Loving Lazy Sundays #107

on

LLSzomer

Het is herfst. Tenminste, voor de weerkundigen onder ons. De astronomische herfst begint dit jaar op
22 september om 16:21 uur. De meteorologische herfst is al begonnen en wel op 1 september. Het kan alle kanten op. Vandaag is het herfst. Volgende week is het alweer zomer.

Sunday Sports
Geen idee of erover nagedacht is, maar er is vandaag én Formule 1 én MotoGP. De MotoGP begint echter pas om 16:30 uur. We hoeven dus niet te schipperen en te schuiven. Er is ook geen competitievoetbal dit weekend, dus het is allemaal op en top geregeld. De startopstelling in Monza is bijna precies zoals ik (en waarschijnlijk iedereen die formule 1 een beetje volgt) had verwacht. De enige vreemde eend in de bijt is Bottas. Die gooide mijn top 6 door elkaar waardoor Verstappen nu vanaf plek 7 start. Bij de MotoGP staat verrassend Cal Crutchlow op poleposition. Nou ja, verrassend? Het is zijn thuiscircuit, want we rijden vandaag in Silverstone. Voor zover we kunnen gaan rijden, want het was gisteren meer glijden dan rijden. We gaan het zien vandaag. De middag is in ieder geval heerlijk gevuld.

Happy Stuff
Jip ♥ Een fijn gesprek met mijn therapeute ♥ Even een boterham eten bij mijn ouders ♥ Lunchen met mijn zus, zwager en nichtje ♥ Het boek “Het verborgen leven van bomen” van Peter Wohlleben aanschaffen ♥ De natuur ♥ Share Some Happinesss actie van mijn zus (hier later meer over!) ♥

On The Spot
Ja, dat kan natuurlijk maar één ding zijn: het instagramaccount van Jip: Jiptheguineapig.

Jip
Jip maakt me echt blij. Zeker met dit soort weken. Nu las ik gisteren dat het best wel zielig is voor een cavia om alleen te zijn. Ik zat dus al na te denken over een maatje voor Jip, maar nu twijfel ik toch weer. Hij is tussen de 3 en 4 jaar oud. Is altijd alleen geweest. Is heel erg op zijn rust gesteld. Ik twijfel of hij het wel zo leuk vindt om een andere cavia erbij te krijgen. Hij is voor een cavia al op middelbare leeftijd. Ik ga hem echt niet meer laten castreren. Dan zou de enige optie dus een jonger beertje zijn en dan moeten ze met z’n tweeën de machtsstrijd uitvechten. Ik ga morgen eens informatie opvragen bij een knaagdierenopvang. Eens even goed uitzoeken wat het beste is voor Jip.

What’s Going On?

 • Afgelopen week was hel. Het was de slechtste week die ik in tijden heb gehad. Terwijl mijn darmen weer een beetje rustig werden, ging het mentaal binnen een paar dagen keihard achteruit. Vervolgens kwamen daar mijn vreselijk pijnlijke knieën bij, waardoor ik een paar dagen amper kon lopen. En als klap op de vuurpijl nog een hoofdpijn waar je U tegen zegt. Het was echt fucked up. Nee, dit zijn weken die moet je niet al te vaak om je oren krijgen. Dysthymie sucks. Big time!
 • Komende week is weer helemaal leeg. Geen therapie. Geen ziekenhuis of huisarts. Gewoon rust. Als het goed is wordt het ook heerlijk weer. Niet te warm, maar perfect om een beetje buiten te zitten. Daarnaast gaan we de vloer van de kamer verven. Ik heb er zin in.

YouTube
Ik kon afgelopen week zo weinig dat ik spontaan een nieuwe hobby ontdekte: filmpjes maken. Nou, laten we niet overdrijven. Dit is zo’n hobby die uit verveling wordt geboren en waarschijnlijk net zo snel uit verveling weer doodbloedt. We zullen het wel zien. Ik vind het voor nu een leuke bezigheid. Korte filmpjes maken met een muziekje eronder. Meer niet. Gewoon leuk. Vooral voor mezelf en ik denk ook voor later om terug te kijken. Een soort digitaal bewegend fotoalbum.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag. ♥

21 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Zou Jip geen vriendje/vriendinnetje vinden op Tinder? Laat hem/haar de keuze, zou ik zeggen. Praat erover, discussieer desnoods ook met de familie erbij. Doe het vooral, want het leven is al zo kort…

  1. Marion schreef:

   Zijn keuze zal neem ik aan op een leuk vriendinnetje vallen, maar ik heb helaas geen ruimte voor 50 cavia’s.

 2. mariellemarielle schreef:

  Zo fijn die Jip!!!
  Leuk dat je een nieuwe hobby ontdekt heb in het maken van filmpjes.

