De kust is veilig

vlinder

Mijn slechte humeur van gistermiddag, gevoed door het wangedrag van mijn minder natuurliefhebbende landgenoten, is weer voorbij. U kunt zonder vrees en met een gerust hart dit blogje gaan lezen. U zult geen verwijten naar uw hoofd geslingerd krijgen. Echt, de kust is weer veilig. Geloof mij maar.

Vroeger hield ik dit soort shit altijd binnen. Uitte ik het niet. Zei ik er niets van. Voelde ik er niets over. Of nou ja, ik voelde het wel, maar ik negeerde het gevoel. Langzaam aan leer ik om dat niet meer te doen. Ik leer mijn gevoelens er te laten zijn en de emoties die daarop volgen te uiten. Dat gaat goed. Het gaat steeds beter. Het bevalt me prima. Ik voel me veel vrijer. Voel me veel meer mezelf.

Gisteren ging er op Twitter iemand helemaal uit zijn dak. Ik was een ASO. Ja, met hoofdletters. Omdat ik vind dat vluchtelingen welkom zijn. Dan ben ik dus de ASO. Normaal gesproken was ik helemaal uit mijn plaat gegaan en had ik die persoon binnen 10 seconden geblokkeerd om vervolgens zelf met een rotgevoel te zitten. Nu heb ik een paar keer gereageerd, maar toen ik zag dat de persoon aan de andere kant van het beeldscherm steeds gekkere dingen ging roepen (over NAZI’S en zo), ben ik er maar mee opgehouden. Hij heeft toen nog een stuk of vijf tweets mijn kant op geslingerd, maar toen ik daar niet op reageerde (en hij dus alle frustratie bij zichzelf moest houden in plaats van het bij mij neer te leggen) hield het vanzelf op.

Ik heb zin in vandaag! Al wordt het veel te warm voor mij, toch heb ik er zin in. Niet in de warmte hoor, maar gewoon in vandaag. Ik heb nu alles openstaan. Frisse lucht naar binnen. Kop koffie erbij. Jip zit te smullen van zijn waspeen met groene meuk. Straks nog even buiten zitten en dan alles dicht. Dan ga ik lekker verder met het uitzoeken van de vegetarische verzorgingsproducten. Voor mijn andere blog ben ik een artikel aan het schrijven over 13 Manen, het jaarboek van Modron. Schrijven. Ik wou dat ik het voor de kost kon doen zeg. Ik ben me al aan het oriënteren geweest om vanuit huis wat te gaan doen, maar het is qua inkomsten wel heel erg onzeker. Wellicht in de toekomst. Nu eerst wachten op de schematherapie.

Oh wat was het gisteren heerlijk aan het water. De plastic flessen en lege pakjes sigaretten zijn vakkundig uit mijn herinneringen verwijderd en wat overblijft is puur genot.

Wat eten jullie trouwens de komende dagen met dit warme weer? Ik hou er helemaal van om met dit soort dagen warm te eten. Wij maken altijd een soort éénpanssalade. Is salade niet altijd éénpans trouwens? Goed, krieltjes kort koken (PING!) en dan alles er doorheen mixen wat je lekker vindt. Wij doen paprika, komkommer, augurk, gekookt ei, gesnipperd uitje, blokjes kaas. Een sausje erbij van mayo, mosterd, water en kruiden die je lekker vindt. Vaak eten we hier twee dagen van, want veel kan je met deze warmte toch niet op. Broodje vega-shoarma is ook altijd een goeie. Lekker snel en makkelijk en niet zo zwaar op de maag. Veel mensen zullen wel gaan BBQ-en.

Ik zal nog even alle supermarktmanagers een handige tip geven. Zet een heel duur product op een strategisch punt in de winkel op een soort actiestelling, zodat het net lijkt alsof het artikel in de aanbieding is. Hang er echter geen prijskaartje bij. Werkt als een trein. Verdomme gisteren een bak aardbeien gekocht voor € 4,-, omdat ik dacht dat ze wel in de aanbieding zouden zijn. Tering zeg. Loop ik ieder dubbeltje om te draaien om een paar centen te sparen, wordt dat binnen luttele seconden volledige om zeep geholpen. Ze zijn overigens wel verdomd lekker, die dure aardbeien.

