos over te worden. Het te uiten. Het te laten zien. Of anderen dat nou willen of niet.

What’s Going On?

 • Afgelopen week was een beetje hectisch. De oplettende lezer zal zien dat mijn uitje naar Utrecht niet tussen de Happy Stuff staat. Hoewel ik het heel fijn vond om er even uit te zijn en ik het ontzettend gezellig vond om de meiden allemaal weer even te zien, overheerst de schrik nog steeds van wat er na afloop gebeurde. Ik heb het besproken met mijn arts en het is inderdaad een kwestie van heel goed luisteren naar je eigen lichaam. De één moet of vindt het prettiger om iedere twee uur plat te gaan, bij mij werkt het het beste om lang te liggen en enkel in de ochtend en begin van de middag actief te zijn. Een leerproces en het sterkt mij weer in wat ik straks bij het UWV kan aangeven. Wat wel en niet haalbaar is en ik blijf erbij, als ik een beetje kwaliteit van leven wil houden, dan is werken niet meer aan de orde. Niet buitenshuis in ieder geval.
 • Komende week is leeg en dat wil ik graag zo houden. Het gaat warm worden en warmte en HS gaan niet samen. Ook ben ik erachter gekomen dat warmte een rol speelt bij PDS. Rustig aan dus. Ik ben van plan een paar kleine schilderijtjes te gaan maken. Ik weet nog niet wat ik daarmee ga doen. Wellicht breng ik ze naar de Terre des Hommes winkel. Ik ben bezig met een review schrijven voor het Modron Jaarboek. Ook al heb ik er nog niet mee gewerkt, ik wil wel al graag mijn eerste indruk met jullie delen. Die review zal waarschijnlijk op mijn andere blog komen, omdat het nogal een spirituele aangelegenheid is. Het bevalt me wel goed om dat gescheiden te houden.

Music Maestro
Permission to be, permission to slow
And do the only things that matter to me
The freedom to flow to where genuine flows
And do the only things that matter to me

Fijne zondag allemaal. ♥

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik wens je ook weer een fijne zondag. Fijne happy stuff heb je gehad, alleen die ringslang…. Brrrrr. Zag idd de foto ook al voorbij komen op Instagram.

 2. mariellemarielle schreef:

  Fijne zondag!

  Wat leuk dat je met je ouders gewandeld hebt en zo gaaf die slang!

  Knap dat je stappen blijft zetten in therapie, zeker omdat dit een heel zwaar stuk is!

  Fijne dag en ik hoop dat je een goede week hebt zonder zulke nare dingen als afgelopen week (na het uitstapje).

  Ben benieuwd naar je schilderactiviteiten!
  XX

 3. chucky1012 schreef:

  Dat van die slang daar had ik een krantenartikel over gelezen.
  Zo eng.
  Wat een week.
  Met zoveel mooie en minder leuke dingen.
  Geniet vandaag van alle sporten die je gaat zien.
  Vanavond zit ik ook voor de televisie voor de finale van het boksen….
  Want was is de Nederlandse bokster goed!
  De zomer is inderdaad nog lang niet voorbij…..
  In oktober kan het ook nog warm worden met zonnige dagen….

  Fijne dag Xoxo

 4. BySilke schreef:

  Fijne zondag lieve Marion! Vind deze artikels echt altijd heel fijn 🙂 De geur van versgebakken brood, mmm, en zeker als je het dan kan opeten! Spijtig dat m’n orchidee op kot nooit meer opbloeide, anders zou ik een gat in de lucht gesprongen hebben hihi. Liefs!

 5. Christine schreef:

  Fijne zondag Marion , liefs!

 6. Lot schreef:

  Wat fijn dat er nu een andere aanpak is bij de therapie. Eigenlijk klinkt het erg logisch: eerst moet je het “doorleven” voor je verder kan. Niet negeren en krampachtig moeten loslaten dan blijven er stukjes onverwerkt zitten, maar accepteren dat wat er was en dat dat niet meer te veranderen is. Dan een volgende stap.

  Fijne dag.

  Alle vechtsporten vind ik vreselijk om naar te kijken, ik snap dan weer wat daar mooi aan is.

 7. Dina schreef:

  Wat fijn om even bij te lezen hoe het met je gaat. Ik heb steeds geen tijd om blogs te lezen (of te schrijven) helaas, dus vind het leuk om direct zo’n overzichtje van je leven te lezen. 😀 Goed dat je niet meer ontkent en dat je nu kwaad kan worden Marion. Het is natuurlijk niet leuk om boos te zijn, maar je komt zo steeds verder! YOU ROCK!

 8. bentenge schreef:

  Fijne zondag !
  Voetbal, tja, ik keek naar de vrouwenfinale in Rio en vond dat meer dan ok.

 9. Katrien schreef:

  Veel succes met het proces waar je doorheen moet. Niet eenvoudig maar ik hoop dat je daarna weer verder kan en je (nog) meer kan genieten van het leven. Fijn om al je lichtpuntjes te lezen. Mooie zondag!

 10. Anita | Mindjoy schreef:

  Goed dat je nu bij de fase van laten zien bent beland en je een therapeute hebt die je goed bijstaat bij wat je nodig hebt! Ik was ook zo blij om te lezen dat de controle in het zkh goed was! Fijne zondag

 11. Madeleine schreef:

  Ik tel ook af tot de herfst en meer kou. Heel veel succes aankomende week met de hoge temperaturen! Blij als dat ook weer achter de rug is 😉 rustig aan!

 12. Sammie schreef:

  Leuk dat je met je ouders ben wezen wandelen, gezellig 🙂 en een positieve controle in het ziekenhuis klinkt ook goed!

 13. Saar schreef:

  Ik zit al te wachten op de winter. Eerst mag het herfst worden hoor, maar ik heb zoveel zin in de winter 🙂 je bent dus niet alleen!

 14. Myriam schreef:

  Nog géén herfst, please no!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.