Kladbloggen

Excuses en een update


Getagd: .

cropped-img_7604-3.jpg

Vandaag ga ik een aantal artikelen overplaatsen van Manjusha naar Mijn Kladblog. Een maand geleden startte ik een tweede blog. Eerst in het Engels, daarna in het Nederlands. Reacties aan, reacties uit. Het is even zoeken, maar het begint nu allemaal vorm te krijgen.

Manjusha moest mijn eigen persoonlijke schatkist worden. Ik wilde daar graag alles op plaatsen wat ik niet meer wilde vergeten, wat me op dit moment aan het denken zet en waar ik op dit moment mee bezig ben. Ik vond het alleen wel een must om er zo af en toe een fatsoenlijk artikel tussen te plaatsen, want ja, waarom heb je anders een blog? Gaan we weer.

Ik heb de blog Manjusha gewoon voor mezelf. Niet voor de interactie. Bloggen is voor mij wat voor een ander schilderen, muziek maken of acteren is. Het is een collage, een kunstwerk, een foto-album, een film. Gewoon voor mijzelf om later op terug te kijken en voor anderen om eruit te pikken wat ze kunnen gebruiken. Of er even naar te kijken en het dan weer te laten voor wat het is. Het is geen blog als ieder ander blog, maar de drang om me aan te passen aan anderen, om te doen zoals het hoort, zit er duidelijk nog steeds in. Gelukkig zie ik het nu in en is (bijna) niets in het leven definitief. Veranderen of aanpassen kan bijna altijd. Dat ga ik dan ook gewoon doen. Dus bij voorbaat mijn excuses voor de overload aan meldingen die er vandaag zullen komen van nieuwe artikelen op Mijn Kladblog. Jullie weten nu hoe het zit.

Het voelt wel lekker om mijn eigen weg te vinden. Het is en blijft wennen, maar het gaat redelijk goed. Ik merk ook dat het mentaal de laatste tijd heel erg goed gaat. De depressieve perioden blijven langer weg en als ze er zijn kan ik er beter mee dealen. Ik heb het ook niet meer nodig om het online te gooien, maar kan ik het helemaal alleen verwerken. Jullie zullen er dan ook niet veel meer van merken. Schreef ik er voorheen regelmatig over, die behoefte is er nu helemaal niet meer en dat zie ik als een goed teken.

De angsten zijn ook enorm verminderd. Dat komt echter omdat ik op dit moment weer vol in de vermijding zit. Niet meer zo erg als een jaar geleden, maar het woord exposure komt niet meer voor in mijn woordenboek. Is het erg? Met het oog op de toekomst wel, maar voor mij, in het hier en nu, is het heel erg fijn. Leven met angst is vreselijk. Het is zo ontzettend vermoeiend dat het op een gegeven moment ophoudt. Dus is het erg? Nee, ik denk het niet. De andere optie is namelijk geen optie. Dat zou zonde zijn. Zonde van mij, zonde van mijn blog, zonde van mijn toekomst. Dan maar geen exposure.

Ik ga zo dadelijk naar de Terres des Hommes winkel. Kijken of mijn Treasure Chest er nog staat. De vorige keer heb ik hem niet gekocht, omdat hij € 20,- kostte en dat vond ik te duur. Als je iets echter niet kan vergeten, het zo mooi bij je blog past én je nog een enveloppe van je verjaardag hebt liggen waar € 50,- in zit, dan is het de moeite waard om zo dadelijk even te gaan kijken. Duim voor me dat hij er nog is.

Ik wens jullie een heel mooi weekend. ♥

27 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s