Mensen, ik wens jullie een heerlijke, warme, ontspannen en zonnige dag toe. Laten we afsluiten met een toepasselijk liedje. Fijne dag vandaag! ♥

34 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lieneke schreef:

  Ik leef met dit weer op fruit, soep en salades. Goed voor de overtollige kilo’s denk ik maar 😂
  Aardbeien zijn trouwens echt duur ja, al heeft de AH nu veel fruit in de bonus. Is altijd het kijken wel even waard!

  1. Marion schreef:

   Zelfs soep is me te warm, maar fruit en salades, heerlijk! Al schijnt iets warms juist wel heel goed te zijn met dit weer. Maar ja, ik ga nu echt geen soep meer maken, hè! 😉

 2. Chantalle schreef:

  Hihi wat schrijf je toch goed. Ja die discussies aangaan via social media hebben vaak geen nut, althans bij het soort mens wat je nu beschrijft niet. Ik zie het vaker, oa bij metronieuws. De een probeert de ander met inhoudelijk goede argumenten zijn/haar mening te laten in zien, alleen de ander is alleen maar bezig met zichzelf (en haalt er vanalles bij wat helemaal niets met de situatie te maken heeft). Prachtig dat soort mensen…. 😉

  1. Marion schreef:

   Voorheen kon ik me echt zo moeilijk inhouden. Tegenwoordig laat ik het veel sneller los. Die mensen zijn inderdaad enkel met zichzelf bezig. Ik kon er gisteren ook wel om lachen. Nazi’s. Waanzin!

 3. chucky1012 schreef:

  Oh heerlijk al dat verse en gezonde fruit en overheerlijke salades!
  Elke dag een andere combinatie.
  Wat erg zeg op twitter.
  Dat vuil net zo.
  Gooien ze het vbuil thuis ook op de grond neer?

  Geniet van een prachtige dag Xoxo

  1. Marion schreef:

   Hahaha, ja! Dat denk ik ook altijd. Doe je dat thuis ook? XXX

   1. chucky1012 schreef:

    Dat had ik wel gedaan je kan het op mijn blog lezen…. en dank je voor je reactie Xx

 4. Lot schreef:

  Eigenlijk kook ik gewoon zoals altijd als het warm is. Wel in wat langzame tempo maar verder pas ik me nauwelijks aan en ik ben blij dat de zomerjurkjes toch nog gedragen kunnen wordn dit jaar.

  Wat de aardbeien betreft begrijp ik niet goed dat je die dan koopt. Juist als je op moet letten wat je waaraan uitgeeft weet je toch wel wat “normale” prijzen zijn?
  En dan weet je dat 4 euro gewoon duur is, zelfs al zou het een aanbieding zijn.

  1. Chantalle schreef:

   Tja, ik vermoed dat ze die heeft gekocht terwijl ze dacht dat het in de actie was om er vervolgens thuis achter te komen dat ze €4,00 waren….? Je weet niet precies hoe het zit, dus waar je ogen niet geweest zijn ….

  2. Marion schreef:

   Ik wist niet dat ze vier euro waren. Er stond namelijk geen prijs bij. Dat was nu juist de issue. Ik wilde het vragen aan een medewerker maar die was druk met iemand anders. Omdat ze op een actiestelling stonden dacht ik: ze zullen wel in de aanbieding zijn. Pas thuis op de bon zag ik dat het niet zo was.. Snap je nu wat ik bedoelde?

   1. Lot schreef:

    Ik snap het wel maar ook dan zou ik echt eerst de prijs willen weten.
    Zelf hoef ik niet elke dubbeltje om te draaien maar let wel op de prijzen, ook de kassbonnen bekijk ik altijd goed. Scheelt soms heel wat dubbeltjes.

    1. Marion schreef:

     Ik had de prijs dus niet gevraagd, omdat de meneer zo druk was en ik verder wilde. Eigen schuld, maar ik zie van dat soort dingen de humor wel weer in.

