Aloe Vera Shampoo & Conditioner van Dr. Organic

IMG_7842

Vandaag in mijn zoektocht naar betaalbare, biologische, dierproefvrije, vegetarische of veganistische producten; de Aloe Vera shampoo en conditioner van Dr. Organic.

IMG_7851

Dr. Organic
Het merk Dr. Organic staat op de lijst van Naoki en is 100% dierproefvrij. Er staat ook een V achter, dus alle producten van het merk zijn vegetarisch. Dat wil echter niet zeggen dat Dr. Organic geen veganistische producten heeft. Juist wel. Het merendeel is vegan, maar omdat ze ook een aantal productlijnen hebben waarin honing en bijenwas verwerkt zit, staat Dr. Organic op de lijst als vegetarisch. Op de achterzijde van de verpakking kun je zien of het product geschikt is voor vegetariërs én vegans of alleen voor vegetariërs.

Biologisch
Alle producten van Dr. Organic zijn biologisch. Organisch is afgeleid van het woord “organic”, de Engelse vertaling voor biologisch.  De biologische landbouw is erop gericht de gezondheid van mens en milieu te ondersteunen en in stand te houden. Dat betekent geen kunstmest, geen chemische bestrijdingsmiddelen, geen genetische modificatie en geen synthetische hulpstoffen (E-nummers).

Aloe Vera
Aloe vera is een plant waarvan het plantensap gebruikt kan worden als wondmiddel en tegen zonnebrand. Het wordt veel in cosmetica verwerkt. De winning vindt plaats door de bladeren af te snijden en het hieruit druppelende sap te verzamelen en in de lucht te laten drogen. De vlezige bladen kunnen ook van hun groene buitenzijde worden ontdaan met een scherp mes. De geleiachtige binnenkant komt dan vrij.

IMG_78351

De Aloe Vera shampoo is te koop bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen), zit in een fles van 265 ml en kost € 8,99. Dat vind ik zelf eigenlijk net iets te duur. Een betaalbare shampoo mag voor mij niet meer dan € 6,- kosten. Gelukkig is er bijna altijd wel een aanbieding te vinden bij H&B. Het is echt absoluut niet nodig om voor welk beauty product dan ook de volle prijs te betalen. Altijd wachten op een aanbieding!

IMG_78271

Dit is de Aloe Vera conditioner. Ook te koop bij Holland & Barrett en eveneens € 8,99 voor 265 ml.

IMG_7855

De producten van Dr. Organic zijn vrij van parabenen, SLS en andere kunstmatige toevoegingen.

Vanochtend heb ik de producten voor het eerst gebruikt en het is echt ongelooflijk. Alle dode punten waren na het wassen als sneeuw voor de zon verdwenen. Mijn haar glanst als een tierelier! Toen ik onder de douche vandaan stapte was het meteen droog en ook direct in model. Alsof ik bij de kapper vandaan kwam!!! Nee, gelul natuurlijk. Ik ga niet schrijven over de effecten van een product op mijn haar. Daar hebben we de echte beauty bloggers voor. Het enige wat ik zal vermelden is wanneer iets mijn huid gaat irriteren, wanneer het stinkt of wanneer het ontploft als het met water in aanraking komt. Deze shampoo en conditioner ruiken in ieder geval heerlijk. Aloe Vera is natuurlijk ideaal voor in de zomer. Lekker fris.

Op dit moment zijn alle Aloe Vera producten van Dr. Organic met 25% korting verkrijgbaar bij Holland & Barrett. De shampoo en conditioner kosten daardoor  nu € 6,75 per stuk. Eigenlijk nog net iets te duur voor mij, maar ik kocht het deze keer toch, omdat ik nog cadeaubonnen van mijn verjaardag had liggen.

Mijn zoektocht naar betaalbare, dierproefvrije, vegetarische en veganistische producten gaat verder en ik hou jullie daar met heel veel liefde van op de hoogte! ♥

10 thoughts on “Aloe Vera Shampoo & Conditioner van Dr. Organic

 1. Huh, heet De Tuinen niet meer De Tuinen?? Sinds wanneer? Waarom weet ik dat niet? Hoe lang ben ik daar al niet geweest?
  Maar dit lijkt me een fijn product, ik vind Aloë Vera sowieso erg fijn. Jammer dat hij wat aan de dure kant is, maar cadeaubonnen zijn er om jezelf te verwennen toch.

 2. haha, ik moest zo lachen om dat stukje over het effect…ben namelijk naïef haha.

  M.b.t. aanbiedingen, ja echt op wachten bij H&B, ze hebben eigenlijk wel doorlopend goede aanbiedingen! Soms zijn er ook online dagaanbiedingen maar dan kom je in de winkel en staan ze daar ook en soms langer dan een dag!

  Leuke review!

  Fijne dag met een stralende zon en stralend haar

 3. Fijn dat je toch produkten hebt gevonden die aan al je eisen voldoen. Dr. Organic heb ik ook ooit eens gebruikt, maar toen kwam ik er niet uit hoe het daar precies mee zat. Weet ik dat ook weer. Ik heb ook weer nieuwe dingen geleerd van je stukje van gisteren en weer eens even gekeken naar wat er nu precies zit in wat ik gebruik, ook aan overige stoffen. Ik merk dat ik ook best snel iets aanneem op basis van merk en het gevoel dat ik erbij heb. Wat Weleda betreft had ik al even op hun eigen website gekeken hoe het nu precies zit, misschien naïef maar ik ben geneigd wel gewoon te geloven wat ze daar schrijven over dierproeven. Mijn uitdaging is iets te vinden wat en aan mijn eisen voldoet en ook echt iets doet voor je huid. Dr. Hauschka deed in vergelijking met Weleda echt iets voor je huid, maar bevat in sommige, gelukkig niet in al mijn favoriete produkten inderdaad stoffen die ik ook niet wil gebruiken. Zijde zat me al niet lekker, maar het gebruik van karmijn was nieuw voor mij. Voorlopig heb ik gelukkig nog een voorraadje goede produkten, dus ik kan nog even vooruit. Verder probeer ik het vooral zo eenvoudig mogelijk te houden. In ieder geval super dat je het weer even onder de aandacht hebt gebracht!

  Veel groetjes
  Alice

 4. Zouden ze organische producten ook bij The Body Shop verkopen? In Colombia bestaat die niet, maar heb er al een paar gezien in Hongkong! Vind het altijd zo moeilijk dit soort producten te vinden en heb weleens gehoord dat ze die ook daar verkopen. Ik ga het eens uitzoeken.

 5. Ik heb ook een tijdje Dr. Organic gebruikt. Ik vond de shampoo’s niet zo fijn (beetje uitdrogend), maar de Rose Otto conditioner en de lavendel conditioner (ben dol op de geur van lavendel) wel!
  Ik gebruik nu als shampoo al een hele tijd de Soak And Float shampoo bar van Lush. Die lijkt duur voor 8,95, maar ik doe er nu al 4 maanden mee, dus ik vind het een koopje :D. Oja en ik heb een eczeem gevoelige hoofdhuid, maar nu al een hele tijd geen eczeem gehad. Ook een dikke plus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s