Spritualiteit

Amethist


Getagd: , .

Amethist is een paarse edelsteen die voorkomt in landen als Brazilië, Uruguay, Colombia en Madagascar. Het is een kwartsvariant die sporen van ijzer en aluminium bevat. Ook kan de amethist natuurlijke straling bevatten.

Kleur
Amethist is een licht tot donkerpaarse steen met een doorzichtige glans.

Werking op het lichaam
De steen zou werken tegen infecties, hoofdpijn, migraine en bloedarmoede. Ook zou de steen verlichting geven bij een pijnlijke menstruatie en zou het een goede invloed hebben op de maag en ogen.

Werking op de geest
Amethist helpt verdriet en heimwee te verminderen. Het zorgt voor geestelijke reiniging en helpt bij het verkrijgen van spiritueel inzicht. Daarnaast zou de steen nuttig zijn voor mensen met angstgevoelens.

Sterrenbeeld
Steenbok 22 december tot 20 januari.

Chakra’s 
Derde oog chakra en kruin chakra.

Algemene werking paarse edelsteen

 • Zorgt voor rust en kalmte
 • Verdrijft slapeloosheid
 • Gunstige invloed op het lymfestelsel
 • Vermindert zenuwpijn
 • Helpt bij beoordelen

10 Comments

 • Ik heb ook zo’n prachtige steen in mijn slaapkamer staan.
  Gekocht tijdens een mooie vakantie omdat hij zo mooi van kleur en vorm is..
  Ik ben er nog maar een goed jaar achter dat het een amethist is.
  Lees nu wat voor waarde deze steen heeft.
  Maar nu wat en wanneer geeft hij zijn krachten, bv. elke dag een keer vasthouden, of zo nodig.
  Is alleen al het in zicht staan in de kast al genoeg?
  Bedenk nu dat ik het zelf ook op kan zoeken natuurlijk, liever een verhaal met een personal touch.
  Liever mijn vraag aan jou.

  • Als je deze vraag zelf gaat opzoeken zul je tig verschillende antwoorden vinden. Zelf geloof ik echt in de werking van edelstenen en mineralen, maar ik denk dat de meeste stenen veel te klein zijn om ook maar enig effect teweeg te brengen. Als ik met een amethist onder mijn kussen ga slapen omdat ik hoofdpijn heb, zal dat geen effect hebben. Neem liever twee paracetamol. Ga ik echter mediteren met de amethist in mijn handen en het idee in mijn hoofd dat ik de angst los wil laten, dan gebeurt dat ook. Komt dat dan door de amethist of door mijn intentie? Ik geloof vooral in het tweede, maar denk wel dat de amethist in dit geval het proces kan versterken of versnellen.

   Ik heb periodes dat ik mijn stenen reinig in de aarde of onder stromend water (ligt aan welke type steen) en dat ik mijn hele voorraad met volle maan buiten leg om ze op te laden. Soms blijven ze een jaar gewoon binnen liggen en doe ik er niets mee. En toch…. toch heb ik het idee dat ze krachtiger werken na een nachtje in het maanlicht te hebben gelegen. Als het maar goed voelt. Ik vertrouw vooral op mezelf 😊

  • Ik zei het ook al tegen Rachel, ik denk wel dat de stenen deze werkende eigenschappen hebben, maar dat de stenen echt veel te klein zijn om daar iets van te merken. Het is dus eigenlijk een placebo effect. Ik krijg nu de halve edelsteen wereld over me heen, maar dat is nu eenmaal hoe ik denk dat het werkt. En ook prima dat jij het niet geloofd trouwens 😊

  • Zelf denk ik dat de stenen en mineralen echt deze werkende eigenschappen hebben, maar dat deze stenen veel te klein zijn om daar als mens iets van te merken. Het is de intentie, de concentratie, die je naar het resultaat leidt. Waarom koop ik die ongein dan? Ja, dat weet ik ook niet. 😆😆😆

 • Mooi!!
  Bijzonder he die stenen!

  Ik kreeg onlangs een ketting met een steen en ook stenen die je in water kan doen en dat na een dag kan drinken.

  Deze is echt heel bijzonder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s