 5. Sammie schreef:

  Krieltjes met salade vind ik erg lekker. Met dit warme weer houd ik ook niet van warme gerechten, voor deze week hebben we dus veel salades op de planning staan. Helaas is het BBQ gas op anders hadden we nog wel wat lekkers op de bbq gemaakt.

  1. Marion schreef:

   Ik zeg: kopen dat gas! 😉

 6. Jenn schreef:

  Ja, je hebt van die mensen…
  Wij gaan idd barbecueen, heerlijk vind ik. Vanavond eens proberen om een maïskolf te bereiden op dat ding, ben heel benieuwd, als het lekker is zal ik het delen. En salades vind ik ook heerlijk idd met het warme weer!

  1. Marion schreef:

   Heerlijk! Eet smakelijk alvast!

 7. Els schreef:

  Ik snap je gevoel helemaal van die aarbeien, gelukkig zijn we lekker :-). Geniet van deze warme dag x

  1. Marion schreef:

   Hahaha, ik kneep ‘m wel even toen ik de eerste in mijn mond stak 😀

 8. Alice schreef:

  Je gaat de laatste week zo hard met bloggen dat ik het niet bij kan houden;-)
  Ik wil hier nog even wat schrijven over je vorige blog over plastic. Het is wel zo dat wij dan misschien geen plastic op de grond gooien en het soms zelfs opruimen. Op andere manieren zijn wij ook heel belastend bezig wat de aarde betreft. Op het leuke bloemetje bij AH zitten een heleboel giftige stoffen en het heeft over het algemeen een hele berg energie gekost om het te laten groeien. Soms komt het zelfs uit het buitenland.
  Voor het ei dat we kopen, ook het biologische ei, is ook een haantje gedood. Ik heb laatst dat proces weer gezien op tv. In kratten komen de eieren massaal uit. Dan worden de kuikens op een een lopende band gegooid om de haantjes eruit te sorteren die kort daarna gedood worden, omdat ze geen economische waarde hebben. En zo kleeft er ook van alles aan melk en kaas.
  Het serene boeddhabeeldje van Xenos is waarschijnlijk niet geproduceerd onder erg serene omstandigheden en uit duurzame materialen. En zo kun je eindeloos veel voorbeelden noemen. We doen er een kleine groep uitgezonderd allemaal aan mee. Voor veel dingen is tegenwoordig wel een duurzamer of eco alternatief te vinden. Dat kost meer geld en meer moeite om te vinden. En soms is niet kopen de meest duurzame optie.
  Ik doe het op veel fronten aardig goed, maar ik bezwijk nog steeds regelmatig en koop dan ook die leuke rolletjes washi tape bij de Action. Een winkel waarvan ik eigenlijk vind dat ik daar niet naar toe moet gaan. Gisteren stond ik verlekkerd te kijken naar plaids bij de HEMA, 100% katoen. Toch zie ik dan al weer het beeld voor me van die arbeiders die over katoenvelden lopen om gif te spuiten en daar vaak zelf ziek van worden en worden ze toch al weer een stuk minder aantrekkelijk. En als ik mijn nieuwe energiecontract af ga sluiten kies ik waarschijnlijk ook niet voor GreenChoice, maar voor een aantrekkelijke bonus. Of prop ik ook gewone chocoladerepen in mijn mond.

  We zijn hier erg materieel ingesteld. Het criterium lijkt altijd te zijn of het goed is voor de economische groei. We willen het welzijn van dieren wel verbeteren, maar niet als dat te veel ten koste gaat van die groei of onze concurrentiepositie. In Bhutan, een boeddistisch land, hebben ze het Bruto Nationaal Geluk. Daar kunnen ook niet alle ontwikkelingen buiten gehouden worden, maar het is toch een heel ander uitgangspunt. Op zich is er niets mis met economische groei, maar dat kan ook op een duurzame manier. Je kunt met geld ook hele goede dingen doen. Als het op geld aankomt zijn wij mensen echter toch snel geneigd een aantal principes opzij te zetten.
  In de basis heeft het volgens mij veel te maken met dat we het contact met onszelf, anderen en de aarde, de natuur voor een groot deel verloren hebben. Ik merk dat tenminste bij mezelf.
  Ik ben geen Boeddhist, maar ik vind de Dalai Lama op dit moment nog een van de weinige leiders die zowel boeddhisten als niet boeddhisten hierop aanspreekt. Ik mis die visie heel erg in de huidige politiek waar alles enkel draait om geld en werkgelegenheid.
  Maar zoals altijd geldt ook hier weer dat in plaats van moedeloos te worden van wat er allemaal niet goed gaat in de wereld en wat anderen in onze ogen niet goed doen het enige wat ons te doen staat is ‘Be the change you want to see in the world’ om maar even met de woorden van Ghandi te spreken.

