Depressie, Stemwijzer en projecten

V6

Wat een dag gisteren. Ik ben rond 14:00 uur weer op bed gaan liggen. Heb doelloos wat gelezen, wat gekeken en af en toe een spelletje gedaan. Nog even met Jip geknuffeld in de avond, een halve zak snoep naar binnen gewerkt en rond 22:00 uur in slaap gevallen.

Vandaag gaan we gewoon verder. Ik voel me nog steeds shit. Ik verwacht dat het een dag of drie, vier zal duren voordat het ergste voorbij is. Mijn optimisme, positieve kijk op dingen en mijn humor houden me overeind. Mijn god, wat zou ik moeten zonder mijn gevoel voor humor?

Gisteren de Stemwijzer ingevuld. Doe ik echt één keer in de twee maanden of zo en er komt iedere keer hetzelfde uit, maar ik blijf het doen. Ik hoop zo dat er ooit in één keer weer Groen Links uitkomt, maar nee hoor. Altijd SP en de Partij voor de Dieren. SP heeft altijd een heel klein streepje voorsprong. Daarnaast vind ik Emile Roemer ook leuk, dus dat komt wel goed. Ik zag dat Lilian Marijnissen derde op de lijst van de SP staat. Leuk dat ze het werk van haar vader op die manier voortzet. Ik was een groot fan van Jan Marijnissen. Nog steeds trouwens. Fijne man is dat.

Vandaag ga ik me met pijn en moeite ertoe aanzetten om even naar buiten te gaan. Ik ga een paar boodschappen doen én ik wil even naar de Welkoop. Het caviavoer is bijna op en ik ga kijken of ze daar het voer hebben wat hij nu ook krijgt. Hij vindt dit voer heel erg lekker en bij de dierenwinkel in de stad hadden ze het niet. Hopelijk kom ik niet met een caviahangmat thuis.

Ik moet ook eigenlijk naar de stort deze week. Voor Project Rommelkamer. Voor nu zeg ik even: Pleur op met je project. Volgende week weer een week hoor. Project Tuin is ook weer een jaar uitgesteld. We hebben besloten enkel een trappetje te maken. Dus van een complete betegeling, terras aanleggen, beplanten en boom verwijderen is het geworden: Trappetje maken. Ik hou van ons. Wacht, die boom moet er nog wel uit. Als we nou slim zijn, doen we dat in de winter. Dan is ‘ie kaal. Ik ga denk ik straks ook maar even naar de Gamma om te kijken of ze van die dingen hebben waar we het trappetje van willen maken. Ze zijn, hoe kan het ook  anders, helemaal niet bedoeld om trappetjes van te maken, maar wij denken dat het een megastrak plan is. Het zijn… Het zijn… Ik weet niet wat het zijn. Ik zal een foto op Instagram zetten straks.

Jip is weer blij. Hij rent en springt. Hij heeft alleen wat last van waterige oogjes. Dat hebben cavia’s vaker, maar dat had hij niet voordat hij hier kwam. Misschien dat hij wat last heeft van de rook. Ik zie het nog even aan. Ik mag er gewoon bij om het schoon te vegen. Hahaha, er komen nu allemaal blije geluidjes uit zijn groene hok. Hij heeft lekker gegeten en gedronken net en dan gaat hij nu slapen, denk ik. Dan maakt hij altijd van die blije geluidjes. Leuk beestje.

Vandaag nog even stug doorbikkelen. Morgen therapie. Ook niet echt fijn met deze stemming, maar wel goed dat ze dit ook een keer ziet. Tot nu ging het altijd goed met me als ik bij haar kwam. Dit hoort er ook bij. Dit is helaas ook de realiteit. Fijne dag allemaal. ♥

21 thoughts on “Depressie, Stemwijzer en projecten

 1. Hoe krijg je het toch voor elkaar om elke keer weer een blog te schrijven, zeker nu je jezelf helemaal niet goed voelt? Voelt het schrijven dan nog wel oke?

  Haha, ik moet vaak lachen als ik je blog lees…dat trappetje…nou ben benieuwd.

  Sterkte met alles!!

 2. Je behoudt niet alleen je positiviteit, maar ook je humor. Moest wel lachen om je stukje. Die stemwijzer ga ik ook eens proberen, hoop ook dat er dit jaar Groen Links uitkomt. Die nieuwe lijsttrekker, ben zijn naam nu kwijt natuurlijk, spreekt me in vergelijking met de rest het meest aan. Hopelijk gaat het niet net als met Weleda🤔 Las gisteren in het blogartikel op Naoki (?), dat ik wat te goed van vertrouwen ben geweest.
  Ik ben wel benieuwd naar een foto van Jip in zijn nieuwe bedje😊

  Ik hoop dat vandaag een fijnere dag wordt en je al je plannen kunt uitvoeren.

  Groetjes,
  Alice

 3. Helaas herken ‘k dit gevoel goed. Zo van die dagen dat je nergens zin meer hebt. Waar je liever een ganse dag in je bed spendeert ipv de dag aan te pakken. Dat gaat wel weer over, maar op dit moment heb je er dan geen boodschap aan. We komen er wel door 😉

 4. Ik vind Jip zo’n leuke naam voor een huisdier!
  Heel flauw dit, maar de hond van een vriendin van mij heet ook Jip, en een andere vriendin van me heet Janneke, dus we hebben nu een hele mooie foto van Jip en Janneke.

  Die stemwijzer ja… daar komt bij mij ook nooit uit wat ik wil dat er uit komt. Volgens mij is mijn resultaat altijd PvdA, terwijl ik daar niet op zou stemmen. Eigenlijk heb ik er geen goede argumenten voor, maar ik hoop dat er een keer D66 uit komt. Omdat D66 lekker progressief en gemiddeld is en zo voel ik me ook wel een beetje (slecht argument hè…)

  Fijne avond ♥

 5. Grappig die stemwijzer komt bij mij ook altijd zo uit. Toch heb ik een tijdje GroenLinks gestemd, al was het misschien alleen maar omdat ik Femke Halsema zo’n goede politica vond…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s