Psychische Shit

De depressieve realiteit


Getagd: , .

woman-872815_1280

Even een waarschuwing vooraf. Dit bericht gaat over depressie en suïcidale gedachten. Dit kan voor sommigen wellicht te zwaar of zelfs triggerend zijn. Als je twijfelt, wees dan verstandig, denk aan jezelf en lees niet verder. Je kan het artikel altijd later lezen als je je wat beter voelt.

Gisteren schreef ik hoe mijn gevoel voor humor me op de been houdt. Hoe ik me vasthoud aan mijn optimisme. Hoe ik blijf doorgaan door dat kleine waakvlammetje met de naam Hoop. Maar ergens voel ik ook de drang om ook het ”echte” verhaal te vertellen. Echt tussen aanhalingstekens. omdat beide verhalen echt zijn. Maar jullie begrijpen denk ik wel wat ik bedoel.

Depressie is vasthouden aan hoop, humor en optimisme, maar depressie is ook opgelucht zijn omdat je weet dat als het echt niet meer gaat er altijd nog die ene uitweg is. Depressie is ook twijfelen of je wel of niet de snelweg op moet gaan. Ben ik alert genoeg? Weet ik zeker dat ik geen rare dingen ga doen? Depressie is merken dat berichten over zelfmoord op social media triggerend zijn en daarom mensen moeten blokkeren. Depressie is niet meer kunnen inleven in anderen. Depressie is eenzaam en alleen zijn en het op dat moment ook even niet anders willen. Leven is geen leven meer tijdens een depressie.

Depressief zijn is één van de meest beangstigende dingen die ik ooit heb meegemaakt in mijn leven. Op het moment dat het idee aan de dood een gevoel van opluchting teweeg brengt, dan weet je dat het niet goed met je gaat. Als de natuur, wat normaal mijn rustpunt is, het niet meer waard is om naar om te kijken, dan weet ik dat ik het dieptepunt bijna bereikt heb. Het enige wat ik op deze dagen kan doen is lijdzaam wachten tot het overgaat. Veel rusten. Veel alleen zijn. Veel slapen. Geen verzet. Enkel overleven. ♥

29 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s