  Ik moet op instagram zo lachen om die fietsfilmpjes, het lijkt dan net of je ergens tegenaan gaat rijden, en dat filmpje in de auto deed me denken aan die computerspelletjes (waarbij ik altijd in de vangrail lach..haha).

  Sterkte Marion met alles, heftig weer voor je!!

  Take care!

 3. Lieve Marion, hoop dat deze week wat rustiger v,oor je verloopt .En inderdaad eerst goeie informatie aanvragen voordat je een tweede cavia neemt.Moet er wel bij zeggen geniet volop van Jip en zijn instagramprofiel.Wens jullie een fijne zondag toe en een mooie nieuwe hopelijk zonnige week !!Liefs mij💋

 4. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat heerlijk dat je Jip nu hebt! Ik was ook blij met Louie toen ik het moeilijk had. Dieren helpen je er extra doorheen! Fijn dat je een rustige week gaat hebben en succes met beslissen wat te doen met een extra cavia! Geniet van je zondag! X

 5. Miss Sentinelli schreef:

  Hey Marion,

  Ja het weer is echt bijzonder haha, ben benieuwd hoe het komende week eruit zal zien. En ik ben ook benieuwd wat verstandig is voor Jip, zou leuk zijn om een vriendje erbij te krijgen 🙂 . En jeetje echt balen dat het afgelopen week een hel was, hopelijk gaat het deze week wat beter.
  Hihi leuk filmpje! Ik begin het filmen nu ook steeds leuker te vinden 🙂 . En succes met jullie vloer, ben benieuwd!

  Fijne zondag!

  Liefs!

 6. pluseenbeetjenl schreef:

  Wat fijn dat Jip er is en je zoveel aan hem hebt! Huisdieren zijn de beste remedie. Mooie happy momenten! Hopelijk deze week door de rust weer een beter gevoel.

  Fijne zondag!

 7. Koen schreef:

  Ik hoop dat het komende week wat beter gaat. En ik hoop op een mooie nazomer ook al is het herfst. Zou Jip een vriendinnetje niet leuker vinden in plaats van een vriendje?

  1. Marion schreef:

   Ja, dat denk ik ook, maar dan moet ik hem laten castreren….

 8. Bettie schreef:

  Leuk dat je helemaal into formule 1 bent. Mijn broer vindt het ook helemaal geweldig en die zit ook elk weekend (dat ze rijden) helemaal klaar voor de televisie. Allemaal voor Verstappen.

 9. chucky1012 schreef:

  Jaaaaa nu volg ik Jip ook op insta…. 😉
  Gelukkig gaan de temperaturen weer fijn omhoog deze week.
  Hoop dat je vandaag een goede dag hebt…..

  Liefs en hartelijke groeten Xoxo

 10. Roos schreef:

  Haha, leuk dat Jip z’n eigen IG-account heeft. 😛 Lijkt je echt goed te doen, een diertje in huis. En nog en schatje ook. 🙂

 11. BySilke schreef:

  Hier staat de rally alvast op! Al duren die rondjes mij meestal net iets te lang om constant aandachtig te kijken 😉 Dus lees ik maar blogjes! Fijne zondag Marion, geniet van je zondag! (& die headerfoto is echt heel leuk!)

  1. Marion schreef:

   Ja, ik ben ook erg blij met die header. Had ‘m eerst op mijn andere blog staan, maar daar staat nu mijn mooie schatkistje 🙂 Thanks!

 12. Rob Alberts schreef:

  Fijne zondag!

  Ook wens ik jou een betere week toe.

  Vriendelijke groet,

  1. Marion schreef:

   Jij ook, al is de zondag al bijna voorbij. Bedankt nogmaals voor de tip over het boek. Ik ben er ontzettend blij mee!

 13. Jaixy schreef:

  Hihi die Jip brengt veel lol. Zo fijn voor je

 14. els schreef:

  Wat leuk dat je zoveel plezier met Jip hebt. Leuk dat je ook gaat kijken naar een maatje. Hopelijk kan het en anders heb je je best gedaan :-).

  Nog een fijne avond en een goede volgende week :-).

 15. Anita Willems schreef:

  Als het tegenzit, dan zit het ook flink tegen. Niet leuk.
  Je filmpje daarentegen is erg komisch. Hoe kun je van een dagelijkse bezigheid toch iets maken? Juist, met een filmpje 🙂
  Grappig ook hoe de eetgewoontes zijn en hoe de focaccia gestructureerd in vierkantjes wordt gesneden en gegeten. Eet jij dit broodje?

  1. Marion schreef:

   Ja, ik eet dit broodje 😀 En man man man, wat was hij lekker!

 16. Sammie schreef:

  Fijn dat Jip zoveel plezier in huis brengt. Ik zou persoonlijk niet aan een tweede cavia beginnen als Jip altijd al alleen is geweest. Komen trouwens ook weer extra kosten bij dan. Moet altijd lachen als ik zijn filmpjes voorbij zie komen op Insta 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.