Ik heb het koud

BK3

Grapje zeker? Nee, echt! Ik ben net binnen gaan zitten, want ik had het koud. Het is volgens mij ook nog maar 15 graden buiten. Ik bedoel, wie gaat er nu in zijn korte broek naar buiten als het 15 graden is? Dat doe je in de herfst toch ook niet? Oh wacht, het is al 19 graden buiten. Ik heb niks gezegd.

Wat was het warm gisteren, hè? Man man man. En vandaag wordt het nog warmer. En morgen? Morgen wordt het naar verluidt nóg warmer. Huh? Jemig, ik kan beter mijn mond dicht houden. Vandaag kan het 35 graden worden en morgen wordt het “nog maar” 30 graden. Het is toch wel woensdag vandaag hè? Of zit ik gewoon op de verkeerde dag van de week? Goed, het is dus donderdag. Dat krijg je als je niet werkt en de hele week geen afspraken hebt. Dan raak je volledig de kluts kwijt. Vandaag wordt dus de warmste dag van de week. Deuren opengooien nu het nog kan en straks alles goed dichthouden.

Als het vandaag donderdag is, dan is het vandaag ook de 25e. Dat betekent dat ik vandaag precies vier jaar gestopt ben met roken. Vier jaar! Tering zeg. Wauw, wat was dat een hel dat stoppen, maar het was het waard. Absoluut. Nog iedere dag ben ik blij dat ik niet meer rook. Heerlijk.

Ja, buurman. Toetoet. Werkse.

Gisteren heb ik trouwens op mijn andere blog een eerste indruk geschreven over het Modron Jaarboek. Het heet 13 Manen en is een agenda, dagboek en werkboek ineen. Voor wie interesse heeft, klik hier.

Vandaag ga ik weer verder met het uitzoeken van betaalbare, vegetarisch en veganistische verzorgingsproducten. Ik ben op zich helemaal niet tegen vlees eten trouwens. Soms denken mensen dat meteen als je je hiermee bezighoudt. Nee, ik denk dat een gezond stuk vlees heel erg goed is voor het menselijk lichaam. De vraag is alleen hoe gezond het vlees van tegenwoordig nog is. Het grootste probleem voor mij ligt dan ook in de manier waarop we met dieren omgaan. Ik kan daar gewoon met mijn kop niet bij en zolang er megastallen zijn, zolang er kippen, koeien en varkens en andere dieren op een onmenselijke manier vetgemest worden voor onze behoeften, komt er geen stuk vlees mijn huis binnen. Ik ben echt geen heilige, no way, ik doe alleen mijn best om mensen te laten weten dat er ook een gulden middenweg bestaat. De gulden middenweg die vleesetend Nederland aan de ene kant en de activisten aan de andere kant, vaak over het hoofd lijken te zien. Ik ben voor respect naar elkaar toe en de conversatie gaande houden in plaats van allemaal op onze eigen barricade blijven staan schreeuwen. Het brengt ons nergens. Dus ook al schrijf ik er de laatste tijd veel over en ga ik er misschien nog wel meer over schrijven, dat wil niet zeggen dat ik geen respect heb voor mensen die wél vlees eten. Ik probeer alleen wel bewustzijn te creëren in de hoop dat mensen voor een diervriendelijker of, zoals bij de verzorgingsproducten die ik nu aan het uitzoeken ben, vegetarische of veganistische variant zullen kiezen. Dat we vlees eten is tot daaraan toe, maar dat er dieren gedood worden om voor ons een goedkope shampoo op de markt te brengen gaat me echt iets te ver. Ik zal alleen vast niet de enige zijn die dat tot voor kort niet wist.

Jip springt vandaag de hele tijd. Ik vraag me af waarom dat is. Net las ik op Twitter dat dat komt omdat hij blij is. Ik dacht eigenlijk dat hij geïrriteerd was. Hoe kom je daar achter bij zo’n beestje hè? Googelen, Marion! Gewoon even googelen. Check it out:

Waarom springt een cavia op en neer?

