Excuses en een update

cropped-img_7604-3.jpg

Vandaag ga ik een aantal artikelen overplaatsen van Manjusha naar Mijn Kladblog. Een maand geleden startte ik een tweede blog. Eerst in het Engels, daarna in het Nederlands. Reacties aan, reacties uit. Het is even zoeken, maar het begint nu allemaal vorm te krijgen.

Manjusha moest mijn eigen persoonlijke schatkist worden. Ik wilde daar graag alles op plaatsen wat ik niet meer wilde vergeten, wat me op dit moment aan het denken zet en waar ik op dit moment mee bezig ben. Ik vond het alleen wel een must om er zo af en toe een fatsoenlijk artikel tussen te plaatsen, want ja, waarom heb je anders een blog? Gaan we weer.

Ik heb de blog Manjusha gewoon voor mezelf. Niet voor de interactie. Bloggen is voor mij wat voor een ander schilderen, muziek maken of acteren is. Het is een collage, een kunstwerk, een foto-album, een film. Gewoon voor mijzelf om later op terug te kijken en voor anderen om eruit te pikken wat ze kunnen gebruiken. Of er even naar te kijken en het dan weer te laten voor wat het is. Het is geen blog als ieder ander blog, maar de drang om me aan te passen aan anderen, om te doen zoals het hoort, zit er duidelijk nog steeds in. Gelukkig zie ik het nu in en is (bijna) niets in het leven definitief. Veranderen of aanpassen kan bijna altijd. Dat ga ik dan ook gewoon doen. Dus bij voorbaat mijn excuses voor de overload aan meldingen die er vandaag zullen komen van nieuwe artikelen op Mijn Kladblog. Jullie weten nu hoe het zit.

Het voelt wel lekker om mijn eigen weg te vinden. Het is en blijft wennen, maar het gaat redelijk goed. Ik merk ook dat het mentaal de laatste tijd heel erg goed gaat. De depressieve perioden blijven langer weg en als ze er zijn kan ik er beter mee dealen. Ik heb het ook niet meer nodig om het online te gooien, maar kan ik het helemaal alleen verwerken. Jullie zullen er dan ook niet veel meer van merken. Schreef ik er voorheen regelmatig over, die behoefte is er nu helemaal niet meer en dat zie ik als een goed teken.

De angsten zijn ook enorm verminderd. Dat komt echter omdat ik op dit moment weer vol in de vermijding zit. Niet meer zo erg als een jaar geleden, maar het woord exposure komt niet meer voor in mijn woordenboek. Is het erg? Met het oog op de toekomst wel, maar voor mij, in het hier en nu, is het heel erg fijn. Leven met angst is vreselijk. Het is zo ontzettend vermoeiend dat het op een gegeven moment ophoudt. Dus is het erg? Nee, ik denk het niet. De andere optie is namelijk geen optie. Dat zou zonde zijn. Zonde van mij, zonde van mijn blog, zonde van mijn toekomst. Dan maar geen exposure.

Ik ga zo dadelijk naar de Terres des Hommes winkel. Kijken of mijn Treasure Chest er nog staat. De vorige keer heb ik hem niet gekocht, omdat hij € 20,- kostte en dat vond ik te duur. Als je iets echter niet kan vergeten, het zo mooi bij je blog past én je nog een enveloppe van je verjaardag hebt liggen waar € 50,- in zit, dan is het de moeite waard om zo dadelijk even te gaan kijken. Duim voor me dat hij er nog is.

Ik wens jullie een heel mooi weekend. ♥

27 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Ik heb alle tijd om al jouw mooie artikelen te kunnen lezen vandaag dus kom maar op!
  Fijn dat je dit even meldt.
  Ik hoop dat jij vind wat je wilt gaan kopen 😉
  Zo goed om te lezen hoe jij jouw eigen weg vindt in je blogs.
  Prachtige foto.