  Ik heb laatst een blog ontdekt dat bij mij echt weer mijn oude idealen naar boven haalt en waar ik helemaal blij van word als ik het lees, Groeneavonturen.nl. Ook Greenevelien.com is een inspirerend blog. Voor mij is het niet haalbaar om zo te leven, maar het brengt me altijd weer even terug naar wat ik eigenlijk diep van binnen zelf ook wil. Net zoals jouw blog mijn verlangen naar spiritualiteit aan blijft wakkeren en helpt om weer in beweging te komen op dat vlak. Soms wakker je mijn kooplust ook wel aan hoor met al die leuke dingetjes van je, maar wel in positieve zin:-). Het is belangrijk om een mooie en fijne plek voor jezelf te hebben. Ik ben daar ook weer wat meer mee bezig, wel zo eco mogelijk.

  Weer een ontzettend lange reactie, wel even de laatste voorlopig. Ik ga me even een paar weekjes helemaal op mezelf proberen te richten. Blijf hier wel lezen en als ik me echt niet in kan houden ook wel reageren, maar als het goed is wel wat minder. Dat compenseert weer een beetje;-)

  Geniet lekker van het mooie weer en Jip!

  Veel groetjes,
  Alice

  1. Marion schreef:

   Die blogs ga ik dadelijk meteen even opzoeken, want ik ken ze allebei nog niet. We kunnen nog zoveel leren wat beter kan en we kunnen alleen maar ons best doen. Toen ik een ruimer inkomen had kocht ik bijna alles biologisch, maar kocht ik ook weer veel meer hebbedingetjes. Het gaat vaak hand in hand.

   Ja, ik schrijf erg veel. Het doet me goed en het lucht me op. Ik zou anders lekker even de boel de boel laten. Anders lees/kijk je alleen mee op Manjusha. Daar kan je niet meer reageren 😉

   Je herinnert met er wel weer aan dat ik mijn bloemen nu weer in de pluktuin kan halen! Voor mijn eitjes heb ik een mooi adres in het dorp hiernaast. Ik kan daar helaas niet altijd heen, maar ik vind het altijd wel mooi. Eigen doosje mee en 10 cent per ei. Kakelvers.

   Ga genieten van de tijd voor jezelf. Is heel erg goed om eens al dit soort online dingen los te laten. Veel liefs.

   1. Alice schreef:

    Ga ik zeker doen, dank je wel! Internet en blogs zijn geweldig, maar mijn bloglovin lijst begint zodanig lang te worden dat zoals jij eerder ook al eens schreef het lezen soms teveel tijd gaat kosten en het wat teveel afleidt van mezelf soms.
    Leuk trouwens zo’n pluktuin!

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het ook een beetje te warm eerlijk gezegd. Maar het is wel een prachtige dag!

  1. Marion schreef:

   Ik zit al binnen achter de geraniums. Die ik niet zie, want de gordijnen zitten dicht. 😀

 10. Lieverd geniet van de dag wij gaan hier aan de gebakken tomaat met ui lekker vers brood gehaald dus komt helemaal goed.Lekker komkommertje geraspt staan nu lekker in beetje azijn en suiker in de koelkast (hou van zoete komkommer) en voor vanavond nog een lekker meloentje want het zal waarschijnlijk lang buiten zitten worden …..genieten!!!☀️☀️☀️☀️😍

  1. Marion schreef:

   Oeh gebakken tomaat met ui! Heerlijk!