Als je cavia verschillende keren op en neer springt, wilt dat zeggen dat hij heel gelukkig is. Vaak doen cavia’s dit als je iets liefs voor hen hebt gedaan (bijvoorbeeld het kuisen van hun kooi).

Jeetje, en ik het arme beest maar iedere keer uit zijn kooi trekken, omdat ik dacht dat hij beweging nodig had. Geen wonder dat hij iedere keer in zijn groene huisje dook als ik eraan kwam. Ja, dat was wel even een MayDayMomentje. Het viel Peter op dat Jip iedere avond als ik naar bed ging dat hele groene hok niet meer inging. Zodra ik even beneden kwam om wat eten of drinken te pakken, dook hij er weer in. Ik kon wel janken toen hij dat zei gisteren. Maar ik denk dus dat het komt, omdat ik hem zo vaak uit zijn kooi haal. Ik moet hem een beetje met rust laten. Het is een huisdier, geen speelgoed.

Vandaag dus op sommige plaatsen in Nederland 35 graden. Ik wens iedereen heel veel sterkte met dit weer. Doe rustig aan, drink genoeg water en blijf vooral binnen als je last hebt van de warmte.

Bis later, moppies! ♥

22 reacties Voeg uw reactie toe

 1. levelieze schreef:

  Het wordt inderdaad puffen, gelukkige dat het ’s nachts nog een beetje ‘koud’ wordt zodat het wat kan afkoelen, want bij zo’n weer wordt mijn huisje al snel een sauna.

  1. Marion schreef:

   Hier ook inderdaad. Huisje met twee verdiepingen en zon staat hele dag op het dak. Het zal boven de 40 graden zijn straks boven. Echt saunawerk ja!

 2. Jenn schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik er eigenlijk nooit bij stil heb gestaan dat verzorgingsproducten misschien niet vegetarisch zijn. En ik dacht dat ik al goed bezig was met dierproefvrij… nooit over nagedacht dat er dus ook dieren in kunnen zitten ook al is het niet getest op dieren.
  Ja warm is het zeker, gelukkig kunnen we het in huis best koel houden. Ik hou wel van dit weer, zo lang ik maar niet te actief hoef te worden. Helaas nog wel aan het werk eerst.

  1. Marion schreef:

   Die link was bij mij ook nog niet gelegd. Tot ik laatst weer een artikel las erover en ook wat er dan precies inzit. Nee, dan toch maar vegetarisch of vegan. Wordt vervolgd! Sterkte op het werk met deze hitte.

 3. Marielle schreef:

  Is het gelukt met je zoektocht?

  Die gulden middenweg, zo mee eens! Daar probeer ik ook voor te kiezen, als ik dus kip eet is het bio, eieren van kippen die een complete tuin hebben voor zichzelf (hobbykippen) etc.
  Verzorgingsproducten is ook een goeie.
  Ik gebruik wel baking soda en kokosolie maar voor shampoo etc was het voor mij onbekend.

  Succes met de warmte!

  ps…die Jip….

 4. verbiest schreef:

  Jammer dat cavia’s niet kunnen praten hé 😉

  1. Marion schreef:

   Jaaaaa! Dat zou echt te gek zijn!

 5. Sammie schreef:

  Hihi, die Jip, die wou gewoon even chillen 🙂
  Het is erg warm inderdaad, vind het jammer dat het niet zo heet is in het weekend als ik vrij ben ; ) Gisteren na het werk dus maar even een duik genomen in de Waal om af te koelen, was heerlijk!

 6. Misschien dat je je band met Jip gewoon wat langzamer op moet bouwen? Als hij voorheen niet zo veel uit zijn kooi is geweest, is het misschien wat heftig voor hem om nu plots wel vaak uit zijn veilige stekkie gehaald te worden… Mijn hele veestapel loopt hier eigenlijk heel vaak los en is daar erg gelukkig mee, dus het is maar net wat ze gewend zijn (geworden), denk ik? Op basis van de foto’s die ik van Jip voorbij zie komen zie ik in ieder geval geen extreem bang of ongelukkig diertje hoor 🙂

  Gefeliciteerd met je (niet-meer-)roken-mijlpaal!
  Zeker met dit weer ben ik heel erg blij dat ik ook al een flinke poos gestopt ben!