  Ik wens je een prachtige dag en liefs Xoxo

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, meis. Je bent zo’n lieve trouwe lezer. Altijd lieve reacties en de tijd nemen. Dank je wel daarvoor. XXX

   1. chucky1012 schreef:

    Graag gedaan en ik doe het graag… geniet van de zon… Xx

 2. Lieneke schreef:

  Ik duim voor je. Zou wel gaaf zijn als hij er nog is! En trouwens, excuses zijn nergens voor nodig, als mensen het te veel vinden zetten ze maar lekker de meldingen uit. Wens jou ook een fijne dag! X

  1. Marion schreef:

   Dat is ook zo. Dank je wel. X

 3. Bregje schreef:

  Oh ik duim dat het kistje er nog is, zulke schatten zijn meant to be!
  Fijn weekend lieve Marion xx

 4. pluseenbeetjenl schreef:

  Wat fijn dat je je beter voelt en dat je beter om kunt gaan met de moeilijkere periodes. Heel goed om te lezen! Ik ga duimen dat je schatkist er nog staat!

 5. Katrien schreef:

  Ik duim mee voor je schatkistje!

   1. Katrien schreef:

    Oh jammer! Maar er komt wel eens iets anders moois op je pad

 6. Myriam schreef:

  O, ok, nu begrijp ik waarom je artikel van calm terugkwam😊

 7. dansenindestorm schreef:

  Ik duim voor je dat hij er nog is!
  Fijn weekend. 🙂

  1. Marion schreef:

   Hij was weg, maar heb wel een andere gescoord 😊

 8. Nicky schreef:

  Was ‘ie er nog? Geniet nog van het weekend! 🙂

  1. Marion schreef:

   Neeee 😔 Maar nu heeft iemand anders er plezier van en ik heb een mooi ander kistje kunnen scoren.

 9. mariellemarielle schreef:

  En??? Was het kistje er nog?

  Na wat warme buitenwerkzaamheden nu lekker even achter de pc. Eigenlijk “moet” ik een paar vragenlijsten maken maar eerst even lezen :-).

  Wat fijn te lezen dat je je beter voelt mentaal! Het viel me al op dat je er minder over schreef maar heel fijn om dit te lezen.

  Super ook dat je meer doet/ durft te doen wat jij zelf wilt!

  fijn weekend!!

  1. Marion schreef:

   Nee, het kistje was weg! Maar ik heb wel een tas vol met spullen afgegeven bij de winkel, waaronder een paar boeken. Toen ik de winkel uitliep zag ik al een vrouw met één van mijn boeken naar de kassa lopen. Zo fijn is dat! Iemand die voor een prikkie mijn boek kan kopen en ervan kan genieten en het geld gaat naar het goede doel. Ideaal concept!

   1. mariellemarielle schreef:

    Super is dat!! Jammer van het kistje!

 10. Roos schreef:

  Marion, het is zo inspirerend, en hoopgevend, om jouw ontwikkeling(en) te volgen. Hoe je alsmaar meer inzicht krijgt in jezelf en je eigen gedragingen, hoe je jezelf daarin nu wat meer kan sturen, en hoe je daarin groeit. Je bent echt een topper! Hoop zelf ooit op dat punt te komen waarbij ik niet direct gestressed of bang raak voor ‘iemands reactie’. Ben blij voor je dat je beter in je vel zit de laatste tijd en minder last hebt van depressies. 🙂

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Roos. Echt een superfijne reactie. En ik wens voor jou hetzelfde.

 11. Jaixy schreef:

  Veel plezier met shoppen 😘

  1. Marion schreef:

   Ik zou dus een maand niet shoppen. Ben alweer gruwelijk hard op mijn bek gegaan….

   1. Jaixy schreef:

    Geeft toch niet? Je mag jezelf ook wel eens verwennen hoor

 12. Jenn schreef:

  Ah, wat jammer dat hij al weg was 😦

  1. Marion schreef:

   Heb een mooie vervanger gevonden. 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.