 11. mariellemarielle schreef:

  Leuke blog weer.
  Schrijven als beroep, je hebt wel betaalde bloggers maar is inderdaad wel onzeker, je zou er goed in zijn!

  Lekker een salade. Als ik geen problemen/ziektes had, zou ik ook kiezen voor en frisse salade met iets erbij. Nu kook ik gewoon een warme maaltijd (vandaag zelfs ontbijt/lunch/diner)

  Succes met uitzoeken van de producten, ben benieuwd of je nog ergens op stuit.

  Overigens doet bio kokosolie het ook goed als nachtcreme :-).

  Fijne dag!

 12. Anita | Mindjoy schreef:

  Negeren is soms echt de beste tactiek zodat de discussie niet nog hoger op kan lopen. En voor op social media want dat is vaak spuien en kun je toch niet zo goed gegronde gesprekken voeren. Ik eet zowel warm als koud met dit weer. Eetlust blijft bij mij vaak hetzelfde! Hier ook zoveel mogelijk dicht aan het houden om de warmte buiten te houden, goed te doen zo!

 13. Evelyne Vergote schreef:

  Phoe, veel te warm om te werken! Maar ja, wij kunnen niet zomaar ophouden met werken, helaas.. Deze middag at ik gewoon frisse sandwiches die ‘k in de frigo had bewaard en deze avond at ik boterhammen. Geen warm eten voor mij vandaag! Ik zweet al als ‘k er aan denk.
  Leuk dat je wil schrijven voor de kost. Ik zou zeggen, ga er voor. Maar ‘k weet ook dat dat niet altijd even makkelijk voor je is. Ik duim alvast 😉

 14. Katrien schreef:

  Je titel en intro, hilarisch, na je vorige artikel. Je schrijft zo goed, ik geniet er telkens opnieuw van. Met dit warme weer voel ik me net beter dan anders. En daarbij lekker frisse groente en fruit. Voor mij mag het nog zo even blijven duren.

 15. Saar schreef:

  Ik moet denken op iets wat een spiritueel leraar vertelde bij je verhaal over twitter.

  Als iemand je eten aanbiedt, en jij aanvaardt het niet? Van wie is het eten dan? Van de persoon die het aanboodt, geloof ik.
  Dat geldt ook voor verwijten. Als iemand ze naar je hoofd slingert en jij aanvaardt ze niet, dan zijn ze nog altijd van hem. Niet van jou 😉

 16. Anuscka schreef:

  Zo, dat zijn aardbeien die je heeeeel mindful eet 😀 (ken je dat verhaal van die krent, bij mindfullness?) Maar dan geniet je ook wel voor 4 euro de aardbei hoor. En wij eten ook salades met dit soort weer, en daar mikken we gewoon van alles in wat over is van gisteren en waar we zin in hebben… altijd een succes 🙂 En ik heb je kwaaie blog van gisteren nog niet gelezen (je bent inderdaad niet bij te houden), dus dat ga ik zo doen. En dat boek van Modron is prachtig! Misschien vraag ik het wel voor mijn verjaardag! Maar ik ga ook al een cursus doen: de moonchallenge van http://heksenkruid.info/pages/maan.html … Leuk!

 17. Sabine schreef:

  Wat irritant van zo een figuur op Twitter. Vaak willen dat soort mensen aandacht en je voedt ze dus door dat te geven. Zelf reageer ik daarom altijd of niet, of met een heel positieve of humorvolle reactie. Grappig is dat ik bij die laatste daarna gewoon een normale reactie krijg. Je kunt mensen blijkbaar echt een soort van omvormen met je eigen gedrag. Maar goed. Hier in Hongkong is het ook niet te harden met de hitte. We eten wel lekker warm in de koude airco restaurants Haha. Noodles! 😀

  1. Marion schreef:

   Dat met die humor probeerde ik ook, maar daar was hij helemaal niet van gecharmeerd. Ja, dan houdt het op. Als je geen humor hebt….

 18. Jaixy schreef:

  Dat is wel het mooie van in een dorp wonen. Wij gaan de boeren langs voor onze groente en fruit. Veel goedkoper dan de supermarkt. En veel lekkerder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.