 7. dansenindestorm schreef:

  Haha, weer wat geleerd over Jip! Duurt lang, voordat je zo’n beestje echt “begrijpt”, maar tegelijkertijd gaat het ook vrij snel en vanzelf. Lekker dubbelzinnig bericht weer, dit.
  Binky maakt heel veel binky’s, soort gekke sprongen. Je zou zeggen dat hij dan een of andere rare aanval heeft gezien het feit dat zijn lichaam echt heel raar kan bewegen, maar nee hoor, heel normaal, haha. En als hij ontspannen is kan hij zich zo op z’n zij laten ploffen. Dan komt hij echt eenrennen en vervolgens “stort hij neer”. De eerste paar keer maakte ik ‘m weer wakker om te zien of hij nog wel leefde, haha…

 8. Evelyne Vergote schreef:

  Dat je in zo’n weer moet werken, dat zouden ze moeten verbieden. Alhoewel, we kunnen die mensjes natuurlijk niet zonder hulp laten zitten 😉 Maar ik denk, mocht de ploegverdeling wat anders verdeeld zijn in deze temperaturen dat ’t toch veel aangenamer zou zijn. Helaas.. het is werken geblazen. Morgen nog 1 dag puffen.

 9. Tamara TS schreef:

  Ik gebruik ook het liefste dierproefvrije make-up etc. Voor mij hoeft het niet veganistisch te zijn want ik ben een echte vleeseter. En ik zou het zonde vinden als de bijproducten van geslachte dieren weggegooid zouden worden. Dan heb ik liever dat ze het in andere producten zoals bijvoorbeeld make-up of lijm verwerken. Waar wel iets aan gedaan moet worden is het nutteloos slachten van dieren. Er ligt teveel in de supermarkt waar een dier voor is gestorven dat ’s avonds gewoon weggepleurd word en dat vind ik schandalig. Net als bont. Als je het dier niet gebruikt voor je voeding, dan vind ik dat je het ook niet mag slachten voor het bijproduct.

 10. chucky1012 schreef:

  Heerlijk weer toch!
  Ik klaag niets.
  Heerlijk genoten in de schaduw en vele liters water gedronken….
  Goed stuk over het eten van vlees.

  Xoxo

 11. Myriam schreef:

  Dat boek….hebben😁

 12. Sabine schreef:

  Ah dat lijkt me zo leuk om te zien een op en neer springende cavia! Hij gaat vast weer helemaal wennen aan jouw aanwezigheid 🙂

 13. Roos schreef:

  Hahaha, Jip. Nee ik wist dat ook niet van het springen. Katten schijnen met hun staart te zwiepen als ze nukkig zijn; Poes doet dat dus juist als ze tevreden is. Sommige dieren… 😛

 14. Jaixy schreef:

  Wij halen ons vlees bij de ambachtelijke slager. De dieren hebben t goed gehad. En er worden geen andere dingen toegevoegd aan het vlees wat de houdbaarheid te verlengen

  1. Marion schreef:

   Dat is super!!!! Ik zou stiekem willen dat meer mensen dat deden.

   1. Jaixy schreef:

    Ja. Alleen het is duurder… Dat houdt de mensen tegen denk ik

    1. Marion schreef:

     Dat weet ik wel zeker en dat …. grrrr. Ik vind dat vreselijk. Dat mensen geld belangrijker vinden dan dierenwelzijn. Aan de andere kant, mensen hebben het recht zelf te bepalen wat ze met hun geld doen. Zo is het nou eenmaal, maar jammer is het wel.

     1. Jaixy schreef:

      Heeeeeel jammer.
      Maar wij zijn sinds de kanker erg bewust van voeding.
      De groente en fruit halen we bij de boeren uit het dorp. Veel goedkoper. Brood halen we bij de ambachtelijke bakker uit ons dorp. En dus het vlees als we het halen bij de ambachtelijke slager. Ligt er gewoon aan hoe groot ons budget is of we het kunnen halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.